Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل، تلاش برای ایران هراسی و عادی سازی روابط با رژیم صهیونسیتی را محورهای اصلی سفر بایدن به اسرائیل و عربستان دانست و گفت: دستگاه دیپلماسی ایران باید فعال‌تر عمل کند تا اقدامات بایدن و تیم او را خنثی کند اما سفر بایدن با وجود تبلیغات فروان دستاوردی نداشته است.

ابوالفضل ظهره‌وند در گفت وگو با خبرنگار ایمنا، در خصوص سفر بایدن به اسرائیل و عربستان اظهار کرد: سفر منطقه‌ای بایدن از دیدار با مقامات رژیم صهیونیستی آغاز شد و بخش مهم آن سفر به عربستان بود که ۱۸ مجموعه موافقت‌نامه‌هایی را در این مرحله با طرف صعودی به امضا رساندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از محورهای این سفرها را موضوع ایران، مسأله ایران هراسی و درخواست از طرف صعودی برای همکاری برای مهار موقعیت ایران دانست و افزود: دومین محور مهم این سفر، تلاش برای عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای منطقه و از جمله عربستان است که با آزادسازی فضای عربستان برای ورود هواپیماهای رژیم صهیونیستی در این رابطه گام اولیه را برداشتند.

گام نخست عربستان در به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی

این کارشناس مسائل بین المللی تاکید کرد: برقراری این خط هواپیمایی را مرحله نخست به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و اتفاق منفی در کارنامه عربستان بیان کرد و گفت: یکی دیگر از اهداف این سفر، تاکید بر حمایت امنیتی و نظامی از عربستان و ارسال سلاح به این کشور با هدف به دست آوردن منافع و دلار، دامن زدن به تنش‌های منطقه‌ای و همچنین از طریق تمدید آتش‌بس در یمن بوده است.

وی با اشاره به موافقت رژیم سعودی با این پیشنهادات بایدن، خاطرنشان کرد: رئیس‌جمهور آمریکا که همواره بر موضوع نقض حقوق بشر از سوی سعودی‌ها را مانور می‌داد از جمله کشته شدن خاشقچی، در این سفر اعلام کرد که از صحبت با بن سلمان به این نتیجه رسید که وی مسولیتی در این قتل نداشته است و این نیز امتیازی بود که به طرف سعودی داد.

ظهره‌وند مسأله افزایش ظرفیت تولید نفت را یکی دیگر از اهداف این سفر تلقی کرد و گفت: جایگزین کردن ظرفیت خارج شده نفت روسیه از بازار نیز بخش دیگری از اهداف سفر بود و همینطور از دیگر مسائل دیگر که جسته گریخته به بیرون رخنه کرد ابراز نگرانی درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران بوده است.

یک توافق صوری تنها دستاورد سفر بایدن

وی تاکید کرد: در مجموع دستاورد این سفر بیشتر در یک توافق صوری خلاصه می‌شود که محور اصلی آن‌را نیز ایران هراسی و موضوع عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی گذاشتند.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره تأثیر این سفر در مذاکرات بغداد برای بهبود روابط ایران و عربستان نیز اظهار کرد: آمریکایی‌ها و هم‌پیمانانشان در این سفر تلاش کردند با استفاده از عنصر مذموم و منفوری مانند رژیم صهیونیستی بر روابط آتی دو جانبه ایران با عربستان سعودی تأثیر منفی بگذارند اما همه این موارد اکنون در حد حرف است و تا زمانی که عملیاتی شود بعید به نظر می‌رسد که این سفر خروجی خاصی داشته باشد.

ظهره‌وند تصریح کرد: این سفر با وجود همه تبلیغات و مانوری که قبل از آغاز روی آن داده شد، خروجی ملموسی نداشت و حتی در زمینه افزایش تولید نفت هنوز معلوم نیست اتفاق خاصی رخ دهد زیرا عربستان در حداکثر ظرفیت تولید خود قرار دارد و نمی‌تواند میزان تولید خود را بیشتر از ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار بشکه افزایش دهد.

وی با اشاره به بی‌اعتمادی سعودی‌ها به ویژه در دوره بایدن به نقش دموکرات‌ها در دفاع از منافع آنها افزود: این موضوع حتی در نوع استقبالی که از بایدن صورت گرفت مشخص شد که بسیار متفاوت و سطح پایین‌تر از استقبال از سفر ترامپ صورت گرفت.

به دنبال سیاست خارجی مستقل

ظهره‌وند سعودی‌ها را مترصد پایه‌ریزی سیاست خارجی مستقل‌تری از آمریکایی‌ها دانست و گفت: در همین ارتباط به نظر می‌رسد سعودی‌ها ملاحظاتی در روابط با روس‌ها در نظر گرفته‌اند و ارتباط فعال‌تری با چینی‌ها برقرار کرده‌اند از جمله در پذیرش پول یوآن در ازای فروش نفت و از سوی دیگر عراق نیز تلاش می‌کند که روابط دو طرف را به حالت عادی بازگرداند و از سوی ایران نیز واکنش‌های مثبتی به این موضوع نشان داده می‌شود.

وی درباره تأثیر این سفر و مذاکرات حاشیه آن بر جنگ اوکراین، یادآور شد: واضح است که سفر بایدن هیچ تأثیری بر جنگ اوکراین ندارد، اما کشورهای منطقه بیشتر نگران امنیت انرژی هستند به ویژه برای اتحادیه اروپا که در آستانه رسیدن به فصل پاییز و سرما قرار دارد و بعید است که بایدن بتواند دستاورد مثبتی بتواند از این سفر همراه خود ببرد.

جنگ اوکراین نتیجه سیاست‌های اشتباه آمریکا

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به ادامه پیشرفت‌های نظامی روسیه در منطقه، گفت: با اینکه تحریم گاز روسیه در روزهای اغلب جنگ اوکراین از سوی کشورهای اروپایی مطرح شد، اما روسیه نشان داد که در کاهش صادرات انرژی به اروپا مصمم‌تر از اروپایی‌ها است و در همین مرحله، یک سوم حجم گاز ارسالی را روس‌ها کاهش دادند.

وی کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا را باعث نگرانی این کشورها از تأمین سوخت عنوان کرد و ادامه داد: اکنون اروپایی‌ها در وحشت هستند و نمی‌دانند جایگزین این سوخت را چگونه تأمین کنند، آمریکایی‌ها با استفاده از ظرفیت استراتژیکی خود تاکنون مقداری نفت وارد بازار کردند اما این موضوع برای آنها یک تهدید است و ادامه آن نیز امکان پذیر نخواهد بود.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه تحولات اوکراین نتیجه سیاست‌های اشتباه و توسعه طلبانه آمریکا بوده است، گفت: این جنگ به ویژه برای آمریکا نتیجه عکس داشته و منجر به کاهش ارزش پول ملی و اتحادیه اروپا یعنی یورو شده است.

وی درباره تلاش آمریکا برای ایران هراسی در منطقه نیز خاطرنشان کرد: با وجود دامن زدن این کشورها به موضوع ایران هراسی، ما روابط مستقل و جداگانه با کشورهای منطقه داریم، اماراتی‌ها، سعودی‌ها، کویت و دیگر کشورهای منطقه ما را به خوبی می‌شناسند در حالی که اسرائیل پس از سقوط کابینه قبلی وضعیت مناسبی ندارد.

فیل واشنگتن فعلاً تا اینجا موش زاییده

ظهره‌وند تلاش در جهت عادی‌سازی روابط این رژیم نامشروع صهیونیستی را با هدف ساماندهی به برخی مشکلات این کشور دانست و افزود: بیشتر تلاش آمریکا برای عادی سازی روابط این کشورها با اسرائیل با محوریت و دامن زدن به ایران هراسی است و تلاش می‌کنند با این کار کشورهای منطقه را به سوی روابط رسمی با اسرائیل سوق دهد.

وی تصریح کرد: نوع دیپلماسی ایران نیز کارکرد خود را دارد و قطعاً دستگاه دیپلماسی ایران باید فعال‌تر برخورد کند تا اقداماتی که بایدن و تیم او انجام دادند را خنثی کند، تصور من این است که سفر بایدن با همه سر و صدا و تبلیغاتی که به همراه داشت، داشت، دستاورد چندانی نداشت و فیل واشنگتن فعلاً تا اینجا موش زاییده و کار خاصی انجام نداده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل درباره بهبود قدرت دیپلماسی ایران برای خنثی‌سازی تلاش‌های آمریکا اظهار کرد: دستگاه دیپلماسی کشور ما با مواضعی که اتخاذ می‌کند همچنین با برخورد فعال‌تر سفرا باید بتوانند اهداف طرف مقابل را تبیین کنند یا اگر نقاط نگرانی وجود دارد آنها را بروز دهند و از اهرم‌های مختلف می‌توان برای این هدف استفاده کرد زیرا ایران هیچ چشم داشتی به کشورهای منطقه ندارد و مواضعی ایران در سیاست‌هایی مانند حمایت از یمن، لبنان، سوریه و مسأله فلسطین، همواره بسیار شفاف و روشن بوده است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به قرار گرفتن این موضوعات در دستور کار رایزنی‌های مستمر دیپلماتیک ایران گفت: مسئله فلسطین یا سوریه، از چالش‌های جهان اسلام و دنیای عرب است، بنابراین دولت‌های محلی نیز به دلیل اهمیت تأمین امنیت پایدار در این منطقه، علاقه‌مند به روابط با ایران هستند.

وی با اشاره به اهمیت امنیت برای کشورهای منطقه، ادامه داد: خاورمیانه باید عاری از مداخله خارجی و متکی و مبتنی بر امنیت پایدار بر پایه مشارکت جمعی باشد و این یک موضوع منطقی است و زیرا سرمایه‌های زیادی در اینجا متمرکز شده است و هر نوع وجود تنش و درگیری می‌تواند سرمایه‌های منطقه را به باد دهد که نه ایران خواهان چنین وضعیتی است و نه کشورهای منطقه و همه اینها بسترهای مناسبی هستند برای اینکه ماشه دیپلماسی بتواند از تحرک بسیار خوبی برخوردار باشد.

کد خبر 589136

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سفر بایدن به عربستان سفر بایدن به منطقه جو بایدن بایدن کارشناس مسائل سیاسی جو بایدن 2020 شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق کارشناس مسائل بین الملل عادی سازی روابط دیپلماسی ایران رژیم صهیونیستی کشورهای منطقه جنگ اوکراین ایران هراسی سفر بایدن سعودی ها ظهره وند فعال تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۳۲۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی شامگاه امروز یکشنبه تلفنی گفتگو کردند.

به گزارش مهر، در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن در این مکالمه تلفنی بر پایبندی کامل آمریکا به حمایت از امنیت رژیم صهیونیستی تاکید کرده است. بایدن همچنین بر ضرروت افزایش ورود کمک‌ها به غزه با هماهنگی نهاد‌های فعال در زمینه بشردوستانه تاکید کرده است.

کاخ سفید تاکید کرد که بایدن و نتانیاهو در مورد عملیات نظامی در رفح گفتگو کردند و بایدن بار دیگر بر موضع صریح خود در این زمینه تاکید کرده است.

در بیانیه کاخ سفید آمده که بایدن و نتانیاهو در مورد افزایش کمک‌ها به غزه و آمادگی برای بازگشایی گذرگاه‌های شمالی از این هفته گفتگو کردند.

مذاکرات جاری برای دستیابی به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا از درگیری محور‌های گفت و گوی بایدن و نتانیاهو بوده است.

از سوی دیگر، «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز شنبه در حساب کاربری خود در رسانه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) در اقدامی عوام فریبانه با به تصویر کشیدن یکی از آزادشدگان از سوی گروه‌های مقاومت فلسطینی ادعا کرد: تا زمانی که همه گروگان‌ها (اسیران) مانند «ابیگل» (Abigail) که توسط (مقاومت اسلامی فلسطین) حماس از خانواده‌های خود جدا و نگهداری شده‌اند، به آغوش خانواده‌های خود باز گردند، آرام نخواهم گرفت!

رئیس جمهور آمریکا با نادیده گرفتن شرایط طاقت فرسای هزاران اسیر مظلوم فلسطینی در بند اشغالگران قدس در این خصوص مدعی شد: به آن‌ها قول می‌دهم. به خانواده‌های آن‌ها قول می‌دهم.

از سوی دیگر، «جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا امروز یکشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی اِی بی سی اعلام کرد که اشغالگران قدس پیش از آغاز حمله به رفح دیدگاه‌ها و نگرانی‌های واشنگتن را دریافت خواهد کرد.

هماهنگ کننده امور راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا در این گفتگوی تلویزیونی ادامه داد: آن‌ها به ما اطمینان داده‌اند که تا وقتی درباره چشم انداز‌ها و نگرانی‌های خود گفتگو نکرده‌ایم، به رفح حمله نکنند.

«جان کربی» در این مصاحبه اضافه کرد که «در صدر برنامه سفر آتی بلینکن (وزیر خارجه آمریکا)» به منطقه، «تلاش برای حصول آتش بس موقت ۶ هفته‌ای ادامه خواهد داشت».

این مقام آمریکایی در ادامه افزود که در صورت موافقت حماس با توافق تبادل اسرا، ممکن است این آتش بس برقرار شده و طرح حمله نظامی به رفح منتفی اعلام شود.

رویترز پیشتر اعلام کرده بود که وزیر امور خارجه آمریکا قرار است طی سفری دو روزه به عربستان با شرکت در نشست اقتصادی به میزبانی ریاض با شرکای منطقه‌ای خود درباره تحولات منطقه و آتش بس در غزه رایزنی کند.

وزارت خارجه آمریکا دیروز شنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه این کشور در یک سفر دو روزه طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری به عربستان سعودی سفر خواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که قرار است وزیر امور خارجه آمریکا در سقر دو روزه قریب الوقوع به عربستان سعودی طی روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه هفته جاری با شرکت در نشستی با شرکای منطقه‌ای خود مسئله آتش بس در نوار غزه و مذاکرات بر سر آزادی اسرای اسرائیلی را از نزدیک رایزنی و بررسی کند.

دیگر خبرها

  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • نتانیاهو و بایدن تصمیم نهایی را برای منطقه گرفتند؟
  • بایدن و نتانیاهو تلفنی گفتگو کردند
  • استان فارس در تبیین دستاوردهای دولت رتبه اول کشور را دارد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • تصمیم عرب‌ها درمورد تهران و تل آویو چیست؟
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند
  • ویدیو/ دستاوردهای هوافضای کشور در ۱۴۰۲ را بشناسید
  • بالانسر ایران و اسرائیل