Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد مرندی با اشاره به بحران انرژی که غرب با آن دست به گریبان است، گفت آمریکا اکنون در موقعیتی نیست که اوضاع را تشدید کند و کار هوشمندانه‌ای که می‌تواند انجام دهد، دست‌یابی به توافق با ایران است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، «محمد مرندی» تحلیلگر ارشد سیاسی و متخصص مطالعات آمریکا گفت ایران مایل به توافق با واشنگتن است، اما همچنین تأکید کرد که آمریکایی‌ها باید امتیازاتی بدهند، زیرا نمی‌توانند همه چیز را با هم بخواهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، ایران از نوامبر ۲۰۲۱ در مذاکرات با ایالات متحده و متحدان غربی‌اش شرکت داشته و به نوبه خود خواستار حذف تمامی تحریم‌هایی است که مانع اجرای کامل توافق هسته‌ای به عنوان پیش شرط هر توافقی می‌شود.

این کارشناس گفت که این خواسته‌ها برآورده نشده است. در عوض، رسانه‌های غربی مدعی شده‌اند که این توافق به دلیل درخواست‌های ایران برای حذف نام سپاه پاسداران از فهرست «سازمان‌های تروریستی» آمریکا به بن‌بست خورده است. مرندی توضیح داد: این موضوع هرگز پیش‌شرطی برای ایران نبوده است. از آن برای توجیه سنگ‌اندازی استفاده شده است. آنچه مطرح بوده سابقه اجرای جزئی و نقض برجام توسط آمریکاست، چیزی که ایران آن را غیرقابل قبول می‌داند و همچنین بی‌میلی واشنگتن برای برداشتن تحریم‌هایش.

مرندی در خصوص بحران انرژی که غرب با آن روبروست هم گفت که بخشی از مشکل می‌تواند در سیاست داخلی آمریکا یا موقعیت ضعیف حزب دموکرات باشد. به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی، در هر صورت، آمریکا در موقعیت قوی برای اقدام علیه ایران نیست و از این رو بهترین گزینه برای آن‌ها دستیابی به یک توافق و ورود نفت خام ایران به بازار اروپاست.

به گزارش اسپوتنیک، «بر اساس برآوردها، ایران دارای ذخایر قطعی ۱۵۷ میلیارد بشکه‌ای است که ۱۰ درصد کل ذخایر نفت را تشکیل می‌دهد. همچنین معادل ۱۳ درصد چیزی است که کشور‌های اوپک برای ارائه دارند. به دلیل تحریم‌های غرب، اروپا از سال ۲۰۱۲ نفت ایران را تحریم کرده است. در پاسخ، تهران خدمات خود را در آسیا ارائه کرده، جایی که مشتریان وفادار خود را در چین و هند پیدا کرده است».

مرندی اطمینان داد: کمبود مشتری وجود ندارد. در حال حاضر ایران نفت بیشتری را به قیمت بازار می‌فروشد؛ بنابراین عملکرد بسیار خوبی دارد. اگر تحریم‌ها برداشته شود، ایران می‌تواند تولید خود را افزایش دهد.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش به گزارش‌ها درباره ائتلاف هوایی منطقه‌ای با حضور رژیم صهیونیستی برای مقابله با ایران اشاره کرد و گفت اطمینان دارد که چنین چیزی در صورت وجود نمی‌تواند ایران را به چالش بکشد. مرندی اظهار داشت: هیچ کشور منطقه‌ای وجود ندارد که بتوان آن را رقیب ایران دانست. تنها رقیب ما آمریکا است. اسرائیل و عربستان سعودی کوچک و ضعیف هستند. ایران پیشرفته‌ترین کشور به لحاظ نظامی در غرب آسیاست.

طبق گزارش خبرگزاری روسی، بایدن در طول سفر خود به غرب آسیا بار دیگر تاکید کرد که معتقد است گزینه نظامی روی میز نیست و دیپلماسی تنها راه رو به جلو است. مرندی با بیان این که در واقعیت بایدن تفاوت چندانی با سلف خود ترامپ که ترجیح می‌داد به سیاست «فشار حداکثری» خود پایبند بماند، نداشته، در پیامی به واشنگتن گفت که اگر واقعاً خواهان توافق هستند، باید از سخنان خود در عمل حمایت کنند.

این تحلیلگر سیاسی گفت: آمریکا اکنون در موقعیتی نیست که اوضاع را تشدید کند. اگر این کار را انجام دهند، فقط قیمت‌ها (قیمت انرژی) را به سقف می‌رسانند که اتفاقاً به نفع ایران است. کار هوشمندانه آن‌ها دستیابی به یک توافق است. ما برای آن آماده‌ایم.

پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند)، ایالات متحده و متحدان غربی آن تحریم‌های متعددی را علیه مسکو اعمال کردند. این اقدامات قیمت نفت را بالا برده و واشنگتن را وادار به جستجوی راه‌حل کرده است. روز شنبه، جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا سفر خود به غرب آسیا را به پایان رساند و در آنجا با تعدادی از سران کشور‌های تولیدکننده نفت مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و عراق دیدار کرد.

به نوشته اسپوتنیک، «در جده، مقامات عربستان سعودی به بایدن اطمینان دادند که برای تثبیت بازار جهانی انرژی که شاهد افزایش بی‌سابقه قیمت‌ها بوده، از نزدیک با ایالات متحده همکاری خواهند کرد. در این میان کارشناسان هشدار داده‌اند که ریاض به حداکثر ظرفیت خود رسیده است؛ بنابراین قادر به پمپاژ بیشتر نفت نخواهد بود. همچنین نمی‌خواهد توافق خود با سایر اعضای سازمان کشور‌های صادرکننده نفت (اوپک) را زیر پا بگذارد. در چنین شرایطی، واشنگتن که مصمم به حل بحران انرژی است ممکن است هیچ گزینه‌ای جز مشارکت‌های دیگر نداشته باشد و ایران به طور بالقوه می‌تواند راه‌حل باشد».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: محمد مرندی دشمنی آمریکا برجام توافق هسته ای تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۵۸۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند

آمریکا و ۱۷ کشور دیگر امروز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای خواستار آزادی فوری تمام اسرای صهیونیست نزد مقاومت فلسطین در غزه شدند.

به گزارش العربیه، گروهی متشکل از ۱۸ کشور از حماس خواستند که توافق آتش‌بس روی میز را بپذیرد و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده که یک توافق روی میز وجود دارد و تقریبا تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند؛ در نتیجه آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه مشترکی از جنبش حماس درخواست کرده تا با توافق مذکور موافقت کند.

در متن این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویاً از تلاش‌های میانجی‌گری برای بازگرداندن اسرا به خانه خود حمایت می‌کنیم. مجدداً از حماس درخواست می‌کنیم که گروگان‌ها را آزاد کند و اجازه دهد به این بحران پایان دهیم تا بتوانیم تلاش‌های خود را روی ایجاد صلح و ثبات در منطقه متمرکز کنیم».

این مقام دولت بایدن گفت که پیش از این تلاش‌ها برای انتشار یک بیانیه مشترک ناموفق بوده و اکنون این بیانیه «نمایش فوق‌العاده‌ای از اتفاق آرا از سوی بسیاری از رهبران در سراسر جهان» است.

کشور‌هایی که این بیانیه را امضا کردند عبارتند از: آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: «یک توافق روی میز وجود دارد که تقریباً تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند... و کاری که آن‌ها باید انجام دهند این است که این دسته آسیب‌پذیر از گروگان‌ها را آزاد کنند تا پیشرفت حاصل شود».

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که «برخی نشانه‌ها» وجود دارد که نشان می‌دهد احتمالا راهی برای توافق هست، اما تاکید کرد که همچنان از این امر مطمئن نیست. در مورد پیشنهاد کنونی که روز میز است، این مقام آمریکایی مدعی شد که آتش بس فوری و طولانی مدت در غزه و همچنین امکان بازگشت نامحدود فلسطینی‌ها به شمال غزه را فراهم می‌کند.

پیش از این، خلیل الحیه، یک مقام ارشد شاخه سیاسی حماس گفته بود که این جنبش در ازای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و آتش‌بس ۵ ساله یا بیشتر، حاضر به توافق خواهد بود.

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد. حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

دیگر خبرها

  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • طرح آمریکا و ۱۷ کشور دیگر برای آتش‌بس در غزه
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس | قطر و مصر هم ضمانت کردند؛ پایان جنگ نزدیک است؟
  • طرح پیشنهادی آمریکا و ۱۷ کشور دیگر به حماس درباره غزه
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید