Web Analytics Made Easy - Statcounter

آلبرت بغزیان در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایسکانیوز با اشاره به راه اندازی سامانه مؤدیان و پایانه‌های فروشگاهی به منظور شفافیت در اقتصاد و مالیات‌ستانی اظهار کرد: ارتباط نداشتن بخش تجاری با نظام مالیاتی کشور راه‌های فراوانی پیش روی فرارهای مالیاتی قرار داده است و ایجاد سامانه و الکترونیک کردن اطلاعات، افراد با درآمدهای بالا را مجبور به پرداخت مالیات می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سیستم خوداظهاری نمی‌توانست اطلاعات افراد را شفاف و واقعی کند، افزود: در نظام خوداظهاری افراد به صورت علی‌الحساب رقمی به عنوان مالیات پرداخت می کردند که نسبت به درآمدشان بسیار پایین بود. همچنین بعضی فروشگاه ها با داشتن تعدادی دستگاه (POS) کارت خوان فقط یکی از این دستگاه ها را به عنوان کارت خوان فروش خود معرفی می کردند و رقمی پایینی هم به عنوان مالیات میپرداختند.

این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: با راه اندازی سامانه مودیان مالیاتی شاهد کاهش فرارهای مالیاتی و جلوگیری از کتمان درآمدها و همچنین برقراری عدالت مالیاتی در کشور خواهیم بود. به طور مثال حقوق افراد عادی بعد از کسر مالیات به آنها پرداخت می شود، در حالی که یک فروشگاه دار یا صاحب کسب و کار یک سال بعد رقمی را به عنوان مالیات پرداخت می کند که ارزش مالی آن بسیار کم است به همین منظور از طریق این سامانه ایران هم می تواند مانند کشورهای اروپایی و آمریکایی مانع از فرارهای مالیاتی شود و با اخذ مالیات علاوه بر افزایش درآمد، کسری بودجه را هم تامین کند.

بغزیان با اشاره به اینکه با راه اندازی این سامانه شاهد مقاومت هایی در حوزه پرداخت مالیات از سوی منتقدان خواهیم بود، گفت: این سامانه می تواند با دانش و فناوری امروز پیاده سازی شود تا هیچ سوء برداشتی از تراکنش ها انجام نشود. معتقدم با راه اندازی سامانه مودیان شاهد رصد پول های سیاه، رشوه و معاملات پنهان زیرزمینی و همچنین پرداخت مالیات از این بخش ها خواهیم بود.

استاد اقتصاد دانشگاه تهران اظهار کرد: اگر راه اندازی و تکمیل این سامانه جدی گرفته شود شاهد ارتقاء شفافیت اقتصادی خواهیم بود، چراکه فعالیت هایی که توسط سیستم و بدون دخالت فردی انجام می شود و می تواند مانع از فرارهای مالیاتی مودیان شود. معتقدم مودیانی که معاملات زیرزمینی داشتند با وجود سامانه مودیان مجبور به پرداخت مالیات واقعی خواهند شد چراکه مزایای سامانه مودیان بسیار زیاد است اما برای عده‌ای راه اندازی این سامانه قابل قبول نخواهد بود.

بغزیان گفت: با توجه به اینکه معاملات همیشه در کشور توسط فروشگاه ها یا اشخاص حقیقی و حقوقی انجام می شود یکی از پایه های درآمدی پایدار و مستمر می تواند اخذ مالیات باشد. با پرداخت مالیات می توان کسری موقت دولت را کاهش داد و بودجه را بر اساس مالیات بست.

معصومه رضاییان کد خبر: 1148259 برچسب‌ها مالیات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مالیات راه اندازی سامانه فرارهای مالیاتی سامانه مودیان پرداخت مالیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۶۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد

حجت اله صالحی در جلسه با معاونان اداره کل مالیاتی استان اظهار کرد: در اجرای مقررات ماده سه قانون، آخرین مهلت استرداد اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده دوره چهارم فصل زمستان سال گذشته یک ماه پس از پایان دوره مزبور است.

وی افزود: این مهم به دلیل درخواست‌‏های مکرر مودیان مالیاتی و به منظور تکریم و فراهم آوردن زمینه اجرای صحیح تکالیف قانونی، بنا به ماده ۱۹۱ قانون مالیات‌های مستقیم و بخشنامه صادره در خصوص مودیانی که تا پایان ۱۲ اردیبهشت اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده مربوط به دوره مالیاتی چهارم سال ۱۴۰۲ خود را اصلاح، تکمیل و به سازمان امور مالیاتی کشور مسترد نمایند اعمال می‌شود و امکان برخورداری ۱۰۰درصدی از بخشودگی جریمه تاخیر موضوع ماده ۳۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده همچنین جرائم موضوع بند (ب) ماده ۳۶ قانون مذکور را تا سقف جرائم متعلق به مالیات و عوارض ابرازی (مندرج در اظهارنامه مسترد شده) دارند.

به گزارش ایرنا مالیات بر ارزش افزوده مالیات غیر مستقیمی است که مصرف‌کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت‌کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • اخطار به صاحبان خانه های خالی برای پرداخت مالیات
  • رئیس اتحادیه طلای تهران: اعتصاب طلافروش ها در واکنش به مقررات مالیاتی دولت/ بازار طلا در تهران نیمه تعطیل است
  • اقساط مالیاتی اصناف بلندمدت‌تر می‌شود
  • راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
  • چرا طلافروشان تهرانی اعتصاب کردند؟
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • بانک مرکزی بزرگترین مالیات دهنده در بین شرکتهای دولتی
  • معافیت‌های هدفمند مالیاتی منجر به افزایش مشارکت مردم در تولید کشور خواهد شد
  • مهلت ۲ روزه برای اصلاح و تکمیل اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۲
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان