Web Analytics Made Easy - Statcounter

در خصوص بازی‌های ذهنی و آموزش ذهن نظرات مختلفی وجود دارد؛ اما شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد برنامه‌هایی که سرعت، تمرکز و دقت افراد را نشانه می‌گیرند، می‌توانند تفاوت‌هایی را ایجاد کنند.

افرادی که می‌پندارند تنها کار کردن بر روی «جدول کلمات متقاطع» و یا «بازی سودوکو» ذهن شان را تیز نگه می‌دارد، مستعد ناامید شدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بازی‌های کامپیوتری معمول نیز چندان امیدوار کننده نیست؛ هرچند تمامی این فعالیت‌ها می‌توانند امیدوارکننده باشند.

این پرسش که آیا می‌توان مغز را تمرین داد، سال‌ها خوراک کمپین‌های تبلیغاتی بوده است که موفق نشده اند. با این حال بسیاری از کارشناسان بر این باورند بازی‌های تمرین ذهنی که بخش‌های مشخصی از ذهن را برای اصلاح سرعت، فرایند دقت و تمرکز هدف قرار می‌دهند، پتانسیل فراوانی برای بهبود و تقویت مغز دارند؛ خواه مغز افراد رو به پیری باشد و یا مغز آن‌ها تحت تأثیر افسردگی، زوال عقل و یا دیگر بیماری عصبی شناختی قرار داشته باشد.

اگرچه بیشتر برنامه‌های ذهنی و آموزش ذهن، مورد تأیید تحقیقات علمی نیستند، اما در این میان استثنا‌هایی نیز وجود دارد و همزمان با آنکه دانش تمرین ذهن بهتر شناخته و درک می‌شود، ورودی‌های بازار‌های جدید نیز توسعه یافته اند.

«Mahncke» مدیرعامل شرکت «Posit Science» که یک شرکت آمریکایی است که نرم افزار‌ها و خدمات آموزش مغز را ارائه می‌دهد، در خصوص این پرسش که آیا تمرین دادن مغز عملی است، می‌گوید: این پرسشی وحشتناک است. او می‌گوید برخی از انواع تمرین‌های مغزی نشان داده اند برخی فواید را برای برخی افراد مشخص به ارمغان می‌آورند.

طبق گفته وی، روش‌های زیادی برای تمرین مغز امروزه وجود دارد؛ اما بهترین راه برای اینکه متوجه شویم آیا آن‌ها کار می‌کنند یا خیر این است که نگاه کنیم و ببینیم آیا آن‌ها آزمایش شده اند یا خیر و در صورت آزمایش شده بودن، پژوهش‌ها چه نتایجی را درباره آن‌ها نشان داده است.

منبع: پایگاه Deseret News

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش ذهنی آموزش مغز جدول سودوکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۲۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیکال نیوز، مشکلات بینایی که بر توانایی فرد در خواندن و نوشتن، رانندگی، تشخیص رنگ یا قضاوت در فاصله‌ها تأثیر می‌گذارد، می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر، شایع‌ترین نوع زوال عقل باشد.

مطالعات قبلی نشان داده‌اند که تغییرات فیزیکی در چشم‌ها، مانند آسیب عروق خونی، ممکن است در پیشرفت بیماری آلزایمر دخیل باشد، در حالی که تحقیقات دیگر استفاده از اسکن شبکیه را به عنوان راهی برای تشخیص این بیماری از طریق چشم مورد بررسی قرار داده‌اند.

علاوه بر این، محققان پلاک‌های بتا آمیلوئید- که یکی از دلایل اصلی بیماری آلزایمر در مغز محسوب می‌شود- روی شبکیه و عدسی چشم پیدا کرده اند که به روش‌های غیرتهاجمی بالقوه برای تشخیص بیماری آلزایمر اشاره می‌کند.

اکنون، محققان دانشگاه لافبورو در بریتانیا استدلال می‌کنند که از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند بیماری آلزایمر را ۱۲ سال قبل از تشخیص معمول پیش بینی کند.

«احمد بیگده»، محقق ارشد و دکترا در دانشکده ورزش، گفت: «حساسیت بصری به توانایی فرد برای تشخیص و پردازش اطلاعات بصری به طور دقیق و کارآمد اشاره دارد.»

او توضیح داد: «از دست دادن حساسیت بصری می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی در درک و پردازش اطلاعات بصری شود، مانند مشکل در تشخیص اشیا یا چهره‌ها، مشکل در خواندن یا پیمایش در محیط‌های آشنا، و چالش‌هایی در درک جزئیات بصری یا تضادها. به عنوان مثال، فردی که حساسیت بینایی کمتری دارد ممکن است هنگام رانندگی در خواندن تابلوهای خیابان دچار مشکل شود.»

بیگده ادامه داد: «ما تصمیم گرفتیم حساسیت بصری را به عنوان یک پیش‌بینی‌کننده زوال عقل بررسی کنیم، زیرا تحقیقات قبلی نشان داده است که افراد مبتلا به زوال عقل اغلب نقص‌های پردازش بینایی را حتی در مراحل اولیه بیماری تجربه می‌کنند.»

وی افزود: «اختلالات بینایی با افزایش خطر ابتلاء به زوال عقل در آینده مرتبط است، که نشان می‌دهد ارزیابی توانایی‌های پردازش بینایی می‌تواند ابزار ارزشمندی در ارزیابی خطر زوال عقل باشد.»

دانشمندان از طریق تحقیقات خود دریافتند که شرکت کنندگان با نمرات پایین‌تر در تست حساسیت بصری در معرض خطر بیشتر تشخیص زوال عقل در آینده هستند.

کد خبر 6088226

دیگر خبرها

  • شوق و هیجان 15 هزارنفری برای فرار از افسردگی
  • هم‌افزایی با دهیاران و شورای روستا راه‌حل غلبه بر مشکلات 
  • سپاهان بر استقلال آبی پوشان ملاثانی غلبه کرد
  • پیش‌بینی یک بیماری ۱۲ سال قبل از بروز علائم
  • صعود بایرن مونیخ به فینال لیگ قهرمانان اروپا با غلبه بر رئال مادرید در ضربات پنالتی (2012/4/25) / فیلم
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان را بشناسید