Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده هدفگذاری کرده‌ایم در افق ۱۴۰۴ به صادرات ۷۵ میلیارد دلاری دست یابیم.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علیرضا پیمان پاک امروز در سی و‌ششمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، به ارائه گزارشی از برنامه‌های سازمان توسعه تجارت در رابطه با بحث توسعه تجارت پرداخت و اظهار داشت: برنامه‌های ما به دو بخش تقسیم می‌شود یک بخش برنامه‌های توسعه بازار و بخش دوم رفع مشکلات بر سر راه حوزه تجارت است که از بخش‌های عمده‌ای از آن از جمله موضوع تجارت بین‌المللی غافل هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 ۸۰ درصد مشکلات بخش تجارت ناشی از خود تحریمی‌هاست


وی افزود: اگر مسائل مربوط به حوزه تجارت را تقسیم کنیم ۸۰ تا ۹۰ درصد این مسائل به خود تحریم‌ها بر می‌گردد و ۱۰ تا ۲۰ درصد مربوط به مسائل تحریمی از بیرون است که آن مسائل به راحتی قابل مدیریت است، زیرا در این بخش عزم‌ها هماهنگ است و نیت‌ها همسو است بنابراین حل مشکلات خارجی نسبت به مسائل داخلی راحت‌تر است.


 صادرات ۷۵ میلیارد دلاری در افق ۱۴۰۴


پیمان‌پاک بیان با اشاره به اینکه نقشه راه کلانی برای توسعه تجارت خارجی کشور وجود نداشت، گفت: با توجه به صحبت‌های رئیس‌جمهور در تبلیغات انتخاباتی مبنی بر دو برابر شدن صادرات غیرنفتی استفاده کردیم و لذا هدف گذاری حداقلی انجام دادیم تا در افق ۱۴۰۴ به ۷۵ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی دست یابیم.

وی افزود: بنابراین یکسری ملاک‌ها قرار دادیم مبنی بر اینکه براساس سیاست‌های کلان کشور تعامل با کشور‌های همسایه همسو باشد و بحث گسترش دیپلماسی تجاری ذیل دیپلماسی اقتصادی صادرات غیرنفتی ما افزایش یابد.

پیمان‌پاک اظهار داشت: صادرات محصولات آب‌بر در شرایط کم آبی خوب نیست، اما این موضوع نباید قاعده در بودجه شود که صادرات همه محصولات کشاورزی و مواد غذایی مشمول یک عوارض صادراتی شوند و نباید محصول صادرات کسی که در گلخانه هیدروپونیک بهترین تکنولوژی را دارد و کمترین آب‌بری را دارد با فردی که به صورت سنتی محصولی مانند هندوانه را تولید و صادر می‌کند دارای یک عوارض صادراتی باشند بنابراین اگرچه وضع عوارض صادراتی بر محصولات کشاورزی خوب است، اما به‌صورت تخصصی نبوده و مشکلاتی ایجاد شده است.


 تشکیل کارگروه بین بانک مرکزی و سازمان توسعه تجارت برای هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری


وی افزود: هماهنگی سیاست‌های ارزی و تجاری ضرورت دارد و از ابتدای شروع دولت سیزدهم کارگروهی را با بانک مرکزی ایجاد کردیم و توانستیم گشایش‌هایی به‌وجود بیاوریم چنانچه واردات در برابر صادرات برای همه گروه‌های صادراتی باز شود و واردات در برابر صادرات غیر نیز موضوعاتی را دنبال کردیم البته برخی از مشکلات ما برای عدم مدیریت کار توسط بخش خصوصی بود بحث تالار دوم را ایجاد کردیم تا با نرخ توافقی صادرات کالا صورت بگیرد، ولی برخی صادرات نما‌ها کار را خراب کردند.

پیمان پاک اظهار داشت: ما باید رویکردمان را در حوزه صادرات تغییر دهیم و صادراتمان را از بحث سنتی به صادرات فناور محور تغییر دهیم. به راه اندازی شبکه‌های خرده فروشی در کشور‌های مقصد توسط صادرکنندگان توجهی نشده است و دولت نیز به آن توجهی نداشته است لذا تمرکز ما بر آن است که در بحث زنجیره صادراتی بیشترین ارزش را به کشور وارد کنیم.

وی افزود: یک اولویت بندی برای حوزه صادرات انجام داده ایم که اولویت اول کشور‌های همسایه و یک سری کشور‌های استراتژیک بود و در این فرآیند در چند محور تمرکز شد که یکی از محور‌های اصلی بحث توسعه بازار بود و محور مهم دیگر هم بحث لجستیک بود.

معاون وزیر صمت بیان داشت: همچنین در بحث زیرساخت‌های ریلی کشور و در حوزه ترانزیت فعالیت‌های صورت گرفته است و برای حل مسائل گلوگاه‌های ریلی کار‌هایی انجام شده است در خصوص رفع مشکلات گمرکات هم اقدامات خوبی انجام شده است.

وی با اشاره به موافقتنامه‌های تجاری و بین المللی با کشور‌های مختلف بیان داشت: بحث موافقتنامه تجارت آزاد را با چند کشور آغاز کرده‌ایم و بحث تجارت آزاد اوراسیا به صورت جدی دنبال می‌شود و طی ۹ نشست به نتایج خوبی رسیده ایم و تا آذر‌ماه امسال بر سر کالا‌ها توافق خواهد شد و بعد از آن هم مصوبات مجلس در این رابطه دنبال می‌شود.


 آغاز مذاکره برای ایجاد تعرفه ترجیحی بین ایران و اندونزی


پیمان پاک بیان داشت: همچنین بحث تجارت آزاد با صربستان را آغاز کرده‌ایم و بحث تعرفه ترجیحی با اندونزی را آغاز کرده‌ایم.

وی اظهار داشت: در خصوص مسائل پولی و مالی نیز اقداماتی انجام شده است و تلاش کرده‌ایم شبکه‌های مدیریت تحریم در کشور را به کمک حوزه تجارت غیرنفتی بیاوریم.

پیمان پاک اظهار داشت: استقرار رایزنان بازرگانی را در برنامه داریم و رایزنان بازرگانی ما از ۵ نفر به ۱۲ نفر افزایش یافته است.

وی افزود: ۷ مرکز تجاری ایجاد شده که یکی از این مراکز مرکز امارات است و تاکنون موفق عمل کرده و تلاش ما این است که این مراکز به سفارتخانه‌های تجاری تبدیل شود که بتوانند همه خدمات را ارائه دهند.


 توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی در اولویت است


پیمان پاک بیان داشت: توسعه صادرات خدمات فنی و مهندسی و محصولات دانش بنیان از اولویت‌های اصلی ما بوده است و اقدامات مختلفی انجام داده ایم و سعی کرده ایم مساله ضمانت نامه برای صادرات خدمات فنی و مهندسی را حل کنیم.

وی افزود: در بحث حمل و نقل لجستیک صادراتی وارد شده‌ایم و در آستارخان موفق عمل کرده‌ایم و در عمان نیز اولین بار خط مستقیم راه افتاده و همین موضوع را برای قطر دنبال می‌کنیم.

معاون وزیر صمت بیان داشت: بحث توسعه تجارت الکترونیک برای ما مهم است و روی آن متمرکز شده ایم.

وی افزود: مساله تحریم به راحتی با ایجاد شبکه‌های بانکی، با ایجاد موارد مختلف قابل حل است، اما سیستم ما توجه نکرده است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم تجارت بانک مرکزی توسعه تجارت پیمان پاک انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، حمیدرضا فلاح در حاشیه نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی بیان کرد: خوزستان برخلاف دیگر نقاط کشور سه اتاق بازرگانی مستقل دارد و ظرفیت بسیار خوبی در حوزه صادراتی ایجاد کرده است که امیدواریم این هم‌افزایی موجب تحقق شعار و اهداف برنامه‌ریزی دولت شود.

وی به ارتباطات خوب در حوزه اصناف خوزستان اشاره و اظهارکرد: استان خوزستان با حدود ۶ میلیارد دلار، رتبه دوم کشور در حوزه صادرات را کسب کرد.

فلاح بیان کرد: برنامه‌ریزی وزارت صمت برای خوزستان رسیدن به هفت میلیارد دلار صادرات است ولی هدف صنعت، معدن و تجارت خوزستان رسیدن به ۷.۵ میلیارد دلار صادرات است که امیدواریم تحقق یابد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان بر ضرورت تمرکز مبتنی بر صادرات تاکید کرد و گفت: میزان صادرات خوزستان از محل تولیدات صمت ۲.۵ میلیارد دلار بوده که یکی از اقدامات خوب بود؛ مابقی آن نیز تولیدات صادراتی است که توسط بازرگانان انجام شده است.

وی تصریح کرد: میزان صادرات تولیدات محصولات درون استان بیش از پنج میلیارد دلار بوده که صادرات به کشور‌های همسایه هدفگذاری شده است.

فلاح بیان کرد: صادرات محصولات خوزستان به اوراسیا و روسیه یکی دیگر از اهداف است که تلاش می‌شود در چارچوب سیاست‌های دولت سیزدهم اجرا شود.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان اظهارکرد: خوزستان ۵۰ رایزن اقتصادی را برای اولین بار در سراسر کشور توزیع و ماموریت جدید محول می‌کند؛ سه نفر از همکاران در صمت خوزستان به عنوان رایزنان اقتصادی انتخاب شدند که می‌توانند ظرفیت خوبی برای توسعه مبادلات تجاری استان ایجاد کنند.

خوزستان با حدود ۱۷۰ هزار واحد صنفی رتبه سوم کشور را در این حوزه دارد که موجب اشتغالزایی برای حدود ۵۰۰ هزار نفر شده است.

دیگر خبرها

  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • هدف‌گذاری برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • ایجاد دبیرخانه دائمی اقتصادی ایران و آفریقا
  • هدف‌گذاری رشد ۲۰ میلیارد‌دلاری تجارت
  • آفریقا فرصت‌های زیادی برای صنعتگران و تجار ایرانی دارد
  • تجارت ایران با کشور‌های آفریقایی دوبرابر می‌شود/ فردا ۸ اردیبهشت زمان افتتاح بزرگترین نمایشگاه دستاورد‌های ایران
  • چند کشور آفریقایی کالای ایرانی می‌خرند؟
  • صادرات ایران به ۳۹ کشور آفریقایی
  • فولاد چین در تجارت جهانی پررنگ شد