Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروژه‌های فرهنگی و هنری از قبیل تئاتر، کنسرت، سینما و ... جدای از جنبه هنری خود، دارای جنبه اقتصادی هم هستند، يعني اگر ماهيتِ كالابودن را براي يك اثر هنري درنظر بگيريم، بايد به قابليت توليد، توزيع و مصرف آن هم فكر كنيم، در واقع همه‌ اين كالاهاي فرهنگي ناچارند از نظم بازار تبعيت كنند.

اما خود اين بازار هم تابعي از وضع فرهنگي است، اين عادت‌ها و رفتار و شرایط یک کشور است كه در شكل‌گيري این بازار نقش دارد و قاعدتاً اقتصاد فرهنگ‌وهنر زيرمجموعه‌ چنين بازاري است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد فرهنگ و هنر در بسیاری از کشورهای دنیا به‌دلیل حمایتهایی که دولتها در پیشرفتهای فرهنگی هنری می‌کنند، می‌تواند تبدیل به یک صنعت شود، چه در حوزه سرگرمی چه در حوزه فرهنگ و هنر، در ایران اما، با وجود دسترسی به منابع فرهنگی و هنری متعدد، لزوما منجر به رونق اقتصادی نمی‌شود.

چرا اقتصاد فرهنگی در ایران لزوما پررونق نیست؟

هر نوع سرمايه‌گذاري نيازمند تضمين بازگشت سرمايه است و چون آثار هنري به‌دليل ماهيت كيفي‌شان تابعي از شرايط اجتماعی و سیاسی روز هستند، پس ريسك سرمايه‌گذاري هميشه بالاست. از طرف دیگر تمرکز اصلی اغلب هنرمندان بر بخش هنری کارشان است و بر جنبه تجاری آن تسلط کافی ندارند و گاها همین موضوع باعث عدم بازگشت مالی برای آنها می‌شود.

به همين دليل معمولا تهیه‌کننده یا سرمایه‌گذار همیشه راهکاری را برای حفظ پروژه و رسيدن به تضمين سرمايه خود در نظر می‌گیرد، مثلا حذف مواردی که ممکن است حساسیت‌زا باشد، یا حضور عواملی که برای مخاطب جذاب است و به دیده‌شدن اثر کمک میکند، یا موضوع و فرم و...

نگاه دولت به بخش فرهنگ و هنر معمولا متفاوت از نگاه به بخش‌های دیگر صنعتی و تولیدی است و غیراقتصادی و غیرتولیدی دیدن فعالیت های مربوط به بخش فرهنگ و هنر اصولا در تقابل با بحث توسعه اشتغال، که یک مقوله اقتصادی است، قرار دارد و در همین راستا با حذف و یا کاهش سوبسيد (يارانه‌) براي برنامه‌هاي هنري و فرهنگي مواجه هستیم و در نتیجه تمام هزینه‌ها را باید سرمایه‌گذار و مخاطب پرداخت کنند. در واقع اقتصاد فرهنگ در ايران، به دليل كمبود بودجه، دچار تغييرات عمده‌ ماهیتی شده است. قاعدتا اين تغييرات به‌مرور روي مخاطب هم اثر گذاشته و مي‌گذارد.

اسپانسرها یا حامیان، حامی و همراهِ فرهنگ و هنر

اما در این میان، حضور اسپانسرها یا شرکتهایی که به عنوان حامی در کنار این پروژه‌ها قرار می‌گیرند باعث می‌شوند تا شرایط کمی متفاوت شود. از آنجایی که اسپانسر در ازای حمایتی که از پروژه می‌کند و هزینه‌ای که اختصاص می‌دهد، انتظار بازگشت سرمایه ندارد، باعث می‌شود گروه بتواند در شرایط بهتری بر روی جنبه هنری پروژه کار کنند، با دغدغه کمتری بتوانند سراغ موضوعات بروند و جذابیت‌های کار را براساس دیدگاه هنری خود انتخاب کنند. در واقع می‌توان گفت سرمايه نقش مهمي دارد، چون فروش بليت، شايد فقط مانع ضرر مالي شود، اما همیشه سود ده نيست. ولی حضور اسپانسر موقعیتی را ایجاد می‌کند که گروه ها در شرایط مناسبتری فعالیت کنند و طبیعتا بر نتیجه کار هم اثر مثبتی خواهد داشت.

یکی از شرکت هایی که به عنوان حامی در کنار پروژه‌های فرهنگی و هنری حضور دارد، شرکت «داریا همراه» است که این روزها اسپانسر «کنسرت نمایش سی‌صد» کاری از سهراب پورناظری و به کارگردانی امیرجدیدی و با خوانندگی رضا بهارم است که در کاخ سعدآباد با حضور بازیگران مطرح بر روی صحنه است.

داریا همراه، واردات‌کننده رسمی گوشی‌ها و تبلتهای سامسونگ است و در زمینه خدمات پس از فروش این محصولات نیز فعالیت می‌کند.

رضا امامی، مدیر مارکتینگ این شرکت اعلام کرده که در طی 4 سال فعالیت، داریا همراه توانسته است که به 40درصد از کل مشتریان سامسونگ در ایران خدمات ارائه کند. در کنار این خدمات، رویکرد حمایتی و همراهی از پروژه‌های مختلف ورزشی و فرهنگی و هنری ملی داشته است و این بار به عنوان حامی با کنسرت نمایش سی‌صد، که موضوعی مرتبط با ایران و فرهنگ ایرانی دارد، همراه شده است.

او همچنین درباره فعالیت‌های آتی این شرکت در زمینه حمایت از پروژه های فرهنگی و هنری گفت : « داریا همراه، با شعار، «داریا، همراهِ فرهنگ و هنر»، قصد دارد در پروژه‌های آتی خود از پروژه‌های فرهنگی و هنری گروه‌هایی که کمترشناخته‌شده هستند، نیزحمایت کند تا در کنار تامین محصولات و خدمات مورد نیاز جامعه، بتواند در زمینه ارتقای فرهنگ و هنر جامعه‌ای که در آن کسب و کار دارد، نقشی داشته باشد.»

می توان گفت هدف مشترک داریا همراه و عوامل پروژه سی‌صد ارائه یک کار حرفه‌ای با استانداردهای بالا بوده است که حضور اسپانسر باعث شده است که یک گروه هنری بتواند در سطح بالایی ترکیبی از موسیقی و نمایش و تکنولوژی را با رویکرد فرهنگی و هنری و سرگرمی برای مخاطب خود ارائه کنند.

عکاس: امیر استواری

تماشاخانه ببینید| تماشای فوتبال از زاویه‌ نگاه بازیکن ببینید| در آمریکا می‌توانید کله میلیاردرها را بلیسید و گاز بزنید! فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: پروژه های فرهنگی و هنری اقتصاد فرهنگ داریا همراه فرهنگ و هنر پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۵۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، امیر رجبی بعد از ظهر دوشنبه در نشست هماهنگی رویداد «ملی یکصدا ایران» اظهار کرد: ۱۴ محله حاشیه‌نشین اردبیل همزمان با دهه کرامت میزبان نخستین رویداد هنری، تعاملی و آموزشی با عنوان «یک صدا ایران» خواهد بود.

وی افزود: این طرح با هدف پرورش هنرمندان آینده و در راستای کشف استعدادهای هنری در جغرافیای مناطق کمتر برخوردار و درراستای تحقق برنامه های عدالت محور دولت سیزدهم به همت وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی برگزار می شود،.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت هنری وزارت فرهنگ و سازمان اجتماعی وزارت کشور و اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان اردبیل در اجرای این برنامه مشارکت خواهند کرد.

رجبی ادامه داد: گسترش فرهنگ و هنر بومی با توجه به ارتقای سطح فرهنگی در محلات حاشیه نشین، قومیت و انسجام عمومی قومیت‌ها و مقابله با نقشه‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان و کمک به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از دیگر اهداف این رویداد هنری است.

وی با بیان اینکه در این طرح گروه های نمایشی منتخب به همراه گروه های سرود مدارس و مساجد در روزهای ۱۹ تا ۲۵ اردیبهشت ماه و به مناسبت دهه فرخنده کرامت در ۱۴ محله کم برخوردار شهر اردبیل اجرای برنامه خواهند داشت، خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای اجرای این رویداد هنری در اردبیل اتخاذ شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل تصریح کرد: شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی، شناسایی فعالان و کنشگران، تشکیل کارگروه‌های محلی با محور موضوعات اجتماعی، شبکه‌سازی، ترویج الگوی سبک زندگی ایرانی- اسلامی از محورهای این رویداد است.

رجبی افزود: بر اساس فراخوان منتشر شده، ۱۰ گروه نمایشی استان طرح و ایده نمایشی خود را به این اداره کل ارسال کرده‌اند که در نهایت ۵ نمایش برای اجرا در این مناطق و محلات توسط شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش استان انتخاب شده است.

وی اضافه کرد: حضور خادمان حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، حضور و سخنرانی مدیران اجرایی استان و استفاده از ظرفیت‌های هنرمندان محلات از دیگر برنامه‌های این رویداد است.

کد خبر 6092336

دیگر خبرها

  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • فرش، سفیر فرهنگی ایرانیان در دنیا/ هنرمندانی که رج به رج عشق می‌بافند
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • مطالبه ۳۵ میلیارد تومانی شهرداری قوچان در پروژه مجتمع فرهنگی هنری
  • خسروپناه: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها رویکرد مسئله محور داشته باشند