Web Analytics Made Easy - Statcounter

امارات متحده عربی یک منظومه ماهواره‌ای راداری را به عنوان بخشی از یک سرمایه‌گذاری جدید به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیون دلار برای حمایت از بخش فضایی این کشور توسعه خواهد داد.

 به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری برنا به نقل از  مرکز روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، دولت امارات متحده عربی به تازگی برنامه‌های خود را برای توسعه یک منظومه ماهواره‌ای رادار دهانه مصنوعی (SAR) به نام Sirb، اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این منظومه ماهواره‌ای طی شش سال توسعه خواهد یافت و اولین ماهواره آن قرار است طی سه سال آینده پرتاب شود.

آژانس فضایی امارات جزئیات کمی در مورد ماهواره‌های Sirb ارائه کرد، از جمله اینکه آنها ماهواره‌های کوچکی هستند که در باند X فعالیت می‌کنند. این آژانس بودجه این منظومه یا تعداد ماهواره‌های برنامه‌ریزی شده برای آن را فاش نکرد، اما تصویری که توسط آژانس منتشر شده یک ماهواره مکعبی را با یک آنتن قابل نصب نشان می‌دهد.

سارا العامری، رئیس آژانس فضایی امارات در بیانیه‌ای گفت: "فناوری ماهواره‌ای SAR، تصویربرداری سنتی را ارتقا می‌دهد و با استفاده از فناوری‌های رادار باند ایکس تصویربرداری قدرتمندتری را ارائه می‌کند. این ماهواره‌های کوچک، چابک‌تر، سریع‌تر در توسعه و قدرتمندتر هستند، و نشان‌دهنده انواع سیستم‌های نسل جدید است که ساخت آن بوسیله فناوری‌های کنونی امکان‌پذیر می‌شود."

امارات متحده عربی قصد دارد حداقل برای برخی از قسمت‌های این سیستم به دنبال مناقصه باشد. دولت امارات در بیانیه‌ای اعلام کرد که به دنبال پیشنهادهایی برای توسعه قطعات ماهواره و همچنین پرتاب، عملیات و طرح تجاری سازی خواهد بود. این پروژه شامل فرصت‌هایی برای شرکت‌های اماراتی و بین‌المللی می‌شود.

منظومه ماهواره‌ای Sirb سنگ بنای سرمایه‌گذاری فضایی ملی جدیدی است که در ۱۷ جولای اعلام شد و دولت متعهد شد ۳ میلیارد درهم (۸۱۷ میلیون دلار) برای پروژه‌های فضایی مانند Sirb هزینه کند.

سالم القبیسی، مدیر کل آژانس فضایی امارات متحده عربی در بیانیه ای گفت: صندوق سرمایه‌گذاری فضایی ملی امارات به دنبال جذب مشارکت‌های جهانی است تا خود را در امارات تثبیت کنند و بسترهای فناوری جدید و حیاتی و توسعه‌ای را برای پاسخگویی به نیازهای برنامه فضایی امارات متحده عربی و سایر مشتریان جهانی، فراهم نمایند. 

دولت امارات اعلام نکرد که چه پروژه‌های دیگری برای حمایت از صندوق جدید در دست بررسی دارد و این صندوق تا چه زمانی فعالیت خواهد کرد. العامری گفت که این صندوق با هدف فراهم کردن فرصت‌هایی برای همکاری بین‌المللی در تأسیس شرکت‌های اماراتی ایجاد شده است.

دولت امارات متحده عربی در موضوع فضا به عنوان یکی از زمینه‌های رشد برای این کشور تاکید کرده است زیرا برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود تلاش می‌کند. بالاترین ابتکار عمل کشور در منطقه، برنامه‌ریزی برای ماموریت مدارگرد مریخ امارات، یا Hope، است که دو سال پیش پرتاب شد. این کشور در حال حاضر ماموریت‌هایی را «فراتر از مریخ» دنبال می‌کند که تا زهره و چندین سیارک دیگر پرواز می‌کنند و پرتاب آن‌ها برای سال ۲۰۲۸ برنامه‌ریزی شده است.

این کشور همچنین دارای یک نیروی کوچک فضانوردی، متشکل از یک نفر است که در سال ۲۰۱۹ در یک ماموریت کوتاه مدت سایوز به ایستگاه فضایی بین‌المللی حضور داشت. در ماه آوریل، مرکز فضایی محمد بن راشد امارات با Axiom Space قراردادی طولانی مدت امضا کرد. ماموریت ISS به زودی و در بهار ۲۰۲۳ پرتاب می‌شود. نام فضانورد اماراتی برای پرواز با این مأموریت، هنوز اعلام نشده است. این فضانورد صندلی‌ای را می‌گیرد که در سال گذشته Axiom از ناسا به عنوان بخشی از قرارداد سه جانبه با Roscosmos خریداری کرد.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امارات متحده عربی دلار سرمایه گذاری علم و فناوری ماهواره فرصت ارزش پرتاب برنامه ریزی بین المللی ماموریت فضا رادار فضانورد قصد گلکسی فضایی منظومه دهانه مصنوعی منظومه ماهواره ای امارات متحده عربی فضایی امارات دولت امارات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۱۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر

جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد.

سرویس دفاع و امنیت مشرق _ وبسایت وال استریت ژورنال به تازگی در مقاله ای جنجالی مدعی شد ارتش امریکا در حال انتقال کلیه هواگردها و تجهیزات نظامی خود از پایگاه هوایی الظفره به خاک قطر است.

به گزارش این منبع، پنتاگون جنگنده‌ها، پهپادهای رزمی و سایر هواپیماهای نظامی در امارات را به قطر منتقل می‌کند.

امارات متحده عربی در ماه فوریه به آمریکا اطلاع داد که دیگر به جنگنده‌ها و پهپادهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی الظفره در شهر ابوظبی اجازه حمله به یمن و عراق را نخواهد داد، مگر اینکه پیش از اجرای حملات مقامات اماراتی از جزئیات آن خبردار شوند.


مقامات آمریکایی گفته‌اند که این امر باعث شده تا هواپیماها را جهت اجرای عملیات به پایگاه هوایی العدید در قطر بفرستند.

با افزایش تنش‌های منطقه‌ای، امارات به شدت نگران است به طور علنی مشخص شود که این کشور به عملیات نظامی آمریکا در منطقه کمک می‌کند و درنتیجه ممکن است امارات توسط نیروهای نیابتی ایران در منطقه مورد هدف قرار گیرد، امارات متحده عربی وضع محدودیت‌ها برای عملیات‌های هوایی آمریکا از خاک خودش را "محدودیت‌های محافظت از خود" خوانده است.

مقامات آمریکایی گفته‌اند علاوه بر انتقال دارایی‌های عملیاتی به قطر، آمریکا در حال بررسی اجرای حملات هوایی از جیبوتی آفریقا علیه یمن است.

اما دلیل اصلی تغییر موضع ناگهانی ابوظبی چیست؟

شیخ نشینان امارات از سالهای گذشته و تجربه تلخ جنگ یمن همواره از احتمال آغاز حملات دوربرد به خاک اصلی و تاسیسات حیاتی خود وحشت داشتند؛ رهبران ۶ شیخ نشین دیگر همواره محمد بن زاید حاکم ابوظبی را نصیحت می کردند که از جاه طلبی منطقه ای و خطرات بزرگی که این موضوع برای کشور متحد امارات خواهد داشت اجتناب کند؛ حمله موشکی و پهپادی بزرگی که در ابتدای سال ۲۰۲۲ از خاک یمن علیه شهر ابوظبی انجام شد زنگ خطر را برای این کشور به صدا درآورد.

در ماه ژانویه ۲۰۲۲ انصارالله یمن در پاسخ به دخالت های بیجای ارتش امارات و مزدوران تحت امرش در حمله به مناطق تحت کنترل دولت صنعا در استان شبوه و مارب، چند موج حمله پهپادی و موشکی بزرگ علیه ابوظبی انجام داد.

آتش سوزی در پالایشگاه ابوظبی پس از حمله انصارالله


پالایشگاه اصلی شهر، ترمینال جدید فرودگاه ابوظبی و پایگاه هوایی الظفره که به شکل مشترک توسط امریکا و امارات استفاده می شود اهداف اصلی این عملیات بودند.


مقابله پدافند هوایی امارات با موشک های یمنی


در آن هنگام انصارالله یمن تهدید کرده بود در صورت ادامه دخالت و تجاوزات ابوظبی در خاک یمن، شهر دبی را نیز هدف قرار خواهد داد، این موضوع منجر به سرعت گیری روند آتش بس در یمن و پایان عملیات نظامی امارات تا دو سال آینده شد.


اما اجرای عملیات بزرگ "وعده صادق" توسط ایران علیه اسرائیل و ابعاد گسترده روانی و تبلیغاتی این حمله اثرات فوری بر روند همکاری نظامی میان امارات و ایالات متحده امریکا گذاشته است؛ شلیک انبوه موشک و پهپاد از خاک ایران علیه سرزمین های اشغالی و ناتوانی سیستم پدافند هوایی مشترک امریکا و اسرائیل در دفع این حمله مطمئنا سران ابوظبی را به فکر فرو برده است که اگر روزی امریکا از خاک این کشور علیه منافع ایران اقدام کند و تهران قصد تلافی داشته باشد آنها با چه عواقبی روبرو خواهند شد؟

اصابت پیاپی موشک های ایرانی به پایگاه رامون در صحرای نقب


جای شکی نیست که حمایت گسترده ای که امریکا و چندین کشور دیگر برای دفاع از اسرائیل در برابر حمله ایران انجام دادند برای ابوظبی تکرار نخواهد شد؛ همچنین امارات بر خلاف اسرائیل که فاصله بیش از هزار کیلومتری با ایران دارد در مسافت های کمتر از ۲۰۰ کیلومتر نیز در دسترس خواهد بود و حجم آتشی که ممکن است در عملیات تلافی جویانه ایران بر سر تاسیسات نظامی و اقتصادی آنها ببارد بسیار بیشتر از ظرفیت پدافند هوایی این کشور است و آنها با سطحی از خسارات روبرو خواهند شد که جبران آن در کوتاه مدت ناممکن و در میان مدت نیز بسیار دشوار خواهد بود.

موشک بالستیک عماد

اما مسئله اخراج قوای امریکایی از خاک امارات می تواند سناریو دومینو واری نیز به دنبال داشته باشد؛ امارات به نسبت سایر کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر قطر، بحرین یا کویت مساحت بیشتر و توان نظامی و پدافندی بیشتری دارد، اگر شیخ نشینان اماراتی به این نتیجه رسیده اند که توان دفع حملات تلافی جویانه ایران در صورت استفاده امریکا از خاکشان برای حمله را ندارند این موضوع با نرخ بیشتری برای کشورهای نامبرده نیز صدق می کند.

دیگر خبرها

  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • موشک‌های ایرانی کشورهای عربی را بر سر عقل آورد؟ / اخراج محترمانه ارتش امریکا از خاک امارات +فیلم و تصاویر
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • راه‌اندازی اکوسیستم تاکسی هوایی الکتریکی در ابوظبی
  • اولین ارتباط بلوتوثی فضایی برقرار شد
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت