Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی دعوت رئیس جمهوری چین از مقامات ارشد اروپایی برای سفر به کشورش، روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست گزارش داد، مقامات اروپایی هنوز به این دعوت برای دیدار با شی‌ جینپینگ در اواخر سال جاری میلادی پاسخ نداده‌اند.

به گزارش ایران اکونومیست، به نقل از بلومبرگ، روزنامه ساوت چاینا مورنینگ پست به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد: اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، ماریو دراگی، نخست وزیر ایتالیا و پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا برای دیدار با شی جینپینگ، رئیس جمهور چین در نوامبر سال جاری میلادی دعوت شده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش آمده است: دولت‌های فرانسه، ایتالیا و اسپانیا به سوالات در این رابطه پاسخ ندادند در حالی که مقامات چین هنوز هیچ اظهارنظری در این باره نکرده و دولت آلمان نیز از پاسخگویی امتناع کرده است. در این گزارش هیچ اشاره‌ای به زمان ارسال دعوت‌نامه‌ها نشده است.

نشست پکن احتمالا مصادف می‌شود با نشست گروه ۲۰ که قرار است ۱۵ و ۱۶ نوامبر سال جاری میلادی (۲۴ و ۲۵ آبان) در بالی برگزار شود. این نشست همچنین احتمالا پس از کنگره بزرگ حزب کمونیست چین که برای نیمه دوم سال جاری میلادی برنامه‌ریزی شده، برگزار می‌شود؛ کنگره‌ای که قرار است در آن مسئولیت سومین دوره ریاست جمهوری به شی جینپینگ اعطا شود.

برای شی جینپینگ میزبانی از رهبران اروپایی بیانگر بازگشت به دیپلماسی رو در رو با غرب است چرا که وی از زمان شیوع پاندمی کرونا در ژانویه سال ۲۰۲۰  به خاطر استراتژی ویروسی تحمل صفر چین به هیچ عنوان از کشورش خارج نشده و در تمامی نشست‌ها و اجلاس‌های سیاسی از طریق تماس تصویری شرکت کرده است.

مقامات خارجی که در دوران پاندمی کرونا به چین سفر می‌کردند معمولا در شهرهایی چون تیانجین در خارج از پکن مورد میزبانی قرار می‌گرفتند به استثنای المپیک پکن که اکثر دموکراسی‌های غربی از حضور در آن اجتناب کردند. در آن زمان یعنی چند هفته پیش از حمله روسیه به اوکراین، شی جینپینگ دوستی "بدون محدودیتی" را با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد.

اخبار مربوط به این دعوت‌ها در حالی منتشر می‌شود که براساس بیانیه کمیسیون اروپا، اتحادیه اروپا و چین قرار است امروز (سه‌شنبه) نشستی در سطح مقامات عالی رتبه پیرامون اقتصاد و تجارت برگزار کنند. در آستانه این مذاکرات، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین با امانوئل بون، مشاور دیپلماتیک ماکرون گفت‌وگو کرد.

از سوی دیگر، براساس بیانیه وزارت امور خارجه تایوان نیکولا بییر، معاون رئیس پارلمان اروپا در قالب نخستین سفر رسمی یکی از اعضای عالی رتبه نهاد قانون‌گذاری اتحادیه اروپا امروز وارد تایوان شد. این سفر باعث خشم پکن می‌شود چرا که با ارتباطات رسمی میان شرکای دیپلماتیکش و دولت تایوان مخالف است. پکن تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند اگرچه دولت کمونیست چین هرگز کنترلی بر این جزیره نداشته است.

روابط پکن و اروپا پس از آن خدشه‌دار شد که اتحادیه اروپا مقامات چین را به خاطر اتهامات نقض حقوق بشر در منطقه سین‌کیانگ تحریم کردند. پکن با اعمال تحریم علیه قانون‌گذاران، اساتید دانشگاه و دیگر افراد اروپایی به این اقدام پاسخ متقابل داد و باعث شد تا این بلوک یک توافق سرمایه‌گذاری دیرینه را متوقف کند. از آن زمان به بعد چین تجارت با لیتوانی را به خاطر مساله تایوان مسدود کرد و از محکوم کردن حمله روسیه به اوکراین امتناع کرده است.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: شی جینپینگ ، اتحادیه اروپا ، چین ، تایوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شی جینپینگ اتحادیه اروپا چین تایوان سال جاری میلادی اتحادیه اروپا شی جینپینگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۴۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافق میان باکو و ایروان نزدیک است

صدر اعظم آلمان اعلام کرد که احتمال توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بیشتر از همیشه شده است.

به گزارش مشرق، «اولاف شولتز» صدراعظم آلمان روز جمعه اعلام کرد: شانس حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان اکنون بیش از هر زمان دیگری است.

شولتز، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «الهام علی اف» رئیس جمهور آذربایجان گفت: البته قبل از هر چیز در مورد مناقشه میان ارمنستان و آذربایجان گفت و گو کردیم و اتفاق نظر داریم این مناقشه باید به صورت مسالمت آمیز حل و فصل شود.

صدراعظم آلمان خطاب به علی اف گفت: بنابراین بهتر است که شما گفت و گوی مستقیم با «نیکول پاشینیان» [نخست وزیر ارمنستان] داشته باشید.

شولتز افزود: سال ۲۰۲۴ می تواند و باید سال صلح در منطقه باشد. این یک فرصت و یک مسئولیت بزرگ است.

صدراعظم آلمان گزارش‌های اخیر درباره توافق اولیه در مورد تعیین مرز بین دو کشور را دلگرم‌کننده توصیف کرد و گفت که لازم است این روند حفظ شود.

منبع: مهر

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • درخواست ماکرون برای بازدارندگی هسته‌ای در دفاع مشترک اروپایی
  • احضار سفیر روسیه از سوی وزارت خارجه ایتالیا
  • صادرات خودرو ترکیه / مشتریان اول: ایتالیا، انگلیس، فرانسه و آلمان
  • استقبال مقامات آفریقایی از توسعه روابط اقتصادی با ایران
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • تشدید تدابیر امنیتی در آستانه مسابقات قهرمانی اروپا در آلمان
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم