Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-01@08:22:55 GMT

آیا عصر انترناسیونالیسم به پایان خود رسیده است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۱۸۳۷۰

آیا عصر انترناسیونالیسم به پایان خود رسیده است؟

فرارو- آلپ سویملی سوی، از اعضای شورای آتلانتیک و مدیر اجرایی شرکت سرمایه‌گذاری Alp Sevimlisoy در استانبول است. او هم چنین کارشناس امنیت ملی در مورد ترکیه و ناتو است که تخصص خاصی در سرتاسر دریای مدیترانه، خاورمیانه و جنوب صحرای آفریقا دارد. او از سخنرانان در نشست‌های بین المللی از جمله نشست‌های بلومبرگ بوده و به دولت‌های منطقه‌ای و سیاستگذاران در مورد تجارت و مسائل دفاعی و امنیت ملی مشاوره داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او از آرمان‌های آتلانسیسیسم (اعتقاد به حمایت از روابط نزدیک بین مردم و دولت‌ها در آمریکای شمالی (ایالات متحده و کانادا) و کشور‌های اروپایی (کشور‌های اتحادیه اروپا، بریتانیا، سوئیس، نروژ و ترکیه در خصوص مسائل سیاسی، اقتصادی و دفاعی) با تمرکز ویژه بر اتحادیه گرایی مدیترانه‌ای دفاع کرده است.

به گزارش فرارو به نقل از نشنال اینترست، دوران اوج تاریخ معاصر از طریق درگیری‌های جهانی ایجاد شده است. از تغییر عصر امپراتوری‌ها به جمهوری‌های مدرن پس از پایان جنگ بزرگ تا ایجاد شکاف بین شرق و غرب از طریق پیامد‌های جنگ جهانی دوم.

با این وجود، «عصر سوم» این مبارزه ابدی بین انترناسیونالیسم و منطقه گرایی از طریق لوله تفنگ نبود بلکه بیش‌تر با ظهور یک بیماری همه گیر جهانی (کرونا) رخ داد. اکنون بیش از هر زمان دیگری یکجانبه گرایی ضروری و اتحاد‌های نزدیک روش‌شناسی‌هایی هستند که بسیاری از دولت - ملت‌ها در بحبوحه ناامیدی‌ها در حل مشکلات جهانی به آن روی آورده اند.

پیش از این، رویکرد فرمولی به این معنی بود که انترناسیونالیسم به بهای منطقه گرایی تمام می‌شود یا بالعکس. با این وجود، همان گونه که درباره شیوع کرونا دیده‌ایم این رویکرد قابل قبولی برای پیشرفت نیست، زیرا هیچ کشوری نمی‌تواند یک نیروی بین‌المللی باشد اگر قدرت آن در داخل کشور مورد تردید قرار گیرد. دو تن از قدرتمندترین متحدان آمریکا در ناتو در حالی که اهداف مشترک چندجانبه را برای ایالات متحده حفظ می‌کنند مسیری یکجانبه را برای خود ترسیم کرده اند.

هم بریتانیا و هم جمهوری ترکیه که در حال حاضر دو کشور فعال عضو ناتو با نیرو‌های مستقر در قاره‌ها و مناطق متعدد هستند، نمونه‌هایی هستند که نشان می‌دهند یک کشور می‌تواند در عین ایفای نقش منطقه‌ای خود (خارج از اتحادیه اروپا) بازیگر بین المللی نیز باشد و در ائتلاف ناتو نیز عضوی فعال قلمداد شود.

روابط دوجانبه بین بریتانیا و جمهوری ترکیه و به ویژه نیرو‌های مسلح ترکیه در بالاترین سطح از زمان جنگ کریمه قرار دارد. این موضوع اخیرا از طریق دیداری که «خلوصی آکار» ژنرال سابق و پرسابقه ترک و گزینه احتمالی برای ریاست جمهوری آینده ترکیه داشت دیده شد دیدار که برای دستیابی به اهداف ناتو و دفاع از مرز‌های ترکیه تدارک دیده شده بود.

احساس مسئولیتی که باید توسط دولت - ملت‌هایی که پیش‌تر امپراتوری‌های فرامنطقه‌ای بودند، نشان داده شود، امروز نیز حفظ شده و به موجب آن توزیع کالا‌ها و خدمات بریتانیایی و ترکی در آفریقا، همکاری زیرساختی در سرتاسر دریای مدیترانه و کمک‌های نظامی مستقیم به آن قابل مشاهده و این امپراتوری‌های سابق نفوذ خود را فراتر از مرزهای‌شان حفظ می‌کنند و قدرت تاریخی خارج از کشور را حفظ کرده‌اند در حالی که به طور کامل در منطقه خود و نه در اتحادیه اروپا این کار را انجام داده‌اند.

این در حالی است که در اتحادیه اروپا زیرساخت‌های کلیدی آن با نفوذ جمهوری خلق چین مواجه بوده است از جمله در بندر پیره در یونان و چین شریک تجاری اصلی آنان است. جهت گیری اتحادیه اروپا نسبت به جمهوری خلق چین بزرگترین شریک تجاری اعضای آن به عنوان یک بلوک تجاری کامل نیاز قدرت‌های مستقل ناتو مانند جمهوری ترکیه و بریتانیا برای مهار بیشتر تهدیدات و دفاع از آتلانتیسیسم در برابر فدراسیون روسیه را به ما یادآوری می‌کند.

دولت‌های مدیترانه‌ای که میراثی از دوران رومی و عثمانی را به همراه دارند مدت‌هاست که به دنبال اتحاد تحت لوای مجموعه‌ای از فرهنگ‌های مشترک، اهداف دفاعی متقابل و منافع اقتصادی مشترک بوده اند. همان طور که همه گیری انترناسیونالیسم یا بین الملل گرایی رو به پایان است منطقه گرایی هم در محتوا و هم در شکل جایگزین آن خواهد شد.

نمونه بارز این تحول در دریای مدیترانه است جایی که ایالات متحده به عنوان «پادشاه ساز» با جمهوری ترکیه و بریتانیا در کنار دولت اسرائیل از طریق پیمان‌های دفاعی متقابل شریک شد و این موضوع در کنار مشارکت‌های امنیت انرژی عصر تازه‌ای را برای منطقه به ارمغان خواهد آورد.

همان گونه که خواست اوکراینی و تلاش آنان برای دفاع از کشورشان نشان می‌دهد تنها قدرت داخلی دولت – ملت همراه با اتحاد‌های منطقه‌ای به خودی خود یک بازدارنده توانا در برابر کشور‌هایی است که به دنبال غصب حاکمیت سایر کشور‌ها هستند. در واقع، همان طور که پارلمان اوکراین مرتبا اعلام می‌کند درخواست‌های اوکراین برای حمایت تا حد زیادی بی‌پاسخ مانده و ناامیدی‌ها در مورد بی‌تفاوتی اروپا در قبال تحریم روبل (انباشت مخفیانه روبل توسط کشور‌های اروپایی) باعث ناامیدی فراوان شده است.

مردم اوکراین در حال تجدید نظر در مورد معنای دفاع از خود در منطقه‌ای هستند که هر روزه یک متجاوز در آن در کمین نشسته است. جمهوری ترکیه و بریتانیا که از نظر هویت منطقه‌ای خود تعادل و توازن خوبی پیدا کرده‌اند و در کنار ایالات متحده به طور فعال به اوکراین از طریق استقرار پهپاد‌های بایراکتار ترکی و موشک‌های بریمستون بریتانیایی نیاز‌های دفاعی اوکراین را تامین می‌کنند در حال تشریح مزایای قابلیت عملیاتی هستند.

همان طور که آتاترک پدر بنیانگذار ترک‌ها مطرح کرد شعار «صلح در خانه، صلح در جهان» هنوز نیز توسط جمهوری ترکیه که در سال آینده به صدمین سالگرد جمهوری خود خواهد رسید ادامه یافته است. ترکیه تعاملات بین المللی خود را دارد، اما هویت منحصر بفردش را در منطقه و در داخل کشور قربانی نکرده است: نیرو‌های مسلح ترکیه از مرز‌های لیبی تا جمهوری آذربایجان، از شمال آفریقا تا خاورمیانه و مهم‌تر از همه از بالکان تا مدیترانه فعال هستند.

ترکیه اکنون از طریق استقرار مستقیم و غیرمستقیم نظامی در خارج از کشور با فدراسیون روسیه و منافع جمهوری خلق چین مقابله می‌کند که آن کشور را به یک قدرت ضروری ناتو تبدیل می‌کند. یک ملت تنها زمانی می‌تواند یک بازیگر جهانی باشد که مسئولیت‌های خود را هم در داخل و هم در نزدیکی خود ایفا کند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: ترکیه جمهوری ترکیه اتحادیه اروپا ایالات متحده منطقه ای کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۱۸۳۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، چهارمین کنفرانس بین‌المللی آب بغداد روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه با حضور وزرای آب و آبیاری کشورهای عراق، سوریه، مصر، تونس و تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی در پایتخت کشور عراق آغاز به کار کرد.

محمد جوان‌بخت معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز که یکی از میهمانان این کنفرانس بود، متن سخنرانی وزیر نیرو در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد را در آیین افتتاحیه قرائت کرد.

متن سخنرانی وزیر نیرو به این شرح است:

خداوند را شاکرم که همانند سال گذشته به نمایندگی از کشور جمهوری اسلامی ایران در کنفرانس بین‌المللی آب بغداد که با تدبیر مسئولین بلندپایه جمهوری عراق و با هدف به اشتراک‌گذاری دانش، تکنولوژی و علوم روز دنیا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم.

در ابتدا از دولت عراق و وزیر محترم منابع آب عراق و کلیه دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد بین‌المللی تشکر و قدردانی می‌کنم.

در ابتدا وظیفه خود می‌دانم به وقایع منطقه و خصوصاً جنایت انجام شده در حق مردم غزه اشاره کنم. مردم غزه در ۷ ماه گذشته تحت فشار شدیدترین جنایات ممکن از جمله کشتار کودکان، زنان، قطع آب و محاصره از سوی رژیمی بودند که نشان داده به هیچ تعهد اخلاقی و بین‌المللی پایبند نیست.
البته حوادث اخیر مشخص کرد ماهیت این رژیم بدون حمایت آمریکا و کشورهای غربی مفهوم ندارد و تمامی دولت‌های حامی رژیم صهیونیستی حامی جنایت و کشتار هستند. ما با صدای رسا در کنار تمامی آزادی‌خواهان جهان توقف جنایت در غزه و بازگشت این سرزمین را به صاحبان اصلی آن فریاد می‌زنیم.

عالیجنابان، خانم‌ها و آقایان؛

هیئت بین‌الدول تغییر اقلیم (IPCC) در ششمین گزارش ارزیابی خود اعلام کرده است که میانگین دمای جهانی در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ نسبت به آغاز انقلاب صنعتی به میزان ۱.۰۹ درجه سانتیگراد افزایش یافته است.

در این میان کشورهایی مانند جمهوری اسلامی ایران که بر روی کمربند خشک و نیمه خشک جهان قرار دارند، تغییرات به مراتب شدیدتری را تجربه می‌کنند. به گونه‌ای که متوسط سالانه نزولات جوی در کشور ما طی دهه گذشته ۱۰ درصد کاهش یافته است؛ به‌عنوان مثال اثرات این تغییرات در بررسی‌ها نشان می‌دهد که آبدهی رودخانه کرخه در جنوب غرب ایران در دوره ۲۰ ساله گذشته در ۴۵ درصد مواقع در یکی از طبقات بالای خشکسالی قرار داشته است.

بی‌شک مدیریت این شرایط بدون برنامه‌ریزی و سیاستگذاری‌های صحیح و عاجل امکان‌پذیر نیست. در این ارتباط می‌توان به برنامه‌های سازگاری با تغییر اقلیم و خشکسالی، تحویل حجمی آب برای مصرف‌کنندگان کشاورزی، اصلاح سیستم‌های آبیاری، بازچرخانی و استفاده مجدد از آب اشاره کرد.

در بخش آب شرب خوشبختانه توانسته‌ایم حتی با یک استاندارد سختگیرانه، ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۸۶ درصد جمعیت روستایی خود را تحت پوشش شبکه یا سیستم‌های تأمین آب شرب بهداشتی قرار دهیم.

در حال حاضر با تشکیل شورای جهاد آبرسانی انتظار داریم تا سال ۲۰۳۰ درصد پوشش جمعیت روستایی را نیز همانند شهرها به ۱۰۰ درصد برسانیم.

برنامه‌ها و اقدامات در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب موجبات ارتقای توانمندی در این زمینه را فراهم آورده است. به عنوان مثال در سیلاب‌های اخیر مناطق جنوبی کشور که در مقایسه با مقادیر تاریخی بی‌سابقه بوده، موفق شدیم با کمترین خسارت این رخداد را پشت سر بگذاریم.

در این خصوص طی سه ماه اخیر نیز یک کارگاه آموزشی با موضوع مدیریت جامع سیلاب (IFM) توسط مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری با همکاری یونسکو برگزار شد که تجربیات همه کشورها از جمله عراق، عمان، سوریه و تعدادی دیگر از کشورهای عضو شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری در این رویداد ارائه شد.

حضار محترم و اعضای شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری حاضر در جلسه در جریان برگزاری سیزدهمین اجلاس شورای حکام مرکز منطقه‌ای مدیریت آب شهری یونسکو در تهران در ۲۳ فوریه ۲۰۲۳؛ مایلم ضمن تشکر از حضور عالیجناب عون ذیاب در اجلاس مذکور، به آگاهی شما برسانم که هشت پروژه مهم در راستای دهه بین‌المللی آب در دستور کار برنامه ۶ ساله این مرکز تا سال ۲۰۲۹ قرار گرفت که می‌تواند در تقویت همکاری‌های منطقه‌ای و حل و فصل مسائل و چالش‌های آبی نیز مؤثر باشد.

فرصت را مغتنم می‌شمارم و در اینجا از وزرای محترم و عضو شورای حکام که در اینجا حضور دارند برای شرکت در چهاردهمین اجلاس شورای حکام مرکز که مقرر است در پاییز ۲۰۲۴ در تهران برگزار شود، دعوت به عمل می‌آورم.

در انتهای صحبتم با توجه به تمرکز کنفرانس بر همکاری دو جانبه و مشارکت کشورها، لازم می‌دانم توجه شما را به پیشینه غنی و تاریخی معاهدات و مکانیزم همکاری‌های آبی بین کشورهای منطقه جلب کنم.

شایان ذکر است که کشور ما هم با کشورهای همسایه خود دارای معاهدات و تفاهمنامه‌های متعددی است که برخی از آنها نزدیک به ۸ دهه قدمت دارد؛ که از آن جمله می‌توان به قراردادها و موافقت‌نامه‌ها با کشور جمهوری عراق در مرزهای غربی اشاره کرد.

مجدداً از دولت جمهوری عراق که زمینه‌ساز برگزاری این رویداد مهم بوده است کمال تشکر را دارم. امیدوارم خداوند متعال همواره باران رحمت الهی را بر مردمان جهان و به‌خصوص منطقه خاورمیانه ارزانی کند.

والسلام علیکم و رحمه‌الله و برکاته

کد خبر 6093253 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تجارت ایران و ترکیه به ۱.۳۶۴ میلیارد دلار رسید
  • تجارت ۱.۳ میلیارد دلاری ایران و ترکیه در ۳ ماهه ۲۰۲۴
  • تجارت ۱.۳۶۴میلیارد دلاری ایران و ترکیه/ رشد ۱۶درصدی صادرات ترکیه به ایران
  • صادرات ۸۰۰ میلیون دلاری ترکیه به ایران در ۳ ماه
  • وزیر نیرو:ارتقای توانمندی ایران در مدیریت رودخانه‌ها و سیلاب‌ها
  • اعلام مجدد آمادگی راه‌آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • راه‌آهن: قطار ترانزیتی افغانستان مجوز گمرک را ندارد
  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • سیلوا: دوران حضورم در چلسی به پایان رسیده است
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل