Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصطفی مصری‌پور، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان در ارتباط با بازار ارز اظهار کرد: در یک ماهه اخیر اتفاقاتی در بازار ارز رخ داد که قیمت دلار از حدودا ۲۸ هزار و ۵۰۰ تا حدود ۳۱ هزار و ۷۰۰ در بازار آزاد رسید؛ فارغ از اینکه دلیل این نوسانات چه بود، اثر مستقیم آن بر بازار سکه و طلا کاملا مشهود بود و در مقاطعی شاهد افزایش قیمت سکه به بالای ۱۵ میلیون تومان بودیم؛ این در حالی است که سقف تاریخی سکه در سال ۹۹، کمی بالاتر از ۱۶ میلیون تومان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این اتفاق، هیجانی را به بازار منتقل کرد و رفتار بازارهایی مثل طلا در شرایط تورمی این گونه است که یک بار سکه یا ربع سکه افزایش قیمتی را به صورت ذاتی ناشی از افزایش قیمت جهانی و قیمت دلار تجربه می‌کنند و با رشد قیمت‌ها مجددا یک هیجانی ایجاد می‌شود و افرادی که سعی می‌کنند از روند جا نمانند، رو به تقاضای بیشتر می‌آروند و دیدیم که قبلا در این شرایط حباب سکه به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان هم رسید.

مصری‌پور افزود: دلیل این اتفاقات این است که مردمی که اکثرا انگیزه سفته‌بازی و حفظ ارزش سرمایه خود را دارند، به بازار فیزیکی طلا هجوم می‌آروند؛ اما چرا در سطح دنیا این اتفاقات رخ نمی‌دهد و مثلا در کشورهای با اقتصاد بزرگ، یک کالای فیزیکی به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل نمی‌شود، ولی این اتفاق در ایران با هر موج تورمی به شدت رخ می‌دهد؟

کارشناس مسائل اقتصادی توضیح داد: دلیلش این است که در ایران ابزارهای نوین مالی وجود ندارد و مردم هم با این ابزارهای نوین آشنایی ندارند؛ مثلا در بازار خودرو می‌بینیم که قیمت‌ها از قیمت تمام شده خودروسازها خیلی فاصله می‌گیرد، در بازار مسکن قیمت‌ها در شهرهای بزرگ ما با شهرهای بزرگ اروپایی برابری می‌کند و در بازار سکه هم که حباب‌هاکاملا مشهود است.

وی تصریح  کرد: متداول شدن ابزارهای نوین مالی می‌تواند حباب‌ها را در سایر بازارها از بین ببرد؛ برای مثال ما در بازار سرمایه خودمان، صندوق‌های پشتیبانی طلا را داریم که سرمایه جذب شده از پس‌اندازهای خرد و کلان توسط متخصصان بازار طلا در سکه، شمش یا اوراق گواهی سپرده شمش طلا سرمایه‌گذاری می‌شود؛ در مقطعی که تشخیص می‌دهند بازار حبابی است اقدام به فروش می‌کنند و در مقطعی که نشانی از رشد بازار وجود دارد، خرید انجام می‌دهند.

مصری‌پور خاطرنشان کرد: بنابراین با این سرمایه‌ای که این صندوق‌ها در دست دارند، تحت نظارت سازمان بورس و بانک مرکزی، اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند؛ در حال حاضر چند صندوق شاخص طلایی در بازار سرمایه داریم که باتوجه به موج جدید تقاضا در بازار سکه، سرمایه‌های خوبی جذب کردند.

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به نفع وجود این ابزارها گفت: یک نفع برای خود سرمایه‌گذار است، چون سرمایه‌گذار به هر دلیلی می‌خواد در بازار طلا سرمایه‌گذاری کند ممکن است پولی که در اختیار دارد به اندازه یک سکه یا ربع سکه هم نرسد؛ از طرف دیگر اعتماد هم نمی‌تواند بکند، چون هیچ بازار متمرکز طلایی در کشور وجود ندارد، چون یا باید به طلا فروشی یا صرافی مراجعه کند و عموما هم دیدیم قیمت‌ها متفاوت است.

وی ادامه داد: زمانی هم که بازار داغ می‌شود فاصله بین قیمت خرید سکه از طرف طلافروش و قیمت فروش آن، همینطور زیاد می‌شود و ریسک فعالیت در بازار طلا زیاد می‌شود؛ البته بحث تبادلات بانکی و فعالیت‌های ساتنا هم وجود دارد و فردی که سرمایه کلان دارد نمی‌تواند پول را جابجا کند و باتوجه به محدودیت ۲۰۰ میلیونی، نمی‌تواند در روز یک حجم زیادی خرید کند.

مصری‌پور عنوان کرد: با ابزارهایی مثل صندوق‌های طلا می‌توانیم حجم‌های بالایی را در قیمت‌های ذاتی خرید و کارمزد بسیار کمی هم پرداخت کنیم؛ از طرف دیگر لازم نیست حجم زیادی از سکه یا شمش را در خانه خود نگهداری کنیم که ریسک سرقت آن هم وجود دارد؛ اما روی حساب کارگزاری خود می‌توانید میلیاردها تومان صندوق طلا خریده باشید، در صورتی که نه قیمت‌ها دستکاری و نه ریسک حبابی شدن به بازار داده می‌شود و اقتصاد هم دچار تلاطم و جهش نمی‌شود.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: اتفاق خوبی که در یکی دو هفته اخیر رخ داد پذیرش گواهی سپرده شمش بود که این هم در بازار شمش و سرمایه‌های سنگینی که در آن بازار وجود دارد، این امکان را می‌دهد که هر میزانی که نیاز دارید، شمش خرید کنید و اگر حتی لازم به تحویل شمش باشد، می‌توانید با مراجعه به بانک ملت، آن را دریافت کنید و مشکلی هم برای شما ایجاد نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی شاید خیلی‌ها از نظر اخلاقی دوست ندارند در بازار ارز فعالیت کنند، بنابراین بهتر است که وارد بازار صندوق‌های طلا شوند.

انتهای پیام/۶۳۱۲۸/ج/

منبع: فارس

کلیدواژه: سکه طلا ارز بازار سرمایه صندوق طلا بازار ارز کارشناس مسائل اقتصادی ابزارهای نوین صندوق ها مصری پور قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۲۹۳۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل

رحیم یوسفی با اشاره به صدور ۱۰۷ فقره مجوز بهره‌برداری برای تولیدات گلخانه‌ای در استان اردبیل گفت: هم اینک یک هزار و ۷۰۴ هکتار زمین در هفت شهرک فعال استان آماده واگذاری به سرمایه‌گذاران این بخش است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل توسعه شهرک‌های گلخانه‌ای و کشت در محیط بسته را از اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل عنوان کرد و افزود: در این راستا، پارسال بیش از ۱۰۰ هکتار به مجموع گلخانه‌های فعال استان اضافه شد.

او تولید سالانه هشت هزار و ۵۰۰ تن گوجه فرنگی، سه هزار و ۲۰۰ تن قارچ خوراکی، ۵.۴ میلیون شاخه گل و گیاهان زینتی، ۲۶۰ تن توت فرنگی و ۲۵ هزار تن انواع سبزی و صیفی را از جمله تولیدات مهم گلخانه‌ای استان اردبیل اعلام کرد.

یوسفی با اشاره به صادرات بخش زیادی از این محصولات به مقصد بازارهای خارجی گفت: پارسال در راستای حمایت از سرمایه‌گذاران کشاورزی بالغ بر یک هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران این بخش تسهیلات بانکی مورد نیاز پرداخت شد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین افزود: حمایت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از سرمایه‌گذاران در شهرک‌های گلخانه‌ای ادامه دارد به طوری که زیرساخت‌های لازم از جمله آب، برق، گاز، تلفن و خدمات دیگر از جمله راه دسترسی در این شهرک‌ها تامین شده و سرمایه‌گذاران پس از اجرای سازه، می توانند از تسهیلات بانکی نیز بهره‌مند شوند.

او با بیان این که استان اردبیل استعداد بالایی در ایجاد واحدهای گلخانه‌ای و تولیدات باغی دارد، تصریح کرد: شهرک گلخانه‌ای مغان با وسعت ۱۶۰۰ هکتار ظرفیت بزرگ تولید محصولات گلخانه‌ای محل مناسبی برای سرمایه‌گذاری در استان و کشور محسوب می‌شود.

یوسفی گفت: ۱۷۵ هکتار از این شهرک به زیر کشت و تولید محصولات رفته و هم‌اکنون بالغ بر یک هزار و ۷۰۰ نفر در این واحدها مشغول به کار بوده و در حال استحصال ارقامی مانند فلفل دلمه‌ای، خیار، گوجه فرنگی، بادمجان، گل رز، گلهای زینتی و حتی موز هستند.

او اظهار کرد: عملیات ایجاد مجتمع گلخانه‌ای در ۴۰۰ هکتار از این شهرک نیز هم اینک با پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد به بالا در حال تکمیل است که امسال با مرحله تولید محصول می رسد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل افزود: با پایان و اتمام این واحدهای در دست احداث، ظرفیت اشتغال در شهرک گلخانه‌ای مغان از ۱۷۰۰ نفر کنونی به ۲ برابر افزایش خواهد یافت.

 

باشگاه خبرنگاران جوان اردبیل اردبیل

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • مجلس آینده آمیخته‌ای از تجربه و نگاه‌ نو است
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • ظرفیت‌های صادراتی سیستان و بلوچستان کانون توجه سرمایه گذاران
  • نگاه سرمایه‌گذاران به این آلت‌کوین‌ها/ پتانسیل سودآوری این رمزارزها بالا است!
  • معرفی ۱۱۰ فرصت اقتصادی خراسان جنوبی به سرمایه‌گذاران
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • دولت سیزدهم از سرمایه‌گذاران حمایت می‌کند
  • افزایش نقش چین برای استخراج معادن افغانستان
  • برات الکترونیک چیست؟ | روش جدید برای تامین مالی فعالان اقتصادی