Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-27@01:43:46 GMT

بدن انسان تحمل چه میزان گرما را دارد؟

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۱۳۵۸

بدن انسان تحمل چه میزان گرما را دارد؟

گرما در اروپا جان می‌گیرد چرا مکانیسم خنک سازی بدن در گرما مختل می‌شود؟ چرا برخی در خانه دچار گرمازدگی می‌شوند؟

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، از صبح پیش از شروع گرما از خانه بیرون آمده سوار بی آرتی و مترو شده دنبال چندکار اداری رفته است؛ امروز از آن روزهای گرم است. جوان با بنیه به نظر می‌رسد اما حوالی بعد از ظهر با آمبولانس‌های اورژانس به بیمارستان آورده شده به پزشک در توضیح شرح حالش می‌گوید فقط بی حال و خسته بودم و فکر نمی کردم یک مرتبه در خیابان از حال بروم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پا درد داشتم ولی فکر می کردم دلیلش پیاده روی‌هایی بوده که از صبح داشتم؛‌ پزشک توضیح می دهد دچار گرمازدگی شده و اگر رهگذران در خیابان با ۱۱۵ تماس نمی گرفتند ممکن بود جانش را از دست بدهد.

گرما در اروپا جان می‌گیرد

حالا با مروری بر اخبار متوجه خطرناک بودن گرمازدکی می شویم؛ افزایش دمای طاقت فرسا که موجب وقوع موج گرما در اسپانیا و پرتغال شده دستکم ۳۲۲ کشته برجا گذاشته است.

آمارهایی در اسپانیا منتشر شد که نشان می‌دهد: افزایش دما در سه روز نخست موج گرما در این کشور که از روز یکشنبه آغاز شده، ۸۴ کشته برجا گذاشته است همچنین وزارت بهداشت پرتغال اعلام کرده است که در فاصله هفتم تا سیزدهم ماه جولای ۲۳۸ مورد فوت ناشی از گرما ثبت شده است.

در روزهای گذشته روند افزایش دما در شبه جزیره ایبری ادامه داشت و این نگرانی را ایجاد کرد که آمار نهایی مرگ و میرها به میزان قابل توجهی بیشتر شود.

بالا رفتن دمای هوا در فصل تابستان یکی از دغدغه‌های بشر نه تنها در جغرافیاهای کویری و خشک بلکه در نواحی مرطوب و شرجی است.

سئوال اصلی این است که بدن انسان توانایی تحمل چه دمایی را دارد؟ زمانی که گرما با رطوبت و شرجی مخلوط می‌شود چه اتفاقی می‌افتد؟ خلاصه اینکه بهترین دما برای انجام فعالیت‌های روزمره چیست و راه‌های مقابله با گرما کدام‌ها هستند و دست‌آخر علائم و نشانه‌های گرمازدگی چیست؟

کارشناسان همواره نسبت به ترکیب هوای گرم با شرجی و رطوبت بالا هشدار داده‌اند. چیزی که به‌زعم آن‌ها دمای حباب مرطوب (Wet-bulb temperature) خوانده می‌شود و می‌تواند تهدیدی جدی بر بدن انسان باشد.

دمای حباب تر یا دمای حباب مرطوب در یک اتاق سرپوشیده در حقیقت دمای نهایی هوای این اتاق پس از تبخیر آب تا حدی است که رطوبت هوا به اشباع برسد؛ بنابراین اگر دمای حباب مرطوب از میزان مشخصی بالاتر باشد، تعریق دیگر نمی‌تواند باعث خنک شدن بدن شود و ثابت نگه‌داشتن دمای مرکزی بدن از کنترل خارج می‌شود.

طبق محاسبات یکی از پژوهش‌های کلیدی در این زمینه که در سال ۲۰۱۰ انجام شده بود، دمای حباب مرطوب ۳۵ درجه سانتیگراد است و بالاتر از این دما، بدن انسان قادر به تطبیق خود با گرمای شرجی‌ نیست اما نتایج تحقیق جدید که اوایل سال جاری میلادی در دانشگاه دولتی پنسیلوانیای آمریکا منتشر شد، نشان‌ می‌دهد که دمای آستانه تحمل بشر بسیار پایین‌تر از این میزان است.

جزئیات یافته‌های این محققان پرده از دمای مناسب برای انجام فعالیت‌های روزمره برمی دارد. آن‌ها برای پاسخ به این پرسش آزمایش‌های متعددی روی افراد جوان و بزرگسالان تندرست انجام دادند و در نهایت مشخص شد که ترکیب گرما و رطوبت می‌تواند آستانه تحمل افراد را بسیار پایین‌تر از ۳۵ درجه‌ای بیاورد که در تحقیق سال ۲۰۱۰ محاسبه شده بود.

دمای حباب مرطوب طبق مشاهدات تحقیق جدید اگر میزان شرجی بودن هوا ۱۰۰ درصد باشد در دمای ۳۱ درجه اتفاق می‌افتد. اگر رطوبت هوا تنها ۶۰ درصد باشد، دمای حباب مرطوب می‌تواند تا ۳۸ درجه سانتیگراد هم بالا رود.

در معرض گرما و رطوبت بالا قرار گرفتن به مدت طولانی می‌تواند باعث بیماری‌های جدی مرتبط با گرما در انسان شود. پایین‌تر از دمای حباب مرطوب انسان می‌تواند نسبتا دمای بدن خود را در طول زمان ثابت نگه دارد اما بالاتر از این دما، حرارت بدن هم به‌طور مداوم افزایش می‌یابد.

وقتی دمای بدن از حد معینی تجاوز کند، قلب باید برای پمپاژ کردن خون به سطح پوست برای رفع گرما، سخت‌تر کار کند و این درحالیست که وقتی عرق می‌کنیم، سطح مایعات بدن هم کاهش می‌یابد و در موارد بسیار وخیم این موضوع می‌تواند به گرمازدگی منجر شود.

گرمازدگی و بیماری‌های وابسته به آن یک عامل جدی تهدیدکننده زندگی ما انسان‌ها بشمار می‌آید. نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد که حتی دمای پایین‌تر هم زمانی که با رطوبت همراه می‌شود بر روی قلب و دیگر اعضای بدن فشار وارد می‌کند؛ فشاری که می‌تواند برای افراد آسیب‌پذیر و به‌ویژه آن‌هایی که مشکل قلبی دارند، خطرناک باشد.

چرا مکانیسم خنک سازی بدن در گرما مختل می‌شود؟

سعید مهر سروش رئیس اداره آموزش و پژوهش اورژانس تهران با بیان اینکه بدن انسان همواره تلاش می‌کند با غده هیپوتالاموس به تعادل دما کمک کند، گفت: افزایش و یا کاهش دما می تواند خطرات جبران ناپذیری برای انسان به همراه داشته باشد. دمای مناسب برای بدن انسان ۳۷ درجه است.

وی با اشاره به افزایش دما در این روزها در شهرهای کشور افزود: افراد باید شناخت کافی از گرمازدگی و چگونگی مواجهه با این بیماری اورژانسی داشته باشند در این فصل گرمازدگی می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

این کارشناس اورژانس با بیان اینکه گرمازدگی درجات مختلفی دارد و در هر مرحله باید درمان‌های مختلفی را انجام داد، گفت: در یکی از درجات نخست آن، فردی که در فضا گرم بوده دچار گرفتگی عضله و درد و گرفتگی در عضلاتی مانند مچ پا و یا ران پا می‌شود؛ این مرحله نگران کننده و اورژانسی نیست اما باید توجه شود فرد بیش از این دچار گرمازدگی نشود.

وی ادامه داد: در حالت دوم، فرد گرمازده احساس خستگی و بی‌حالی می‌کند، روی پوست این فرد سرد و تعریق وجود دارد و بدن در این حالت تلاش می‌کند دمایش را به حالت عادی برگرداند؛ در این حالت اگر بدن به حالت عادی برنگردد ممکن است از ۲۰ تا ۸۰ درصد فرد جان خود را از دست دهد.

مهر سروش افزود: در گرمازدگی درجه سوم، ‌مکانیسم خنک سازی بدن کار نمی کند؛ پوست بدن فرد داغ و قرمز خشک/ مرطوب است و فرد هوشیاری خود را از دست می‌دهد. در این شرایط احتمال مرگ مغزی وجود دارد.

چرا برخی در خانه دچار گرمازدگی می‌شوند؟

وی در تشریح گرمازدگی غیر فعالیتی کلاسیک و گرمازدگی فعالیتی گفت: در گرمازدگی غیرفعالیتی که بیشتر برای سالمندان و نوزادارن اتفاق می افتد؛ فرد حتی در فضای منزل ممکن است دچار گرمازدگی شود؛ ‌در این حالت فراموش کردن مصرف مایعات، ابتلا به برخی از بیماری‌ها یا مصرف برخی داروها می تواند در ابتلا به این گرمازدگی نقش داشته باشد. نوزادان نیز چون توانایی بیان احوالات خود را ندارند ممکن است دچار این شکل از گرمازدگی شوند.

این کارشناس اورژانس درباره نوع دیگر گرمازدگی یعنی گرمازدگی فعالیتی افزود: در این نوع گرمازدگی فرد جوان در حین انجام فعالیت دچار این بیماری می‌شود؛ که در صورت مواجهه نادرست می تواند خطرات ناگواری به همراه داشته باشد.

افراد باید در هنگام بروز علائم گرمازدگی با کارشناسان اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرند و توصیه‌های کارشناسان را انجام دهند. برای کمک به افراد گرمازده، فرد باید به اتاقی که خنک است منتقل و در حالت آرام قرار گیرد.

نوشاندن آب تنها به فردی که در حالت هوشیاری کامل است توصیه می‌شود؛ همچنین درآوردن لباس و اسپری آب (نه چندان خنک) به بدن این افراد و قرار دادن آنها در زیر پنکه از دیگر توصیه‌ها است و در صورت رفع نشدن، آمبولانس برای آن‌ها اعزام می‌شود.

مهرسروش افزایش دمای مرکز بدن، گرفتگی عضلانی، ضعف و خستگی، ‌سرگیجه، تنفس عمیق، بی اشتهایی، استفراغ، ضعف روانی را از نشانه‌های گرمازدکی عنوان کرد و گفت:‌ پوست مرطوب و رنگ پریده یا پوست گرم و خشک از دیگر این نشانه‌ها است.

وی با اشاره به اینکه رطوبت بالای هوا نیز در کنار دما می‌تواند به افزایش گرمازدگی منجر شود، افزود: رطوبت بالای ۷۵ درصد سبب افزایش گرمازدگی می‌شود؛ ‌دمای ۳۲ درجه و رطوبت ۷۵ درصد شروع گرمازدگی افراد است.

منبع: ایرنا لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر بدن انسان گرما اخبار سلامت اخبار عمومی اخبار مرتبط آیا پروتئین عضله می سازد؟ ۱۴۰۱/۴/۲۷ این نوشیدنی ها گرما را ضربه فنی می کند ۱۴۰۱/۴/۲۷ آبله میمونی در کمین ایران است؟ ۱۴۰۱/۴/۲۵ ۸ دلیل برای نخوابیدن و کارهایی برای رفع آن ۱۴۰۱/۴/۲۳ موج جدید کرونا چه علائمی دارد؟ ۱۴۰۱/۴/۲۲ افزایش چشمگیر مراجعان سرپایی کرونا به بیمارستان ها ۱۴۰۱/۴/۲۲ آخرین ویدیو ها صحبت های جالب قهرمان کوچک عصر جدید + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۷ ۱۷:۵۲ کدام داور قهرمان عصر جدید را درست حدس زده بود؟ + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۷ ۱۷:۴۰ ۱۰۰۰ دختر ایرانی اینجا به فروش گذاشته شدند! ۱۴۰۱/۰۴/۲۷ ۱۷:۲۱ ترس خنده دار گاو غول پیکر از گربه + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۷ ۱۶:۵۳ لحظه زیبای خداحافظی داوران عصر جدید با تماشاگرها + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۷ ۱۶:۲۱ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۱۸:۳۳ بدن انسان تحمل چه میزان گرما را دارد؟ ۱۸:۲۵ بیت کوین چه زمانی ۱۰۰ هزار دلاری می شود؟ ۱۸:۱۵ یک هسته و این همه خاصیت؟ ۱۸:۰۵ آیا پروتئین عضله می سازد؟ ۱۸:۰۰ قیمت یخچال فریزر بوش چند؟ (جدول) ۱۷:۵۹ چند راز کوچک که تنها باید افراد ۵۰ ساله بدانند ۱۷:۵۲ صحبت های جالب قهرمان کوچک عصر جدید + فیلم ۱۷:۵۱ معجزه آب برنج برای پوست ۱۷:۴۷ چگونه در واتساپ گیف بسازیم؟ ۱۷:۴۰ کدام داور قهرمان عصر جدید را درست حدس زده بود؟ + فیلم ۱۷:۱۹ جایزه ملّی روابط عمومی خلاق به ذوب آهن اصفهان رسید ۱۷:۱۰ خندوانه شاید به تاریخ بپیوندد! ۱۷:۰۵ ۲ ایرانی در جمع بهترین‌ مدافعان فوتبال آسیا ۱۶:۵۹ موبایل را می توان در یخچال گذاشت؟ + چند راه علمی برای خنک کردن گوشی ۱۶:۵۶ این نوشیدنی ها گرما را ضربه فنی می کند ۱۶:۵۵ دهک درآمدی خانوارمان را چطور تشخیص دهیم؟ ۱۶:۵۳ ترس خنده دار گاو غول پیکر از گربه + فیلم ۱۶:۴۷ تبریک ویژه باشگاه پورتو به مناسبت ۳۰ سالگی طارمی ۱۶:۳۷ بازیگرانی که اسرارآمیزترین ویژگی‌ فیزیکی را دارند + عکس ۱۶:۲۶ واکنش علی دایی به ویدئوی منتشره از دیدارش با وزیر ورزش! ۱۶:۱۵ صحنه خنده دار در جریان پیاده روی فردوسی پور و طارمی + فیلم ۱۶:۰۱ پیشنهاد بسته بیمه پایه ۸۰ خدمتی دندان پزشکی ۱۵:۵۸ خرید واگن مترو از چین مراحل مقدماتی خود را طی کرده، اما زودتر از دو سال دیگر حتی یک واگن هم تحویل ایران نمی شود ۱۵:۵۵ می توان به جای خرید هر اتوبوس نو پنج میلیاردی، پنج اتوبوس دست دوم خرید ۱۵:۴۴ آمار مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه؛ ثبت نام بیش از چهار میلیون نفر در کم‌تر از ۲ روز ۱۵:۳۸ سریع ترین مادر جهان تاریخ ساز شد! ۱۵:۳۲ امکان استفاده از واکسن تاریخ گذشته عملا منتفی است ۱۵:۲۹ تست شخصیت: کلیدی که رازهای پنهان شما را نشان می کند ۱۵:۲۱ با رژیم غذایی رونالدو و مسی آشنا شوید ۱۵:۱۸ شرط موفقیت سامانه مودیان؛ دخالت حداقلی افراد در تعیین مالیات ۱۵:۰۸ میزان پرداخت مطالبات گندمکاران به ۷۸ درصد رسید ۱۵:۰۵ عرضه دام ۱۱ برابر تقاضا است ۱۴:۳۳ آخرین وضعیت جوی استان تهران ۱۴:۲۹ افزایش ۷ هزار مگاواتی مصرف برق به وقت ۲۱:۱۳ ۱۴:۲۵ شیوه های کلاهبرداری از سهامداران عدالت ۱۴:۲۳ مالیات تقریبا نصف هزینه های دولت را پوشش داد ۱۴:۱۹ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: باید از برجام دل بکنیم ۱۴:۱۷ گنجینه استثنایی که درمان بیماری های امروز است ۱۴:۰۹ آسمان صورتی قطب جنوب در نتیجه فوران آتشفشان هانگا تونگا ۱۳:۵۳ چرا مردان زودتر از زنان فوت می کنند؟ ۱۳:۵۱ هوای تهران در چه وضعیتی است؟ ۱۳:۴۸ آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۱/۴/۲۷) ۱۳:۴۴ صادرات ریالی پادزهر محدودیت نقل و انتقال پول در ایران؟ ۱۳:۳۲ بهبود بهداشت دهان به کمک دوربین دندانپزشکی هوش مصنوعی ۱۳:۳۰ روند رو به رشد عرضه دستگاه مجهز به بلوتوث در جهان ۱۳:۱۷ تیم المپیاد زیست ایران در جایگاه اول جهان قرار گرفت ۱۳:۱۴ مردم ماسک و دوز یادآور واکسن را فراموش نکنند ۱۳:۰۸ نه تنها «پرداختی از جیب بیمار» زیاد نمی شود، بلکه در برخی داروها کمتر هم می شود ۱۳:۰۶ طنز دوران از زبان بایدن؛ «اجازه» نخواهم داد که ایران بمب بسازد! ۱۳:۰۲ ارز ۴۲۰۰ تومانی باید حذف می شد / نگرانی مجلس از ساز و کار دولت در حذف ارز ترجیحی اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بدن انسان گرما اخبار سلامت اخبار عمومی دمای حباب مرطوب دچار گرمازدگی رطوبت بالا افزایش دما بیماری ها بدن انسان عصر جدید پایین تر ۱۴۰۱ ۴

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۱۳۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۰ هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،رضا اصغری   اظهار کرد: سال قبل ۴۳ هزار و ۵۱۰ اشتراک در بخش شهری و ۲۶ هزار و ۷۲۰ اشتراک روستایی پذیرش شد که نسبت به سال ۱۴۰۱ از رشد حدود ۵ درصدی برخوردار بود.   به گفته وی، طی سال ۱۴۰۱، در مجموع ۶۶ هزار و ۸۵۶ اشتراک‌پذیری‌ انجام گرفته بود.   سرپرست مدیریت بهره‌برداری شرکت گاز آذربایجان‌غربی در ادامه به نصب ۲۳ هزار و ۲۴۹ انشعاب جدید در سال گذشته اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۵۳۴۴ انشعاب شهری و ۱۷ هزار و ۹۰۵ انشعاب هم روستایی بود.   اصغری با اعلام اینکه نصب انشعابات سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۲۰ درصدی داشت، خاطرنشان کرد: سال ۱۴۰۱ در مجموع ۱۸ هزار و ۴۰۵ انشعاب شهری و روستایی نصب شده بود.   وی در ادامه به گازرسانی حفرات خالی شهری و روستایی نیز اشاره کرد و گفت: سال گذشته به ۶۷۵ مورد از حفرات خالی گازرسانی شد و طی آن ۱۰ هزار و ۷۶۷ خانوار از نعمت گاز بهره‌مند شدند.   سرپرست مدیریت بهره‌برداری شرکت گاز آذربایجان‌غربی، همچنین با بیان اینکه تعویض کنتور مشترکین از دیگر وظایف بهره‌برداری است، اعلام کرد: در این خصوص نیز سال گذشته ۲۵ هزار و ۴۶۵ کنتور مورد تعویض قرار گرفت.صض   اصغری در ادامه با اشاره به قانون برخورد با استفاده کنندگان از انشعابات غیرمجاز، اظهار کرد: سال گذشته در این زمینه ۹۷ مورد استفاده غیرمجاز شناسایی و جمع‌آوری شد که البته نسبت به سال ۱۴۰۱ که طی آن ۱۳۷ مورد شناسایی شده بود، کاهش داشت.   وی ادامه داد: با تدابیر صورت گرفته در لایحه و مصوبات قانون بودجه طی سال‌های اخیر در رابطه یا واگذاری انشعابات غیردائم به متقاضیان، این پساله تا حدودی مانع از سرقت گاز که ناایمن نیز هست، شده است.

دیگر خبرها

  • موج گرما صد‌ها میلیون نفر را می‌سوزاند!
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!
  • آغاز ثبت‌نام برنامه‌های روز و هفته جهانی نجوم از فردا
  • یک پیش‌بینی ترسناک از هوای تابستان امسال
  • پیش‌بینی هوای تابستان امسال
  • ثبت بیش از ۷۰ هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی
  • حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی مرگ‌های منتسب به آلودگی هوا در اهواز
  • ۷۰ هزار اشتراک‌پذیری جدید گاز در آذربایجان‌غربی طی سال گذشته
  • نامه جالب یک پدر برای خانواده اش درباره استفاده از کولر!
  • اوج گیری گرما در اروند