Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارسال ۳۰۰ گزارش مردمی در رابطه با ساختمان‌های ناایمن فهرست ۱۲۹ ساختمان نا ایمن آتش نشانی، در اختیار دادستانی قرار نگرفته است مدیریت منطقه آزاد بر عهده کیست؟ شهرداری یا فرمانداری!

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، دوم خرداد ماه سال جاری بود که خبر ریزش ساختمانی تقریباً تازه تأسیس در آبادان منتشر شد، خبری شوکه کننده که با حدس و گمان‌های اولیه علت آن شکست سازه‌ای به دلیل نقص فنی و عدم رعایت استاندارها بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حادثه‌ای که در نهایت منجر به ریزش برج تجاری، پزشکی، اداری متروپل که در فضایی با بیش از ۶ هزار مترمربع در ۹ طبقه توسط هلدینگ عبدالباقی در سال ۱۳۹۸ ساخته و توسط استاندار وقت خوزستان افتتاح و به بهره‌برداری رسیده بود، شد. حادثه‌ای تلخ با ۳۷ فوتی و صدها خانواده عزادار.

در رابطه با قصور یا تقصیر مسببان و نهادهای مختلف صحبت زیاد است اما طبق آخرین آمار رسمی تاکنون ۲۳ نفر بازداشت شدند. قوه قضائیه از همان بدو حادثه ورود جدی به موضوع داشت ویکی از نهادزیر مجموعه که از همان لحظه‌های اولیه پای کار آمد، دادستانی کل کشور بود که با اعزام تیمی قضائی، علل حادثه را بررسی کرد.

به همین منظور به سراغ دکتر غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور و عضو تیم اعزامی از سوی دادستان کل کشور رفتیم تا ابعاد حادثه متروپل بیشتر مشخص شود.

غلامعباس ترکی در همین رابطه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه با توجه به اینکه شما از اعضای تیم ویژه‌ای بودید که به آبادان جهت بررسی متروپل اعزام شدید، با توجه به سخنان دادستان کل کشور در رابطه با متروپل، آیا نظارت بر ساخت و ساز این ساختمان‌ها جز مصادیق عامه می‌شد؟ گفت: حق بر ایمنی قطعاً جز مصادیق حقوق عامه است. منظور دادستان کل کشور این بود که موضوع نا ایمن بودن ساختمان‌ها فنی و تخصصی است. مراجعی داریم که وظیفه نظارت فنی را بر عهده دارند تا وقتی اینها وظایف خود را به درستی انجام دهند مرجع قضائی ورود نمی‌کند.

این مقام قضائی افزود: به دادستان‌ها همواره می‌گوئیم که مطالبه بکنید اما مداخله در اجرا نکنید. وظیفه نظارت بر ایمنی ساختمان‌ها بر عهده وزارت راه و شهرسازی، سازمان نظام مهندسی ساختمان، شهرداری و حسب مورد فرمانداری و استانداری و بخش‌هایی هم آتش‌نشانی و سازمان مدیریت بحران است. در قانون مربوط به این سازمان مشخصاً آمده که باید نسبت به ساختمان‌های نا ایمن ورود کنند.

ارسال ۳۰۰ گزارش مردمی در رابطه با ساختمان‌های ناایمن

وی با طرح این سوال که قوه قضائیه کجای کار است؟ گفت: وظیفه ما این است که انجام وظایف قانونی این نهادها را مطالبه کنیم. به مدیریت بحران و آتش‌نشانی گفتیم که چند گزارش در مورد تخلف سازمان‌های دولتی دادید؟ آنها یک گزارش جدی هم ارسال نکرده بودند و بعد از آن فعال شدند و گزارشات خوبی را ارسال کردند. ما وظیفه مطالبه گری از دستگاه‌ها و مراجع نظارت فنی را بر عهده داریم اما اینکه برویم ساختمان‌های نا ایمن را شناسایی کنیم با توجه به تخصصی و اجرایی بودن کار، وظیفه دادستانی نیست.

معاون دادستان کل کشور گفت: البته فراخوان مردمی دادیم که با مشارکت خوب و ارزنده مردم مواجه شدیم و حدود ۳۰۰ گزارش به دست ما رسید که در حال پیگیری هستیم. اما نهایتاً ما نظر تخصصی و فنی سازمان‌های متولی را اخذ سپس در صورت اقتضا دستور قضائی لازم را دادستان‌ها صادر می‌نمایند.

فهرست ۱۲۹ ساختمان نا ایمن آتش نشانی، در اختیار دادستانی قرار نگرفته است

ترکی افزود: برنامه ما این است که دستگاه‌های مسئول را سر خط کنیم و انجام تکالیف قانونی را مطالبه کنیم و چون موضوع بین بخشی است و اینها جزیره‌ای کار می‌کنند، آنها را هماهنگ کنیم. در رابطه با ۱۲۹ ساختمانی که آتش‌نشانی اعلام کرده است به طور دقیق فهرست ساختمان‌ها در اختیار دادستانی قرار نگرفته است حسب اطلاع موارد نا ایمنی نیز صرفاً از جهت نقض سیستم اطفا حریق است و بررسی کارشناسی جامعی در خصوص این ساختمان‌ها به عمل نیامده است.

وی ادامه داد: انتشار رسمی فهرست غیر کارشناسی و غیر جامع به جز مشوش کردن ذهن مردم و احساس نا امنی کردن نتیجه دیگری ندارد لذا دستگاه‌های مسئول باید مشخص کنند که اینها از لحاظ بحرانی بودن در چه وضعیتی قرار دارند. در هر تصمیمی که گرفته می‌شود باید حق مردم و مالک رعایت شود و ساختمان‌ها به بحرانی، پرخطر و کم خطر دسته‌بندی گردد. ماخواسته ایم این موارد در کارگروه موضوع دستورالعمل تشکیل کارگروه استانی پایش ایمنی ساختمانهای مهم و بلند مرتبه موضوع بخشنامه شماره ۶۶۸۵۷ مورخ ۰۸/‌۰۴/‌۱۴۰۱‬ وزیر محترم کشور خطاب به استانداران سراسر کشور مطرح شود و ظرف یک ماه آن کارگروه در خصوص این ساختمان‌ها و مراکز اعلام نظر جامع نمایند و نتیجه را به اطلاع مردم عزیز خواهیم رساند.

این مقام قضائی تصریح کرد: با توجه به بین بخشی بودن موضوع کارگروهی تشکیل دادیم و وظیفه کارگروه این است که ساختمان‌های نا ایمن را شناسایی کند. اینها کنار هم با محوریت دادستانی جمع شدند و اگر کارگروه اعلام کند ساختمانی نا ایمن و در مرحله بحرانی است دادستان دستور مقتضی را صادر می‌کند و حقی تضییع نمی‌شود. در ادامه وزیر محترم کشور، دستورالعملی را در تاریخ ۸ تیر ماه صادر کردند که برای تشخیص این موارد کارگروه تخصصی استانی به منظور اجرای پایش ایمنی ساختمان‌های مهم و بلند مرتبه تشکیل و اعلام نظر کارشناسی را در این موارد بر عهده دارد.

مدیریت منطقه آزاد بر عهده کیست؟ شهرداری یا فرمانداری!

وی در خصوص علل وقوع حادثه متروپل گفت: در مورد آبادان هم باید بگویم در ساختمان متروپل علاوه بر قصور و تقصیرهای متعدد شهرداری و ناظران فنی با یک سری اشکالات ساختاری مواجه هستیم. در کشور منطقه آزاد اروند شامل آبادان و خرمشهر ایجاد شده و سوال اینجاست مدیریت شهری بر عهده منطقه آزاد است یا فرمانداری و شهرداری؟ وقتی که تزاحم و تعارض بین مدیریت شهری یعنی بین شهرداری و مدیریت اروند مطرح است، تصمیم گیرنده نهایی کیست؟

ترکی ادامه داد: به لحاظ وضعیت آب و خاک آن منطقه، سازه‌ای که باید ایجاد شود گفته شده بیش از ۸ طبقه نباشد. با این حال شهرداری پروانه‌ای برای ۹ طبقه روی همکف صادر کرده که با همکف و منفی یک، ۱۱ طبقه می‌شود. توافقات بین سازنده و شهرداری صورت گرفته و پروانه دیگری برای ۱۱ طبقه صادر شده که با همکف و منفی یک ۱۳ طبقه می‌شود. چه کسی باید مشخص کند که چند طبقه باید ساخته شود؟

وی با انتقاد از نبود مرجع تصمیم گیرنده گفت: در خود مدیریت شهری آبادان حاکمیت مشخص نکرده که چه کسی تصمیم گیرنده است و این تعارض باعث می‌شود هیچ کس وظیفه خود را به درستی انجام ندهد. اینجا بحث تزاحم مدیریتی و تعارض منافع مطرح است شهرداری یکی از وظایف اصلیش نظارت بر ساخت و سازهای درون شهری است و دبیرخانه کمیته ماده صد هم در شهرداری قرار دارد.

ترکی از مشارکت شهرداری آبادان با گروه ساختمانی عبدالباقی خبرداد و گفت: شهرداری آبادان در این پروژه متروپل با گروه عبدالباقی مشارکت ۴ و نیم درصدی داشته است. مسئله اینجاست وقتی شهرداری و مشارکت کرده و بنا بوده از این ساختمان سهم ببرد و نتیجه‌اش شده اینکه وظیفه نظارتی خویش را اصلاً انجام نداده است. اگر بپرسید در این مسئله مقصر کیست بخشی به ساختار غیر شفاف و معیوب به لحاظ مدیریت شهری منطقه اروند بر می‌گردد.

وی به دیگر علل وقوع این حادثه اشاره کرد و گفت: همچنین موقعیت تعارض منافع هم در این تقصیر نقش داشته است. در مرحله اول دو شرکت را به عنوان مشاور با تلقی اینکه ساختمان عمومی است، تعیین کردند. صلاحیت فنی شرکت‌های مشاور هم زیر سوال است یعنی از ابتدا طراحی و بعدش صدور پروانه نقشه‌های فنی و اجرا و نظارت فنی در این پروژه دچار اختلال و مشکل بوده و غیر اصولی انجام شده است. طراحی تنظیم نقشه‌ها و اجرا و نظارت اشتباه بوده و بیشترین سهم اشتباه متوجه شهرداری است البته سایر دستگاه‌ها هم وظیفه نظارت دارند که به وظیفه خودشان عمل نکردند.

وی از تهیه گزارش سی صفحه‌ای در این رابطه خبر داد و گفت: سی صفحه گزارش تهیه کردیم و همه عملکرد دستگاه‌های مربوط را مورد بررسی قرار دادیم و پرونده‌های قضائی را دیدیم. گزارش جامعی بود و عوامل اصلی و زمینه‌ای و ساختاری در این گزارش معرفی شدند. دو عامل زمینه‌ای اشکال ات ساختاری و تعارض منافع در اینجا مشهود است.

منبع: مهر لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر متروپل اخبار حقوقی و قضایی اخبار مرتبط سوالات رییس دستگاه قضا از مدیران تامین اجتماعی + فیلم ۱۴۰۱/۴/۲۹ تاکید اژه‌ای بر لزوم معرفی هر چه سریع‌تر گزینه پیشنهادی وزارت کار ۱۴۰۱/۴/۲۹ همه چیز درباره طلاق توافقی + شرایط آن ۱۴۰۱/۴/۲۹ ۱۳۶۰ پرونده مربوط به زیرمجموعه های تامین اجتماعی در حال رسیدگی ۱۴۰۱/۴/۲۹ تاکید ایران بر بازگرداندن کودک ایرانی به خانواده اش توسط دانمارک ۱۴۰۱/۴/۲۹ آزمون کانون وکلا پنجشنبه برگزار می شود ۱۴۰۱/۴/۲۸ آخرین ویدیو ها بیم و امیدهای تورمی ۱۴۰۱/۰۴/۲۹ ۲۰:۳۷ سوالات رییس دستگاه قضا از مدیران تامین اجتماعی + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۹ ۱۹:۴۳ قاچاقچیان محتکر می شوند ۱۴۰۱/۰۴/۲۹ ۱۹:۲۲ سوختن ۵۰ ساختمان در گرم ترین روز تاریخ انگلیس + فیلم ۱۴۰۱/۰۴/۲۹ ۱۹:۱۷ تاکید اژه‌ای بر لزوم معرفی هر چه سریع‌تر گزینه پیشنهادی وزارت کار ۱۴۰۱/۰۴/۲۹ ۱۸:۵۴ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال صرافی والکس خرید ارز دیجیتال خرید تتر خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۲۱:۳۲ کاربردهای جالب پیاز در خانه داری ۲۱:۲۰ مجمع عمومی عادی سالیانه صاحبان سهام شرکت بیمه دی برگزار شد ۲۱:۱۶ توصیه های طب سنتی و ابوعلی سینا برای تابستان ۲۱:۰۷ ثبت نام نهضت مسکن تا کی ادامه دارد؟ ۲۱:۰۰ سود ۷۰۰ ریالی فملی به ازای هر سهم ۲۰:۴۴ مهاجم سابق شارلروا به استقلال پیوست ۲۰:۴۰ تکلیف کریم باقری و تیم ملی مشخص شد ۲۰:۳۷ بیم و امیدهای تورمی ۲۰:۳۳ لغو تحریم ها برای اقتصاد ایران ضروری است / افزایش فشارهای اقتصادی بایدن تکرار همان سیاست شکست خورده است ۲۰:۳۲ با شوهر تنبل چطور رفتار کنیم؟ ۲۰:۲۵ ترجیح مردم برای نگهداری پول بیشتر شد؛ نشانه ای از انتظارات تورمی؟ ۲۰:۰۵ بهترین زمان برای «ورزش خانمها» ۱۹:۵۲ راهکار دلاری برخی رستوران ها و پزشکان برای دور زدن مالیات! ۱۹:۵۱ مرگ زودرس گریبان این افراد را میگیرد! ۱۹:۴۷ وزارت اقتصاد دستگاه های متخلف در صدور مجوزها را به سازمان بازرسی معرفی کرد + اسامی ۱۹:۴۳ سوالات رییس دستگاه قضا از مدیران تامین اجتماعی + فیلم ۱۹:۴۰ بستری ۴۹۰ بیمار جدید مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته ۱۹:۲۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ثبت شد: رشد ۳۲۲ درصدی سود خالص بانک ملت در خرداد ماه ۱۴۰۱ ۱۹:۲۲ قاچاقچیان محتکر می شوند ۱۹:۱۰ درمان جوش صورت سریعتر از آنچه فکر کنید ۱۸:۵۴ تاکید اژه‌ای بر لزوم معرفی هر چه سریع‌تر گزینه پیشنهادی وزارت کار ۱۸:۵۳ استقلالی‌ ها دست به دامن ایمیل شدند ۱۸:۴۳ سهمیه تماشاگران ایرانی برای هر دیدار جام جهانی به هفت هزار نفر رسید ۱۸:۳۵ خودروهای وارداتی برای دهک های پایین درآمدی است ۱۸:۳۲ گوئی (Gwei) در بلاکچین اتریوم چیست؟ ۱۸:۲۰ تمام علائم متداول ترین نوع اعتیاد + راه درمان ۱۸:۰۹ رشد پایه پولی کاهش یافت؛ اما همچنان بالاتر از میانگین بلند مدت ۱۸:۰۲ فساد و فرار مالیاتی نتیجه مالیات ستانی ممیز محوری ۱۸:۰۰ قیمت تلویزیون‌ ایکس ویژن چند؟ (جدول) ۱۷:۵۸ اگر این علائم را دارید آب کافی نمی نوشید ۱۷:۴۴ چشم کدام حیوان را انتخاب می کنید؟ پیام روحتان را اینجا دریافت کنید ۱۷:۲۹ ۱۳۶۰ پرونده مربوط به زیرمجموعه های تامین اجتماعی در حال رسیدگی ۱۷:۲۵ بخشش طلب مدافع پیشین پرسپولیس برای امور خیریه ۱۷:۲۰ با این راهکارها دیگر احساس تنهایی نکنید ۱۷:۲۰ ویتامینی که می تواند احساس افسردگی و اضطراب را کاهش دهد ۱۷:۱۱ زنگ خطر برای پرسپولیس و گلر شماره یک تیم ملی ۱۷:۰۶ خودروسازان بدترین وضعیت سودآوری میان صنایع بورسی را ثبت کردند/ قیمت گذاری دستوری بلای جان صنایع غذایی و دارویی ۱۷:۰۲ ۶ پدید‌ه‌ مرموز طبیعی؛ از باران خون تا طوفان سبز! + عکس ۱۷:۰۰ تورم و سقوط عجیب محبوبیت بایدن! ۱۶:۵۷ اعلام اضطرار برای خروج ۲ میلیون راس دام سبک از کشور/ وزن لاشه های دام به کمتر از نصف رسیده است ۱۶:۵۳ مصوبه دولت در تعیین‌ حداقل مستمری بازنشستگان مغایر قانون است ۱۶:۴۳ باورتون میشه آب کولر گازی این کاربردها رو داره ۱۶:۳۹ افزایش ذبح دام در کشتارگاه ها در خرداد امسال نسبت به پارسال ۱۶:۳۷ سرمایه گذاری در ارز دیجیتال چه مزایایی دارد؟ ۱۶:۳۶ جزئیاتی از بازی مافیا ملی پوشان در اردوی قطر ۱۶:۳۰ مصوبه حق مسکن کارگران و افزایش حقوق بازنشستگان باطل شد ۱۶:۲۲ ترفندهایی برای رفع لکه های سوختگی فرش و موکت ۱۶:۲۰ معوقه فروردین ماه بازنشستگان تامین اجتماعی کی پرداخت می شود؟ ۱۶:۱۴ مصوبه ۱۰ درصد پرداخت حقوق بازنشستگان توسط مجلس لغو شد ۱۶:۱۳ نرخ رشد نقدینگی دوباره صعودی شد؟ اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: متروپل اخبار حقوقی و قضایی دادستان کل کشور ساختمان های نا تامین اجتماعی مدیریت شهری وظیفه نظارت منطقه آزاد ساختمان ها ۱۴۰۱ ۰۴ ۲۹ دستگاه ها آتش نشانی ۱۴۰۱ ۴ ۲۹ نا ایمن بر عهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۹۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان

به گزارش خبرگزاری سازمان صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، به نقل از روابط عمومی سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری زاهدان ساعت ۵ و ۴۲ دقیقه صبح امروز، وقوع حریق ساختمان ۴ طبقه در خیابان ویلا، به سامانه ۱۲۵ سازمان آتش نشانی زاهدان گزارش و بلافاصله تیم‌های عملیاتی ایستگاه‌های ۶ و ۹ به محل حادثه اعزام شدند.
حریق در طبقه اول مجتمع به وقوع پیوسته که با حضور به موقع آتش نشانان در لحظات اولیه مهار و ️با توجه به انتشار و تراکم دود در طبقات، عملیات تهویه دود و جستجو همزمان توسط آتش نشانان انجام شد و تمام ساکنین به خارج از ساختمان انتقال داده شدند.
متاسفانه در این حادثه یک نفر از ساکنین دچار سوختگی جزئی شده بود که توسط آتش نشانان به نیرو‌های اورژانس تحویل داده شد.

دیگر خبرها

  • راه بیرون آمدن از سیاه چاله جمعیتی قدردانی از جامعه مامایی است
  • ستاره بارسا: باخت جلوی خیرونا تقصیر من بود
  • از ساخت و ساز ساختمان ناایمن در کرمانشاه جلوگیری شد
  • هشدار یونیسف درباره وقوع فاجعه در رفح
  • نیکا شاکرمی کیست؟ او چگونه از دنیا رفت؟
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد
  • رونمایی از ماکت عمارت تاریخی پست گیلان در شهرداری رشت
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی از یک دلال پتروشیمی در فارس
  • مهار آتش در آپارتمان چهار طبقه در زاهدان
  • تقویت سامانه بارشی در خوزستان