Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرآنلاین، در این رویداد فرهنگی-هنری که همزمان با اجلاس سالانه مجمع عمومی وایپو تدارک دیده شده، تاریخچه و روند تکاملی قالی ایرانی تبیین گردیده و علاوه بر نمایش تصاویر برخی از فرش های قدیمی، مجموعه ای از قالیچه های نفیس دستباف ابریشمی و پشمی در معرض دید علاقمندان قرار داده شده است.



در مراسم افتتاحیه این رویداد که عصر سه شنبه ۲۸ تیرماه با مشارکت دارن تانگ مدیرکل سازمان جهانی مالکیت معنوی و با حضور تعداد زیادی از سفرا و دیپلمات های مقیم ژنو و جمعی از ایرانیان ساکن سوئیس برگزار شد، اسماعیل بقایی هامانه، سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران در ژنو، طی سخنانی جایگاه ویژه فرش دستباف ایرانی به عنوان حامل و روایتگر سنن و فرهنگ دیرپای ایرانی را مورد تاکید قرار داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بقائی هامانه با یادآوری پیشگام بودن ایرانیان در حرفه و هنر فرشبافی از دوران باستان، گفت: طی قرون متمادی، این میراث ارزشمند به عنوان عنصر اساسی فرهنگ و هنر ایرانی نسل به نسل و سینه به سینه منتقل شده است و امروزه طراحان و بافندگان ایرانی با نوآوری و خلاقیت ضمن بهره گیری از میراث گذشتگان، طرح ها و اسلوب های نوینی ابداع می کنند.


بقائی هامانه همچنین با تشریح تاریخچه تکامل و تحول صنعت قالی بافی در ایران از زمان هخامنشیان تاکنون، اوج شکوه و عظمت فرش ایرانی را در دوره صفویه ذکر نمود که نمونه های فراوانی از آنها خوشبختانه تا به امروز حفظ شده است و بیش از ۱۵۰۰ تخته از فرش های آن دوره به خاطر طراحی های هنری خلاقانه و بدیع و کیفیت منحصر به فرد آنها در موزه های مهم جهان نگه داری می شوند.


بقایی به اهمیت صنعت و هنر قالی بافی در اقتصاد امروز ایران نیز اشاره کرد و با تاکید بر اهتمام دولت جمهوری اسلامی ایران نسبت به حمایت از حقوق مالکیت معنوی هنرمندان و طراحان و بافندگان، این نکته را خاطرنشان کرد که تعداد قابل توجهی از فرش های دستباف ایرانی به عنوان تجلی فرهنگ عام(فولکلور) در سازمان جهانی مالکیت معنوی تحت نظام بین المللی لیسبون به عنوان اسامی مبدا (نشانه های جغرافیایی) ثبت شده اند.



آقای دارن تانگ مدیرکل وایپو هم ضمن ابراز خوشوقتی به خاطر میزبانی نمایشگاه فرش دستباف ایرانی، قالی ایرانی را تبلور تاریخ و سنت و فرهنگ ایران به عنوان یکی از قدیمی ترین و اثرگذارترین تمدن های انسانی دانست. مدیرکل وایپو با اشاره به اینکه فرش دستباف ایرانی در بسباری از نقاط ایران، از تبریز و مشهد گرفته تا شیراز و اصفهان و کاشان و ... تولید می شود، تنوع و گستره طرح ها و رنگ های به کارگرفته شده در بافت انها را نمودی از تنوع فرهنگی و غنای سنن و فرهنگ ایرانیان دانست. دارن تانگ بر آمادگی وایپو برای استمرار و توسعه همکاری با ایران به منظور حفاظت و ارتقای حقوق مالکیت معنوی فرش دستباف ایرانی و نیز معرفی هرچه بیشتر این کالای فرهنگی هنری به جهانیان تاکید نمود.

شایان ذکر است در این مراسم که آقای دکتر حسن بابایی رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، نیز حضور داشت، یک تخته قالیچه نفیس ایرانی منقش به علامت سازمان جهانی مالکیت معنوی که توسط هنرمند برجسته اصفهانی، استاد اکبر مهدیی، طراحی و تحت نظارت وی بافته شده است، به وایپو اهداء گردید.

۳۱۱۳۱۱

کد خبر 1653066

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و سوئیس فرش دستباف ایرانی مالکیت معنوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۳۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند

سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اشاره به کنفرانسی که سوئیس در نظر دارد در ماه ژوئن میزبانی آن را برگزار کند، گفت که هرگونه مذاکره برای پایان دادن به درگیری در اوکراین بدون مشارکت روسیه بی‌معنی است.

به گزارش ایسنا، «ماریا زاخارووا» سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه به خبرنگاران گفت که فرمول صلح «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین - که خواستار خروج کامل نیروهای روسیه از تمام سرزمین‌هایی است که تصرف کرده‌اند - صلح را نزدیک‌تر نمی‌کند، بلکه درگیری را طولانی‌تر می‌کند.

براساس گزارش رویترز، سوئیس در اوایل این ماه اعلام کرد که میزبان یک کنفرانس دو روزه در سطح عالی در ۱۵ تا ۱۶ ژوئن در مورد دستیابی به صلح در اوکراین خواهد بود.

روسیه گفته است که در آن شرکت نخواهد کرد و «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز پیشتر به خبرنگاران گفت: «ما بارها گفته‌ایم که این فرمت عجیبی است، برنامه‌های صلح خاصی بدون مشارکت روسیه اجرا می‌شود، بیهوده و حتی خنده‌دار است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • در مستند «آقای خاص»؛فرزاد حسنی راوی ناگفته‌های زندگی سرمربی تیم ملی شد
  • شعار سی‌وپنجمین نمایشگاه کتاب تهران پیام‌های مهمی دربر دارد/ پنجره‌ای گشوده به تمدن ایران زمین
  • از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی
  • نمایشگاه «در ستایش سعدی» به موزه خوشنویسی ایران می‌آید
  • تعامل فراکسیون دیپلماسی فرهنگی مجلس و مدیران نمایشگاه کتاب ضروری است
  • مسکو: فرمول زلنسکی برای صلح، درگیری را طولانی‌تر می‌کند
  • تاجیکستان به‌همراه ایران دو پارسی‌زبانِ حاضر در نیمه‌نهایی / کامبک ازبکستان و صعود تایلند
  • ویدیو/ شاهکار پارسی در اومااویا؛ از بزرگترین پروژه خارجی ایران چه می‌دانیم؟
  • بازآفرینی داستانی از پهلوان ایرانی برای کودکان/ نمادی از فرهنگ پهلوانی در« پهلوان و فیل»
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن