Web Analytics Made Easy - Statcounter

گودرزی گفت: اکثر مروجین کتاب‌خوانی بدون هیچ هزینه دولتی در روستا‌های دورافتاده به ترویج کتاب بین کودکان می‌پردازند.

فریده گودرزی، تهیه‌کننده برنامه «کتاب‌بان» گفت: با برنامه «کتاب‌بان» مروجین کتاب‌خوانی را معرفی و تشویق می‌کنیم. بیشتر مروجین با حداقل امکانات در روستا‌های صعب‌العبور کودکان را با کتاب‌خوانی آشنا می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این افراد با دستِ خالی که ممکن است به نان شب هم محتاج باشند، کودکان را با داستان آشنا می‌کنند.

به گفته گودرزی، بعضی از این مروجین با کوله‌ای از کتاب به روستا‌های دورافتاده می‌روند و بدون هیچ هزینه‌ای کوله را به مدت یک ماه در آن مناطق می‌گذارند و اکثر آن‌ها بدون هیچ حمایت دولتی به ترویج کتاب‌خوانی می‌پردازند.

 برنامه کتاب بان  از سال ۱۳۹۸ کار خود را با محوریت ترویج کتاب‌خوانی آغاز کرده و موضوعاتی که تا‌به‌حال در این زمینه پخش شده می‌توان به جلب توجه خیرین برای ترویج کتاب، ضرورت آموزش مستمر برای کتابداران روستایی، ویژگی‌های ترویجگر ممتاز، ترویج خواندن با محوریت ادبیات کلاسیک، چگونه ذهن کودکان را با کتاب‌خوانی نهادینه کنیم، چگونه می‌توان از طریق فضای مجازی به ترویج کتاب‌خوانی کمک کنیم. کدام راه برای ترویج کتاب‌خوانی غلط است راه درست ترویج کتاب‌خوانی در فضای مجازی چیست. راه‌های پرورش خلاقیت در مخاطبین، چگونه فناوری نوین را در خدمت ترویج کتاب‌خوانی قرار دهیم، اشاره کرد.

پیش از این، پریچهر نسرین‌پی، پژوهشگر حوزه کودک گفته بود، سالیان سال است که خیرین نقش موثری در زمینه کمک به افراد کم‌برخوردار دارند. تعدادی از خیرین هستند که علاوه‌بر اینکه کار فرهنگی انجام می‌دهند، به معاش افراد هم کمک می‌کنند.

به گفته این پژوهشگر حوزه کودک، خانه برای آینده موسسه‌ای است که علاوه‌بر اینکه به تغذیه کودکان اهمیت می‌دهد، کلاس‌های آموزشی و کتاب‌خوانی را برای کودکان فراهم می‌کند و برای مادران کلاس‌های آموزشی مانند خیاطی، بافتنی و ... در نظر گرفته است.
همچنین، بخشی از این برنامه به حضانت کتاب‌خوانی کودکان بدسرپرست اشاره شده بود و این مروج کتاب‌خوانی معتقد بود، باتوجه به اینکه کودکان بدسرپرست شبانه‌روزی در مراکز بهزیستی نگه‌داری می‌شوند، تجربه اندکی برای زندگی دارند و تنها از راه کتاب می‌توانند تجربه‌شان را بیشتر کنند.

برای کتاب‌خوانی این کودکان باید یک مددکار علاقه‌مند به کتاب وجود داشته باشد و نقش مشوق را برای کتاب‌خوانی آن‌ها داشته باشد. از طرفی، نقش مربی برای کتاب‌خوانی این است که کودکان کلمات را اشتباه به کار نبرند.

مروج کتاب‌خوانی می‌تواند مربی‌ها را با ذائقه کتاب‌خوانی کودکان آشنا کند و این آگاهی را به آن‌ها بدهد که کودک می‌تواند هر زمان که بخواهد کتاب بخواند و هر کدام از آن‌ها می‌توانند از هر روشی برای کتاب‌خوانی استفاده کنند. به گفته نسرین‌پی، وقتی کودک کتاب را غلط نخواند، پایه ادبیات فارسی‌شان ریخته می‌شود‌.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ترویج کتاب خوانی برای کتاب خوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۰۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدئو| نوحه‌خوانی مداح عراقی برای عملیات «وعده صادق»

ویدئو| نوحه‌خوانی مداح عراقی برای عملیات «وعده صادق»

دیگر خبرها

  • مشق عشق در روستایی دورافتاده
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاههای کتابخوانی تمدید شد
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • آئین تجلیل از مروجین فرهنگ و منش پهلوانی در ساری
  • ویدئو| نوحه‌خوانی مداح عراقی برای عملیات «وعده صادق»
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • شناسايي ودستگيري دو شکارچی غير مجاز در شهرستان رودان 
  • نمایشگاه کتاب تهران «گردشگری ادبی» را ترویج می‌کند/ تهران می‌تواند «شهر خلاق ادبی» شود