Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران گفت: وظیفه مسئول باید کم کردن فاصله‌ها و افزایش تامین امکانات برای همگان باشد. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آیت‌الله کاظم صدیقی ظهر امروز در همایش عدالت از منظر امیرالمومنین(ع) با اشاره به اینکه ولادت امیرالمومنین(ع) در خانه کعبه از جلوه‌های عبادت است، اظهار داشت: از دیدگاه فلاسفه عدالت عقلانی وضع است اگر هرچیزی در جایگاه خود قرار گیرد عدل است و در صورتی که از جایگاه خود خروج کند عدل نیست بنابراین اگر هرکسی در جایگاه مدیریت، جایگاه سیاسی و خدمت در جای خود قرار گیرد عدالت برقرار می‌شود و اگر‌ در جای خود قرار نگیرد ظلم سیاسی برقرار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: خداوند متعال در قرآن می‌فرماید آسمان‌ها و زمین بر مبنای عدل استوار است و نظام عدل نظام ریاضی و عددی است بنابراین برای اجرای عدل هر عددی باید در جایگاه خود قرار گیرد، تعریف عرفا از عدل موجودی استعدادی دارد و خداوند وجود مطلق دارد بنابراین رسیدگی و بالندگی از درون فرد شروع می‌شود.

رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: براساس تعریف فقهی عادل کسی است که به همه فراهن ملتزم است و از همه بدی‌ها و گناهان کبیره پرهیز می‌نماید، تهمت، بدگویی، ظلم، ایضای مومن، تجاوز به حقوق دیگران، تجاوز از حقوق والدین، قطع نفس نسبت به کبائر جزو گناهان کبیره محسوب می‌شود، در عدالت فقهی باید از گناهان کبیره دوری و گناهان صغیره تکرار نشود.

صدیقی عنوان کرد: امیرالمومنین(ع) می‌فرماید ثمره عدل این است ‌که همه در یک گشایش قرار گیرند چراکه ظلم سبب تنگنا می‌شود بنابراین عدالت ریل‌گذاری در مسیر عدل است، احسان اگر در کنار عدل قرار نگیرد اجرای عدالت مشکل است چراکه عدل حد را معین می‌کند ولی گشایش احسان است بنابراین اگر کنار عدل اخلاق، احسان و ایثار وجود نداشته باشد عدل برقرار نمی‌شود.

وی با بیان اینکه خودسازی از دیدگاه امیرالمومنین(ع) بالاترین قدم برای عدالت اجتماعی است، گفت: عدل هر چیزی را در جایگاه خود وضع می‌کند و از وضع خارج شدن جهود محسوب می‌شود بنابراین در همه قسمت‌ها عدل لازم است و عادل‌ترین فرد کسی است که در اعمال قدرت منصف است، اعمال قدرت مرز نزدیکی با انصاف و عدالت دارد.

رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: به جهت اجرای عدالت باید نیت خود نسبت به مردم صحیح باشد و نیت خیررسانی به مردم وجود داشته باشد و چشم طمع بسته شود بنابراین تا زمانی که روح ظالم بر انسان حاکم باشد نمی‌توان عدالت را برقرار کرد، امیرالمومنین(ع) قصد اجرایی کردن عدالت را دارد و تا زمانی که انسان خداشناس نباشد نمی‌توان عدالت را اجرایی کرد، اگر باطن انسان مانند ظاهر آن باشد و با گفتار و رفتار خود هماهنگی داشته باشد در این صورت فرد حق امانت را ادا کرده و عدالت را محقق کرده است.

صدیقی اضافه کرد: وجود امیرالمومنین(ع) در جمهوری اسلامی پرچم عدالت را به اهتزاز درآورده است، امیرالمومنین(ع) در دومین روز حکومت خود فرمود امامت غدیر بیعت و اطاعت امت از خدا بود که علی را به عنوان خلیل و نماینده خدا پذیرفتند بنابراین حکومت امیرالمومنین(ع) حکومت انتخاب بَتن مردم بود.

وی با تاکید بر اینکه مقامات و کسانی که اموال بیت‌المال در دستشان است باید قلم خود را باریک کنند عنوان کرد: به جهت صرفه‌جویی در اموال بیت‌المال باید امور زائد حذف شود از الفاظ زیاد پرهیز کرد و در نوشتار برای کاهش مصرف کاغذ باید موارد ضروری بیان شود و از زیاده‌روی و مصرف زیاد اموال بیت‌المال پرهیز کرد چراکه اموال مسلمین اصراف نمی‌پذیرد، مقامات و مسئولان امین مردم هستند بنابراین باید به حداقل‌ها در مصرف اکتفا کنند.

رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: محور حرکت جامعه و مداری که باید دور آن تنظیم شوند علم، قدرت، کاردانی و کارشناسی است بنابراین قبای حکومت بر تن همه رسا نیست و قبا برای کسانی دوخته شده است که کاردانی و کارشناسی برای آنها معنا داشته باشد و لباس رهبری و امامت بر تن همه رسا نیست.

صدیقی عنوان کرد: اگر حضور مردم نبود و جمهوریت و قیام حجت وجود نداشت حق اجرا نمی‌شد زمینه اجرایی شدن حق با حضور امامت اجرایی می‌شود و این جماعت است که امامت را امام می‌کنند، در اجرای عدالت مردم نقش اصلی را ایفا می‌کنند در صورتی که نیاز به امامت، عدالت و معنویت وجود دارد باید مردم حضور داشته باشند و امیرالمومنین(ع) می‌فرماید وقتی مردم در کنار حکومت قرار گیرند ظلم زدایی و فساد زدایی را بخواهند حجت بر مسئولان تمام است.

وی با اشاره به اینکه منظره‌های زشتی روح علی(ع) را آزاد می ‎دهد تصریح کرد: فاصله طبقاتی یک منظره زشت محسوب می‌شود، اینکه عده‌ای گرسنه باشند و عده‌ای از پرخوری حرکت نکنند با عدالت در تضاد است ، امیرالمومنین(ع) می‌فرماید برای من قابل تحمل نیست که عده‌ای از گرسنگی زمین‌گیر باشند و عده‌ای از شدت پرخوری توان برخواستن نداشته باشند.

صدیقی: مومنین غدیر را بزرگ داشته و تعظیم شعائر کنند/ حجاب خواست قاطبه ملت متمدن ما و قانون الهی استصدیقی: یکی از ابعاد مظلومیت شهید بهشتی این است که هنوز شخصیت او شناخته نشده است

رئیس بنیاد بین‌المللی غدیر و امام جمعه موقت تهران ادامه داد: جایگاه عدالت جایگاه علی(ع) و جایگاه نبی(ع)است و از امیرالمومنین قاضی‌تر پیدا نمی‌شود، قضاوت مهارت خاص است و با دانش تنها کفایت نمی‌کند، علم و عدالت شرط  لازم و شرط ضروری برای قاضی است اما شرط کافی نیست، قضاوت یک شم، هنر و مهارت است.

صدیقی با اشاره به اینکه نقش مردم در اجرای عدالت اجتماعی و سیاسی انگیزه قبول مسئولیت است اضافه کرد: وظیفه مسئول باید کم کردن فاصله‌ها و افزایش تامین امکانات برای همگان باشد، حسیاسیت امیرالمومنین این بود که در اجرای عدالت جفا نکند و در داوری به مردم ضرری نرساند بنابراین کسی که در تقسیم و توزیع امکانت کشوری و در دید خداوند مزیت دارد امیرالمومنین(ع) است، امیدوارم خداوند همه عالم را در تاسی از امیرالمومنین(ع) و عدالت اجتماعی راهنمایی کند.

انتهای پیام/711/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: امیرالمومنین ع اجرای عدالت جایگاه خود خود قرار عده ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت

نماینده تبریز در مجلس گفت: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.    احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس شورای اسلامی، درباره اینکه در ماجرای مطرح شده پیرامون یکی از ائمه جمعه چرا نمایندگان مجلس و یا دستگاه قضا ورود پیدا نکردند، گفت: خود آقای صدیقی با عذرخواهی که انجام دادند پذیرفتند خطایی صورت پذیرفته است که البته اگر با نگاه حقوقی به موضوع نگاه کنیم جرمی واقع شده است که عناصر سه گانه تشکیل دهنده جرم باید مورد بررسی قرار گیرد.   این نماینده مجلس در گفتگو با ایلنا ادامه داد: در بررسی یک فعلی که صورت گرفته که الان شائبه مجرمانه بودن آن وجود دارد عنصر قانونی که دخل و تصرف در اموال عمومی است که موجود است، در مورد عنصر مادی که فعل صورت گرفته است یعنی انتقال مال انجام شده است، تنها موضوعی که باید مورد بررسی قرار گیرد عنصر معنوی یا همان نیت است که آیا نیت مجرمانه وجود داشته است یا خیر که این هم توسط مرجع صالحه قضایی باید رسیدگی شود.   وی خاطرنشان کرد: در جامعه این‌گونه بحث می‌شود که چون آقای صدیقی بخشی از قوه قضائیه است در مورد ایشان دست به عصا راه می‌روند، حال موضوع نیت آقای صدیقی باید در یک محکمه قانونی مورد رسیدگی قرار بگیرد و برای مردم توضیح داده شود موضوع چه بوده است.   علیرضابیگی تاکید کرد: تنها هم این نیست موضوعات دیگری که مطرح است موضوع تزلزل اعتماد مردم را نسبت به مسئولین و به طور خاص نهاد نماز جمعه و ستاد امربه معروف و نهی از منکر فراهم کرده است که حتما در دفاع از جایگاه این نهادها باید رسیدگی دقیق صورت گیرد و به مردم پاسخ داده شود و تا زمانی که نسبت به ایشان این شایعات مترتب است نباید اصرار به تثبیت ایشان باشد و نباید اصرار بر این باشد که افراد از جایگاه‌های قانونی که دارند برای اثبات خودشان استفاده کنند.   وی ادامه داد: متاسفانه این حرکت‌ها، رفتارها و اقدامات انجام می‌گیرد و این‌ها به اعتماد مردم به طور خاص به نهاد دین (حال قوه قضائیه یک طرف) لطمات وارد می‌کند. ما به اندازه کافی تزلزل اعتماد را در جامعه داریم که این هم مزید بر علت می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: ۱۲ سوال جدی درباره پرونده کاظم صدیقی ون‌ها و زن‌ها ؛ گشت ارشاد مدیران و صدیقی/ تقصیر آقای رئیسی نیست! نماینده مجلس : موضوع چای دبش را لاپوشانی کردند

دیگر خبرها

  • افزایش ۳۰ درصدی ذخیره خون بندناف نوزاد در هرمزگان
  • بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • تصاویری از بازسازی حرم امیرالمومنین علی (ع) + فیلم
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد