Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@16:42:01 GMT

فرشتگان کوچک/جشنی برای نجوای عاشقانه با خدا

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۵۳۵۴

فرشتگان کوچک/جشنی برای نجوای عاشقانه با خدا

خبرگزاری فارس از تبریز، معصومه درخشان:رسیدن به سن تکلیف و آغاز فصل عبادت برای کودکان به خصوص دختران بسیار خاطره انگیز و بیادماندنی است، خواندن اولین نماز و گرفتن اولین روزه همیشه در ذهن ها می ماند، چه نمازی و چه عبادتی! تمامش برای خدا است.

در فرهنگ کهن ایرانی برای هر عید یا هر مناسبت خوب که از طرف پروردگار، نعمتی به ما رسیده باشد، جشن می‌گیریم تا بدین وسیله سپاسگزاری و شکر و شادی خودمان را نشان دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تکلیف رسیدن، یک عید است، زیرا از نظر عقلی و جسمی دختران و پسران به حدی رسیده اند که خداوند به آنان دستور می‌

دهد و آنها نیز خوشحالندکه خواسته ها و دستورهای او را اطاعت کنند و بنده شایسته او به حساب آیند.

مسجد شالچلار در محله امیرخیزی تبریز یک سنگر فرهنگی است در مقابل همه هجمه ها و جنگ نرمی که برای انحراف  نوجوانان، جوانان و خانواده‌ها طراحی شده است.

نه جشن تولد است نه عروسی

در مسجد شالچلار به یک جشن دعوت شده‌ام. جشنی که با همه مراسم های جشن و سرور  متفاوت است.

 

وقتی وارد مسجد شدم دختر نوجوان با رویی گشاده و با تعارف بستنی که می‌توانست اندکی از گرمای طاقت فرسای یک روز کشدار  تیر ماهی بکاهد استقبال کرده و می‌گوید "خانم  خوش آمدید بفرمایید بستنی".

سلام و احوال‌پرسی گرمی در بین دوستان در مسجد صورت می‌گیرد و هالی کوچه شالچلار کم کم به مراسم جشن می‌آیند. این جشن ویژه دختران  ۹ ساله  این محله است. جشنی به مناسبت مکلف شدن دختران ۹ ساله، جشنی برای نجوای عاشقانه با خدا.

 جشن تکلیف ۲۰ نفر از دختران محله شالچلار با حضور مادران و دختران اهل محله با  خواندن سرود ملی آغاز می‌شود.

بعد از خواندن سرود ملی دختران نوجوان ۱۰ ساله حاملان قرآن بوده و قرآن کریم را در جایگاه قرار داده و یکی از دخترخانم های قرآنی آیاتی از کلام الله مجید را قرائت می‌کند.

 

نوجوانان حرف اول را می زنند 

در این جشن تکلیف  همه کارها بین دختران نوجوان تقسیم شده است، یکی از آنها مجری گری برنامه را بر عهده داشته و به خوبی آن را اجرا می‌کند. دختر نوجوان دیگری مسوولیت خوشامدگویی به مهمانان و تعارف بستنی را هنگام ورود بر عهده دارد، دختر نوجوان دیگری مشغول پذیرایی و گرداندن سینی آب خنک  و شربت به مهمانان است.

نکته جالب توجه در برگزاری مراسم، نظم و ترتیب خاصی است که توجهم را جلب می‌کند. همهمه و شلوغی زیادی در بین مهمانان وجود ندارد. مراسم طبق برنامه‌ریزی پیش می‌رود و دختر بچه‌های کوچک‌تر در این مسجد آزادی کامل دارند. به راحتی با همدیگر بازی  کرده در راهروها و پله ها طبقات را بالا و پایین می‌کنند و البته یکی از نوجوانان مواظب آنهاست تا خدای نکرده حادثه‌ای پیش نیاید.

البته جشن عبادت یک مقدمه یک ماهه نیز دارد. یک ماه قبل از برگزاری مراسم کلاس‌های آموزش قرآن و  مبانی احکام برای آنها برگزار می‌شود و بعد از برگزاری جشن، در جلسات سه شنبه‌های مهدوی این کلاس‌های آموزشی به همراه مشاوره برای مادران، سخنرانی و درست کردن کاردستی توسط فرزندان ادامه دارد.

حالا خانم صبوری به عنوان سخنران مذهبی و مداح اهل بیت در مورد جشن تکلیف دختران و رسیدن به جایگاهی که انسان می تواند با خدای مهربان راز و نیاز کرده مطالبی بیان می کند.

نماز شکرگزاری از نعمت‌های خداوند

او در صحبت‌هایش به قدرت بی‌نظیر خدا در خلقت انسان اشاره کرد و گفت: جشن تکلیف جشن عبادت است، جشن عاشقانه و عارفه حرف زدن با خدا، وقتی انسان  به سن تکلیف می‌رسد با نماز خواندن ارج و قرب بیشتری نزد خداوند پیدا می‌کند.

 نماز شکرگزاری در برابر نعمت‌های خداوند است. خداوندی که انسان را از خون بسته خلق کرد و کم کم به او دست و پا بخشید تا او رشد پیدا کرده و قدرتمند شود.

خدای قادر و متعال شایسته ستایش است و بندگی خدا نعمت بزرگی برای انسان محسوب می‌شود.

وقتی پاکیزه و مطهر می‌شوی روی به درگاه یکتای بی‌نیاز کرده و در قد قامت نماز با خدا حرف میزنی و زمانی که می‌خواهی خدا با تو حرف بزند قرآن کریم را تلاوت می‌کنی و این چنین به مقام قرب الهی می‌رسی.

 

آغاز زندگی جدید 

او، مکلف شدن را آغاز زندگی جدید برای انسان ذکر کرد و ادامه داد: لحظه رسیدن به سن تکلیف آغاز زندگی جدید انسان است، آغاز نقش سرنوشت ساز انسان برای زندگی اوست چرا که به محضر خدا وارد می‌شود.

بعد از صحبت‌های خانم صبوری گروه سرود " ریحانه النبی" مسجد شالچلار سرود زیبای امام علی( ع) را به دو زبان ترکی و فارسی اجرا می‌کنند. حالا یک ساعتی از مراسم جشن تکلیف گذشته و ساعت ۱۲ظهر است، مراسم با مداحی خانم صبوری ادامه دارد.

گل‌های رز سرخ رنگ در بین حاضرین پخش می‌شود و همزمان با مداحی پرچم‌های سبزرنگ در دستان کودکان و نوجوان به حرکت در آمده و اوج می‌گیرد.

حالا ذکر سلام و صلوات در فضا می‌پیچد و حاضرین ذکر " یا مرتضی علی علی، مشگل گشا علی علی" را با خانم مداح زمزمه می‌کنند و گروهی از نوجوانان شیرینی و شکلات میان مهمانان پخش می‌کنند.

 

در بخش دیگری از مراسم سرود جشن تکلیف با مطلع" شکر لله که ۹ ساله شدم، غنچه بودم چو گل لاله شدم" توسط خانم صبوری خوانده شد و سپس مطالبی به زبان شعر در مورد رعایت حجاب و واجبات دینی اجرا شد.

در ادامه شعر جشن تکلیف  توسط یکی از دختران ۹ ساله که این جشن ویژه او و دوستانش بود خوانده شد.
به سنّ تکلیف؛ رسیده ام من
نه سال دارم؛سپیده ام من

خوشا به حالم؛ با این سعادت
می گیرم امسال؛ جشن عبادت

عبادت من؛ چه دلنشین است
نماز مؤمن؛ ستون دین است

خداپرستی؛ باشد طریقم
با اهل تقوا؛ یار و رفیقم

بیزارم از بد من خوب هستم
نزد خداوند محبوب هستم

جشن شکفتن؛ فرخنده بادا
خورشید ایمان؛ تابنده بادا

 

امضای پیمان نامه عبادت

حالا دختران ۹ ساله که چادر نماز سفید با حاشیه گلدار زیبا پوشیده‌اند پیمان‌نامه جشن تکلیف را خوانده و امضاء کرده و با خدای متعال عهد می‌کنند تا پیرو دین مبین اسلام بوده و با عمل به واجبات الهی و ترک محرمات برای دیگران الگو باشند. بعد از خواندن پیمان‌نامه جشن تکلیف  نوبت به مادران می‌رسد و آنها خانم مداح را همراهی کرده و یکصدا می‌خوانند. 

بهار آمد بهارشکر و طاعت  مبارک بادت این جشن عبادت

رسیده موسم وقت طهارت  مبارک بادت این جشن عبادت

دلت را دخترم غرق صفا کن       ز آیات الهی کن تلاوت          

شده وقت سرور و شادمانی      خدا را با زبان خود بخوانی      

دعایت میشود بی شک اجابت  مبارک بادت این جشن عبادت

 به نزد حق نما ما را شفاعت    مبارک بادت این جشن عبادت

در ادامه سجاده و چادر نماز زیبا به همراه عکس چاپ شده روی شاسی هدیه اهداء شده به آنها بود.

 

در آخر این جشن معنوی که با نام حضرت علی علیه السلام زینت یافته بود کیک‌های خوشمزه به قسمت‌های کوچک‌تر تقسیم شده و کام مهمانان شیرین شد و اقامه نماز ظهر و عصر پایان بخش جشن عبادت بود.

انتهای پیام/ ۶۰۰۲۰

منبع: فارس

کلیدواژه: تبریز عیدغدیرخم قرآن کریم جشن تکلیف حضرت علی ع خانم صبوری جشن تکلیف ۹ ساله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۵۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی پناهگاه دوم زائران است/خدمت عاشقانه خادمیاران مشاور در حریم رضوی

آری! کلینیک تخصصی مشاوره زائرین حرم مطهر رضوی که در باب الهادی قرار دارد سال هاست به صورت رایگان به زائر و مجاور خدمت مشاوره رایگان می‌دهد و هر سال که از عمر آن گذشته، حرفه ای تر و تخصصی تر و با محوریت توجه به فرهنگ اسلامی این خدمات را ارائه می‌دهد. خبر خوش آنکه چند سالی است مشاوره حقوقی هم راه اندازی شده و این مرکز هر روز بخشی از زمانش به مشاوره حقوقی در حوزه های مختلف می‌گذرد.

تمامی خدمات مرکز مشاوره حرم مطهر رضوی رایگان است
مرکزی که تمام و کمال همه افرادی که در آن حضور دارند خادمیار محسوب می‌شوند و خدمتشان رایگان است؛ از پذیرش بگیرید تا کارشناس و مشاور و صد البته مدیر مجموعه، مهری گرامی که دکترای بالینی دارد و وقتی با او قرار ملاقات گذاشتیم به گرمی از ما استقبال کرد و بعد از سلام و علیک به بخشی از زوایای شخصیتی مان هم اشاره کرد که برایمان این نکته سنجی هایش جالب بود؛ اگرچه بیش از این هم انتظار نمی‌رفت کسی که سال هاست با مراجعین ارتباط دارد و در حوزه مشاوره و روانشناسی فعالیت می‌کند غیر این رفتار کند.

خدمت رایگان 53 مشاور
مهری گرامی، مسئول کلینیک باب الهادی مرکز جامع مشاوره آستان قدس رضوی است در گفتگو با ما در خصوص فعالیت های این مرکز می‌گوید: این کلینیک همانند دیگر مراکز خدمات مشاوره‌ای، در حوزه های مختلف بالینی، مشاوره‌های فردی و خانوادگی، زوج درمانی، ازدواج، کودک و نوجوان، تحصیلی و شغلی به زائران و مجاوران خدمت می‌کند. همچنین در حوزه روان سنجی، تست‌های مختلف روانشناختی، گفتار درمانی و درمان‌های تکنولوژیک هم فعالیت می‌کند.

گرامی ادامه می‌دهد: کلینیک باب الهادی 53 مشاور دارد و هفت روز هفته از ساعت 7 صبح الی 19 به صورت پیوسته فعالیت دارد جز روزهای جمعه که ساعت کاری آن از ساعت 7 تا 13 است.

درباره وقت دادن و رزرو نوبت از گرامی سوال می کنم که در جواب می‌گوید: ما نوبت تلفنی نداریم و افراد باید به صورت حضوری مراجعه کنند چون تلاشمان بر این است که به افرادی که به حرم مطهر رضوی رفت و آمد دارند خدمت داده شود و در کمترین زمان ممکن حتی الامکان تا زمانی که زائر در مشهد است نوبت دهی انجام شود. مجاوران نیز به همین گونه است اما ملاحظاتی که برای نوبت دادن زائران داریم بیشتر است چون ممکن است زائری چند ساعت قبل از رفتنش به اینجا مراجعه کند لذا ما تلاشمان را می کنیم وقت مشاوره برای او در نظر بگیریم.

گرامی تاکید می‌کند وقت هایی که ما به مراجعان می‌دهیم تک جلسه‌ای است و اگر فردی نیاز به ادامه مشاوره داشته باشد او را به شعبه‌های دیگر مرکز مشاوره آستان قدس در سطح شهر ارجاع می‌دهیم که آن مراکز هزینه دارد و طبق تعرفه سازمان نظام روانشناسی محاسبه می‌شود.

خادمیاران مشاور مشهدی و کشوری
کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی به صورت خادمیاری اداره می‌شود و تمامی افراد به عبارتی خادم حرم مطهر رضوی هستند. اینها را گرامی می‌گوید و ادامه می‌دهد: ذیل بخش خادمیاری، کلینیک در دیگر مراکز استان و سطح کشور نیز نمایندگانی دارد. اگر مراجعی به اینجا بیاید و نیاز به ادامه جلسات مشاوره داشته باشد شماره او به دبیر کانون خادمیاران مشاور استانش داده می‌شود تا از طریق آنها پیگیری شود.

یکی دیگر از خدمات جدید که مورد استقبال قرار گرفته خدمت مشاوره حقوقی به صورت خادمیاری است که هر روز هفته وجود دارد و این افراد وکلای مشهدی هستند؛ اما روزهای پنجشنبه ساعت 9 تا 13 مشاوره حقوقی خادمیاران استانی به طور ویژه برگزار می‌شود که بیشتر آنها از جمله قضات و روسای دادگستری سراسر کشور هستند تا زائران مختلف از حضور آنها بهره مند شوند. این افراد ذیل خادمیاران آستان قدس رضوی قرار دارند که با توجه به حرفه و تخصص خود در این مرکز خدمت رسانی می کنند.

مشاورانی که پشت میزهای خدمت، گوش شنوایی برای زائران بودند
کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی صرفا در همان محل باب الهادی خلاصه نمیشود و تلاش کرده خدمت خود را در حرم توسعه دهد اگرچه با موانع اداری روبرو می‌شود و به گفته مدیر کلینیک، دوست دارد این مرکز را در جای جای حرم مطهر رضوی همچون دفاتر پاسخگویی به مسائل شرعی گسترش دهد.
در روزهای شلوغ حرم مطهر رضوی که زائران بیشتری گرد این حریم جمع می‌شوند مانند ماه مبارک رمضانی که گذشت و با تعطیلات نوروزی همزمان بود این کلینیک میزهای خدمت مشاوره‌ای را در دارالحجه و رواق کتاب راه اندازی کرد و شب های ماه مبارک طرح افطار تا سحر را برگزار کردند که از سوی خادمیاران مشاور استقبال خوبی صورت گرفت و هر شب تا ساعت 10 شب، گوش شنوای حال دل زائران و مجاوران بودند.

پذیرش 10 هزار مراجعه کننده در سال 1402
گرامی به آماری که جلوی رویش قرار دارد نگاهی می‌اندازد و می‌گوید: ما روزانه به طور میانگین 40 نفر را پذیرش می‌کنیم و سال 1402 نیز به حدود 10 هزار و 406 زائر و مجاور خدمات مشاوره ای و حقوقی داده‌ایم که از این میان حدود 4 هزار نفر زائر و 6 هزار نفر مجاور بودند؛ همچنین 3 هزار و 723 نفر مراجعه کننده آقا و 6 هزار و 683 نفر هم خانم داشتیم. 
در طرح میز خدمت نیز که امسال در ایام ماه مبارک داشتیم میزان پذیرش به صورت روزانه تا 90 نفر افزایش پیدا کرده بود که نشان دهنده استقبال مراجعان است و ما هم از اینکه کمکی به حال خوب افراد می‌کنیم خوشحالیم. علاوه بر مشاوره فردی، مشاوره‌های گروهی با موضوعات تربیتی و فرزندپروری، وسواس، ازدواج و مشاوره پیش از ازدواج نیز از دیگر خدمات کلینیک مشاوره آستان قدس است که سال گذشته50 جلسه با حضور 660 مراجع را برگزار کردیم.

پناه دوم زائران اینجاست
اینکه نگاه زائر و مجاور به کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی جور دیگری است و نگاه امنی دارند در برخورد مراجعان و درخواست هایشان کاملا مشخص است. اینجا هم نوجوان 15، 16 ساله برای مشاوره تحصیلی مراجعه می‌کند؛ هم پیرمرد 60 ساله ای که در کهنسالی چراهای زیادی پیش رویش دارد، هم مردان و زنان میانسالی که با مشکلات خانوادگی دست و پنجه نرم می‌کنند و آمده‌اند اینجا تا راهی برای چاهی که در آن افتاده اند بیابند. مشاوران نیز قبل از شروع کار خود، خود را به صاحب این حریم می‌سپارند و از آقا مدد می‌گیرند تا بهترین خدمت را در زمانی که دارند به زائر ارائه دهند. اینجا قبل از آنکه روابط در اتاق درمان نقش مشاور و مراجع دیده شود، خادمیار و زائر و مجاورانی حضور دارند که یک نقطه اشتراک آنها را به هم وصل کرده است و آن هم وجود مقدس امام مهربانی هاست.

گرامی می‌گوید: بارها به چشم خود دیده ام زائری که مستاصل و از همه جا مانده و رانده شده، به اذن امام پایش به این مرکز باز شده و تنها دنبال سوسوی امیدی برای ادامه زندگی بوده است و بعد از 45 دقیقه گفتگو با مشاور، با لبی خندان اتاق را ترک کرده است و این برای ما که در این حریم خدمت می‌کنیم لذتی وصف ناشدنی است.

خانم گرامی، مدیر کلینیک مشاوره آستان قدس فهمیده کجا ایستاده است و می‌گوید: می‌دانم و باور دارم هر زائری که پا به این حریم می‌گذارد دردی در درون خود احساس کرده است و دلش می‌خواهد با امام و درد دل کند تا سبک شود. 
به گمان من زائر بعد از آنکه حال دلش را به حال این حریم گره می‌زند باز هم نیاز دارد تا خاطرش هم راحت شود و اینجا دومین پناهگاه امن زائر است که خب! حالا بیاید با مشاوری که می‌تواند او را در زندگی به صورت اصولی و تخصصی راهنمایی کند هم کلام شود و از دانسته های مشاور استفاده کند.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • (ویدئو) سکانس بامزه‌ای که از «بمب یک عاشقانه» وایرال شد
  • جشن تکلیف دانش آموزان دختر آستارایی برگزار شد
  • کلینیک مشاوره حرم مطهر رضوی پناهگاه دوم زائران است/خدمت عاشقانه خادمیاران مشاور در حریم رضوی
  • نگاه اسلام به جامعه کارگری همراه با رأفت و احترام است
  • نگاه دیدن اسلام به جامعه کارگری، نگاه رأفت همراه با احترام است
  • تبریک عاشقانه به مناسبت تولد بهرام رادان + عکس
  • رابطه عاشقانه به خون کشیده شد / قتل هولناک زن جوان با ضربات چاقو
  • نقد کتاب مویه های آمو
  • امروز چهلم بهار است؛ جشنی که از یاد رفته!