Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علیرضا باوندپور» روز یکشنبه در نشست خبری در محوطه تاریخی طاقبستان، اهمیت این رویداد را از لحاظ بحث گردشگری، محیط زیستی و هنر بسیار بالاست دانست و افزود: قرار است در این رویداد ۱۲ اثر هنری چوب تولید شود.

وی، سیاست روز جهانی چوب را حمایت از محیط زیست عنوان کرد و گفت: روز جهانی چوب یک برنامه محیط زیستی است که هر سال ۲۱ مارچ برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال قرار است در توکیو برگزار شود که امیدواریم نماینده ای از ایران در این جشنواره حضور داشته باشد.

نماینده سازمان جهانی چوب در ایران افزود: ایران شانزدهمین کشور در دنیا است که نماینده روز جهانی چوب شده ایم. از سال ۲۰۲۰ که این مجوز اخذ شده برای اولین بار با  ۱۵ هنرمند جشنواره را در طاقبستان اجرا کردیم.

وی اضافه کرد: هر سال روز جهانی چوب یک زمینه «تم» انتخاب می شود که تم پارسال «چوب و دی اکسید کربن بود. تمی که امسال انتخاب شده «دوستی با درخت» که یک تم کاملا محیط زیستی است که به لطف میراث فرهنگی قرار شد در محوطه تاریخی بیستون اجرا شود.

باوندپور عنوان کرد: به دلیل کم رنگ تر شدن کرونا، این رویداد امسال به صورت کشوری برگزار می شود و هنرمندان ۱۰ استان در این رویداد حضور خواهند داشت که ۳۰ هنرمند از کرمانشاه، ۱۰ هنرمند از سایر استان ها را همراهی می کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه گفت: رویدادسازی علاوه بر اینکه گردشگری استان را معرفی می‌کند، خود عامل جذب گردشگران است.

«محمدرضا سهیلی» نیز در این گفت و گو افزود: در این زمینه لازم است تمام عواملی که در رویدادها دخیل هستند مثل سازمان ورزش و جوانان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و همه اداراتی که در این زمینه مسوولیت دارند و می‌توانند کمکی در جهت ساخت رویدادهایی که می تواند باعث معرفی این شهر و جذب گردشگر شود هماهنگی هایی صورت گیرد و تلاش خواهیم کرد در یک بازه زمانی مناسب تقویم رویدادی سالانه کرمانشاه ایجاد شود که اگر این اتفاق بیافتد بتوانیم جذب گردشگر داشته باشیم.

وی همچنین گفت: در پروژه تله کابین کرمانشاه هیچ‌گونه موافقتی از جانب میراث فرهنگی کرمانشاه در این زمینه صادر نشده و کاری که صورت گرفته غیرکارشناسی و علمی بوده است. اگر می خواهیم میراث طاقبستان ثبت جهانی شود با طرحی که برای تله کابین وجود دارد این اتفاق دچار مشکلاتی خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه اظهار داشت: به خاطر اینکه سازمان میراث فرهنگی در عمل انجام شده قرار گرفته شود شهرداری تعدادی پایه ها احداث کرده که فنی مهندسی هم آن را رد کرده و مشکل دارند. 

وی عنوان کرد: تا به حال شهرداری یک طرح با جزییات کامل در اختیار میراث فرهنگی قرار نداده است. در صورت ارایه این طرح توسط شهرداری میراث فرهنگی در کوتاه ترین زمان ممکن طرح بررسی خواهد شد.

سهیلی گفت: یکی از اولویت های میراث فرهنگی ثبت جهانی طاقبستان است اما به دلیل مشکلات عدیده ای که در عرصه این اثر وجود دارد نیاز به اعتبار مناسبی برای تملک و پروژه زمانبری است و اگر راه و شهرسازی و شهرداری پای کار بیایند این کار قابل انجام است.

وی همچنین افزود: در کریدور بیستون طاقبستان المان های مختلفی برای کار گردشگری وجود دارد. با بودجه های سال های قبل تخصیص یافته کارها به سختی پیش می رود. امسال اعتبار استانی میراث فرهنگی پنج برابر شد که بازهم عدد قابل توجهی برای رقمی که این حوزه نیاز دارد نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمانشاه در پایان گفت: یکی از مسائلی که باید مورد توجه قرار بگیرد آموزش شاغلین حوزه گردشگری است که این کار با اعتبارات دولتی به سادگی قابل انجام نیست و تدبیر ویژه ای باید در این زمینه دیده شود و نیاز به یک برنامه ریزی متفاوت است که در این زمینه خیلی موفق نبودیم.

۲۵ هزار نفر در حوزه صنایع دستی کرمانشاه فعالیت می کنند

به گزارش ایرنا، هم‌اکنون ۶۰ رشته مختلف صنایع دستی با جمعیت حدود ۲۵ هزار نفر در استان کرمانشاه فعالیت می‌کنند و هزار و ۸۶۴ نفر از هنرمندان صنایع دستی استان بیمه هستند.  

۱۲۵ نفر از هنرمندان صنایع دستی کرمانشاه در سطح جهانی و ملی شناخته شده اند، ۲ تن از آنها نشان جهانی و ۲۳ نفر نیز نشان ملی دریافت کرده اند.

هزار و ۸۶۴ نفر از هنرمندان صنایع دستی کرمانشاه زیرپوشش بیمه روستایی و عشایری و همچنین تامین اجتماعی هستند که ۶۵۰ نفر از آنها در یک سال گذشته بیمه شده اند.  

سال ۹۹ اولین رویداد بین المللی چوب در استان کرمانشاه برگزار شد.

برچسب‌ها گردشگری بیستون طاق بستان میراث فرهنگی کرمانشاه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری بیستون طاق بستان گردشگری بیستون طاق بستان میراث فرهنگی کرمانشاه صنایع دستی کرمانشاه روز جهانی چوب میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۴۹۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است

ایسنا/فارس معاون وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به اهمیت تحقق شعار سال گفت: صنایع دستی و گردشگری، مردم‌ ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت‌ماه در جشنواره مردمی  شکوفه‌های بادام در شهر دژکرد شهرستان  اقلید با اشاره به نام‌گذار ی امسال به نام «جهش تولید با مشارکت مردم»، گفت: این مهم سرلوحه کار ما قرار دارد، چرا که معتقدیم صنایع دستی و گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است که همه اقشار می‌توانند ‌در آن نقش‌آفرینی کنند.

وی گفت: هنر زنان و خانواده‌های ایرانی این بوده که زندگی را نگه‌دارند و تولید عشق و عاطفه با محبت، تولید اخلاق و امنیت با تربیت، تولید مثل برای جوانی جمعیت، تربیت سربازان امام زمان(عج) و خلق ثروت کنند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی افزود: هر منظره‌ای که مشاهده می‌شود، هر شکوفه‌ای که بر درخت می‌نشیند، هر نخی که بر تاری  و هر کیسه‌ای که بافته می‌شود و هر هنری که خانواده ایرانی از مواد اولیه در دسترس آن استفاده به هنر تبدیل کرده و رنگ آفریده، در واقع حکمت ایرانی اسلامی و سبک زندگی را رقم زده است.

جلالی با تصریح اینکه این خانواده ایرانی است که همیشه سربلند، عزت‌آفرین و عزت‌ساز بوده است، گفت: قدردان شور و شعور اهالی شهر دژکرد هستم، دژی که هم طبیعت و هم زیبایی و فرهنگ با شاهنامه‌خوانی دارد و هم موسیقی، قصه، رنگ و طعم دارد و یک رویکرد کامل برای فرهنگ ما محسوب می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ ما مثابه یک گنج است و ما باید بتوانیم از این فرهنگ استفاده کنیم، گفت: برای حفظ این فرهنگ باید رنج ببریم اما پشت هر رنجی، گنجی است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ادامه داد: اگه نوای شاهنامه خوانان، اگر پینه دست زنان در حاجیم و فرش و کیسه و اگر عرق و پینه دست مردان در باغداری وجود داشته، همه برای حفظ ایران بزرگ و برای سربلندی فرزندانی است که در آینده بگویند ما در ایران اسلامی زندگی کردیم.

وی با تاکید بر اینکه ایرانی با فرهنگ، غیرت، ایمان و آموزه‌های دینی خود نشان داده که همیشه وجود دارد، با مثبت ارزیابی کردن برگزاری جشنواره مردمی شکوفه های بادام اشاره  و ابراز امیدواری کرد که به سرسختی دنا و به سختی بادام و طراوات و سرسبزی شکوفه‌های بادام این جشنواره همیشه برقرار باشد و بتوانیم لبخند را بر لب خانواده ایرانی بیاوریم ومعیشت عزت آفرین با دست‌ها، زمین و درختان بیافرینم.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش پایانی سخنانش افزود: ایرانی همیشه خوش سلیقه بوده و از هر بهانه‌ای برای حفظ فرهنگ استفاده کرده است. 

جلالی بیان کرد: رویدادهایی اینچنینی که پیوند دهنده طبیعت، فرهنگ و اقتصاد است کمک می‌کند تا اهالی یک روستا و شهر یک هویت منسجم پیدا کنند و این نشان دهنده خوش سلیقگی فرهنگ ایرانی است که با هنر، غذا، طبیعت و موسیقی سعی در انسجام ملی دارد.

وی یادآور شد: جشن شکوفه‌های بادام بهانه زیبا برای عرض اردات انسان به طبیعت و پاسداری از فرهنگ غنی  است  که درشهر  دژکرد وجود دارد و با رونق گردشگری این شهر، اقتصاد هویت بنیان ایجاد می‌شود.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث‌فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی در پایان گفت: این رویدادها  به پیوند نسلی و آشنایی کودکان و نوجوان با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما کمک می‌کند و از طرفی رویکرد اقتصادی و اجتماعی هم دارد و حتی می‌تواند اقتدار ایران را تضمین کند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ‌کرمان‌ میزبان سومین جشنواره ملی چند رسانه‌ای میراث فرهنگی
  • ارگ کریم خانی میزبان صنایع دستی وهنر‌های سنتی فارس شد
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • آلاچیق عشایر شاهسون اردبیل قابلیت ثبت جهانی دارد
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری می‌شود
  • میمند فارس شهر ملی شیشه‌گری شود
  • اجرای ۸۰ طرح مرمتی و عمرانی در آذربایجان‌غربی
  • میراث‌فرهنگی اصفهان باید دوباره زنده شود
  • گردشگری و صنایع دستی،‌ مردمی‌ترین نوع اقتصاد است
  • سمینار بین‌المللی تأثیر بحران‌های طبیعی بر بناهای تاریخی با رویکرد کاربرد فناوری‌های نوین برگزار شد