Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-04@09:02:26 GMT

ایران چهاردهمین اقتصاد جهان شد

تاریخ انتشار: ۲۷ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۲۱۹۳۳

ایران چهاردهمین اقتصاد جهان شد

صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد ۱.۷ تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است و بالاتر از کشورهای مکزیک، ترکیه، اسپانیا، سوئد، عربستان قرار گرفته است.

به گزارش خبرگزاری برنا، صندوق بین المللی پول در گزارشی اعلام کرد، اقتصاد ۱.۷ تریلیون دلاری ایران، چهاردهمین اقتصاد جهان است.


بر اساس این گزارش، تولید ناخالص داخلی ایران ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۷ تریلیون دلار است که از بسیاری از کشورها بیشتر است و ایران چهاردهمین کشور در میان کشورهای مورد بررسی در جهان قرار دارد.

برخی از کشورهایی که میزان تولید ناخالص داخلی آنها از ایران کمتر است: مکزیک (۱.۳ تریلیون دلار)، ترکیه(۶۹۲ میلیارد دلار)، اسپانیا (۱.۴ تریلیون دلار)، سوئد(۶۲۱ میلیارد دلار)، نروژ(۵۲۴ میلیارد دلار)، عربستان (یک تریلیون دلار)، امارات(۵۰۱ میلیارد دلار)، اندونزی (۱.۳ تریلیون دلار)، مالزی (۴۳۹ تریلیون دلار)، سنگاپور(۴۲۴ میلیارد دلار)، قطر (۲۲۶ میلیارد دلار)، و عراق (۲۹۷ میلیارد دلار).

آمریکا، چین، ژاپن، آلمان، انگلیس، هند، فرانسه، کانادا، ایتالیا،برزیل ۱۰ کشور نخست هستند؛ کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران در رتبه های بعدی قرار دارند.

۱۰ کشور نخست اقتصاد جهان

آمریکا با تولید ناخالص داخلی ۲۵.۳ تریلیون دلاری، تقریبا یک چهارم اقتصاد جهان را تشکیل داده است.

چین با ۱۹.۹ تریلیون دلار در جایگاه دوم قرار دارد. هرچند رشد تولید ناخالص داخلی چین در سال های اخیر کند شده اما پیش بینی ها نشان می دهد که چین در سال ۲۰۳۰ از آمریکا پیشی می گیرد.

ژاپن با ۴.۹ تریلیون دلار در رتبه سوم و پس از آن آلمان قرار دارد.


آلمان با ۴.۳ تریلیون دلار پیشتاز اروپاست و پس از آن انگلیس (۳.۴ تریلیون دلار) است. یک تغییر قابل توجه از آخرین آمار گزارش شده این است که برزیل اکنون با پشت سر گذاشتن کره جنوبی در بین ۱۰ کشور نخست قرار دارد.

پس از آن کره جنوبی، روسیه، استرالیا و ایران قرار گرفته اند.​

روسیه با ۱.۸ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی یازدهمین کشور است.

در عین حال پیش بینی شده است که یک منطقه یعنی غرب آسیا و شمال آفریقا به لطف افزایش قیمت نفت شاهد رشد باشد. انتظار می رود رشد GDP این منطقه در سال جاری میلادی به ۵ درصد برسد.

اقتصاد جهان ۱۰۴ تریلیون دلاری می شود

این نهاد بین‌المللی در این گزارش، پیش بینی کرده است، اقتصاد جهان در پایان سال ۲۰۲۲ به حدود ۱۰۴ تریلیون دلار برسد.

 تولید ناخالص داخلی (GDP) جهان در سال ۲۰۲۰ به ۸۸ تریلیون دلار و در سال ۲۰۲۱ به ۹۴ تریلیون دلار رسیده بود.

هرچند رشد اقتصادی روندی افزایشی دارد اما بهبود اقتصادی پس از کرونا ضعیف به نظر می رسد؛ زیرا به علت درگیری های اخیر، مشکلات زنجیره تامین و به دنبال آن تورم بالا، پیش بینی ها در مورد رشد اقتصادی جهانی را کاهشی کرده است.

تولید ناخالص داخلی سالانه جهان در سال ۲۰۲۲ در ابتدا ۴.۴ درصد پیش بینی شده بود اما پس از آن به ۳.۶ درصد اصلاح شد.

صندوق بین‌ المللی پول در جدیدترین گزارش چشم انداز اقتصادی جهان که بهار امسال منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال گذشته میلادی را ۴ درصد اعلام و پیش‌بینی کرد که امسال این رقم به ۳ درصد برسد.

همچنین این نهاد بین المللی از روند کاهشی نرخ تورم در سال ۲۰۲۲ خبر داد و اعلام کرد، تورم ایران در سال ۲۰۲۱ (سال گذشته میلادی) برابر با ۴۰.۱ درصد اعلام و این رقم در سال ۲۰۲۲ (سال جاری) به ۳۲.۳ درصد کاهش می یابد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اسپانیا اقتصاد پول جهان سوئد ۴ تریلیون دلار ۳ تریلیون دلار تریلیون دلاری میلیارد دلار تولید ناخالص اقتصاد جهان بین المللی سال ۲۰۲۲ پیش بینی پس از آن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۱۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، دولت فدرال استرالیا و دولت ایالت کویینزلند حدود یک میلیارد دلار استرالیایی (۶۰۰ میلیون دلار آمریکایی) در یک استارت آپ رایانش کوانتومی به نام PsiQuantum سرمایه گذاری کرده اند تا نخستین رایانه کوانتومی مفید و کاربردی جهان را بسازند.

رایانش کوانتومی تاکنون به طور کلی فعالیتی مخصوص بخش خصوصی بوده که شرکت های بزرگ فناوری مانند گوگل، آی بی ام، مایکروسافت میلیون ها دلار در توسعه آن سرمایه گذاری کرده اند. جرمی اوبراین و تری رودلف محققان استرالیایی PsiQuantum را تاسیس کرده اند.

هرچند شرکت های درگیر ساخت رایانه های کوانتومی معتقدند نسل جدید این فناوری می تواند به سرعت مشکلات را حل کند اما تلاش های اولیه آنها برای نشان دادن عملکرد آن کاملاً با مشکلات دنیای واقعی فاصله دارد.

کتی فولی محقق ارشد این پروژه در این باره می گوید: رایانه های کوانتومی به زودی می توانند به بخشی از زندگی روزمره تبدیل شوند و شیوه حل مشکلات مانند یافتن مسیرهای حمل ونقل، سازماندهی بنادر یا کنترل لجستیک برای المپیک ۲۰۳۲ بریزبن را دگرگون کند.

PsiQuantum اعلام کرده نخستین رایانه کوانتومی خطاپذیر جهان را می سازد که بدون خطا و برخلاف رایانه های کوانتومی فعلی است. این امر سبب می شود رایانه های کوانتومی برای مقاصد تحقیقات دفاعی و صنعتی کارآمد باشد.

PsiQuantum به جای استفاده از ابررساناها برای ساخت رایانه های کوانتومی، از روش همجوشی محور استفاده می کند که در آن فوتون ها به عنوان کیوبیت عمل می کنند و مانند رایانه های امروزی، روی تراشه های نیمه رسانا پردازش می شوند.

قرار است نخستین رایانه کوانتومی در مقیاس کاربردی یک میلیون کیوبیت فیزیکی داشته باشد و با استفاده از یک خنک کننده برودتی عمل می کند.

یکی از بنیانگذاران این استارت آپ اعلام کرد محققان کویینزلند از ۲۵ سال قبل روی درک فرایندهای فیزیکی رایانش کوانتومی تمرکز کرده اند. اما در دهه قبل این مشکلات قابل حل شدند.

کد خبر 6094041 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • دولت ایران کم‌ خرج‌ ترین دولتِ در حال‌ توسعه معرفی شد + جدول
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • واکاوی تخصیص «۲ و نیم میلیارد دلار ارز برای مونتاژ ۲۵۰ هزار خودروی چینی» به جای تولید ۷۰۰ هزار خودرو در داخل!
  • چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم پکن
  • خسارت ۹.۵ تریلیون دلاری حملات سایبری در سال ۲۰۲۴
  • کشورهایی با ماهرترین نیروی کار
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • فعالیت ۲۳۰ هزار پرستار در ایران / سهم سلامت از تولید ناخالص ملی۳ تا ۴ درصد است
  • استرالیا نخستین رایانه کوانتومی کاربردی جهان را می سازد