Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-04-29@23:27:04 GMT

مهم‌ترین دلیل خروج پول حقیقی از بورس

تاریخ انتشار: ۲۶ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۶۱۹۳

مهم‌ترین دلیل خروج پول حقیقی از بورس

کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمت در سایر بازار‌ها براساس نرخ ارز آزاد تعیین می‌شود، ولی در بازار سرمایه شرکت‌های صادراتی باید نرخ خود را با ارز نیمایی محاسبه کنند و این تفاوت به ضرر سهامداران است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، بازار سرمایه در حالی امروز معاملات خود را به پایان رساند که مهمترین حمایت خود را از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شکسته شدن این حمایت می‌تواند یک سیگنال منفی برای بازار سرمایه باشد.

در صورتی که شاخص کل بورس امروز می‌توانست این حمایت را نگه دارد و به سطح پائین‌تر نرود، نشانه امیدوارکننده‌ای برای سهامداران بود تا شاخص بتواند به کانال ۱.۵ میلیون واحدی بازگردد.

برخی کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، رفتار هیجانی سهامداران یکی از مشکلات فعلی بازار سرمایه است. این معضل از سال‌های گذشته بر بازار حاکم بوده است. البته بازار سرمایه در شرایط فعلی با ریسک‌های سیاسی و اقتصادی همراه است.

* فاصله نرخ ارز نیمایی با نرخ ارز آزاد مشکل جدید بازار سرمایه

رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: تا زمانی که ریسک‌های سیاسی و اقتصادی بیرون از بازار سرمایه کاهش پیدا نکند، نمی‌توان امیدوار به برگشت بازار سرمایه بود. طرح مجلس درباره بورس کالا، بازار سهام را با چالش جدی قیمت‌گذاری دستوری برای همه محصولات عرضه شده در این بازار ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: مهمترین دلیل خروج پول حقیقی از بازار سرمایه به موضوع فاصله ۳۰ درصدی نرخ ارز نیمایی با نرخ آزاد ارز باز می‌گردد. سرمایه گذاران گزینه‌های متفاوتی را برای سرمایه‌گذاری در بازار‌های مختلف از طلا گرفته تا مسکن، دلار و ... دارد، با اندک مقایسه‌ای مشخص می‌شود بازار سرمایه با کمترین میزان بازدهی در این مدت همراه بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: قیمت در سایر بازار‌ها براساس نرخ ارز آزاد تعیین می‌شود، ولی در بازار سرمایه شرکت‌های صادراتی باید نرخ خود را با ارز نیمایی محاسبه کنند. به همین دلیل ارز آن‌ها در مقایسه با بازار آزاد تسعیر زیادی پیدا می‌کند و دارایی این سهامداران به عنوان دارایی که قرار بوده به نوعی هجینگ دلاری برای سهامدار محسوب شود که خاصیت خود را از دست داده است. در نتیجه چنین بازاری جذابیت خودش را برای سرمایه‌گذاران از دست می‌دهد.

* کاهش شاخص کل بورس

در جریان معاملات روز یکشنبه، شاخص کل بورس با ریزش ۱۰ هزار و ۲۳۱ واحدی نسبت به روز شنبه به رقم یک میلیون و ۴۶۹ هزار و ۸۱۹ واحد رسید. بازدهی این شاخص منفی ۶۹ صدم درصد بوده است.

شاخص کل هموزن بورس نیز با افت سه هزار و ۱۴۳ واحدی در سطح ۴۰۲ هزار و ۴۳۳ واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی ۷۸ صدم درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس ۱۳۰ واحد پائین آمد و در سطح ۱۹ هزار و ۶۲۰ واحد قرار گرفت.

* عمیق‌تر شدن رکود در بازار سهام

امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به رقم ۱۳۵ هزار و ۸۱۷ میلیارد تومان افزایش یافت. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه ۱۲۹ هزار و ۸۸۵ میلیارد تومان بود که ۹۵ درصد از ارزش کل معاملات بازار سرمایه را تشکیل می‌دهد.

البته امروز ارزش معاملات خرد سهام نیز با کاهش ۸ درصدی نسبت به روز کاری قبل به رقم ۲ هزار و ۶۵۷ میلیارد تومان رسید. سهم این معاملات از کل معاملات بورس یک درصد بوده است.

* افزایش خروج سرمایه حقیقی از بورس

امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای بیست و سومین روز متوالی منفی شد و ۴۹۶ میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد که رشد ۶۷ درصدی نسبت به روز گذشته داشته است. گروه‌های فلزات اساسی، بانک‌ها و موسسات اعتباری و فرآورده‌های نفتی، کک بیشترین خروج پول حقیقی را داشته اند.

در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام شپنا (شرکت پالایش نفت اصفهان)، دی (بانک دی) و شتران (شرکت پالایش نفت تهران) اختصاص داشت و نماد‌های شبندر (پالایش نفت بندرعباس)، خدیزل (بهمن دیزل) و شبریز (پالایش نفت تبریز) بیشترین ورود پول حقیقی را داشتند.

* کاهش ارزش صف‌های خرید در بازار سرمایه

در جریان معاملات روز یک شنبه، تعداد ۱۳۴ نماد با افزایش قیمت و ۴۲۵ سهم نیز با کاهش قیمت مواجه شدند. در پایان معاملات امروز، ارزش صف‌های فروش پایانی بازار نسبت به روز کاری قبل رشد ۶ درصدی داشت و ۱۱۹ میلیارد تومان شد. ارزش صف‌های خرید نیز نسبت به پایان روز کاری گذشته ۵۷ درصد افت کرد و در رقم ۱۱۲ میلیارد تومان ایستاد.

امروز نماد‌های سنیر (شرکت سیمان سفید نیریز)، تکنو (شرکت تکنو تار) و سکرد (شرکت سیمان کردستان) بیشترین صف خرید را داشتند.

بیشترین صف فروش بازار در پایان معاملات به نماد غدشت (شرکت دشت مرغاب)، فلوله (لوله و ماشین سازی ایران)، وساخت (سرمایه گذاری ساختمان ایران) تعلق داشت.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: بورس فرابورس سرمایه گذاری ارز آزاد خروج پول حقیقی میلیارد تومان بازار سرمایه نسبت به روز ارز نیمایی پالایش نفت نرخ ارز شاخص کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۶۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • بورس امروز ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • بورس در سکوت
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • بورس امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس