Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، سید محمد مقیمی در مراسم تجلیل از برگزیدگان و عوامل اجرایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی حرکت افزود: از فعالان انجمن‌های علمی دانشجویی انتظار می‌رود تا واقعیت‌های بیرونی در بازار کار را منعکس کنند و درباره چگونگی تحول، به‌روزکردن، بازنگری یا بازمهندسی رشته‌ها و سرفصل دروس اظهارنظر کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی  با تشریح سیاست‌ها و سازوکارهای این دانشگاه برای تثبیت جایگاه انجمن‌های علمی دانشجویی یادآور شد: فعالیت در انجمن‌های علمی باید به عنوان یک امتیاز ویژه در زمینه جذب هیات علمی و تحصیل در مقاطع بالاتر در نظر گرفته شود.

رییس دانشگاه تهران درباره سازوکارهای دانشگاه در دوره مدیریتی جدید جهت تقویت فعالیت‌های دانشجویی در انجمن‌های علمی دانشجویی اظهار داشت: فعالیت ۱۴۳ انجمن علمی دانشجویی در دانشگاه تهران ظرفیت و سرمایه بسیار ارزشمندی است که باید پاس داشته شود و حتی فعالیت در انجمن‌های علمی به عنوان یک امتیاز در زمینه جذب هیات علمی در نظر گرفته شود چراکه تجربه نشان می‌دهد که این افراد مسئولیت‌پذیر بوده و به مرحله خودشکوفایی رسیده‌اند و نسبت به علم و دانش تعصب دارند و فعالیت آنها در دانشگاه نه از سر تکلیف بلکه از روی عشق و علاقه است.

مقیمی در بیان مصداق‌های دیگر برای تثبیت جایگاه انجمن‌های علمی دانشجویی در دانشگاه خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه، یکی از مؤلفه‌ها برای پذیرش دانشجوی استعدادهای درخشان، عضویت و فعالیت در انجمن‌های علمی دانشجویی با تأیید این نهاد علمی در نظر گرفته شود.

وی در ادامه تشریح سازوکارهایی که دانشگاه تهران برای توجه بیشتر به انجمن‌های علمی در نظر گرفته است، گفت: طرحی توسط دانشگاه تهران تهیه شده که بر اساس آن پیشنهاد شده است که پرداخت به اعضای هیات علمی بر اساس اثربخشی و کارایی آنها در تحقق اهداف و مأموریت‌های دانشگاه صورت گیرد. این طرح در راستای رهنمودهای رییس‌جمهور تهیه شده است و با دستور آیت الله رئیسی در دستور کار شورای حقوق و دستمزد قرار گرفته و در حال عملیاتی شدن است.

رییس دانشگاه تهران یکی از محورهای اثربخشی اعضای هیات علمی در تحقق اهداف و مأموریت‌های دانشگاه را میزان همکاری با تشکل‌ها و انجمن‌های علمی دانشجویی برشمرد و تاکید کرد: امتیازگذاری درباره اینکه اعضای هیات علمی چقدر برای انجمن‌های علمی زمان می‌گذارند، باید در دستورالعمل‌های مربوط به ارتقا و پرداخت حقوق وارد شود.

مقیمی با تاکید بر اینکه همکاری اعضای هیات علمی با تشکل‌ها و موضوع شاگردپروری باید در معیارهای ارتقا لحاظ شود، تصریح کرد: در حال حاضر درباره اینکه یک عضو هیات علمی چقدر در شاگردپروری موفق بوده و توانسته است دانشجویان را ارتقا دهد، شاخص‌های مشخصی وجود ندارد و قطعاً یکی از مصداق‌های بارز آن، همکاری با انجمن‌های علمی و مشارکت در برنامه‌های آموزشی و پژوهشی آنها است.

وی به نقش فعالان انجمن‌های علمی دانشجویی در اجرای تفاهم‌نامه دانشگاه تهران با سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور به منظور مهارت‌آموزی دانشجویان اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم‌نامه، محیط بسیار خوبی برای کارورزی در شهرک‌های صنعتی فراهم می‌شود. در یک شهرک صنعتی که نزدیک به ۲ هزار شرکت مستقر هستند، کمپ‌های علمی به فرماندهی انجمن‌های علمی و با راهنمایی استادان برگزار می شود تا دانشجویان به تناسب رشته‌ها به مدت مشخصی با محیط کار و صنعت آشنا شوند.

رییس دانشگاه تهران همچنین درباره تخصیص اعتبار برای فعال‌سازی انجمن‌های علمی دانشجویی در زمینه فعالیت‌های پژوهشی تصریح کرد: با این اعتبارات پژوهشی، محقق‌پروری می‌کنیم؛ عجین شدن دانشجو با پژوهش در دوران دانشجویی یک نوع سرمایه‌گذاری برای آینده کشور است؛ چون وقتی این دانشجویان در جایگاه هیئت علمی یا پژوهشگران ارشد قرار می‌گیرند، مسیر پژوهش‌پروری و محقق‌پروری را تجربه کرده‌اند و بازدهی آنها برای جامعه نمایان‌تر خواهد بود.

 درخشش دانشجویان در جشنواره حرکت سرمایه اجتماعی دانشگاه تهران است

هادی بهرامی احسان معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران هم در این مراسم اظهار داشت: جشنواره حرکت به‌عنوان یک رویداد ویژه در بین مجموعه اتفاقات رخ داده در دانشگاه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. این رویداد محصول کار یک‌ساله و حتی چندساله انجمن‌های علمی در سراسر کشور است که دانشجویان و جوانان با شگفتی‌آفرینی، خلق پیشرفت و تحول در رشته‌های مربوط به خود، توانستند یکی از پرده‌های امید، موفقیت و شکوه خلاقیت دانشجویی را به نمایش بگذارند.

وی خاطرنشان کرد: خوشحالم فرصتی برای دانشگاه تهران ایجاد شد تا میزبان این رویداد باشد و بستر و زمینه ظهور و بروز ایده‌ها، اندیشه‌ها و کارهای پرشکوه مشارکتی را داشته باشد.
وی به موفقیت تیم دانشجویی دختران دانشگاه تهران در المپیاد ورزشی اشاره کرد و افزود: دختران ما نشان دادند که در تمام عرصه‌های ورزشی حرفی برای گفتن دارند. احساس غرور، پیشرفت و بزرگی موفقیت آنها فقط برای یک تیم ورزشی نبوده، بلکه آن حس غرور، امید و نشاط برای کل دانشجویان و ذخیره‌ای برای همه جوانان است. همچنین درخشش ویژه در رویداد حرکت، صرفاً موفقیت و پیشرفت دانشجو در یک عرصه نبوده، بلکه این سرمایه اجتماعی دانشگاه تهران است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه موفقیت افراد در جشنواره حرکت برای کل دانشجویان انگیزه و امید ایجاد می‌کند، ادامه داد: برای آینده دانشجویان نمادسازی صورت می‌گیرد و افق‌هایی که در حوزه‌های انجمن‌های علمی ترسیم شده برای ما بسیار باارزش و جز سالم‌ترین، پرفایده‌ترین و اجتماعی‌ترین بخش فعالیت‌های دانشگاهی است.

بهرامی احسان به تاکید رییس دانشگاه تهران بر پیگیری انجمن‌های علمی برای توسعه بیشتر کار دانشجویی اشاره کرد و گفت: برنامه‌های خود را به‌صورت کتبی به ما اعلام کنید و درصورت مفید بودن، حمایت‌های لازم از آنها صورت خواهد گرفت و همچنین از برگزاری کارگاه‌های آموزشی در انجمن‌ها حمایت خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: برای نادیده گرفته نشدن زحمات و فعالیت‌های انجام شده در بخش فرهنگی، از اجرای کارنامه فرهنگی از ابتدای سال تحصیلی آینده خبر داد به‌طوری که این کارنامه و رزومه در سیستم جذب دانشگاه تهران اجرایی گردد.

 کسب موافقت اولیه برای اعطای امتیاز نخبگانی برای جشنواره حرکت در بنیاد ملی نخبگان

محمدعلی اسلامی مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هم در ادامه این مراسم ضمن تشکر از رییس و اعضای هیات‌رییسه دانشگاه تهران به‌دلیل میزبانی خوبی که نسبت به برگزاری چهاردهمین جشنواره بین‌المللی حرکت داشتند، گفت: مجموع آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره حرکت به هزار و ۸۰۰ رسید که از این تعداد، حدود ۳۰۷ اثر از ۶۳ کشور برای بخش بین‌الملل ارسال شد و همچنین از ۱۰ کشور هم به‌صورت حضوری میزبانی شد.

وی افزود: ۱۰ هزار انجمن علمی در دانشگاه‌های سراسر کشور فعالیت می‌کنند و تعداد آثار رسیده به دبیرخانه با توجه به‌شرایط کرونایی در این دوره، قابل قبول است که این امر نشان‌دهنده ظرفیت‌های بالایی است که در دانشگاه‌های کشور وجود دارد.

 اسلامی خاطرنشان کرد: در بین ۱۹ جشنواره ملی و بین‌المللی که در مجموعه معاونت فرهنگی وزارت علوم در حال سازمان‌دهی است، جشنواره حرکت یکی از بزرگترین و شناخته‌شده‌ترین جشنواره‌هایی است که در کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: در این دوره تلاش شده است که موافقت اولیه‌ای برای در نظر گرفتن امتیاز نخبگانی برای جشنواره حرکت در بنیاد ملی نخبگان کسب شود و امید است که مقام‌آوران این جشنواره در دوره بعدی بتوانند از امتیازهای نخبگانی استفاده کنند. همچنین جشنواره حرکت، در آئین‌نامه بازنگری شده دانشجوی نمونه کشوری قرار گرفته شد.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم به این نکته اشاره کردکه رویکرد اصلی در وزارت علوم آن است که یک رشد متوازن در میان دانشجویان سراسر کشور رخ دهد و بر اساس اسناد بالادستی، یک دانشجو باید رشد علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی داشته باشد و دانشگاه وظیفه دارد بستری را برای این رشد فراهم سازد.

اسلامی یادآور شد: یکی از محمل‌های اصلی که برای این دوره در نظر گرفته شده است، ارتباط بین دانشگاه با صنعت است. در وزرات علوم سامانه‌ای به‌نام «نان» (نظام ایده‌ها و نیازها) که شرکت‌ها و سازمان‌ها نیازهای و شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشجویان نیز ایده‌های خود را مطرح می‌کنند که این امر زمینه‌ساز شکل‌گیری پروژه‌ها و رویدادهای مختلف می‌شود که در معاونت فرهنگی طراحی شده است که در آینده رونمایی خواهد شد.

 وی تاکید کرد: دانشجویان با عضویت در انجمن‌های علمی باید در ظرفیت‌های مشارکتی توانمندساز نقش‌آفرینی کنند و افرادی که وارد انجمن علمی می‌شوند در کنار رشد علمی خود، برای دانشگاه، جامعه و کشور گامی بردارند.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با بیان اینکه فرآیند داوری برای اولین‌بار به صورت سیستمی و در سامانه اتفاق افتاد، گفت: بعد از برگزاری ۱۴ دوره جشنواره حرکت، دکتر زهتاب‌ور مسوولیت تشکیل تیمی برای آسیب‌شناسی و بازنگری جشنواره حرکت را قبول کرد تا آسیب‌های برنامه در ابعاد نمایشگاهی، داوری، اختتامیه و … شناسایی و برای دوره‌های بعدی مرتفع شود.

براساس گزارش دانشگاه تهران، مراسم تجلیل از برگزیدگان و عوامل اجرایی چهاردهمین جشنواره بین‌المللی حرکت با حضور  رییس دانشگاه، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران و مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در تالار امیرکبیر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد.

در پایان مراسم از برگزیدگان دانشگاه تهران در چهاردهمین جشنواره بین‌المللی حرکت و کادر اجرایی قدردانی شد.

برچسب‌ها وزارت علوم تحقیقات و فناوری سید ‌محمد مقیمی دانشگاه تهران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت علوم تحقیقات و فناوری سید محمد مقیمی دانشگاه تهران وزارت علوم تحقیقات و فناوری سید محمد مقیمی دانشگاه تهران مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم چهاردهمین جشنواره بین المللی حرکت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران انجمن های علمی دانشجویی رییس دانشگاه تهران انجمن های علمی علمی دانشجویی اعضای هیات علمی جشنواره حرکت انجمن ها بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۴۱۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند

ایسنا/خراسان رضوی رئیس انجمن خوشنویسان مشهد گفت: با توجه به تعداد علاقه‌مندان هنر خوشنویسی متاسفانه مسئله فضای آموزشی در مشهد مرتفع نشده است و اگر قرار است هنرهایی از جمله خوشنویسی گسترش پیدا کند، مدیران فرهنگی باید حمایت‌های خود را به این سمت‌وسو هدایت کنند.

محمدعلی فراستی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص جایگاه خوشنویسی در خراسان رضوی اظهار کرد: خوشنویسی یکی از هنرهای اسلامی و قدسی به شمار می‌آید و ما به این هنر افتخار می‌کنیم، زیرا آثار منسوب به ائمه اطهار(ع) در موزه‌های آستان قدس رضوی نیز موجود است.

وی با بیان اینکه خط‌های امام علی(ع)، امام حسین(ع)، امام رضا(ع) و امام سجاد(ع) را داریم که آثار آن‌ها در موزه‌های آستان قدس رضوی و موزه قرآن وجود دارد، اضافه کرد: علاقه‌مندان می‌توانند این آثار را از نزدیک مشاهده کنند و به خلاقیت ائمه اطهار(ع) در این خصوص بپردازند. درنتیجه هرآنچه داریم از ائمه اطهار(ع) است و افتخار می‌کنیم که این هنر وجود دارد و ما از آن به عنوان هنر اسلامی یاد می‌کنیم.

رئیس انجمن خوشنویسان مشهد ادامه داد: بنابراین اگر بتوانیم این هنر قدسی را مورد حمایت بیشتری قرار دهیم در واقع به انجمن خوشنویسان ایران کمک کرده‌ایم که منجربه گسترش کلاس‌های آموزشی و نمایشگاه‌ها می‌شود، زیرا افزایش کلاس‌های آموزشی اقبال بیشتر علاقه‌مندان را به دنبال خواهد داشت.

وی با بیان اینکه متاسفانه نبود فضای آموزشی یکی از چالش‌های بزرگ ما به شمار می‌رود که باید مرتفع شود، عنوان کرد: در حال حاضر اتاق‌های مجتمع فرهنگی امام رضا(ع) در مشهد بلا استفاده است و به دلایلی نمی‌توانیم در این مکان کلاس برگزار کنیم و امیدواریم که مدیران اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اقدامی کنند تا این کلاس‌ها احیا شود.

فراستی خاطرنشان کرد: ما مخاطبان و علاقه‌مندان زیادی داریم که اگر مسئله فضای آموزشی در این حوزه مرتفع شود قطعا اتفاقات بهتری برای این هنر رخ می‌دهد. بنابراین اگر قرار است که هنرهای اسلامی گسترش پیدا کند، مدیران مربوطه باید حمایت‌های خود را به این سمت‌وسو هدایت و بسترسازی کنند.

وی ادامه داد: حمایت مدیران مخاطبان بیشتری را به این سمت می‌کشاند و انجمن خوشنویسان مشهد این پتانسیل را دارد که بتواند جوابگوی اقبال مردم در این کلانشهر مذهبی به هنر خوشنویسی باشد، اما این در صورتی است که در این حوزه مورد حمایت قرار گیریم.

رئیس انجمن خوشنویسان مشهد بیان کرد: کار فرهنگی باید عملیاتی شود و تنها به ظاهر مسائل اکتفا نکنیم و واقعا به سخنرانی‌هایی که می‌کنیم جامه عمل بپوشانیم. اگر ما کلاس‌های هنری سالم را تشکیل دهیم به مراتب جلوی کلاس‌هایی که نباید برگزار شوند را می‌گیریم. بنابراین زمانی که این کلاس‌های آموزشی برگزار شود قطعا آن‌ کلاس‌ها کمرنگ‌تر خواهند شد و مسئولان فرهنگی باید پاسخگو و نسبت به این مسائل نیز جدی باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • اثرگذاری دانشگاه در کاهش آسیب های اجتماعی با تولید مقالات علمی
  • مدیران فرهنگی به احیای آموزش هنر خوشنویسی توجه داشته باشند
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرایند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری
  • برگزاری هفدهمین جشنواره آموزشی شهید مطهری
  • موزه دانشگاه صنعتی امیرکبیر افتتاح شد
  • دیدگاه اساتید دانشگاه تهران درباره تحول در علوم انسانی
  • زلنسکی برای آمریکا چه نقشه‌ای دارد؟
  • جزئیاتی از تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد آذربایجان‌شرقی و شرکت مهندسی معدنی نوآوران مس 
  • طرح تحول علوم انسانی در دانشگاه خوارزمی اجرا می‌شود