Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه در خصوص احتمال ارجاع بورس کالا به وزارت صمت گفت: حاکمیت به اهمیت بازار اوراق بهادار و کالایی پی نبرده است. - اخبار اقتصادی -

حسین خزلی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم گفت: در بعضی از بازارهای پیشرفته دنیا مانند ژاپن و آمریکا بازار اوراق بهادار مبتنی بر کالا که ماهیت آن کاملا با بورس کالای ایران فرق دارد، زیرنظر مقام ناظری به غیر از ناظر اوراق بهادار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان نمونه بازار کالاها در ژاپن زیرنظر وزارت تجارت است و در آمریکا نیز مقام ناظر بازارهای کالایی یک نهاد دیگر به غیر از ssd  است و در آنجا sfdc بازارهای کالایی را رصد و قانون وضع می کند.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: اما بازار کالایی ما عمدتا معاملات کالاهای فیزیکی که منجر به تحویل فیزیکی می شود، شناخته می شود و حجم بیشتری از معاملات فیزیکی و حجم کمتری از معاملات اوراق بهادار است. منظور از اوراق بهادار یعنی اوراق بهادار مشتق از کالا و اوراق بهاداری که دارایی پایه آن یک کالای مهم باشد.

وی اضافه کرد: تجربه ما نشان می دهد که تضعیف بورس کالا در دولت‌های مختلف وجود داشته است. به ویژه در دو دهه گذشته همواره وزارت صمت و سازمان گمرک و بعضی از مقامات دیگر به تنظیم کننده بازار کالایی مدام دستور می دادند که بورس کالا را از ماهیت اصلی که حراج قیمتی باشد خارج و بورس کالا را به محلی برای توزیع کالاهای اساسی تبدیل کند. به عبارت دیگر در بورس کالا باید قیمت های مصوب را مبنای معاملات قرار داده می شد، که در این صورت بورس کالا ماهیت بورسی خود را از دست می داد.

خزلی بیان داشت: در حال حاضر این ترس وجود دارد که خارج کردن نظارت و کنترل بورس کالا از زیرنظر سازمان بورس و شورای عالی بورس و دادن آن به وزارت صمت موجب شود تا ماهیت بورس کالا را از بازار مبتنی بر حراج و رقابت خارج کند و بورس کالا تبدیل به مکانی برای توزیع کالا ها با قیمت های مصوب شود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: حال ممکن است که الفاظ قانون فرق داشته باشد، مانند کنترل زنجیره تامین فولاد و یا لفظ بهبود تامین زنجیره کالاهای فولادی و ... اما رفتار دولت های مختلف و رفتار مسئولان خارج از بازار سرمایه نشان داده است که علاقه ای به مکانیزم حراج و کشف قیمت در بورس کالا ندارد و بلکه دولت علاقه دارد کالا ها در بورس کالا با قیمت گذاری که خودشان عنوان می کنند، معامله و توزیع شود.

خزلی با اشاره به این که در کالاهایی همچون کالاهای پتروشیمی این موضوعات را فروان یافت می شود و همچنین در کالا هایی همچون سنگ آهن، فولاد، سیمان، قیر و... نیز زیاد دیده شده است، ادامه داد: حاکمیت هنوز فلسفه وجودی بورس های بازار اوراق بهادار و کالایی و اقتصاد مبتنی بر بازارهای مالی را درک نکرده است و هنوز خیلی از مسئولان در دهه 60 گیر افتاده اند و به دنبال این هستند که برای کالا ها حواله صادر کنند و حواله ها را به قیمتی که دولت اعلام می کند را به کسانی که مایل هستند بدهند و بین آن ها توزیع کنند.

وی تاکید کرد: بنابراین کسانی که به اهمیت بازار اوراق بهادار و کالایی را متوجه می شوند، نگران خروج بورس کالا از ساختار فعلی هستند.

شایان ذکر است برخی نمایندگان مجلس از ابتدای ماه جاری در حال بررسی مصوبه ای هستند تا بورس کالا را از زیر نظر وزارت اقتصاد خارج و به وزارت صنعت، معدن و تجارت منتقل کند؛ که البته این اقدام مجلس نشینان مخالفت های زیادی را در بر داشته است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: بورس کالا بازار سرمایه بورس تهران بورس کالا بازار سرمایه بورس تهران بازار اوراق بهادار و کالایی بازار سرمایه بورس کالا کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۵۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود

تعداد ۵۰ دستگاه کامیونت فورس هفته آینده در تالار خودرو بورس کالای ایران عرضه خواهد شد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، تالار خودرو بورس کالا هفته آینده میزبان عرضه 50 دستگاه کامیونت فورس متعلق به شرکت بهمن دیزل است. این خودرها قرار است سه‌شنبه 18 اردیبهشت در بورس کالا عرضه شود.

بر این اساس جزییات عرضه کامیونت فورس (FORCE) کابین بدون خواب 6 تن بدون کاربری بدین شرح است:

    تعداد: 20 دستگاه

    عرضه کننده: بهمن دیزل

    قیمت پایه: یک میلیارد و 689 میلیون تومان

    درصد پیش پرداخت: 10 درصد

    تاریخ عرضه: 18 اردیبهشت

    تاریخ تحویل: 18 تیر

 

همچنین جزییات عرضه کامیونت فورس (FORCE) کابین خوابدار 6 تن بدون کاربری بدین شرح است:

    تعداد: 30 دستگاه

    عرضه کننده: بهمن دیزل

    قیمت پایه: یک میلیارد و 719 میلیون تومان

    درصد پیش پرداخت: 10 درصد

    تاریخ عرضه: 18 اردیبهشت

    تاریخ تحویل: 18 تیر

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • فقط شورای عالی امنیت ملی می‌تواند کنسرت‌ها را لغو کند
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا
  • ۵ واحد ارتش اسرائیل از سوی آمریکا ناقض حقوق بشر شناخته شدند
  • افت ۴ هزار واحدی شاخص بورس
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳