Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد صبور روز چهارشنبه در حاشیه مراسم تجلیل از برترین‌های حوزه تولید قوچان در جمع خبرنگاران افزود: رقم‌های متحمل به خشکی و کشت با زمان کمتر از مزایای تنوع در بذرهای گندم است.

وی بیان کرد: شاید در گذشته گندم‌کار باید اواخر شهریور اقدام به کشت می کرد و نیمه تیرماه برداشت محصول را انجام می داد، ولی امروز با تنوع ارقام می‌تواند در پاییز کشت خود را انجام و خرداد برداشت انجام دهد، لذا باید بر اساس اقلیم و نقطه جغرافیایی با کارشناسان حوزه کشاورزی مشورت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صبور خاطر نشان کرد: رشد تولید و به‌ تبع خرید گندم حاکی از آن است که قیمت مناسبی برای خرید تضمینی آن اعلام‌ شده و کشاورزان رغبت بیشتری برای تحویل گندم به مراکز دولتی دارند.

وی با اشاره به پرداخت قسمت عمده وجه گندم کاران خراسان رضوی تصریح کرد: تاکنون ۲ هزار و ۳۲۰ میلیارد تومان وجه به گندم کاران استان پرداخت‌شده و یک هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان باقی‌مانده است.

قائم‌ مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه گندم‌کاران قوچان هنوز مطالبات خود را دریافت نکرده‌اند چون این شهرستان جزء مناطق سرد است، گفت: نمایندگان مجلس و جهاد استان در حال پیگیری مطالبات گندم کاران از سازمان برنامه‌ و بودجه هستند تا اعتبار مورد نیاز آنها تامین شود.

وی تاکید کرد: میانگین عملکرد گندم حدود ۴ تن بوده اما تولیدکنندگان نمونه این محصول در خراسان رضوی توانسته‌اند با بهره‌گیری از دانش میزان عملکرد را افزایش داده و ۱۳ تن و ۸۰۰ کیلوگرم برداشت را انجام دهند.

صبور با بیان اینکه خراسان رضوی پتانسیل مناسبی به‌منظور افزایش بهره‌وری، خودکفایی و تامین امنیت غذایی دارد، گفت: از ۳۳۸ هزار بهره‌بردار این استان کمتر از ۴ درصد تحصیلات دانشگاهی دارند ولی از ۱۰۰ تولیدکننده برتر در مشهد ۶۱ درصد تحصیلات دانشگاهی داشته‌اند که نشان می‌دهد سایر بهره‌برداران یا دارای فرزند تحصیل‌کرده بوده یا از کارشناسان فنی در بخش کشاورزی استفاده کرده‌اند.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی افزود: تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار تن خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی انجام‌شده که در مقایسه با سال گذشته رشد بیش از ۲۰۰ درصدی داشته است.

وی هدف از تجلیل و شناسایی برترین‌های حوزه کشاورزی را فراهم کردن یک کانون یادگیری و مدرسه تخصصی برای کشاورزان و بهره‌برداران دانست و خاطر نشان کرد: آموزش می‌تواند فاصله تولید بین کشاورزان و میانگین تولید در هر شهرستان را به یکدیگر نزدیک کرده و بهره‌وری در سطح مزارع را افزایش و کشاورزی اقتصادی به وجود آورد.

گفتنی است در این مراسم از ۲۴ تولیدکننده برتر حوزه‌های ترویج، باغبانی، زراعت، امور دام، منابع طبیعی، آب‌وخاک، تعاون روستایی و عشایری شهرستان قوچان به نمایندگی از ۵۱ تولیدکننده برتر تجلیل به عمل آمد.

شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال غربی مشهد قرار دارد.

برچسب‌ها گندم سازمان برنامه و بودجه قوچان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گندم سازمان برنامه و بودجه قوچان گندم سازمان برنامه و بودجه قوچان خراسان رضوی گندم کاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۸۲۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

یوسف گازران در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پیش‌بینی میزان تولید گل محمدی طی فصل برداشت این محصول در خراسان رضوی اظهارکرد: سطح زیر کشت گل محمدی به دلیل خشکسالی‌ها و افت چاه‌های آبیاری در استان از ۱۳۲۷ هکتار در سال ۱۴۰۱ به حدود ۱۲۰۰ هکتار در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت.

وی افزود: این سطح در سال ۱۴۰۰ به میزان ۱۷۰۰ هکتار بوده که کشاورزان بدون آگاهی از اقلیم کاشت این گیاه که باید در کوهپایه‌ها توسعه یابد در دشت‌ها بدون در نظر گرفتن صنایع فرآوری اولیه مانند خشک‌کن‌ها و دستگاه‌های تقطیر اقدام به کاشت کردند.

کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: به دلیل عدم تناسب هزینه‌ها با قیمت گل تر، آن تعداد از کشاورزانی که تنها گل تر می‌فروختند چون درآمد اقتصادی نداشتند، متاسفانه گلستان‌های چند ساله را از بین بردند.

گازران درباره پیش بینی تولید گل محمدی در سال جاری خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود در سال‌جاری حدود ۲۸۰۰ تن گل محمدی تر در استان برداشت شود.

کارشناس‌ مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر در استان تعداد ۲۵ واحد صنایع بزرگ گلاب‌گیری و فراوری گل محمدی و حدود ۳۰۴ واحد سنتی فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ۳۵ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون جذب ششتمد خراسان رضوی شد
  • خرید شبانه روزی گندم از کشاورزان دهلران
  • ۱۲ طرح نیمه تمام بهداشتی در خراسان رضوی به ثمر نشست
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی شد
  • شیوع آفت سن گندم با گرم شدن هوا افزایش می‌یابد
  • بهره برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن مددجویی کمیته امداد خراسان رضوی
  • بهره‌برداری از ۲۱۰۵ واحد مسکن کمیته امداد خراسان رضوی‌
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۲۰۰۰ تن گل محمدی در خراسان رضوی
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است