Web Analytics Made Easy - Statcounter

صورت‌های مالی سازمان بورس برای سال ۱۴۰۰ مهر تایید حسابرس مستقل را دریافت کرد که کاهش ۵۲ درصدی درآمد‌های سازمان بورس و شرکت‌های تابعه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ تا جذب ۱۷۶ نفر پرسنل رسمی در واپسین روز‌های تغییر دولت را نشان می‌دهد. با انتشار صورت‌های مالی سازمان بورس و اوراق بهادار در سایت سازمان بورس و اوراق بهادار و سامانه کدال در بررسی‌های اولیه آن اهم تغییرات ناشی از عملکرد سازمان در سال ۱۴۰۰ در آخرین دوره مدیریت سازمان در دولت قبل شامل موارد زیر بوده است:

کاهش ۲ هزار میلیارد تومانی درآمد‌های گروه در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ به میزان ۵۲% چشمگیرترین تغییر در صورت‌های مالی سازمان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عمده این کاهش درآمد به‌واسطه کاهش کارمزد نظارت بر معاملات بورس و فرابورس در سال ۱۴۰۰ بوده است

طبق صورت‌های مالی منتشر شده، سهم سازمان از کارمزد معاملات بورس و فرابورس از حدود ۱۶۳۶ میلیارد تومان به حدود ۵۰۳ میلیارد تومان کاهش پیدا کرده، اما سهم کارمزد سازمان از معاملات بورس کالا و انرژی از ۱۷۲ میلیارد تومان سال ۹۹ به ۲۹۸ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش پیدا کرده است

پرداخت حقوق، مزایا، اضافه‌کاری، عیدی، پاداش و کارانه کارکنان سازمان از ۸۸ میلیارد تومان سال ۹۹ به ۱۵۹ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است.

این تغییر ناشی از جذب ۱۷۶ نفر در نیمه نخست سال ۱۴۰۰ و افزایش پرسنل قراردادی و موقت سازمان از ۳۶۹ به ۵۴۷ نفر بوده. همچنین تعداد پرسنل پیمانکاری نیز با کاهش ۱۱۰ نفری به ۳۸ نفر رسیده با این حساب مجموع پرسنل سازمان در سال ۱۴۰۰ معادل ۵۸۵ نفر بوده است.

طبق بررسی‌های به عمل آمده این نفرات در انتهای دوره مدیریت پیشین تغییر وضعیت داده شده و ۶۶ نفر از این تعداد نیز نیروی جذب شده جدید هستند. سایر افزایش‌ها نیز ناشی از افزایش حقوق و دستمزد سالانه بوده است.

این مبلغ برای مجموع سازمان و شرکت‌های تابعه از ۲۳۹ میلیارد تومان در سال ۹۹ به ۳۸۷ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ افزایش یافته است لازم به ذکر است مجموع پرسنل مشغول به کار در سازمان و شرکت‌های تابعه تا پایان سال ۱۴۰۰ معادل ۱۲۸۷ نفر بوده است

همچنین منابع واریزشده سازمان به صندوق تثبیت به حدود ۲۲۰۰ میلیارد تومان رسیده که درآمد به دست آمده از معاملات صندوق در سال ۹۹ که در صورت‌های مالی سال ۱۴۰۰ شناسایی شده به ۴۰۶ میلیارد تومان رسیده است، با تقسیم این دو عدد به سود حدود ۱۸ درصدی در سال ۹۹ دست پیدا می‌کنیم. البته این سود طی سال‌های مختلف در داخل خود صندوق سرمایه‌گذاری مجدد شده و برداشتی از آن صورت نپذیرفته و پیش‌بینی می‌شود این عدد نیز با توجه به کاهش چشمگیر معاملات در سال ۱۴۰۰ کاهش زیادی داشته باشد.

همچنین مالیات پرداختی سازمان بورس و شرکت‌های تابعه در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۱۵۱ میلیارد تومان بوده است

انتشار صورت‌های مالی سازمان از مصوبات قانونی شورای‌عالی بورس بوده که سال گذشته برای نخستین بار صورت پذیرفته و در سال جاری نیز در راستای تحقق شعار شفافیت، صورت‌های مالی شرکت‌های تابعه سازمان بورس نیز برای نخستین بار منتشر گردیده است.

صورت مالی تلفیقی گروه شامل سازمان و شرکت‌هایی که سازمان در آن‌ها سهامدار عمده یا مالک سهادار ممتاز بوده است. این شرکت‌ها شامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، شرکت مدیریت فناوری بورس تهران، شرکت رایان بورس و شرکت توسعه مدیریت و آموزش بورس می‌باشد.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس اوراق بهادار معاملات فرابورس بورس کالا میلیارد تومان در سال صورت های مالی سازمان شرکت های تابعه سازمان بورس سال ۱۴۰۰ سال ۹۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۰۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟

وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹ بورس مبنی بر الزام شرکت‌ها به داشتن بازارگردان، موجب بازنگری سازمان بورس در مصوبه و تصویب مصوبه جدید واگذاری بازارگردانی به بورس و فرابورس شد.

به گزارش مشرق، شرکت بورس تهران در سال ۹۹ همزمان با وضعیت نزولی بازار سرمایه با صدور اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به اهمیت الزامات نقدشوندگی بازار و لزوم تنظیم عرضه و تقاضا جهت حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران، لازم است بازارگردانی از سوی ناشران و سهامداران در پذیرش شرکت‌ها الزامی شود.

بر این اساس هر ناشر ثبت شده در سازمان بورس مکلف شد از بازارگردان استفاده کند و کلیه ناشران قرارداد بازارگردانی با بازارگردان منعقد کردند.

بررسی چالش‌های مصوبه سال ۱۳۹۹ بورس

در این میان وجود چالش‌هایی در مصوبه سال ۹۹، مشکلاتی ایجاد کرد که سازمان بورس را برآن داشت تا مصوبه را مورد بازنگری قرار دهد.

یکی از چالش‌های مصوبه سال ۹۹ انبوه منابع ناشران بود که منابع مالی آن‌ها می‌توانست صرف تولید، سرمایه در گردش و پروژه‌های شرکت‌ها شود، اما صرف بازارگردانی شده بود.

چالش دیگر ممنوعیت تملک سهام شرکت‌های اصلی بر شرکت‌های فرعی زیر مجموعه بود که در پی آن باعث می‌شد یک ناشر، خود مالک سهام شرکت اصلی شود.

براین اساس مقرر شد مصوبه سال ۹۹ بازنگری شود و جلساتی با بورس و فرابورس برای ارائه راهکارهای لازم برای خروج از این چالش‌ها تشکیل و تصمیماتی اتخاذ شد.

در نهایت طی روزهای گذشته با تصویب هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار، بازارگردانی از حالت الزامی خارج و در اختیار بورس و فرابورس قرار گرفت و در کنفرانس خبری با حضور مدیران سازمان و بورس و فرابورس به جزئیات این مصوبه پرداخته شد.

به گفته عیوضلو عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهاداردر بازارهای بورس تهران، بازار اول و دوم فرابورس مصوبه سال ۹۹ از حالت الزام خارج شده است و این اختیار به بورس و فرابورس واگذار شد که اگر ناشری می‌خواهد از بازارگردان استفاده کند به این کار ادامه دهد.

عضو هیئت‌مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان این‌که ناشران بازار اول بورس، همچنان می‌توانند بازارگردان داشته باشند اظهار کرد: دیگر ناشران نیز در طی زمان با هماهنگی بورس و فرابورس برای الزام داشتن و یا عدم استفاده از بازارگردانی آن‌ها تصمیم‌گیری می‌شود.

لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست

همچنین گودرزی مدیرعامل بورس تهران با ارائه توضیحاتی درباره لغو مصوبه سال ۹۹ گفته است حدود ۲.۵ درصد از ارزش معاملات سهم بازارگردان است که نشان می‌دهد در نقد شوندگی اثر بالایی ندارند.

به گفته گودرزی تا ۲ ماه آینده اسامی شرکت‌های بورسی که از بازارگردانی معاف هستند اعلام خواهد شد و شرکت‌هایی که ملزم به بازارگردانی هستند نیز مشخص می‌شود.

مدیرعامل بورس تهران معتقد است لغو مصوبه سال ۹۹ به معنای حذف بازارگردانی نیست و تنها اختیار بازارگردانی را به بورس و فرابورس واگذار می‌کند.

منبع: میزان

دیگر خبرها

  • تغییرات آب و هوایی میانگین درآمد مردم جهان را کاهش می‌دهد
  • طعنه سنگین حسن روحانی به ابراهیم رئیسی و کاندیدای پوششی او در انتخابات ۱۴۰۰ /مگر نگفتید این‌ها بلد نیستند بورس را اداره کنند، ما می‌آییم اداره می‌کنیم
  • سقوط بزرگ فروش چین در انتظار اپل
  • پیش‌بینی‌های ناامیدکننده فروش آیفون در چین
  • کاهش درآمد استارباکس به دنبال تحریم‌های ضدصهیونیستی
  • چرا بازارگردانی به بورس و فرابورس واگذار شد؟
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • همتی: آقایان گمان می‌کنند با زدن دکمه کنترل نقدینگی، تورم خود به خود کاهش می‌یابد
  • ۲۳ درصد درآمد بودجه از سودِ سهام روی دوش بانک مرکزی