Web Analytics Made Easy - Statcounter

دهباشی پور، مدیر کل بهزیستی استان در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه قزوین گفت: سهمیه ۳ درصد اشتغال ویژه معلولان در دستگاه‌های اجرایی به دلیل عدم هماهنگی بین آن‌ها اجرا نمی‌شود.

 در سال گذشته برای معلولان و نیازمندان بیش از ۶ میلیارد تومان حق بیمه پرداخت کردیم و یارانه جبران عدم کار معلولان هم به کارفرمایانی که معلولان را به کار می‌گیرند پرداخت می‌شود و سال گذشته هم ۸۸۰ میلیون تومان در این زمینه پرداخت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مراکز و کارخانه‌هایی که معلولان را به کار بگیرند، به ازای هر معلول، تسهیلات کم بهره دولتی دریافت می‌کنند.

 در حال حاضر شرکت آرایشی و بهداشتی فیروز، بیش از هزار معلول را به کارگیری کرده است.

در حوزه معاونت توانبخشی ۲۹ هزار و ۵۰۰ نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که ۵۴۶ نفر از آن‌ها ضایعه نخاهی هستند و از ۵ هزار و ۹۰ مددجوی حوزه اجتماعی هم ۴ هزار و ۵۰۰ نفر از آنها، زنان سرپرست خانوار هستند.

 ۱۵۱ نفر خانواده‌های دو قلو و چند قلو، ۱۳۷ فرزند تحت سرپرستی، ۱۵ نفر فرزند ترخیص شده و ۲۸۷ فرزند امدادبگیر هم که توان رفع حوایج خود را ندارند تحت پوشش بهزیستی استان قرار دارند و خانواده‌های دارای فرزندان چند قلو برای تأمین نیاز‌های بهداشتی، معیشتی و سلامت، تحت پوشش بهزیستی قرار می‌گیرند.

بهزیستی جزو دستگاه‌هایی است که طبق قانون، صد درصد اعتبارات آن تخصیص می‌یابد و همه ساله این اعتبارات برای رفاه حال مددجویان، تخصیص یافته است و در سال ۱۴۰۰ اعتبار استانی ۲۹ میلیاد و ۳۰۰ میلیون تومان بود که تا پایان سال به ۴۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.

 امسال ۳۸ میلیارد تومان تخصیص یافته که امیدواریم تا پایان سال این اعتبار افزایش پیدا کند.

 در سطح ملی، سال گذشته ۷۲ میلیارد تومان اعتبار ملی جذب کردیم که امیدواریم امسال هم این رقم افزایش یابد.

رتبه بهزیستی استان قزوین در کشور بین ۲۸ تا ۲۹ است که رتبه خوبی نیست که این موضوع به زمان استان شدن قزوین برمی گردد و جایگاه بودجه استان به ویژه بهزیستی ارتقاء پیدا نکرده است.

پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی خط مقدم اقدام‌های بهزیستی برای تأمین سلامت اجتماعی است و سالهاست که در دنیا شعار تفکر پیشگیری بهتر از درمان است، در دنیا در صدر اقدامات قرار دارد و این برنامه‌ها در کشور هم انجام می‌شود.

 با پیشگیری و اجرای برنامه‌های متنوع توانستیم تعداد نوزادان دارای اختلالات شنوایی را به ۷ نفر کاهش دهیم و طرح‌های غربالگری بینایی، شیوع معلولیت، مشاوره ژنتیک و آزمایش‌های تخصصی هم برای کاهش میزان تولد فرزندان دارای معلولیت، در دست اقدام است.

دفتر سوم معاونت پیشگیری بهزیستی، به موضوع اعتیاد اختصاص دارد و مراکز درمان محور و پیشگیری در استان در حال فعالیت هستند و معتادان در آن بستری و سم زدایی می‌شوند و در دوران پس از درمان، می‌توانند به مدت یک سال در این مراکز حضور پیدا کرده و تحت آموزش قرار گیرند.

 همچنین مراکزی هم برای معتادانی که جایی برای اقامت ندارند هم در استان وجود دارد.

 مراکز ماده ۱۵ برای معتادان غیرمتجاهر و ماده ۱۶ که محل نگهداری معتادان متجاهر است، تحت پوشش بهزیستی قرار دارند که در این مراکز، علاوه بر درمان، حرفه آموزی، آگاه سازی و پیشگیرانه هم انجام می‌شود.

در حوزه اشتغالزایی برای معتادان بهبود یافته، برنامه‌های خوداشتغالی خانگی و زودبازده در دست انجام است و سرمایه کار معادل ۵ تا ۱۵ میلیون تومان و تسهیلات اشتغال از ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، به بهبود یافتگان اختصاص می‌یابد.

 متأسفانه فضا‌های تفریحی و شهری نه تنها برای معلولان، بلکه برای کودکان، سالمندان و خانم‌های باردار، اصلاً مناسب سازی نشده است و بسیاری از معلولان، متأسفانه در چارچوب خانه هایشان محصور شده اند و باید حداقل حقوق شهروندی، برای جامعه معلولان، اعمال شود.

 طبق قانون، شهرداری‌ها باید به ساختمان‌هایی که برای معلولان مناسب سازی نشده است، گواهی پایان کار صادر نکند.

 استفاده از مشاوره‌های پیش از ازدواج، بهترین راهکار برای کاهش آمار طلاق است، اما از سوی دیگر، انتخاب بهتر، راهکاری مناسب برای کاهش آمار طلاق در جامعه محسوب می‌شود.

کودک آزاری، یکی از دغدغه‌های جدی بهزیستی استان قزوین است و این کودکان به ویژه کودکان دارای معلولیت، توانایی دفاع از خود را ندارند و قطعاً در آینده با مشکلات و ناهنجاری‌های اجتماعی روبه رو می‌شوند و متاسفانه آمار‌های این حوزه اصلاً قابل چشم پوشی نیست.

 هرگونه محرومیت از عاطفه و محبت و حتی جلوگیری از تحصیل، جزو کودک آزاری محسوب می‌شوند و باید جلوی این اتفاقات ناگوار گرفته شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بهزیستی قزوین معلولان تحت پوشش بهزیستی بهزیستی استان میلیارد تومان میلیون تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۱۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور

مطابق آخرین آمارها ۷۰۰۰ تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ایجاد ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعالیت دارند و تشکیل تعاونی های زنان در دولت سیزدهم رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گزارش ایسنا، در حال حاضر تعاونی‌های زنان نقش بسزایی در رشد و توسعه اقتصاد، تولید ناخالص داخلی، اشتغالزایی و درآمدزایی دارند.سیر تاریخی فعالیت بانوان در ایران نشان می‌دهد زنان از دیرباز در زمینه‌های مختلف از صنایع دستی و مشاغل هنری گرفته تا تولید فرش دستباف و امور باغی و کشاورزی فعالیت داشته و سهم بسزایی از تولید و اشتغال خُرد و خانگی را در قالب تعاونی‌ها به خود اختصاص داده‌اند.

امروز سازمان‌های‌ بین‌المللی، تشکیل تعاونی‌های زنان را به‌ عنوان یکی از راهبردهای اساسی کاهش نابرابری‌ها و افزایش مشارکت در کلیه امور اقتصادی و اجتماعی به دولت‌ها توصیه می‌کنند.

در کشور ما نیز طی یک دهه گذشته بنگاه‌های کوچک و متوسط بسیاری با عنوان تعاونی زنان در کشور تاسیس و با اقبال خوبی همراه شدند.این تعاونی‌ها در گرایش‌های‌ مختلف اعم از تولیدی، توزیعی و خدماتی فعالیت کرده و عمده تولیدات آن‌ها در حوزه‌ خدمات، کشاورزی، صنایع غذایی،صنایع ‌دستی، گلیم، فرش دستباف و گیاهان دارویی بوده است.

آنطور که حامد ویس کرمی - معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی - گفته ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

طبق گزارش ها ۴۵ درصد از تعاونی‌های زنان در گرایش‌های فرش دستباف، صنعت و صنایع دستی، ۱۸ درصد در گرایش کشاورزی، ۲۳ درصد در رشته خدمات  و ۱۴ درصد در سایر گرایش‌ها فعالیت دارند.

وی تقویت تعاونی های زنان را از برنامه های وزارت تعاون در سال جاری ذکر کرده و می گوید خوشبختانه دستگاه‌ها همکاری خوبی با تعاونی ها دارند و حمایت از تعاونی‌ها منجر به ایجاد اشتغال پایدار و امنیت شغلی می شود.
معاون وزیر تعاون درعین حال آماری از تعداد تعاونی‌های زنان در دولت سیزدهم ارائه کرده و می گوید:از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۱۲۲۳ شرکت تعاونی زنان با ۱۲ هزار و ۱۹۶ نفر عضو و ۱۸ هزار و ۹۰۰ فرصت شغلی تشکیل شده است که نسبت به مدت مشابه دوره قبل رشد ۲۲ درصدی داشته است.

به گفته ویس کرمی، در حوزه‌های گردشگری نیز ظرفیت‌های کسب و کار و اشتغال خوبی برای بانوان در بخش تعاونی کشور وجود دارد.

تعاونی‌های زنان تعاونی‌هایی هستند که حداقل  ۷۰ درصد اعضا آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند.

بر اساس تازه ترین آمار تعداد  ۷۰۰۰  تعاونی زنان با عضویت بیش از ۶۶ هزار نفر و ۹۲ هزار فرصت شغلی در کشور فعال هستند. 

به گزارش ایسنا، پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه به اعضای شرکت‌های تعاونی زنان از محل منابع بانک توسعه تعاون، حمایت مالی در قالب وام و کمک بلاعوض با هدف توسعه بازار و حضور در نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی از جمله برنامه‌های حمایتی معاونت امور تعاون از تعاونی‌های زنان بوده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محمدرضا گرایی فقط 50 درصد شانس حضور در المپیک 2024 را دارد
  • بهره برداری از ۱۱۰۰ مسکن ویژه محرومان به همت بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • ۲۰ هزار سهمیه استخدامی آموزش و پرورش سهم ایثارگران است
  • رونمایی از سامانه جامع بازار کار به زودی
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • اشتغال ۹۲ هزار نفری تعاونی‌های زنان در کشور
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • ۱۷۱ معتاد بهبود یافته شاغل شدند
  • اشتغال ۱۷۱ نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی
  • اشتغال 171 نفربهبودیافته زیرپوشش بهزیستی در خراسان جنوبی