Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدسی اظهار کرد: تسهیلات مسکن نباید به صورت خرید باشد و باید در قالب ساخت ارائه شود زیرا از ایجاد حباب در بازار مسکن جلوگیری میکند. به گزارش پول نیوز، هزینه وام مسکن نسبت به هفته قبل روند افزایشی داشته است. پیش از این متاهل‌های ساکن تهران با پرداخت حدود ۱۲۴ میلیون تومان می‌توانستند نسبت به خرید این اوراق اقدام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رقم در حال حاضر حدودا ۱۳۲ میلیون تومان می‌باشد.

بررسی آخرین وضعیت قیمت اوراق مسکن نشان می‌دهد که هر برگ اوراق تسهیلات مسکن در فروردین، اردیبهشت و خرداد سال گذشته به‌ترتیب ۱۳۷ هزار و ۴۰۰، ۱۳۵ هزار و ۳۰۰ و ۱۳۵ هزار و ۴۰۰ تومان قیمت دارند همچنین هر برگ اوراق تسهیلات مسکن بانک مسکن در تیر، مرداد و شهریور سال گذشته با قیمت ۱۳۵ هزار و ۹۰۰، ۱۳۷ هزار و ۱۰۰ و ۱۳۶ هزار و ۱۰۰ تومان دادوستد می‌شود؛ بنابراین این اوراق در ماه مهر سال گذشته ۱۳۶ هزار و ۶۰۰، در آبان ۱۳۶ هزار و ۲۰۰ و در آذر نیز ۱۳۷ هزار تومان قیمت داشتند.   اوراق تسهیلات مسکن در دی و بهمن سال گذشته نیز با قیمت‌های ۱۳۷ هزار و ۳۰۰ و ۱۳۷ هزار و ۷۰۰ تومان معامله می‌شد. این اوراق در فروردین سال جاری ۱۳۸ هزار و ۱۰۰ تومان قیمت دارد که این گزارش بر اساس همین قیمت نوشته شده است.

بر این اساس، مجرد‌های ساکن تهران می‌توانند تا ۲۸۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کنند. این رقم شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله می‌شود؛ لذا برای دریافت ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات باید ۴۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه این تعداد اوراق با تسه ۱۳۸ هزار و ۱۰۰ تومانی ۵۵ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان می‌شود.

همچنین با در نظر گرفتن ۸۰ میلیون تومان وام جعاله که برای آن باید ۱۶۰ ورق به مبلغ ۲۲ میلیون و ۹۶ هزار تومان خریداری کنند، مجموع هزینه خرید اوراق به ۷۷ میلیون و ۳۳۶ هزار تومان می‌رسد.   بیشتر بخوانید: افزایش صدور پروانه ساختمانی بدون تقاضا در کشور
زوج‌های تهرانی نیز می‌توانند تا سقف ۴۸۰ میلیون تومان شامل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات خرید مسکن برای هر نفر و ۸۰ میلیون تومان وام جعاله دریافت کنند؛ بنابراین زوجین باید ۸۰۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند که هزینه آن ۱۱۰ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان می‌شود. این رقم همراه با هزینه ۲۲ میلیون و ۹۶ هزار تومانی وام جعاله است که برای آن باید ۱۶۰ ورق تسهیلات مسکن خریداری کنند. در مجموع باید ۱۳۲ میلیون و ۵۷۶ هزار تومان بپردازند.

سقف این تسهیلات برای مراکز استان و شهر‌های با جمعیت بیش از ۲۰۰ هزار نفر برای مجرد‌ها به ۱۶۰ و برای زوجین به ۳۲۰ میلیون تومان می‌رسد. با توجه به اینکه مجرد‌ها باید ۳۲۰ و متاهل‌های ساکن این شهر‌ها نیز باید ۶۴۰ برگه تسهیلات مسکن خریداری کنند، مجرد‌ها باید ۴۴ میلیون و ۱۹۲ و متاهل‌ها نیز باید ۸۸ میلیون و ۳۸۴ هزار تومان پرداخت کنند.
این وام برای مجرد‌های سایر مناطق شهری به ۱۲۰ و برای زوجین این مناطق نیز به ۲۴۰ میلیون تومان رسیده است؛ بنابراین مجرد‌ها باید با پرداخت ۱۶ میلیون و ۵۷۲ و متاهل‌ها نیز با پرداخت ۳۳ میلیون و ۱۴۴هزار تومان برای خرید اوراق نسبت به اخذ این وام اقدام کنند.

در همین رابطه احمد قدسی کارشناس پولی و بانکی در گفتگو با خبرنگار پول نیوز اظهار کرد: وقتی تسهیلات خرید ارائه می‌کنند، به دلیل اینکه حجم دارایی‌های موجود و واحد‌های مسکونی موجود محدود است، تزریق پول جدید به آن بخش موجب می‌شود که حباب شکل بگیرد و قیمت‌ها افزایش پیدا کند؛ بنابراین تسهیلات نباید به صورت خرید باشد و باید در قالب ساخت ارائه شود.

وی افزود: تسهیلات مسکن باید در پهنه کشور و به فراخور نیاز به صورت روستایی و شهری پرداخت شود و تمرکز بر یک منطقه نباشد، همچنین پرداخت تسهیلات صرفا در یک نقطه خاص منجر به افزایش قیمت زمین در همان نقطه می‌شود.

این کارشناس مسکن ابراز کرد: در زمینه توزیع تسهیلات باید ملاحظات مربوط به عدالت مدنظر قرار گیرد، چون اکنون سیستم بانکی ما منابع را در برخی نقاط خاص در کشور متمرکز می‌کند که این خود نابرابری را افزایش می‌دهد.

قدسی در ادامه بیان کرد: تسهیلات مسکن باید با نرخ بهره معقول و به صورت بلندمدت تخصیص یابد. مردم نمی‌توانند وام‌های ۳۰۰ یا ۴۰۰ میلیون تومان را در طول سه چهار سال پرداخت کنند و توان مالی آن را ندارند و اقساط دریافتی باید متناسب با توان بازپرداخت افراد باشد.

وی با تاکید بر اینکه دوره بازپرداخت تسهیلات مسکن باید طولانی مدت باشد، گفت: این وام‌ها حداقل باید در بازه زمانی ۱۵ ساله به متقاضیان ارائه شوند؛ همانطور که در دیگر کشور‌ها وام‌های ۳۰ ساله به افراد می‌دهند. متاسفانه در ایران به دلیل معضل تورم، بانک‌ها زیر بار تسهیلات بلندمدت با نرخ پایین نمی‌روند، چرا که باعث زیان دهی آن‌ها می‌شود.

این کارشناس پولی و بانکی گفت: باید سیاست گذار تمرکز خود را روی این اصل قرار دهد که تسهیلات بانک‌ها وارد تسهیلات غیرمولد نشود، به طور نمونه نباید به مصارفی که تاثیری در تولید ناخالص داخلی ندارد و یا منجر به ایجاد ارزش افزود نمی‌شود، تسهیلات اختصاص یابد. یعنی وقتی به یک دارایی تسهیلات داده شود، چون آن دارایی محدود است، این صرفا موجب افزایش قیمت می‌شود و نباید این اتفاق بیفتد. به طور مثال، چون زمین محدود است، وقتی در یک نقطه خاصی از کشور به آن بخش تسهیلات ارائه شود، منجر به افزایش قیمت آن حوزه می‌شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: تسهیلات مسکن اوراق گواهی سپرده بانک مسکن عملکرد سیستم بانکی در سال 1400 عملکرد سیستم بانکی در سال 1401 وام مسکن بانک مرکزی سیستم بانکی تسهیلات مسکن خریداری کنند میلیون تومان تسهیلات هزار تومان ۱۳۷ هزار هزار و ۱۰۰ وام جعاله سال گذشته متاهل ها مجرد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۵۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر

به گزارش خبرنگار مهر، عقیل امینی پنج شنبه شب در دیدار با مدیرعامل بانک استان بوشهر ضمن تبیین و تشریح ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های شیلاتی استان تأکید کرد بسیاری از پروژه‌های شیلاتی نیازمند حمایت بانک‌های درجهت افزایش تولید هستند.

مدیرکل شیلات استان بوشهر در این دیدار گفت: از وظایف مهم امسال شیلات تحقق شعار سال یعنی جهش تولید با مشارکت مردم از طریق اقتصاد دریا محور است.

امینی ادامه داد: یکی از عوامل مهم در جهش تولیدات شیلاتی ارائه تسهیلات کم بهره و حمایت‌های مالی از طرح‌های خرد شیلاتی گرفته تا مگاپروژه های شیلات در استان است.

امینی با اشاره به اهمیت موضوع بهره وری در بخش‌های مختلف شیلاتی گفت: بهره وری بیشتر از مزارع از طریق تجهیز کردن مراکز شیلاتی به تجهیزات و امکانات روز دنیا است که انتظار است حمایت‌های خوبی نیز در این موضوع از سوی بانک‌ها صورت گیرد.

وی با اشاره به واحدهای عمل آوری محصولات شیلاتی که به دلیل مشکلات مالی در سال‌های گذشته تعطیل شده‌اند گفت: با حمایت مالی از این واحدها می‌توان این کارخانه‌ها را مجدد به چرخه تولید وارد کرد و یک مزیت مهم و اصلی این دسته از کارخانجات جلوگیری خام فروشی تولیدات شیلاتی است.

امینی همچنین در این جلسه خواستار بسته‌های خوب تسهیلاتی برای تولیدکنندگان مختلف شیلاتی شد و ادامه داد: امید است با حمایت‌های بانک صادرات شاهد رشد تولید و شکوفایی اقتصادی در شیلات استان که یکی از بخش‌های مهم اقتصاد دریا محور است باشیم.

مدیریت شعب بانک صادرات ضمن تقدیر و تشکر از حضور مدیرکل شیلات استان و هیأت همراه در این جلسه به ارائه گزارش فعالیت‌های بانک صادرات در زمینه همکاری با صنعت شیلات در استان پرداخت.

حیدری با اشاره به اهمیت تولید و اشتغال در طرح‌های شیلاتی استان گفت: جهش تولید با مشارکت مردم از اولویت‌ها است، که تحقق این امر منوط به سرمایه گذاری بیشتر در بخش تولید می‌باشد.

مدیر عامل بانک صادرات استان گفت: حمایت از واحدهای تولیدی و ایجاد زنجیره ارزش و حمایت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های صنعت شیلات در استان در سال جهش تولید از برنامه‌های مهم بانک صادرات در سال جدید است.

کد خبر 6095364

دیگر خبرها

  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • ارائه تسهیلات کم بهره برای جهش تولیدات شیلاتی در استان بوشهر
  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • ساخت مسکن کارگری در یزد/ خانه دار شدن همه کارگران
  • بانک ها با تسهیلات مسکن چه می‌کنند؟
  • افزایش مشارکت مردم در ساخت مسکن با تکیه بر عرضه زمین و پرداخت تسهیلات به آن‌ها
  • دولت مکلف شد 300 هزار هکتار به زمینهای قابل سکونت در شهرهای با تراکم زیر 70 هزار نفر اضافه کند
  • عملکرد ضعیف برخی بانک‌های‌ دولتی قم در ارائه تسهیلات مسکن
  • حمایت‌های بانک رفاه کارگران از ساخت مسکن کارگری شتاب می‌گیرد
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن