Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیست ونهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران را در ۱۱ رشته‌ شهریور سال جاری در اردوگاه فرهنگی ورزشی شهید باهنر برگزار می‌کند. 

به گزارش ایمنا، فراخوان بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران در ۱۱ رشته ارتباط تصویری (پوستر)، تصویرسازی، خوشنویسی (نستعلیق)، سفال و سرامیک، عکاسی، کاریکاتور (کارتون)، مجسمه‌سازی، طراحی، نقاشی، نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب) و هنرهای جدید (ویدئو آرت، چیدمان، هنرمحیطی) از سوی دبیرخانه این رویداد هنری منتشر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مرکز هنرهای تجسمی معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با مشارکت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر و همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌ها به منظور رقابت در عرصه خلاقیت‌های هنری، ارتقای تخصصی هنرجویان و با هدف شناسایی و معرفی جوانان با توجه به مؤلفه شایستگی و ارتباط هنری هنرمندان جوان سراسر کشور، با حضور استادان با سابقه دانشگاهی و هنرمندان، بیست و نهمین دوره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران را شهریور امسال در اردوگاه فرهنگی ورزشی شهید باهنر برگزار می‌کند.

از جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ایران دعوت شده تا در این تابستان با راهیابی به این جشنواره فرهنگی و حضوری چشمگیر در آن، شیوه‌های تعامل، نگریستن و آفرینش هنری را از نو تجربه کنند.

رشته‌های هنری جشنواره:

- ارتباط تصویری (پوستر)

- تصویرسازی

- خوشنویسی (نستعلیق)

- سفال و سرامیک

- عکاسی

- کاریکاتور (کارتون)

- مجسمه‌سازی

- طراحی

-نقاشی

- نگارگری (نقاشی ایرانی، گل و مرغ، تذهیب)

‏- هنرهای جدید: (ویدیو آرت، چیدمان، هنرمحیطی)

مراحل جشنواره:

بیست و نهمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، با رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا و درنظر گرفتن سلامت همه هنرمندان و استادان با حضور راه‌یافتگان و برای سومین بار در تهران و به شرح زیر برگزار خواهد شد:

مرحله نخست

- ثبت نام داوطلبان در سایت جشنواره: www.yafestival.ir

- گزینش هنرجویان پس از بررسی فایل آثار دریافت شده در سایت، با هدف معرفی به استادان و حضور در دوره کارگاهی

مرحله دوم

- برگزاری کارگاه‌های آموزشی پنج روزه در شهریورماه

- ارزشیابی آثار پدید آمده و بررسی عملکرد هنرجویان و انجام رتبه‌بندی در پایان دوره کارگاهی تهران

مرحله سوم

- برنامه آموزشی و تعامل هنری میان هنرجویان راه‌یافته به مرحله‌ی نهایی در هر رشته با استادان این دوره به صورت حضوری یا در فضای مجازی تا پایان آذرماه ۱۴۰۱ ادامه خواهد داشت.

- برگزاری نمایشگاه گروهی از آثار برتر هنرجویان در پایان آذرماه ۱۴۰۱

شرایط ثبت نام:

فقط متولدین یکم فروردین ۱۳۷۷ تا بیست و نهم اسفند ۱۳۸۶ حائز شرط سنی شرکت در جشنواره ‏خواهند بود.‌

در مرحله ثبت‌نام ضروری است تا همه درخواست‌کنندگان، تصویر کارت ملی یا صفحه اول شناسنامه به همراه کد ملی ‏خود را در سایت جشنواره بارگذاری کنند‎.‎

هر درخواست‌کننده فقط در یکی از رشته‌های جشنواره می‌تواند شرکت کند و باید حداقل پنج و حداکثر ‏‏۱۰ اثر از میان بهترین آثار خود را در مهلت مقرر در سایت بارگذاری کند‎.‎

محدوده حجم هر فایل ارسالی، حداقل یک و حداکثر ۶ مگابایت می‌تواند باشد.

در مرحله نخست، انتخاب موضوع، اندازه، تکنیک و سال خلق اثر برای اقدام به ثبت‌نام و بارگذاری آثار در سایت جشنواره آزاد است.

مقررات برگزاری کارگاه:

- پذیرفته‌شدگان لازم است برای حضور در جشنواره اصل کارت ملی و یا اصل شناسنامه خود را همراه داشته باشند.

- ستاد برگزاری جشنواره نسبت به تجهیز کارگاه‌ها و تأمین بخشی از لوازم مورد نیاز هنرجویان پذیرفته ‏شده در دوره اقدام خواهد کرد‎.‎ تأمین لوازم تخصصی تولید اثر هنری بر عهده پذیرفته‌شدگان است. همراه داشتن لپ تاپ برای هنرجویان رشته‌های گرافیک، تصویرسازی و کاریکاتور، در صورتی که با کامپیوتر اثرشان را خلق می‌کنند، ضروری است.

- ستاد جشنواره، مبلغی را برای تهیه بخشی از لوازم مورد نیاز کارگاه، برای پذیرفته‌شدگان نهایی جشنواره واریز خواهد کرد.

- ستاد جشنواره پس از پذیرش و دعوت هنرجویان به مرحله دوم، مبلغ پنج میلیون ریال را به عنوان کمک هزینه در موعد مقرر به حساب آنان واریز خواهد کرد.

- با توجه به مقررات جشنواره و با حفظ مالکیت فکری و معنوی آثار پدید آمده و خلق شده که متعلق به ‌هنرجویان و هنرمندان این دوره است، بر اساس ماده پنج قانون حمایت ‏حقوق مؤلفان و مصنفان… ‏مالکیت مادی تمامی آثار نهایی راه یافته به نمایشگاه متعلق به مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر است و پس از پایان جشنواره باید توسط هنرمندان به دبیرخانه ‏جشنواره تحویل داده و رسید دریافت شود.

- تصمیم‌گیری درباره موارد پیش‌بینی نشده، بر عهده دبیر جشنواره خواهد بود.

- ستاد جشنواره انتظار دارد رفتار همه شرکت‌کنندگان برابر موازین و قوانین جاری کشور باشد و پذیرفته‌شدگان مقررات جشنواره را به طور دقیق رعایت کنند.

تشویق و تقدیر:

- با هدف تشویق و تقدیر از تلاش هنرمندان، به هر یک از افراد راه یافته به مرحله سوم، لوح افتخار و مبلغ ۱۰ میلیون ریال به عنوان مشوق به آنان اعطا می‌شود.

- گواهی شرکت به تمامی راه‌یافتگان به جشنواره اعطا خواهد شد.

- راه‌یافتگان به جشنواره از شهریورماه ۱۴۰۱ از مزایای عضویت در «مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر» و معرفی و عضویت در «صندوق اعتباری هنر» بهره‌مند خواهند شد.

ارکان جشنواره:

رئیس شورای سیاستگذاری: عبدالرضا سهرابی

اعضای شورا: صدیقه احمدی باصیری، فرزاد ادیبی، سیدنظام الدین امامی‌فر، کاظم چلیپا، محمد خراسانی‌زاده، محمدرضا دوست محمدی، محمدمهدی رحیمیان، عبدالرحیم سیاهکارزاده، علی اشرف صندوق‌آبادی.

دبیر هنری: محمدمهدی رحیمیان

دبیر اجرایی: عبدالرحیم سیاهکارزاده

استادان کارگاه‌ها و داوران، متعاقباً اعلام خواهد شد.

برنامه زمان‌بندی جشنواره:

اعلام فراخوان و شروع ثبت‌نام: سه‌شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۱

آخرین مهلت ثبت‌نام در سایت: چهارشنبه ۱۹ مرداد (حداکثر تا ساعت ۱۴)

داوری آثار و انتخاب هنرجویان: ۲۰ تا ۲۴ مرداد

اعلام اسامی پذیرفته‌شدگان: ۲۵ مرداد

پذیرش هنرجویان: ۶ شهریور

افتتاحیه جشنواره: ۶ شهریور

شروع و پایان کارگاه‌های حضوری: ۷ تا ۹ شهریور

مرحله تعامل هنرجویان با استادان: ۱۰ شهریور تا ۱۰ آذر

نمایشگاه آثار جشنواره: پایان آذر ۱۴۰۱

نشانی و شماره‌های تماس دبیرخانه جشنواره: تهران، خیابان کارگر شمالی، بالاتر از بلوار کشاورز، خیابان صدوقی، پلاک ۱۷. تلفن: ۶۶۹۴۶۹۱۰ - ۶۶۹۴۶۹۱۱

منبع: ایرنا

کد خبر 589423

منبع: ایمنا

کلیدواژه: هنرهای تجسمی جشنواره جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران جشنواره هنرهای تجسمی جوانان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران فرهنگ و ارشاد اسلامی پذیرفته شدگان ثبت نام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • حضور ۵ تیم دانش‌آموزی خراسان شمالی در نخستین المپیاد ملی آموزش هنر
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند
  • انتشار فراخوان دوسالانه بین‌المللی «کارتون کتاب»
  • اعلام فراخوان جایزه ملی داستان و بازآفرینی در اصفهان
  • دعوت مربی کردستانی به اردوی تیم ملی