Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد فخاریان معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قزوین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، در رابطه با طرح پویش و اهمیت اجرای این طرح در راستای ایجاد اشتغال پایدار گفت: طرح پویش، طرحی در راستای کارآموزی است که، در واحد قزمین، فعلاً فقط شامل دانشجویان دوره‌ی کارشناسی می‌شود. دانشجویان پس از اینکه تعداد معینی از واحدهای درسی خود را پشت سر می‌گذراند، وارد یک دوره سه ماهه کارآموزی داوطلبانه می‌شوند که یکی از کاربردهای آن، ورود دانشجو به محیط صنعتی است که مرتبط با رشته خود دانشجو است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح، وظایفی به دانشجو محول می‌شود تا تحت نظارت سرپرست و مربیان دانشگاه و مجموعه صنعتی انجام دهند و به نوعی با کار عملی در محیط‌های کارگاهی آشنا شوند. اگر شرکت دانشجویان داوطلب در این دوره با موفقیت انجام شود، دانشجو هم به علاقمندی‌های خود پی می‌برد و هم باعث آشنایی اون با محیط کار، مهارت افزایی و کسب تجربه در محیط‌های عملیاتی می‌شود

فخاریان در ادامه در مورد زمینه و نحوه اجرای طرح پویش افزود: در طرح پویش، دانشگاه با سازمان‌ها و صنایع مختلف رایزنی می‌کند تا تعدادی از دانشجویان توسط صنعت به عنوان کارآموز پذیرفته شوند و علاوه بر بحث کارآموزی که توسط دانشجویان در مجموعه‌های طرف همکاری گذرانده می‌شود، قراردادی نیز با دانشجو بسته شده تا بعد از اتمام تحصیل در اولویت استخدام در همان صنعت باشد و در واقع بستری برای اشتغال دانشجویان فراهم شود.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد قزوین در رابطه با مشمولین شرکت در طرح پویش ادامه داد: پس از انتشار فراخوان و انجام مصاحبه توسط دانشگاه، تعدادی از دانشجویان انتخاب شده و به صنعت مربوطه معرفی می‌شوند که عموماً دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی هستند و امکان حضور در طرح برای دانشجویان رشته‌های دیگر کمتر است. جهت گیری اصلی طرح پویش شرکت دانشجویان رشته‌های فنی و مهندسی است اما باب آن بر روی دانشجویان دیگر رشته‌ها بسته نیست.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در ارتباط با موانعی که در این طرح وجود دارد افزود: یکی از مشکلاتی که ممکن است در این طرح وجود داشته باشد، به وجود آمدن بار مالی‌ای است که این طرح برای بسیاری از شرکت‌ها، مخصوصاً صنایع کوچک به همراه داشته باشد که به همین خاطر عموم صنایع از این طرح استقبال نمی‌کنند؛ اما امیدواریم صنایع بزرگ استان در راستای مسئولیت اجتماعی خود به عنوان صنعت پیشرو، در این طرح مشارکت کنند. مشکل دیگری که برای دانشجویان آقا وجود دارد، این است که پس از فارغ التحصیلی باید به خدمت سربازی رفته و طبق قانون نمی‌توانند در هیچ مجموعه‌ای به صورت تمام وقت اشتغال داشته باشند؛  اما برای داشجویان خانم و افراد دارای معافیت دائم سربازی مشکلی در این زمینه وجود ندارد.

وی در پایان یادآور شد: دفاتر ارتباط با صنعت می توانند صنایعی را که علاقمند به همکاری و مشارکت در این طرح هستند را به معاونت آموزشی معرفی کنند که تا مذاکرات لازم از طرف دانشگاه با این صنایع انجام شود. هم اکنون با بعضی صنایع و مجموعه‌های استان قزوین، مانند شرکت هفت الماس، شرکت روزانه و شرکت زاک صحبت‌ها و مذاکرات اولیه صورت گرفته و قرار بر این است تا تعدادی از دانشجویان داوطلب و مستعد را به این صنایع معرفی کنیم.

خبرنگار: حدیثه کاظمی الموتی

انتهای پیام /

کد خبر: 1148107 برچسب‌ها طرح پویش

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: طرح پویش طرح پویش رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۴۲۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سروری‌مجد، قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جریان سفر یک روزه خود به عسلویه، ضمن دیدار با علمای اهل سنت و امامان جمعه عسلویه و نخل تقی از چند مجتمع پتروشیمی مستقر در عسلویه بازدید و با مدیران شرکت پتروشیمی دماوند و مدیرعامل شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی دیدار و بستر‌های همکاری دانشگاه با صنایع را تشریح کرد.

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ای در حاشیه این دیدار‌ها با تأکید بر اینکه در سه سال گذشته، گسترش حوزه فناوری در دانشگاه از تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بوده، اظهار کرد: با حمایت مدیران ارشد سازمانی و همت همکاران در استان‌ها، برخی از واحد‌های دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در بسیاری از حوزه‌ها، برندی معتبر در کشور شده‌اند که پیشنهاد می‌شود صنایع حتماً از این واحد‌های فناور بازدید کنند.

وی با بیان اینکه شرایط مناسب رفاه و آرامش در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شده، عنوان کرد: هر سال شاهد رشد جمعیتی مناسب از لحاظ تعداد دانشجو در دانشگاه هستیم. ۱۵۰ هزار دانش‌آموز در ۸۰۰ مدرسه در سراسر کشور در حال تحصیل بوده و ۳۰ هزار دانشجوی غیر ایرانی در دانشگاه مشغول تحصیل هستند که با افزایش واحد‌های بین‌الملل، هدف‌گذاری برای ۱۰۰ هزار دانشجو صورت گرفته است. ضمن اینکه در شرایط تحصیل دانشجویان غیرایرانی با تأکید بر پاسداشت زبان فارسی، تدریس به زبان رسمی کشور صورت می‌گیرد.

سروری‌مجد با اشاره به برخی طرح‌های دانشجویی و دانشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی تشریح کرد: یکی از طرح‌هایی که با استقبال از سوی دانشجو و صنعت روبرو بوده، طرح پویش است که دانشجویان به‌عنوان نیروی کار، برای تجربه‌اندوزی و با حداقل هزینه به صنایع معرفی خواهند شد و پس از اتمام تحصیل، صنایع به انتخاب خود می‌توانند مستعدترین‌ها را جذب کنند. همچنین مدارس عالی مهارتی به‌عنوان طرح راهگشا با توجه به نیاز صنایع و رفع این نیاز‌ها در مناطق تأسیس می‌شوند.

وی اضافه کرد: مزیت مهم دانشگاه آزاد اسلامی، وجود آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های پیشرفته و مجهز است که با توجه به یکپارچگی دانشگاه، این ظرفیت‌ها در خدمت هر واحد دانشگاهی در هر استان به‌عنوان پشتیبان برای انعقاد قرارداد با صنایع قرار می‌گیرد. این اقدامات نشان‌دهنده تحولاتی است که در دانشگاه به وجود آمده تا آینده‌ای روشن برای دانشگاه، کشور و نسل جوان ترسیم شود.

دانشگاه آزاد کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌ها به استان‌هاست

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر نیز با بیان اینکه در مدیریت جدید دانشگاه، دانشگاه آزاد اسلامی به‌عنوان مجموعه یکپارچه و ید واحد در مسائل دانشگاهی و کشوری ایفای نقش می‌کند، گفت: آن چیزی که در استان بوشهر به‌عنوان چالش یا مزیت وجود دارد در حقیقت دغدغه یا فرصتی برای کل دانشگاه آزاد اسلامی است.

سعید رازقی ادامه داد: در کل استان‌ها با توجه به فرصت‌های موجود، ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی از طریق دانشگاه آن استان پای‌کار آورده می‌شود و در حقیقت این دانشگاه در هر استان، مدخل و کریدر واسطه‌ای برای ورود توانمندی‌های پژوهشی، آموزشی و مهارتی دانشگاه به استان‌هاست.

وی با اشاره به وجود نفت، گاز، پتروشیمی، دریا و نخیلات در استان بوشهر بیان کرد: امید است با این حس همکاری و علاقه‌مندی موجود در دانشگاه و صنایع مستقر در عسلویه با انعقاد قرارداد‌ها و تفاهم‌نامه‌های همکاری، آنچه به‌عنوان مأموریت در حوزه‌های ذکر شده برای دانشگاه در نظر گرفته و در استان بوشهر عملیاتی و به منصه ظهور رسانده شود.

دانشگاه‌ها راهگشای صنایع هستند

مدیر فنی مجتمع شرکت دماوند انرژی عسلویه نیز با ابراز علاقه‌مندی ارتباط با دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: بستر همکاری فراهم است و از چند جهت می‌توان این ارتباط را پیش برد.

غلامرضا یعقوب‌زاده با بیان اینکه می‌توان تلفیق صنعت و دانشگاه را پیش برد، افزود: این پتروشیمی می‌تواند پذیرای دوره‌های کارآموزی دانشجویان دانشگاه باشد که امکانات رفاهی نظیر خوابگاه نیز مهیاست و قطعاً در طرح‌های توسعه‌ای از این گروه از دانشجویان می‌توان بهره برد.

وی با بیان اینکه در بخش R&D نیز می‌توان از ظرفیت دانشگاه بهره گرفت، مطرح کرد: در بخش فنی چالش‌هایی وجود دارد که با توجه به اینکه دانشگاه و دانشجویان به دانش روز مسلط هستند، به‌ویژه در بحث افزایش بهره‌وری و بهینه‌سازی و نیز افزایش ایمنی و کارایی تجهیزات می‌توانند راهگشای صنایع باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شهرهای مولد در سواحل نقش مهمی در تقویت معیشت خانوارها دارد
  • نخستین نمایشگاه کار استان همدان برگزار می‌شود
  • هدایت نقدینگی به‌سمت صنایع پایین‌دست نفت، اشتغال‌زایی و سودآوری به‌ همراه دارد
  • آمادگی دانشگاه آزاد برای همکاری با صنعت
  • سروری‌مجد: مدارس عالی مهارتی برای رفع نیاز صنایع تأسیس می‌شوند
  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • «پای تختی هستیم»
  • تخصیص بیش از ۳ هزار میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد
  • فیلم| عاقبت آزادی‌بیان درآمریکا؛ قرار دادن دانشجویان و اساتید اخراجی دانشگاه کلمبیا در لیست سیا و منع آنها از تحصیل و اشتغال
  • جمع‌آوری مشعل‌های گازی مجتمع‌های پتروشیمی