Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-02@22:53:00 GMT

ساماندهی بافت تاریخی اصفهان اولویت شورای ششم

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۷۲۵۲

ساماندهی بافت تاریخی اصفهان اولویت شورای ششم

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: شورای ششم احیای بافت تاریخی را مورد توجه قرار داده و هر هفته در جلسه‌های کارگروه موضوع بافت تاریخی شهر اصفهان در حال چکش‌کاری است، نیاز است برای بافت تاریخی در اصفهان متولی در نظر گرفته شود.

رسول میرب اقری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، با اشاره به اهمیت احیای بافت تاریخی اصفهان که در اولویت مدیریت شهری در سفر به یزد بوده است، اظهار کرد: از همان ابتدا که شورای ششم سکان‌دار شورای اسلامی شهر اصفهان شد یکی از دغدغه‌های مهم مدیریت شهری احیای بافت تاریخی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در این چند سال احیای بافت تاریخی شهر اصفهان مورد بی‌مهری و کم‌توجهی واقع شده است، افزود: بر همین اساس سفری به شهر یزد تنظیم شد و در این سفر استفاده از تجربه‌های شهر یزد می‌توانست کمک بزرگی به شهر اصفهان باشد و در ساماندهی بافت تاریخی تأثیر بسزایی داشته باشد.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: نیاز است بدانیم بافت تاریخی شهر یزد یک بافت پیوسته است که به راحتی می‌توان آن را مدیریت کرد، اما بافت شهر اصفهان به شکل پیوسته نیست و بخشی از آن در منطقه‌های یک، سه و در بخشی دیگر نیز در سایر مناطق شهر پراکنده است.

وی خاطرنشان کرد: نکته قابل توجه این بود که در شهر یزد یک کمیته تخصصی تشکیل شده بود که بحث ثبت میراث جهانی و ثبت بافت تاریخی را پیگیری می‌کرد که با دستگاه‌های مختلف نیز جلسه‌ها متعددی برگزار کرده بود تا معضلات موجود رفع و نیازها شناسایی شود.

چشم‌انداز مدیریت شهری برای احیای بافت تاریخی اصفهان

میرباقری در خصوص چشم‌انداز مدیریت شهری برای احیای بافت تاریخی اصفهان، اظهار کرد: در سالیان سال بافت تاریخی شهر اصفهان هیچ گونه متولی خاصی نداشته است و از همان ابتدا فعالیت شورای ششم یکی از دغدغه‌ها تعیین یک متولی برای این بافت بوده است، در دوره‌های قبل نیز همکاران در این بخش تلاش کرده و طرح پیشنهادی با عنوان ایجاد شهرداری بافت تاریخی را تصویب کرده و در نهایت به محوری رسیده بودند که یک مدیریت بافت تاریخی، معاونت بافت تاریخی و شورای عالی بافت تاریخی تشکیل شود که این موضوع در حال بررسی در کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی است.

وی ادامه داد: چشم‌انداز شورای اسلامی شهر اصفهان این بوده است که از همان ابتدای فعالیت در کارگروهی با حضور نخبگان، متخصصان حوزه بافت تاریخی، اساتید دانشگاه و صاحب نظران همکاری داشته باشد تا با استفاده از نظرات افراد متخصص در این حوزه بسته‌های تشویقی تدوین و به جذب سرمایه‌گذاران برای مرمت و احیای خانه‌های تاریخی کمک شود.

رئیس کمیسیون عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: یکی از شاخصه‌های شهر زندگی توجه به تمام ابعاد این موضوع است از جمله بافت تاریخی، بافت فرسوده و ساکنان این دو بافت است، بدون تردید احیای بافت تاریخ موجب توسعه پایدار شهری شده و به دنبال آن صنعت گردشگری نیز رونق می‌یابد که یکی از گزینه‌های درآمد پایدار برای شهرداری‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه توسعه گردشگری نیاز به فراهم شدن بسترهایی در شهرها دارد، گفت: از جمله این بسترها احیای بافت تاریخی و جذب سرمایه‌گذاران و گردشگران در این بافت است، شورای ششم شهر اصفهان نیز این مسئله را مورد توجه قرار داده و هر هفته در جلسه‌های کارگروه موضوع بافت تاریخی شهر اصفهان در حال چکش کاری است و تصمیم داریم که با خروجی خوب متولی بافت تاریخی تعیین شود.

کد خبر 585915

منبع: ایمنا

کلیدواژه: مصوبات شورای ششم برنامه ریزی شهری کلانشهر اصفهان خدمات شهری شورای ششم اصفهان پروژه های شهری توسعه شهری مدیران شهری پارلمان شهری مدیریت شهری احیا بافت تاریخی ساماندهي شهري میراث جهانی بافت تاریخی شهر جاذبه های گردشگری درآمد پايدار شهری گردشگری شهری صنعت گردشگری بازآفرینی شهری بافت تاریخی شهر اصفهان عضو شورای شهر اصفهان رسول میرباقری شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شورای اسلامی شهر اصفهان بافت تاریخی شهر اصفهان بافت تاریخی اصفهان احیای بافت تاریخی معماری و شهرسازی کمیسیون عمران مدیریت شهری شورای ششم شهر یزد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۷۲۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است

ایسنا/آذربایجان غربی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از خانه‌های تاریخی است.

مرتضی صفری ۱۱ اردیبهشت ماه در ادامه سفر جواد واحدی، معاون امور مجلس، حقوقی و استان‌های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به ارومیه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ پروژه مرمتی، فنی و عمرانی در سطح استان در حال اجرا است، اظهارکرد: آذربایجان غربی با داشتن ۱۸۰۹ اثر ثبت ملی و جاذبه‌های طبیعی بکر در تقویت زیرساخت‌ها و معرفی داشته‌ها برای جذب گردشگر، باید تلاش مضاعفی داشته باشیم و عقب‌ماندگی ساختاری خود را در این زمینه جبران کنیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: اعتبار این اداره‌کل در سال ۱۴۰۲ به نسبت سال ۱۴۰۰ در تخصیص رشد ۵ برابری داشته است و با حمایت‌های استاندار آذربایجان غربی در حال حاضر ۸۰ میلیارد تومان پول نقد برای اجرای پروژه‌های عمرانی، مرمتی و فنی اختصاص یافته و ۸۰ پروژه در حال اجراست.

وی با ابراز تاسف برای از بین رفتن تعدادی از خانه‌های قدیمی ارومیه در سالیان گذشته ادامه داد: یکی از اولویت‌های این اداره‌کل حفاظت از این اندک خانه‌های تاریخی شهر بوده و طرح مطالعه ویژه بافت تاریخی ارومیه به‌عنوان اولین استان در سطح کشور به انجام رسیده که نقش مهمی در حفظ بناهای تاریخی ارومیه و دانه‌های با ارزش آن خواهد داشت.

صفری گفت: تعدادی از بناهای تاریخی استان در مالکیت دستگاه‌های اجرایی قرار داشته و طبق قانون دستگاه‌های متولی وظیفه مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی را برعهده دارد که متاسفانه در این راستا کم‌کاری شده و بسیاری از بناهای با ارزش استان در حال تخریب است و برای حفاظت آنها، یکی از برنامه‌های ما این است مالکیت یا حق بهره‌برداری از آنها به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی واگذار شود تا با عزم جهادی بتوانیم آن بناها را مرمت و حفاظت کرده و برای آن بناها کاربری فرهنگی و گردشگری مناسب تعریف کنیم.

وی خاطرنشان کرد: مدرسه هدایت تحویل، مرمت و کاربری مناسب برای آن تعریف شد کار مرمت خانه انصاری ارومیه نیز از دو هفته پیش آغاز شده و مرمت مدرسه ۲۲ بهمن ارومیه نیز با جدیت انجام شده و در آینده نزدیک به بهره‌برداری رسیده و تبدیل به موزه ورزش، تاریخ و مدرسه می‌شود، خانه گردشگری ارومیه نیز پس از مرمت تبدیل به موزه فرش خواهد شد.

صفری گفت: راه‌اندازی این موزه‌ها نقش مهمی در توسعه گردشگری و افزایش مدت ماندگاری گردشگران در ارومیه خواهد داشت.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با اشاره به مرمت مسجد جامع ارومیه اظهارکرد: در سال ۲۰۲۵ پرونده مساجد جامع کشور برای ثبت جهانی در یونسکو مطرح خواهد شد که باید همگی تلاش کنیم تا اقدامات مرمتی و ساماندهی این مسجد انجام شود و مسجد جامع ارومیه نیز در فهرست آثار جهانی یونسکو قرار بگیرد و برای این امر نیاز است شکل تاریخی مسجد به طور کامل احیا شود.

وی خاطرنشان کرد: فاز اول ساماندهی مسجد جامع ارومیه با همکاری شهرداری با اعتباری بالغ بر۴.۵ میلیارد تومان اعتبار انجام شد.

صفری اظهار کرد: طرح احیای مسجد جامع ارومیه نیزبا همکاری دانشکده معماری دانشگاه ارومیه آماده شده و امسال نیز ۱۰ میلیارد تومان برای این پروژه اختصاص یافته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود
  • اجرای طرح کلید به کلید، اولویت شرکت بازآفرینی شهری 
  • حفاظت از خانه‌های تاریخی آذربایجان‌غربی در اولویت است
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه