Web Analytics Made Easy - Statcounter

براساس اسنادی که به تازگی از حالت غیرمحرمانه خارج شده، پس از سرنگونی هواپیمای ایرانی بدست آمریکا، انگلیس از این اقدام واشنگتن حمایت کرده و در سرپوش گذاشتن آن نقش داشته‌است.

به گزارش روز چهارشنبه ایران اکونومیست به نقل از پایگاه افشاگر انگلیسی "دیکلاسیفاید یوکی" (Declassified UK) در سال ۱۹۸۸ (۱۳۶۷) ناو جنگی نیروی دریایی آمریکا یک هواپیمای مسافربری ایرانی را سرنگون کرد و تمام ۲۹۰ سرنشین غیرنظامی آن کشته شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اکنون با گذشت ۳۴ سال از آن زمان و براساس پرونده‌های وزارت امور خارجه انگلیس که به تازگی از حالت محرمانه خارج شده‌، دولت «مارگارت تاچر» نخست‌وزیر وقت انگلیس در پی این اقدام آمریکا از آن حمایت و برای سرپوش گذاشتن این جنایت به واشنگتن کمک کرده‌است.

این حمله در جریان جنگ ایران و عراق رخ داد؛ جنگی که در پی آن دولت آمریکا از «صدام حسین» حمایت کرد و کشتی های جنگی خود را برای حمایت از دولت وقت عراق به خلیج فارس فرستاد.

در میانه این جنگ، ناو "یواس‌اس‌وینسنس" در تاریخ ۳ ژوئیه ۱۹۸۸ (۱۲ تیر ۱۳۶۷) در حالیکه در حال حرکت به سوی دوبی بود، دو موشک به پرواز شماره ۶۵۵ خطوط هوایی ایران ایر شلیک کرد و تمامی ۲۹۰ نفر سرنشین آن را به قتل رساند.

پس از این رویداد، واشنگتن مدعی شد که نیروی دریایی آمریکا برای دفاع از خود دست به این اقدام زده، اما این ادعا واقعیت نداشت. برخلاف ادعای پنتاگون، این هواپیما نه از مسیر هوایی تجاری تعیین شده خارج شده بود و نه با سرعت زیاد به سمت "یواس‌اس‌وینسنس" کاهش ارتفاع داشت. اما آمریکا این هواپیما را سرنگون کرد و سعی در پنهان کردن این جنایت داشت. در میان ۲۹۰ مسافر این پرواز نزدیک به ۶۶ کودک هم حضور داشتند.

براساس این اسناد که به تازگی از حالت محرمانه حارج شده، ۱۲ سال پس از این ماجرا، در تاریخ ۲ مارس ۲۰۰۰، «رابین کوک» وزیر امور خارجه انگلیس در دیدار با «کالین پاول» که میان سال‌های ۱۹۸۷ تا ۱۹۸۹ به عنوان مشاور امنیت ملی «رونالد ریگان» خدمت کرده بود، ملاقات کرد و گفت آمریکا روی هیچ کشوری به اندازه انگلیس نمی تواند حساب باز کند.

در این دیدار پاول از کوک به صراحت خواست تا از اطمینان خاطر دولت واشنگتن به خوبی مراقبت شود. وی به ویژه یادآور شد که پس از سرنگونی پرواز ۶۵۵ توسط آمریکا، «چارلز پاول» مشاور سیاست خارجی تاچر با مقام های آمریکایی تماس گرفته و در مورد اینکه چه واکنشی به سرنگونی هواپیمای ایرانی نشان دهد، سوال پرسیده است.  

دولت بریتانیا هم در نهایت با وجود کشته شدن صدها غیرنظامی که اکثر آنها شهروند ایران بودند، حمایت فوری خود را از واشنگتن اعلام کرد.

پاول بعدها در سال ۲۰۰۳ و در زمان دولت «جورج دابلیو بوش» به سمت وزیر امور خارجه منصوب شد و نقش بسزایی در طرح حمله آمریکا به عراق داشت.

در هفته‌های پس از شلیک به هواپیمای ایرانی، تاچر سرسختانه در کنار ریگان ایستاد. وی در آن زمان در اظهاراتی گفته بود: شما نمی‌توانید از نیروی دریایی بخواهید برای حفاظت از کشتی ها در برابر حملات ایران وارد خلیج فارس شوند، اما به آنها حق دفاع از خود ندهید.

تاچر حتی در مکاتبه های خصوصی خود با رئیس جمهوری وقت آمریکا در مورد پیامدهای مثبت این حمله گمانه‌زنی کرد و نوشت: به نظر می‌رسد این حادثه دستکم به مقام های ایران کمک کرده تا به اجماعی داخی بر سر ضرورت پایان درگیری ها در جنگ خلیج فارس برسند.

هشت سال بعد از این جنایت و در سال ۱۹۹۶، دولت آمریکا ۱۳۱.۸ میلیون دلار به عنوان غرامت این حمله به ایران پرداخت کرد و «بیل کلینتون» رئیس جمهوری وقت آمریکا نسبت به وقوع این جنایت ابراز تاسف عمیق کرد.

با این حال، واشنگتن نه تنها هرگز به طور رسمی بابت این حمله از ایران عذرخواهی نکرده است، بلکه فرمانده ناو "یواس‌اس‌وینسنس" به دلیل آنچه که "رفتار فوق العاده شایسته در انجام خدمات برجسته" توصیف شده، نشان "لژیون افتخار"  دریافت کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: انگلیس ، ایالات متحده آمریکا ، ایران

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: انگلیس ایالات متحده آمریکا ایران خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۶۲۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس

به گزارش خبرگزاری مهر، در جشن روز ملی خلیج فارس که با اجرای برنامه های مختلف از جمله موسیقی ایرانی همراه بود، محمود نیکپور قهرمان اسکیت نمایشی ایران نیز به اجرای برنامه پرداخت که مورد توجه شرکت کننده در این جشن قرار گرفت.

اسکیت نمایشی یکی از رشته های پرطرفدار و جذاب در اسکیت است که ملی پوشان زیادی در کشور در این حوزه فعالیت می کنند و محمود نیکپور عنوان قهرمانی آن را در اختیار دارد.

کد خبر 6094346

دیگر خبرها

  • جابجایی جنگنده‌های آمریکایی در خلیج فارس
  • (ویدیو) ظریف تحلیل کرد؛ مهمترین کاری که باید پس از بحران غزه انجام می‌دادیم
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • مردم مشکل جدی کمبود دارو دارند، دولت لاپوشانی می‌کند
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • ظریف: خیلی‌ها فکر می‌کنند آمریکا ابر قدرت است اما امروز چیزی به نام قدرت هژمون نداریم / اسرائیل هیچ وقت پای کسی نخواهد ایستاد + فیلم
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است