Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، مجتبی ذوالجودی روز چهارشنبه در حاشیه آیین تکریم و معارفه مدیران اداره کل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره شرایط زیست‌محیطی دریاچه ارومیه و علل خشکیدگی این دریاچه  افزود: وقوع ۲ سال خشکسالی پی‌درپی موجب شده است تا شرایط برای مدیرت منابع آبی در محدوده این دریاچه دچار مشکل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی بیشترین هدر رفت را در مصرف آب دارد، تصریح کرد: سازمان حفاظت محیط‌زیست در جلساتی با جهاد کشاورزی به دنبال راهکارهای عملیاتی همچون تغییر گونه‌های کشت برای کاهش مصرف آب در این حوزه است تا مشکلات تالاب‌ها و همچنین دریاچه ارومیه نیز رفع شود.

ذوالجودی اجرای راهکارهای عملیاتی برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی و مدیریت صحیح منابع آبی را، اقدامی فراسازمانی خواند و یادآور شد: سازمان حفاظت محیط‌زیست با جدیت به دنبال افزایش تعامل‌ها و اجرای راهکارها است.

معاون سازمان حفاظت محیط‌زیست همچنین درباره تامین حقابه دریاچه ارومیه از سوی وزارت نیرو و میزان محقق شده آن در یک سال اخیر نیز اظهار داشت: این سازمان با کمک مراجع دانشگاهی میزان حقابه‌ها را تعیین و بارها در مراحل مختلف آن را به طور رسمی اعلام کرده است اما با توجه به اینکه وزارت نیرو نیز با بروز خشک‌سالی‌ها در تامین آب بخش‌های مختلف مشکل دارد پیش‌بینی می‌شد کمتر از ۲۰ درصد از حقابه زیست‌محیطی تامین شود و حداقل ۸۰  درصد از آن محقق نشده و بهتر است مدیریت بهتری در این حوزه شکل بگیرد.

ذوالجودی اظهار امیدواری کرد با تامین حقابه و اجرایی شدن برنامه‌های ستاد ملی احیا دریاچه ارومیه، شرایط آن بهبود یابد.

وی در ادامه درباره تدوین طرح جامع تالاب‌ها نیز گفت: حدود ۳۶ تالاب کشور در ۲۵ دسته‌بندی به عنوان تالاب‌های با اهمیت و موردنظر کنوانسیون رامسر شناخته شده‌اند که برای هرکدام از آن‌ها برنامه‌هایی در حال تدوین است.

معاون محیط‌زیست دریایی و تالاب‌ها سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان اینکه نمی‌خواهیم برنامه‌های تدوین‌شده تنها بر روی کاغذ باقی بماند، تصریح کرد: وظایف هر یک از دستگاه‌های مرتبط همچون دانشگاه‌ها و مراکز علمی، جهاد کشاورزی و شرکت آبفا در حال احصا و بررسی است و جلساتی نیز در همین زمینه با این مجموعه‌ها برگزار شده است.

وی موضوع تالاب‌ها را محدود به مطالبه ملی ندانست و اظهار داشت: ثبت آن‌ها به عنوان تالاب‌های با اهمیت، موجب شکل‌گیری مطالبات بین‌المللی نیز خواهد شد و سعی می‌شود برنامه‌ای مدون بر اساس استاندارهای بین‌المللی برای تالاب‌های کشور تنظیم، نهایی و اجرایی شود.

ذوالجودی تامین حقابه تالاب‌ها را به عنوان دومین اولویت پس از تامین آب شرب در حوزه مدیریتی منابع آب بیان کرد و گفت: دولت، وزارت نیرو و سازمان حفاظت محیط‌زیست به دنبال تحقق حقابه هاست تا بعد از ۲ سال خشک‌سالی، شرایط نامساعد تالاب‌ها و وضعیت سخت اقلیمی پشت سر گذاشته شود.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط‌زیست همچنین درباره اقدامات این سازمان در بخش دریاها و سواحل نیز گفت: با توجه به موارد قانونی، صنایع آب‌بر باید در سواحل جنوبی کشور استقرار یابند و این استقرار زمانی می‌تواند به نحو شایسته انجام شود که مطالعات کاربردی تکمیل شود از این رو سازمان در حال انجام مطالعات پهنه‌بندی سواحل برای استقرار صنایع است.

وی با اشاره به اینکه پهنه‌بندی سواحل برای استقرار صنایع با توجه به میزان اثرگذاری زیست‌محیطی با همکاری مراکز دانشگاهی، متخصصان و گروه‌های مردمی در حال تهیه است، گفت: تلاش می‌شود در کمترین زمان نتایج این اقدام به عنوان یک کار جمعی به دولت‌مردان ارائه شود.

به گزارش ایرنا، در آیین معارفه مدیرکل جدید حفاظت محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری از خدمات هشت‌ساله شهرام احمدی تقدیر و سعید یوسف پور به عنوان سرپرست این اداره استانی معرفی شد.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست دریایی چهارمحال وبختیاری دریاچه ارومیه وزارت نیرو مراسم تودیع

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست دریایی چهارمحال وبختیاری سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست دریایی چهارمحال وبختیاری دریاچه ارومیه وزارت نیرو مراسم تودیع سازمان حفاظت محیط زیست دریاچه ارومیه وزارت نیرو زیست محیط تالاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۹۶۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم

حسینی گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حلیا سادات حسینی، در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسل‌های آینده اشاره کرد.

وی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی، چون توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن و عدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

حسینی در ادامه گفت: آمار‌ها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم؛ لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی، چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آب‌های زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کار‌های نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان به موضوع فرهنگ سازی و توانمند سازی شهروندان اشاره کرد و افزود: آمار‌ها نشان می‌دهد که ۶ درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد نباشیم.

دیگر خبرها

  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفین برداشت غیرمجاز شن و ماسه در منطقه حفاظت شده تالاب نوروزلو
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • جزییات طرح ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای