Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پارک فناوری پردیس، در سال‌های اخیر فعالیت‌های حوزه دانش‌بنیان کشور در پارک‌ها و مراکز رشد افزایش یافته است. ورود شرکت‌های مبتنی بر دانش، نوآوری و اختراع به مرحله تجاری‌سازی محصولات و ایجاد همکاری‌های کسب و کاری بر اساس قراردادهای قانونی و ایجاد تعارض منافع، نیاز به مراکز حل اختلاف و داوری با رویکرد رسیدگی تخصصی به اختلافات و ایجاد سازش را برای حوزه نخبگان و دانش‌بنیان کشور ضروری کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس در سال ۱۳۹۲ با پیگیری پارک فناوری پردیس مبنی بر تاسیس شورای حل اختلاف ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان و همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همچنین با تدبیر قوه قضاییه در مراحل مختلف، مجوز تاسیس مجتمع حل اختلاف ویژه رسیدگی به اختلافات شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان با دو شعبه صادر شد.

این مجتمع از ابتدای سال ۱۴۰۱ در راستای تحقق شعار امسال «سال تولید؛ دانش‌بنیان و اشتغال آفرین» با همکاری قوه قضاییه با هدف تسهیل بیشتر ارایه خدمات قضایی به جامعه نخبگانی کشور، از «مجتمع ویژه» به «مجتمع تخصصی» مستقر در پارک فناوری پردیس ارتقا یافت.

ارائه خدمات در خور شأن به فعالان و شرکت‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور

محمد حسن کیانی رییس و قاضی مجتمع حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان در این زمینه در گفت و گویی درباره تاریخچه و انگیزه تأسیس شوراهای حل اختلاف گفت: تأسیس شوراهای حل اختلاف به ماده ۱۸۹ قانون برنامه سوم توسعه برمی‌گرددکه بعدها قوانین و مقررات مربوط به شوراهای حل اختلاف تکمیل شد.

وی افزود: یکی از اهداف مهم تشکیل این شوراها، حل اختلافات بین مردم و کاهش مراجعات به محاکم دادگستری و توسعه و تحکیم مشارکت‌های مردمی در اصلاح ذات البین و ایجاد صلح و سازش بوده است.

رییس و قاضی مجتمع حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان درخصوص انگیزه ایجاد مجتمع حل اختلاف تخصصی برای امور دانشی و نخبگانی اظهار داشت: با توجه به وجود بیش از هفت هزار شرکت دانش‌بنیان، بیش از ۹۰ هزار اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و حدود ۲۰ هزار عضو بنیاد ملی نخبگان و صدها شرکت مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد و نیز اهمیت ارایه خدمات در خور شأن به نخبگان و فعالان و شرکت‌های حاضر در اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور، خلا وجود مجتمع حل اختلاف با تمرکز بر امور نخبگانی و کسب و کار مبتنی بر دانش و فناوری احساس شد.

کیانی تصریح کرد: بر این اساس با پیگیری پارک فناوری پردیس، معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و حمایت قوه قضاییه و موافقت مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه، مجتمع حل اختلاف ویژه شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان با دو شعبه رسیدگی تاسیس شد و از ابتدای سال ۱۴۰۱ به مجتمع تخصصی ارتقا پیدا کرد.

رییس مجتمع شماره ۲۶ شورای حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان که اخیرا با نام مجتمع شهید دکتر مجید شهریاری نیز نامگذاری شده است، افزود: برای استقرار شعب این مجتمع تخصصی، زیرساخت‌های لازم از قبیل شبکه‌های داخلی و تأسیسات ارتباطی برای اتصال به سامانه‌های ارجاع پرونده و رسیدگی به دعاوی مربوط به قوه قضاییه در پارک فناوری پردیس ایجاد شد و عملا مجتمع شهید دکتر مجید شهریاری در قالب دو شعبه ۲۶۲۷ و ۲۶۲۸ از اواخر اسفند ۱۴۰۰ و تقریبا ابتدای سال ۱۴۰۱ فعالیت خود را تحت عنوان مجتمع تخصصی آغاز کرد و در حال حاضر دفاتر خدمات قضایی قادر هستند به این شعب رسیدگی، ارجاع پرونده داشته باشند.

تسلط اعضای شعب رسیدگی به الزامات و مقتضیات زیست بوم فناوری و نوآوری

کیانی گفت: با حکم رییس قوه قضاییه، قاضی و رییس این مجتمع منصوب شده است و اعضای شعب رسیدگی این مجتمع نیز که شامل ۶ نفر از نخبگان و پژوهشگران برجسته زیست بوم فناوری، نوآوری و دانش‌بنیان کشور در حوزه‌های مختلف بوده و آشنایی کاملی با الزامات و مقتضیات این زیست بوم و شرکت‌های دانش بنیان دارند، با حکم معاون قوه قضاییه و رییس مرکز توسعه حل اختلاف منصوب و آماده ارایه خدمت هستند.

وی یادآور شد: ارجاع پرونده‌ها به این مجتمع از طریق دفاتر خدمات قضایی صورت می‌گیرد و افرادی که تمایل به استفاده از خدمات مجتمع حل اختلاف دانش‌بنیان و نخبگان را دارند، از طریق مراجعه به دفاتر خدمات قضایی می‌توانند درخواست‌ها و دادخواست‌های خود را به‌منظور رسیدگی ارجاع نمایند. همچنین در راستای صلح و سازش در دعاوی، نیز علاوه بر مراجعه در چاچوب توافق طرفین اختلاف، امکان ارجاع از دادگستری به این مجتمع وجود دارد.

تمرکز تخصصی بر حل اختلافات قراردادهای قانونی، مالکیت معنوی، دانش فنی

رییس و قاضی مجتمع حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان در خصوص صلاحیت‌های رسیدگی این شورا نیز گفت: به طور کلی شوراهای حل اختلاف در کلیه امور حقوقی و جرائم قابل گذشت و جنبه خصوصی جرائم غیرقابل گذشت برای صلح و سازش و... البته در چارچوب صلاحیت‌های پیش‌بینی شده در قانون شوراها فعالیت دارند اما به‌طور مشخص مجتمع حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان علاوه بر صلاحیت‌های پیش‌بینی شده در قوانین مرتبط، درصدد حل اختلافات مرتبط با انعقاد، اعتبار، فسخ، نقض، تفسیر یا اجرای قراردادهای اشخاص حقیقی و حقوقی فعال در حوزه‌های فناورانه و دانش‌بنیان کشور است که در صورت توافق طرفین اختلاف امکان رسیدگی دارند.

کیانی ادامه داد: همچنین مشروط به توافق قراردادی، شورا می‌تواند به‌صورت تخصصی به اختلافات مرتبط با نقض مالکیت معنوی اعم از حقوق نرم‌افزارهای رایانه‌ای، دانش فنی، اختراع، علامت تجاری، طرح صنعتی، اسرار تجاری و ... ورود کند.مجتمع حل اختلاف دانش‌بنیان در متن آن قید شده باشد یا رضایت طرفین دعوا مبنی بر رسیدگی این مجتمع وجود داشته باشد.

تمام اعضای اکوسیستم نوآوری و فناوری زیر چتر خدمات مجتمع حل اختلاف هستند

وی همچنین گفت: در استان تهران شرکت‌های دانش‌بنیان، واحدهای فناوری مستقر در پارک‌ها و مراکز رشد، تیم‌های استارتاپی مستقر در کارخانه‌های نوآوری، شتابدهنده‌های مراکز نوآوری، کارگزاران ارایه خدمات فناوری و کسب و کار، مخترعین، اعضای بنیاد ملی نخبگان، پژوهشگران و نخبگان، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و سرمایه‌گذاران فعال در حوزه فناوری و نوآوری کشور، نهادهای مالی و صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر می‌توانند در چتر این مجتمع قرار گرفته و از خدمات حقوقی و قضایی آن بهره‌مند شوند.

وی اضافه کرد: برای تسهیل ارایه خدمات، امکان برگزاری جلسات رسیدگی در دفاتر مستقر در شهر تهران و در صورت اقتضا به‌صورت غیرحضوری و آنلاین وجود دارد.

رییس مجتمع حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان اظهار داشت: اساس تشکیل شورای حل اختلاف تخصصی، رسیدگی توسط متخصصان این حوزه به دعاوی مربوطه است و با توجه به اینکه اعضای شعب رسیدگی در این مجتمع از افراد متخصص و نام‌آشنا در زیست بوم فناوری و نوآوری کشور هستند، طبیعتا رسیدگی می‌تواند در زمان کمتر و با دقت و کیفیت بهتری انجام شود.

تخصص و احترام به کرامت طرفین، سرعت رسیدگی و خدمات ویژه از طریق مشاوره‌های حقوقی رایگان

وی تصریح کرد: هم چنین محیط این مجتمع برای طیف دانش‌بنیان و نخبگان کشور در مقایسه با محیط‌های مشابه، محیطی تخصصی‌تر و توام با تکریم به مخاطبان است و سرعت رسیدگی نیز به واسطه تعداد کمتر پرونده‌ها به مراتب بیشتر است. از طرفی رسیدگی به دعاوی در شورا می‌تواند با حفظ کرامت طرفین و در فضایی به‌دور از تنش‌های محیطی نسبت به دادگستری و استفاده از توانمندی‌های حرفه‌ای و تخصصی در قالب مشورت‌های کارشناسی دنبال شود که این ظرفیت نیز از دیگر مزیت‌های مجتمع شماره ۲۶ شورای حل اختلاف تخصصی شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان است.

کیانی ضمن اشاره به ارایه برخی خدمات ویژه به شرکت‌های دانش‌بنیان و نخبگان در این مجتمع گفت: میزهای مشاوره حقوقی به‌صورت هفتگی در این مجتمع برگزار می‌شود و مخاطبین می‌توانند به‌صورت حضوری و آنلاین از طریق ثبت‌نام و تماس با خطوط تلفن این مجتمع به‌شماره‌های؛ ۳۴-۷۶۲۵۰۰۳۳ در روزهای یکشنبه هر هفته از مشاوره‌های حقوقی (رایگان) در حوزه قراردادی و روزهای چهارشنبه در حوزه نقض مالکیت معنوی بهره‌مند شوند.

برچسب‌ها دادگاه معاونت حقوقی قوه قضاییه دانش‎ بنیان ‎ها

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دادگاه معاونت حقوقی قوه قضاییه دانش بنیان ها دادگاه معاونت حقوقی قوه قضاییه دانش بنیان ها شرکت های دانش بنیان و نخبگان شورای حل اختلاف تخصصی فناوری و نوآوری کشور شوراهای حل اختلاف پارک فناوری پردیس دانش بنیان کشور مجتمع تخصصی ارایه خدمات خدمات قضایی حل اختلاف شعب رسیدگی قوه قضاییه زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۵۹۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست فعالان جهادی و مردمی عرصه آبادانی و پیشرفت توسط دفتر مردمی‌سازی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان و با حضور مدیران 50 گروه‌ جهادی و مردمی در محل معاونت علمی، فناوری اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزار شد.

 حمیدرضا شکری، دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور در امر مردمی سازی و مدیر برنامه ملی آبادیران در ابتدای این نشست به نقش آفرینی گروه‌های جهادی و مردمی در جهش تولید با مشارکت مردم پرداخت.

وی ظرفیت عظیم گروه‌های جهادی و مردمی را در جهش تولید دارای اهمیت مضاعف دانست و اشاره کرد: این گروه ها با توجه به تعددشان و پوشش دهی مناسب مناطق کمتر برخوردار به عنوان حلقه های میانی می توانند نقش آفرینی جدی برای مشارکت مردم در تولید با توجه به ظرفیت های بومی داشته باشند.

شکری، همچنین به توانمندی های شرکت های دانش بنیان به عنوان پشتیبانی کننده در جهش تولید و ایجاد اشتغال پایدار تاکید و بیان کرد: تعامل دو گروه بزرگ مردمی یعنی شرکت های دانش بنیان و گروه های جهادی امر مهم و ضروری برای جهش تولید است.

مدیر برنامه ملی آبادیران همچنین «معرفی شرکت‌های دانش بنیان به گروه‌های جهادی و مردمی»، «تعامل با گروه‌های جهادی و مردمی و کمک به احصای ظرفیت‌های بومی» و «بسترسازی به همرسانی شرکت های دانش بنیان و گروه های مردمی» را نقش برنامه ملی آبادیران در جهش تولید با مشارکت مردم دانست.

وی در ادامه بر سهم و جایگاه گروه های جهادی در دومین دوره نمایشگاه ملی آبادیران متمرکز شد و گفت: در این نمایشگاه، دو طرف عرضه و تقاضا وجود دارد که طرف عرضه ظرفیت شرکت های دانش بنیان، خلاق و فناور و طرف تقاضا نیازمندی‌ها و ظرفیت مناطق کمتر برخوردار هدف گروه های جهادی و مردمی است.

از این رو، به گفته وی، حضور گروه های جهادی و مردمی در نمایشگاه ملی آبادیران بستر مناسبی را برای اعلام و رفع نیاز مناطق کمتر برخوردار فراهم آورده است.

شکری در ادامه به شرایط ثبت‌نام و حضور گروه‌های جهادی در دومین نمایشگاه ملی آبادیران پرداخت و افزود: گروه‌های جهادی و مردمی به شرط احصاء و اعلام دقیق چالش‌ها و ظرفیت‌های دقیق مناطق کمتربرخوردار می‌توانند به صورت رایگان در نمایشگاه غرفه داشته باشند.

مدیر برنامه ملی آبادیران در پایان به نمونه هایی از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش بنیان، خلاق و فناور اشاره کرد که از آن جمله می توان به تصفیه و سالم سازی آب شرب روستاها و مناطق کمتر برخوردار با دستگاه تصفیه آب پرتابل، الگوهای تدوین اسناد پیشرفت منطقه ای مبتنی بر ظرفیت گروه‌های جهادی و مردمی، ایجاد اشتغال پایدار و کوچک مقیاس و ایجاد اقامتگاه‌های سریع در بحران‌های طبیعی، ساخت سریع و ارزان سکونت‌گاه و ساخت مدارس مناطق روستایی اشاره کرد.

همچنین رضا غلامزاده، معاون عملیات جهادی سازمان بسیج دانشجویی ضمن بیان اهمیت بهم‌رسانی گروه های جهادی و مردمی و ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: ایجاد بستر مناسب و تخصصی که از ظرفیت و توانمندی گروه‌های جهادی و شرکت‌های دانش‌بنیان، خلاق و فناور به صورت همزمان آگاهی و اطلاع دارد در محقق شدن اهداف برنامه ملی آبادیران نقش اساسی ایفا می کند.

وی در پایان آمادگی خود را برای ارائه ظرفیت‌‌ها و توانمندی‌های سازمان بسیج دانشجویی برای تسهیل و هموارسازی این مسیر اعلام کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تحقق شعار سال در دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان اصفهان
  • خرید محصول، بهترین کمک به دانش‌بنیان‌ها است
  • عزم جدی مدیریت شهری اصفهان برای حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان
  • شهرداری اصفهان باید فصل وصل سرمایه‌گذاری مخاطره‌پذیر با شرکت‌های دانش‌بنیان باشد
  • اجرای محله محوری مسجد بنیان در ۵۵ منطقه اراک
  • درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان می‌شود
  • گشایش نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان
  • نقش‌آفرینی گروه‌های جهادی در جهش تولید با مشارکت مردم 
  • عین‌اللهی: با اولویت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان کمبود دارو را جبران می‌کنیم
  • دومین نمایشگاه حمل‌ونقل دانش‌بنیان در اصفهان آغاز به‌کار کرد