Web Analytics Made Easy - Statcounter

هرچند وضعیت بارندگی کشور کاهشی بوده، اما پیش‌بینی مؤسسه تحقیقات آب نشان می‌دهد که حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان در این هفته و حوضه آبریز فلات مرکزی در هفته آینده شاهد بالاترین میزان بارش خواهند بود.

به گزارش ایران اکونومیست، هم‌زمان با آغاز فصل تابستان و گرم‌تر شدن دمای هوای کشور میزان بارش‌ها به‌شدت کاهش‌یافته است به‌گونه‌ای که تعداد زیادی از حوضه‌های آبریز اصلی و درجه‌دو کشور کمترین میزان بارش را در این هفته و هفته بعد تجربه خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بااین‌حال، گزارش جدید مؤسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نیز بیانگر آن است که هفته جاری، وقوع بارش‌ها برای مناطق واقع در جنوب و جنوب شرق کشور پیش‌بینی می‌شود.

همچنین باتوجه‌به چشم‌انداز بارش پیش‌بینی‌شده برای هفته آینده، به‌صورت پراکنده وقوع بارش‌هایی برای مناطق واقع در شمال، جنوب و جنوب شرق کشور مورد انتظار است.

این هفته بیشترین بارش در کدام حوضه‌های آبریز اتفاق افتاد؟

حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان این هفته بیشینه بارش ۹۶ میلیمتری و متوسط محدودهٔ ۲ میلیمتری را دارد که بیشترین میزان در بین حوضه‌های آبریز کشور است.

این هفته حوضه آبریز فلات مرکزی  بیشینه بارش  ۷۲ میلیمتری  بدون متوسط محدوده داشت.

وضعیت بارش در حوضه آبریز مرزی شرق هم بیشینه بارش ۲۸ میلیمتری و متوسط محدوده ۲ میلیمتری را شاهد است.

وضعیت بارش در حوضه آبریز دریای خزر هم  بیشینه ۳ میلیمتری و بدون متوسط محدوده بارش است.

در هفته جاری  حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیشینه بارش ۱ میلیمتری بدون متوسط بارش دارد و حوضه آبریز قره قوم هیچ میزان بارشی ندارد.

این هفته از مجموعه ۳۰ حوضه آبریز درجه‌ ۲ کشور، ۱۴ حوضه بدون بارش است.

وضعیت بارش حوضه‌های آبریز در هفته منتهی به ۷ مرداد چگونه خواهد بود؟

حوضه آبریز فلات مرکزی که در هفته منتهی به ۳۱ تیرماه شاهد بالاترین میزان بارش بود، در هفته منتهی به ۷ مردادماه  هم شاهد بیشترین میزان بارش خواهد بود به‌گونه‌ای که بیشینه بارش ۷۹ میلیمتری و متوسط محدوده ۱ میلیمتری را تجربه خواهد کرد.

مقام دوم پربارش‌ترین حوضه‌ آبریز اصلی در هفته منتهی به ۷ مردادماه  متعلق به حوضه آبریز مرزی شرق  با بیشینه ۷۰ میلیمتر خواهد بود که ۳ میلیمتر هم متوسط محدوده خواهد داشت.

پس از آن انتظار می‌رود حوضه آبریز اصلی خلیج‌فارس  و دریای عمان هم در هفته منتهی به ۷ مردادماه   بیشینه بارش ۶۶ میلیمتری و متوسط محدوده ۲ میلیمتری داشته باشد.

حوضه آبریز دریای خزر هم در هفته منتهی به ۷ مردادماه  بیشینه ۳۱ میلیمتری و متوسط محدوده ۴ میلیمتری را به خود می‌بیند.

حوضه  دریاچه ارومیه هم که در هفته منتهی به ۳۱ تیرماه کم‌ترین میزان بارش را داشت در هفته منتهی به ۷ مردادماه بیشینه ۹ میلیمتری و متوسط محدوده یک میلیمتر را تجربه خواهد کرد.

حوضه آبریز قره قوم که در هفته منتهی به ۳۱ تیرماه بدون بارش بود در هفته منتهی به ۷ مردادماه ۷ میلی‌متر بیشینه بارش دارد بدون متوسط محدوده خواهد بود.

همچنین از مجموع ۳۰ حوضه آبریز درجه‌ ۲ در ۹ حوضه  قطره‌ای باران نخواهند داشت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: دریای عمان ، بارش باران ، دریاچه ارومیه

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: دریای عمان بارش باران دریاچه ارومیه میلیمتری و متوسط محدوده حوضه های آبریز بیشینه بارش ۲ میلیمتری حوضه آبریز بدون متوسط دریای عمان میزان بارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟

طبق آمار‌های بانک مرکزی، خانوار‌های حاضر در دهک‌های هزینه‌ای بالاتر که ثروتمندان کشور را تشکیل می‌دهند، از دهک‌های پایین، که همان افراد با سطح درآمد و هزینه کمتر هستند، تورم بیشتری را تجربه کرده‌اند.

به گزارش تجارت نیوز، هفته گذشته بود که مرکز آمار ایران، با انتشار گزارش شاخص قیمت مصرف‌کننده، از آمار نرخ تورم در نخستین ماه سال جاری رونمایی کرد. در گزارش مرکز آمار، نرخ‌های تورم به تفکیک دهک‌های هزینه‌ای نیز محاسبه و ارائه شده‌اند.

علت تفاوت تورم دهک‌ها به شیوه هزینه‌کرد آن‌ها برمی‌گردد؛ خانوار‌های ایرانی با هر سطح درآمد و هزینه، سبد مصرفی متفاوتی دارند و از برخی کالا‌ها و خدمات بیشتر و از برخی از آنها، کمتر مصرف می‌کنند. از سوی دیگر، میزان افزایش قیمت‌ها در دسته‌بندی‌های گوناگون این کالا‌ها و خدمات متفاوت است و همین تفاوت سبب اختلاف تورم‌های ثبت شده برای دهک‌های هزینه‌ای است.

طبق آمار‌های بانک مرکزی، خانوار‌های حاضر در دهک‌های هزینه‌ای بالاتر که ثروتمندان کشور را تشکیل می‌دهند، از دهک‌های پایین، که همان افراد با سطح درآمد و هزینه کمتر هستند، تورم بیشتری را تجربه کرده‌اند.

بررسی‌ها حاکی از آن هستند که در حالی نرخ تورم ۱۲ ماهه منتهی به فروردین ۱۴۰۳ در کل کشور معادل ۳۸.۸ درصد بوده، دهک اول کمترین نرخ تورم سالانه، معادل ۳۴.۷ درصد را ثبت کرده و این رقم در بالاترین دهک هزینه‌ای در سطح ۴۰.۱ درصدی قرار گرفته است. به این ترتیب، اختلاف بیشترین و کمترین نرخ تورم سالانه دهک‌های هزینه‌ای برابر با ۵.۶ واحد درصد بوده که در مقایسه با اسفند ماه سال گذشته ۰.۲ واحد درصد افزایش پیدا کرده است.

افزایش نرخ تورم با بالا رفتن در دهک‌های هزینه‌ای، در بررسی نرخ‌های تورم ماهانه و نقطه به نقطه فروردین ماه نیز دیده می‌شود.

نرخ تورم ماهانه در فروردین ۱۴۰۳ برای دهک هزینه‌ای اول برابر با ۲.۴۴ درصد بوده و این رقم با افزایش تدریجی در دهک‌های بالاتر، به ۲.۷۷ درصد در دهک هزینه‌ای دهم رسیده است.

نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در دهک اول کمترین میزان خود یعنی ۲۸.۱ درصد را ثبت کرده است. با این وجود، این بار دهک نهم شاهد بیشترین تورم نقطه به نقطه به میزان ۳۱.۶ درصد بوده است.

چرا نرخ تورم دهک‌های بالاتر بیشتر است؟

مهم‌ترین علت اختلاف نرخ تورم در بین دهک‌ها، ضریب اهمیت کالا‌های و خدمات در سبد مصرفی این خانوارهاست. طبق داده‌های مرکز آمار، کالا‌های خوراکی، آشامیدنی و دخانیات، اهمیت بیشتری در سبد مصرفی خانواده‌های دهک‌های پایین‌تر دارد، اما در دهک‌های بالاتر، اهمیت کالا‌های غیرخوراکی بیشتر می‌شود.

آمار‌ها نشان می‌دهند که ضریب اهمیت خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات در دهک اول ۴۲.۴ درصد بوده و این رقم در دهک دهم به ۲۱.۶ درصد کاهش یافته است. در مقابل، دهک اول ۵۷.۶ درصد از هزینه‌های خود را به کالا‌های غیرخوراکی و خدمات و اختصاص داده و این میزان در دهک دهم برابر ۷۸.۴ درصد بوده است.

از آنجا که در فروردین ماه امسال، نرخ تورم نقطه به نقطه و سالانه کالا‌های غیرخوراکی و خدمات، بالاتر از کالا‌های خوراکی بوده، دهک‌های بالاتر که هزینه بیشتری برای این کالا‌ها می‌کنند، شاهد نرخ تورم بیشتری بوده‌اند.

دیگر خبرها

  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • کدام کشورها بیشترین حاجی را دارند؟
  • کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند
  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • کمک تصاویر ماهواره‌ای به تدقین بیلان حوضه آبریز کارون بزرگ
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • ادامه وزش باد و ریزش باران در خراسان رضوی