Web Analytics Made Easy - Statcounter

مقام معظم رهبری اخیراً در حکمی، حکم عضویت آیت‌الله احمد جنتی را برای یک دور ۶ ساله به‌عنوان فقهای شورای نگهبان تمدید کرد.

بعد از تمدید این حکم، سؤالاتی برای برخی مطرح که چرا، آیت‌الله جنتی در این سن مجدد منصوب شده است؟ یا "آیا آیت‌الله جنتی با کهولت سنی که دارد توانایی تشخیص مناسب لوایح را دارد؟ و یا آنکه، حضور ایشان در شورای نگهبان چه ضرورتی دارد و سؤالات متعدد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه در این‌باره، بخش قابل‌توجهی از فقها از جمله فقهای عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یا مجلس خبرگان اظهارنظر کرده و عموماً، استدلال کرده بودند که ضرورت حضور آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان با توجه به تسلط فوق‌العاده ایشان به منابع و تشخیص فقهی و آشنایی با قوانین کشور و ساختار شورای نگهبان، غیرقابل‌انکار بوده و به گفته آنان، حضور آیت‌الله جنتی به‌عنوان یک عضو مجرب و کارکشته شورای نگهبان در جمع ۱۱ عضو دیگر موجب کارآمدی و پویایی بیشتر شورای نگهبان شده است.

علی‌رغم اظهارات فقهای برجسته کشور درباره عضویت آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان، سؤالات و شبهات مطرح درباره عضویت ایشان را با آیت‌الله سید احمد حسینی خراسانی که چند سالی است به‌عنوان فقها در شورای نگهبان عضو هست در میان گذاشتیم تا با شناختی که از رفتار آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان دارد، به سؤالات پاسخ دهد.

آیت‌الله حسینی خراسانی در این گفت‌وگو، با بیان اینکه هیچ نشانه‌ای از تأثیر سن بر موضع‌گیری، تشخیص و رأی آیت‌الله جنتی دیده نشده است، می‌گوید که وی در مسائلی چون صلابت در موضع‌گیری، ایستادگی پای اصول و ارزش‌های انقلاب اسلامی، سلامت در رفتار و گفتار سیاسی، مقابله با انحرافات سیاسی و حرکت در مسیر دقیق جریان انقلاب بدون تأثیرپذیری از جریانات و گروه‌های سیاسی کارنامه قابل‌قبول و درخشانی داشته که این کارنامه هر انسان صاحب منطقی را نسبت به تمدید حکم آیت‌الله جنتی مجاب می‌کند.

از آیت‌الله حسینی خراسانی پرسیدیم مگر مقام معظم رهبری، " جوان‌گرایی" را به‌عنوان استراتژی تعیین نکرده‌اند؟ تمدید حکم آیت‌الله جنتی با این استراتژی در تعارض نیست؟ او با تأکید بر ضرورت تعریف جوان‌گرایی و البته ضرورت عدم تزاحم آن با تجربه‌گرایی، می‌گوید: حضرت آقا، ضمن تعریف جوان‌گرایی، تأکید فرمودند که جوان‌گرایی نباید دلیلی بر نادیده گرفته تجربه باشد؛ ضمن اینکه برخی نهادها و جایگاه‌ها همانند عضویت در جمع فقهای شورای نگهبان، نیاز به کارکشتگی فقهی، پختگی در تشخیص و تطبیق طرح‌ها و لوایح با شرع و قانون اساسی است و این‌طور نیست که به دلیل جوان‌گرایی، شورای نگهبان از شخصیت مجربی چون آیت‌الله جنتی، با کوله‌باری از تجربه و تخصص محروم بماند.

بیشتر بخوانید : فرزندان او چه شغلی دارند ؟ چرا و چه سالی، ازدواج دوم کرد ؟/ آیت الله جنتی، از مکتبخانه تا امروز + عکس ها اختلاف رفسنجانی و آیت الله جنتی به روایت علی جنتی / آیت الله هاشمی را پدر معنوی خودم می‌دانم هشدارهای سال ۶۳ آیت الله هاشمی رفسنجانی درباره اختیارات گسترده شورای نگهبان

حضور آیت‌الله جنتی در جلسات شورای نگهبان بحث دیگری بود که آیت‌الله حسینی خراسانی درباره آن می‌گوید که آیت‌الله جنتی، دقت در نظر، هوشمندی در تشخیص، و تیزبینی و فراست در نظارت و بررسی صلاحیت‌ها را همچون گذشته دارد و برای حضور به‌موقع و حتی زودتر از موعد در جلسات شورای نگهبان خود را متعهد می‌داند و هنگام حضور جلسات تمام تمرکز خود را روی دستور جلسه می‌گذارد.

وی در ادامه می‌گوید که لازمه حکمت برای هر حکیمی، نگاه چندبعدی و همه‌جانبه است و مقام معظم رهبری به عنوان یک حکیم بزرگ قطعاً تمام جوانب را بررسی و انتصاب مجدد آیت‌الله جنتی را بر اساس استدلال‌های قابل‌قبول و حکمت و عدالت انجام داده است؛ به‌تعبیر آیت‌الله حسینی خراسانی، شایستگی عضویت مجدد آیت‌الله جنتی در شورای نگهبان برای مقام معظم رهبری و فقهای شورای نگهبان محرز و قطعی بوده است و احراز چنین شایستگی در آیت‌الله جنتی منجر به عضویت مجدد ایشان در شورای نگهبان شده است.

برخی گفته‌اند که آیت‌الله جنتی عامل رد صلاحیت برخی چهره‌های سرشناس در شورای نگهبان است؛ آیت‌الله حسینی در این باره گفت که، شورای نگهبان ۱۲ عضو دارد؛ ضمن آنکه آیت‌الله جنتی، هیچ‌گاه نگاه جناحی نداشته و ندارد و در چنین موضوعاتی خود را مکلف به عمل به قانون می‌داند و البته، اگر منظور برخی، صلابت و حساسیت همراه با قاطعیت آیت‌الله جنتی برای حراست از کیان انقلاب اسلامی است باید گفت که این مهم، نه ضعف بلکه قوت و نشانه تدین آیت‌الله جنتی است.

" البته ما تنها معصومین را مصون از خطا و اشتباه می‌دانیم و احتمال اشتباه و خطا برای هرکسی ممکن است اما آیت‌الله جنتی تنها به برداشت اجتهادی خود از شرع مقدس و قانون اساسی پایبند است و بر همین اساس نیز، رفتار و عمل می‌کند."

عضو فقهای شورای نگهبان می‌گوید که هیچ فردی در کشور دلسوزتر، آگاه‌تر و آشناتر از رهبر معظم انقلاب اسلامی به صیانت از اصول و ارزش‌های نیست و البته که بعضی از مخالفت‌ها و تخریب‌ها از سوی مخالفان انقلاب و معاندین و با انگیزه‌های سیاسی مطرح می‌شود که به گفته او، برخی از این دسته از افراد به دلیل غرض‌ورزی با هیچ پاسخ منطقی قانع نخواهند شد.

۲۱۲۲۰

کد خبر 1652933

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: علی جنتی احمد جنتی شورای نگهبان آیت الله جنتی در شورای نگهبان آیت الله حسینی خراسانی فقهای شورای نگهبان مقام معظم رهبری آیت الله جوان گرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۰۶۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم

به گزارش جماران؛ به نقل از تسنیم، رئیس کمیسیون قضایی مجلس از ارسال مجدد لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان خبر داد.

موسی غضنفرآبادی رئیس کمیسیون قضایی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب گفت: کمیسیون قضایی ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب را برطرف و مجددا این لایحه را به شورا ارسال کرده است و هم اکنون منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم.

 وی افزود: عمده ایرادات شورای نگهبان به لایحه عفاف و حجاب مربوط به مواد ۴۷ تا ۴۹ این لایحه می‌شد که به بحث میزان مجازاتها پرداخته است.

 

 

رئیس کمیسیون قضایی مجلس خاطرنشان کرد: از نظر اعضای شورای نگهبان، جرائم و مجازات درنظر گرفته شده برای تخلفات ذکر شده در مواد ۴۷ تا ۴۹ لایحه، متناسب با این تخلفات نبود که ما در کمیسیون این موارد را اصلاح کردیم.

با توجه به اینکه در جلسه علنی ۲۹ شهریور ۱۴۰۲ مجلس، نمایندگان به اجرای آزمایشی لایحه حجاب و عفاف برای مدت ۳ سال رای دادند، در صورتی که شورای نگهبان، این لایحه را تایید کند، لایحه مذکور بلافاصله برای اجرا به دستگاه‌های اجرایی مربوطه ابلاغ می‌شود.

دیگر خبرها

  • کاندیداتوری عضو شورای نگهبان در انتخابات ریاست جمهوری /صادق زیباکلام برای مصاحبه آمد، زاکانی برای گزارش دادن /خاطرات آیت الله هاشمی
  • لایحه عفاف و حجاب به کجا رسید؟
  • خبر جدید از لایحه حجاب/ رئیس کمیسیون قضایی مجلس: منتظر اظهار نظر شورای نگهبان هستیم
  • لایحه حجاب بار دیگر از مجلس به شورای نگهبان ارسال شد
  • ارسال مجدد لایحه عفاف و حجاب به شورای نگهبان/ ایرادات چه بود؟
  • لایحه عفاف و حجاب بار دیگر به شورای نگهبان ارسال شد
  • قدردانی جمعی از استادان و شخصیت‌های حوزوی از آیت‌الله جوادی آملی
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • تایید لایحه دوفوریتی تمدیدمهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!