Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-30@21:29:54 GMT

اعتراض کشاورزان سمنانی به قطع مداوم برق

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۰۰۳۱

اعتراض کشاورزان سمنانی به قطع مداوم برق

آفتاب‌‌نیوز :

کشاورزی یکی از بخش‌های مهم اقتصادی هر کشور و اولین بخش اقتصادی در تأمین زندگی انسان از قدیم نقش ایفا کرده است. طی چند سال اخیر به دلیل کمبود بارش نزولات آسمانی و برخی تصمیمات اشتباه وزارت نیرو با کمبود برق مواجه شد که سال‌های گذشته برق مشترکان خانگی مطابق برنامه‌های روزانه قطع می‌شد، اما امسال دولتمردان تصمیم گرفتند به جای قطع برق مشترکان خانگی برق چاه‌های کشاورزی و حوزه صنعت را مطابق برنامه تنظیمی قطع کنند تا شهروندان و مشترکان خانگی در آسایش باشند، اما نه تنها این تصمیم چندان کارشناسی شده نبود بلکه معایبی در بخش کشاورزی داشت که در ادامه گزارش و گفت و گوی تعدادی از کشاورزان استان سمنان از آن‌ها مطلع می‌شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستم کشاورزی ما مختل شده است

سیدمهدی ۴۰ ساله یکی از کشاورزان استان سمنان گفت: طی دو سه سال اخیر که اداره امور منابع آب حساسیت بیشتری به برداشت از آب‌های زیرزمینی پیدا کرده است سیستم کشاورزی ما مختل شده است.

وی ادامه داد: اخیرا برای چاه‌های کشاورزی کنتوری نصب شده که بیشتر از ۵ ماه مجاز نیستیم برداشت آب داشته باشیم.

این کشاورز تصریح کرد: بدترین ایراد این قوانین که در سال‌های اخیر وضع شده این است که هر مرتبه درخواست جابه جایی چاه عمیق یا کف شکنی می‌کنیم حدود ۴ لیتر از دبی آب که در پروانه بهره برداری قید شده کاهش می‌یابد و به اصطلاح پروانه را بهینه می‌کنند.

نمی‌توانیم هیچ محصولی در تابستان و زمستان بکاریم

این جوان استان سمنان که شغل و منبع درآمدش صرفا کشاورزی است، اظهار کرد: با همان میزان آبی که قبلا داشتیم در پاییز سالیانه چندین هکتار زراعت و در بهار خربزه، هندوانه و سایر صیفی جات کشت می‌کردیم، اما الان دیگر نمی‌توانیم هیچ محصولی نه در تابستان و نه در پاییز و زمستان کشت کنیم.

محمد از دیگر کشاورزان استان در این باره گفت: شغل اصلی من کشاورزی نیست، اما با سیاست‌ها و تصمیمات جدید دولت در آینده‌ای نه چندان دور باید اکثر محصولات کشاورزی را وارد کنیم.

خرده مالکان کشاورزی در حال از دست دادن باغات‌شان هستند

وی گفت: در سالیان گذشته با آب همین چاه‌ها پدران‌مان گذران زندگی می‌کردند، اما پس از فوت آن‌ها و قوانین موجود همچون قطعی‌های برق متعدد خرده مالکان کشاورزی در حال از دست دادن باغات و محصولات کشاورزی شان هستند.

این کشاورز هم استانی اذعان کرد: حدود نیم هکتار باغ پسته دو ساله از پدرم به من ارث رسیده است که چند روز گذشته دقیقا زمانی که مدار آب نوبتم بود از ساعت ۱۱ صبح تا ۸ شب قطع شد.

وی با تاکید بر اینکه درختان در این فصل احتیاج شدید به آب دارند، افزود: تا بخواهد مدار آب دوباره به نوبت من رسد شاید اواخر تابستان شود و تعداد زیادی از درختانم خشک خواهد شد.

مجبور شدم درختانم را با تانکر آبیاری کنم

یکی دیگر از کشاورزان که خواست نامش فاش نشود گفت: به دلیل قطعی‌های برق در تابستان امسال و برهم خوردن مدار آب کشاورزان مجبور شدم به دلیل حفظ و زنده ماندن درختانم با تانکر آن‌ها را آبیاری کنم.

این کشاورز ادامه داد: اگر این روال در سال‌های بعد نیز ادامه دار باشد باید فاتحه کشاورزی را بخوانیم و عطایش را به لقایش ببخشیم.

قطع برق چاه‌های کشاورزی از ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریور مصوبه هیأت وزیران است

سیدمحمد حسینی نژاد مدیر توزیع نیروی برق سمنان بیان کرد: هیأت وزیران مصوبه‌ای دارد که شورای عالی امنیت ملی نیز آن را تایید کرده که ۱۵ خرداد تا ۱۵ شهریورماه به دلیل مدیریت مصرف برق و کنترل و جلوگیری از خاموشی‌ها شرکت‌های برق در سراسر کشور مکلفند چاه‌های آب کشاورزی را روزانه به مدت ۵ ساعت از ساعت ۱۲ تا ۱۷ قطع کنند.

وی افزود: این مصوبه هیأت وزیران است که با نظر مدیران ارشد جهاد کشاورزی نیز تصویب شده است و به همه استان‌ها ابلاغ شده که مسئول اجرای کار بر عهده استاندار است.

مدیر توزیع نیروی برق سمنان تصریح کرد: در بخش صنعت و فولاد نیز یک روز در هفته از ساعت ۱۱ صبح تا ۱۱ شب به مدت ۱۲ ساعت قطع می‌شود.

ساعت قطعی را نیز از ۵ ساعت به ۴ ساعت کاهش دادیم

وی ادامه داد: چاه‌های کشاورزی را به جای اینکه هر روز قطع کنیم دو روز در هفته قطع می‌کنیم و ساعت قطعی را نیز از ۵ ساعت به ۴ ساعت کاهش دادیم.

حسینی نژاد با اشاره به اینکه قطعی‌های برق در تمامی شهر‌های استان رخ می‌دهد و مربوط به شهرستان خاصی نیست، اضافه کرد: عادت کردیم که تمامی چراغ‌های معابر روشن باشد در صورتی که مکلفیم روشنایی معابر را به صورت یک در میان روشن کنیم.

استان سمنان از نظر میزان خاموشی‌ها جزو کمترین‌ها هست

وی بیان کرد: استان سمنان از نظر میزان خاموشی‌ها جزو کمترین‌ها هست و با توجه به اینکه چندین سال سابقه کار دارم درک می‌کنم که چاه آبی وجود دارد که ۲۸۰ مشترک (مالک) دارد که بین آن‌ها مالک ۱۵ دقیقه‌ای نیز هست، اما قوانین و مقررات هم باید رعایت شود.

مدیر توزیع برق سمنان اظهار کرد: قطعی برق دستور العمل است و نمی‌توانیم کاری انجام دهیم، اما حداکثر توانمان را به کار گرفتیم و امیدوارم ظرف ۱۵ روز آینده این مشکلات برطرف شود.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: کشاورزان استان سمنان قطع برق چاه های کشاورزی استان سمنان چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۰۰۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی عصر یکشنبه در اولین جلسه شورای اداری سال جدید ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: دولت سیزدهم دولتی انقلابی است، مدیران باید با تفکر جهادی برای حل مشکلات مردم گام برداشته و جهادی پای کار باشند.

فرماندار شهرستان شفت با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی شهرستان پیگیر پروژه‌های در دست اجرا باشند، افزودد: مدیران در جذب اعتبارات برای پروژه‌های شهرستان شفت تلاش مضاعف داشته باشند.

نقدی بر لزوم کار جهادی و تلاش شبانه روزی مدیران برای رفع محرومیت از چهره شهرستان تاکید کرد و ادامه داد: برای توسعه شهرستان شفت نیازمند همدلی و همکاری همه دستگاه‌ها هستیم.

فرماندار شفت ادامه داد: خوشبختانه این همدلی در شهرستان بین تمامی دستگاه‌ها وجود دارد و با همکاری و همراهی همه مدیران برای رفع محرومیت از چهره این شهرستان تلاش مضاعف خواهیم کرد.

نقدی اضافه کرد: رعایت نظم و انضباط در ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان شفت به دقت رعایت شود و همه مسؤولان موظفند که نظم و انضباط را در دستور کار خود قرار دهند.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه عملکرد هیچ اداره‌ای نباید پنهان بماند، تاکید کرد: روابط عمومی‌ها بایستی با عملکردی هر چه بهتر در راستای شفاف‌سازی جهت اطلاع رسانی اقدام کنند.

خانواده شهدا مایه خیر و برکت نظام و انقلاب هستند

فرماندار شفت گفت: خانواده شهدا مایه خیر و برکت نظام و انقلاب هستند و مسؤولان موظفند تا با سرکشی مداوم به آنان، ضمن رفع مشکلات این خانواده معظم، در مسیر خدمت رسانی به مردم، از والدین شهدا طلب دعای خیر کنند.

وی افزود: خانواده معظم شهدا در دفاع از ارزش‌های اسلامی تمام هستی خود را تقدیم راه خدا کردند و این کمترین وظیفه مسئولان است تا ضمن سرکشی به آنان، از نزدیک با مسائل و مشکلات آن‌ها آشنا شده و با افتخار در صدد رفع مشکلات بر آیند.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد سال زراعی سختی همچون سال گذشته را در پیش خواهیم داشت، بیان کرد: باید برای پیشگیری از وقوع هرگونه بحرانی دستگاه‌ها از اکنون برنامه ریزی و آمادگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فصل کشاورزی سال گذشته با چالش‌هایی مواجه بودم تصریح کرد: امسال باید از تمام ظرفیت‌ها برای برطرف کردن مشکلات آب کشاورزی شالیکاران در سطح شهرستان استفاده کنیم.

نقدی بر لزوم استفاده از تجربه موفق سال گذشته در مدیریت منابع آب کشاورزی تاکید کرد و بیان کرد: لایروبی انهار، بهسازی آب بندان ها، رفع نواقص ایستگاه‌های پمپاژ، دریچه سازی در نقاط مورد نیاز، طرح تجهیز و نوسازی اراضی در برخی مناطق از جمله اقداماتی است که در مدت زمان باقی مانده با دقت و سرعت اجرایی شود.

تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان

نقدی با اشاره به تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان افزود: ضروری است خود کشاورزان هم با توجه به میانگین کاهشی نزولات جوی و دیگر محدودیت‌های موجود، هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه اراضی خود اقدام کنند.

وی با تاکید بر جدی گرفتن بحث بیمه، خواستار اطلاع رسانی مناسب در خصوص مزایای بیمه اراضی کشاورزی شد تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، کشاورزان از حمایت‌های قانونی برخوردار شوند.
مسؤولان محلی برای رفع مشکلات آب کشاورزی پای کار باشند

فرماندار شفت با اشاره به اینکه مسئولان محلی به عنوان خدمتگزاران مردم در روستاها هستند، بیان کرد: با توجه به شناختی که از مشکلات روستاها در حوزه آب کشاورزی دارند باید در راستای رفع مشکلات کشاورزان گام بردارند.

کد خبر 6091417

دیگر خبرها

  • درخشش دختر سمنانی در مسابقات انتخابی تیم ملی کاراته
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • درخشش تنیسور سمنانی در رقابت های غرب آسیا
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • مشارکت بیش از هزار معلم سمنانی در طرح اکرام ایتام و محسنین
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید