Web Analytics Made Easy - Statcounter

طبق آمار‌ها حدود ۱۵ درصد از جمعیت جهان یعنی بیش از یک میلیارد نفر با نوعی از معلولیت زندگی می‌کنند. افرادی که هر یک با توجه به نوع و شدت معلولیتشان، با محدودیت‌هایی برای زندگی شخصی و اجتماعی مواجه اند و در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و ... امکان مشارکت کمتری دارند.

در این بین آن‌ها اشتغال را مهم‌ترین چالش زندگی می‌دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه اشتغال، برای افراد غیر معلول هم معضل به شمار می‌آید، اما در جامعه معلولان این معضل حادتر است.

با این همه می‌توان حتی در میان معلولان می‌توان افرادی را دید که با همت و پشتکاری مثال زدنی نه تنها شاغل شده اند بلکه حتی توانسته اند برای افراد جویای کار دیگر هم فرصت‌های شغلی ایجاد کنند و در رقابتی با افراد عادی، نام خود را در فهرست کارآفرینان وارد کنند.

نابینایی که تاروپود اشتغال را در هم می‌تند

اولین نفر خانم مریم آقاجانی است؛ ۵۰ ساله و نابینا. او داستان زندگی خود را اینطور تعریف می‌کند: به دلیل ازدواج فامیلی پدر و مادرم، از بدو تولد چشمانم کم سو بود و رفته رفته بینایی ام را کامل از دست دادم.

او می‌گوید: از همان کودکی به هنر علاقه‌مند بودم، اما به علت مشکل بینایی نمی‌توانستم به امور دلخواهم بپردازم، خیلی از افراد می‌گفتند تو نمی‌توانی، چون نمی‌بینی، اما من توجهی نکردم.

خانم آقاجانی ابتدا سراغ قلاب بافی می‌رود و به گفته خود چیز‌هایی ساده و غیراصولی می‌بافد، اما سال ۸۸ فردی که مثل او مشکل بینایی داشته او را با مجتمع فرهنگی هنری فاطمه الزهرا اصفهان آشنا می‌کند.

این هنرمند کارآفرین ادامه داستان زندگی اش را اینطور ادامه می‌دهد  در این مرکز کار با ماشین‌های بافندگی را یاد گرفتم و مدرک آموزش فنی وحرفه‌ای را دریافت کردم؛ با استفاده از مدرکم وامی ۵ میلیون تومانی گرفتم، ماشین بافت خریدم و مشغول به کار شدم.

خانم آقاجانی معتقد است  قلاب بافی، گلیم بافی و قالی بافی کار‌هایی است که نابینا‌ها به خوبی از پس آن بر می‌آیند.

او که حالا سه نفر را در کنار خود مشغول به کار می‌بیند می‌گوید: تا قبل از شیوع بیماری کرونا سفارش بیشتری داشتیم و افراد بیشتری در کنار من مشغول به کار بودند. این افراد، معلولیت ندارند، اما در صورتی که سفارش بیشتری بگیرم می‌توانم برای معلولان هم فرصت شغلی ایجاد کنم.

کارآفرین ویلچرنشینی که ازپا ننشست

سعید رمضانی ۴۳ سال دارد، او در ۱۸ سالگی تصادف می‌کند و پای چپش از زانو قطع می‌شود. این حادثه آنقدر برایش دردناک بوده که نمی‌تواند درس خود را ادامه دهد، او خانه نشین و افسرده می‌شود.

اما آقا سعید چطور از جوانی افسرده به کارآفرینی پرتلاش تبدیل می‌شود؟ او بعد از دو سال خانه نشینی عزم خود را جزم می‌کند تا با معلولیتش کنار بیاید و زندگی را از نو بسازد.

آقای رمضانی می‌گوید: در ۲۰ سالگی تصمیم گرفتم خیاطی را از مادرم بیاموزم، کارم را با نخ کردن سوزن شروع کردم و در ۲۳ سالگی در یک تولیدی مشغول به کار شدم؛ در ۳۳ سالگی مادرم را از دست دادم و احساس می‌کردم باید هنر او را ادامه دهم؛ بنابراین در پارکینگ منزل مان یک تولیدی کوچک راه اندازی کردم.

او می‌گوید: با یکی از دوستانم که مشکل شنوایی داشت کار را آغاز کردیم؛ بعد از یک سال که کارمان گرفت تصمیم گرفتیم افراد بیشتری را به کار بگیریم آن هم فقط افراد معلول، در کنار خیاطی شروع به آموزش افراد توانخواه کردیم و موفق شدیم برای سه خانم و پنج آقای معلول شغل ایجاد کنیم.

گلایه کارآفرینان معلول از متولیان امور معلولان

مریم آقاجانی معلول کارآفرین از اداره کل بهزیستی استان اصفهان گلایه می‌کند و می‌گوید: کل بهزیستی از کار و حرفه ما حمایت نمی‌کند؛ در سال‌های قبل چند نمایشگاه و بازارچه برپا می‌شد که می‌توانستیم محصولاتمان را به نمایش بگذاریم و بفروشیم؛ اما این نمایشگاه‌ها برگزار نمی‌شود و کار ما هم دیده نمی‌شود.

او می‌گوید:  چون نابینا هستیم مردم خیلی روی کار ما حساب نمی‌کنند، فکر می‌کنند کاری از دستمان بر نمی‌آید! در صورتی که کاملاً برعکس است ما به کمک حس لامسه به بهترین شکل ممکن کار می‌کنیم.

این معلول کارآفرین از مردم و خیران درخواست می‌کند به مجتمع فرهنگی هنری فاطمه الزهرا در خیابان شمس آبادی اصفهان سری بزنند، کار بچه‌ها را از نزدیک ببینند و اگر اعتماد کردند سفارش بدهند تا کار آنان رونق بگیرد.

حتی بیرون آمدن از خانه برای معلولان سخت است

فرخنده محمودی مدیرعامل انجمن خیریه توانخواهان جسمی_ذهنی فردا می‌گوید: چگونه می‌توانیم از معلولان توقع کار کردن داشته باشیم در حالی که برای حضور آنان در جامعه کاری نکرده ایم؟!

او می‌گوید: سالهاست از مناسب سازی اماکن شهری صحبت می‌کنیم، اما در عمل همچنان ناموفق بوده ایم، تردد در شهر برای معلولان پر از موانع است و یک معلول ویلچری حتی نمی‌تواند وارد گذر فرهنگی چهارباغ شود.

این فعال حوزه معلولان از نبود مکان‌هایی برای عرضه توانایی‌ها و تولیدات معلولان هم انتقاد می‌کند.

محمودی می‌گوید: مستمری ماهیانه ۴۵۰ هزار تومانی که بهزیستی به هر معلول پرداخت می‌کند، چه مشکلی را می‌تواند برای او حل کند؟

قوانین اجرا نشده، چالش جدی اشتغال معلولان

بازتوانی اقتصادی و قطع وابستگی معلولان به حمایت‌های مالی مستقیم دولت از اهداف بهزیستی است. این را زهره ملائی کارشناس مسئول دفتر اشتغال اداره کل بهزیستی استان اصفهان می‌گوید و اضافه می‌کند: اشتغال نه تنها موجب کسب درآمد معلولان می‌شود بلکه خود راهکاری است که از بروز بسیاری از آسیب‌های فردی و اجتماعی و عوارض نامطلوب آن کم و از تحمیل هزینه‌های بیشمار به جامعه جلوگیری می‌کند.

او چالش‌های ایجاد اشتغال در حوزه معلولان را اینطور بر می‌شمرد 
۱-کامل اجرا نشدن قانون صندوق حمایت از فرصت‌های شغلی معلولان و مددجویان
۲-کامل اجرا نشدن قانون تخصیص سه درصد سهمیه استخدامی ویژه معلولان
۳-کارایی نداشتن برخی بند‌های قانون حمایت از معلولان، مصوب اردیبهشت سال ۱۳۸۳ مجلس شورای اسلامی درباره اختصاص ۶۰ درصد پست متصدی دفتری، اپراتور تلفن و ماشین نویسی در دستگاه‌های دولتی و عمومی به معلولان جسمی- حرکتی و نابینا
۴‌- نامشخص بودن وضع بازنشستگی مددجویان معلول و محقق نشدن اعتبارات ابلاغی به بانک‌ها
۵-کند بودن روند پرداخت تسهیلات مذکور
۶-سختگیری‌های بانک‌ها در پرداخت تسهیلات و درخواست ضامن با شرایط ویژه از مددجویان


بسته‌های تشویقی بهزیستی برای معلولان

کارشناس مسئول دفتر اشتغال اداره کل بهزیستی استان اصفهان می‌گوید: با این حال بهزیستی تلاش می‌کند به شیوه‌های گوناگون برای معلولان فرصت‌های شغلی ایجاد کند.

به گفته ملائی، کاریابی در دستگاه‌های دولتی و عمومی، پرداخت تسهیلات اشتغالزایی و کارفرمایی، برگزاری نمایشگاه و کارگاه‌های آموزشی اشتغال و جذب خیران در حوزه کارآفرینی و اشتغال از اقدامات بهزیستی برای اشتغال معلولان است.

تسهیلات کارفرمایی تسهیلاتی قرض الحسنه است که به کارفرمایانی که نیروی مورد نیاز خود را از بین جامعه معلولان تامین کنند تا سقف ۴۰ نفر به ازای هر نفر یک میلیارد ریال دریافت می‌کنند.

او می‌گوید: سازمان بهزیستی، به منظور ایجاد، تثبیت و توسعه اشتغال معلولان برای کارفرمایانی که نیروی مورد نیاز خود را از بین این گروه انتخاب کنند بسته‌های تشویقی در نظر می‌گیرد و حتی بیمه آنان را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت می‌کند.

ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نوع معلولیت

آرش اخوان طبسی مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان می‌گوید: یکی از بخش‌های آموزش مهارتی ویژه افراد کم توان و معلول است و برای افراد معلول متناسب با نوع معلولیتشان دوره‌های ویژه برگزار می‌کنیم.

او با معرفی یکی از طرح‌های ویژه برای آموزش هدفمند افراد کم توان گفت: اگر افراد کارآفرین بخواهند محصولی را تولید کنند و به نیروی کار احتیاج داشته باشند ما افراد معلول را شناسایی می‌کنیم و برای آن شغل مورد نظر آموزش می‌دهیم.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اصفهان درباره توانایی‌های معلولان می‌گوید: بعضی از نابینایان در زمینه خط بریل تبحر خوبی دارند، بعضی از آن‌ها با اینکه نمی‌بینند به کار با رایانه و گوشی تلفن همراه مسلط هستند و به ترجمه متون می‌پردازند؛ در حوزه صنایع دستی هم معلولان ظرافت‌های هنری خود را نشان داده اند.


مهارت آموزی رایگان معلولان

به گفته اخوان طبسی، پارسال به ۴۱۴ معلول حرفه‌هایی نظیر نقشه خوانی صنعتی، آماده سازی دوخت، تکثیر و پرورش گل آپارتمانی، کمک کار آشپز، گبه بافی، قالی بافی، شیرینی پزی و فیروزه کوبی آموزش داده شده و امسال هم ۲۶۸ معلول مشغول فراگیری این مهارت‌ها هستند.

او می‌گوید: این آموزش‌ها در قالب مشارکت با بهزیستی و بخش خصوصی به صورت رایگان ارائه می‌شود و هزینه‌ای از معلول اخذ نمی‌شود.

مدیر کل آموزش فنی حرفه‌ای استان اصفهان از راه اندازی یک شرکت تولیدی خیاطی ویژه افراد نابینا در اصفهان هم خبر می‌دهد.

معلولان نه تنها عضوی از جامعه که سرمایه‌های آن محسوب می‌شوند؛ افرادی که بسیاری از آن‌ها در رسیدن به اهدافشان خستگی ناپذیر نشان داده اند و توانسته اند همپای دیگر افراد تولیدکننده و حتی کارآفرین باشند. معلولان از مردم توقع اعتماد دارند و از مسئولان توقع فراهم آوردن شرایط کار؛ توقعی که به جاست.

گزارش از الهه صالحی

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: معلولان جسمی و حرکتی بهزیستی کشور استان اصفهان برای معلولان مشغول به کار کل بهزیستی او می گوید آموزش فنی حرفه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۰۹۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

به گزارش قدس خراسان، به نقل از پایگاه اطلاعاتی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، آیت الله سید احمد علم الهدی در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، با اشاره به ابعاد فرهنگی و دستاوردهای گسترده عملیات وعده صادق اظهار کرد: این روزها نقل هر محفل و مجلسی، صحبت پیرامون دستاوردها و پیامدهای عملیات وعده صادق است و عمدتاً این موردتوجه است که چقدر از این موشک ها به هدف نشسته و چند درصد رهگیری شده اما آنچه مهم‌تر از همه بود، اراده قوی، قدرتمند و مقتدرانه نیروهای مسلح ایران بود که اسرائیل را ذلیل کرد، هیمنه آن را درهم شکست و قلب مسلمانانی را که حکام آن ها، افراد دست نشانده، سرسپرده و بی لیاقت وابسته به جهان استکبار بودند، شاد کرد.

وی افزود: تمجیدی که از این عملیات در سطح عالم صورت گرفت، نسبت به ملتی بود که 45 سال است در معرض تهاجمات و تحریم های پیوسته دشمن هستند اما نه تنها عقب ننشسته اند بلکه امروز در این منطقه پربلا میدان داری می کنند.

ضرورت صیانت از فرهنگ انقلابی در جامعه

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی با تأکید بر ضرورت حفظ فرهنگ انقلابی در اقشار مختلف مردم و به خصوص جوانان خاطرنشان کرد: آن چیزی که نسل جوان ما باید درباره آن بیندیشد و ابعاد و سرمنشأ آن را دنبال کند، همین روحیه و فرهنگ انقلابی است. شما که شاهد این قهرمانی و قدرت هستید، امروز آن را لمس می کنید اما پیش از این ها، در دفاع مقدس بود که جهان درک کرد ایرانی ها حتی اگر هم با گوشت و پوست باشد اما در فتح المبین و خیبر عقب نشینی نمی کنند.

وی ادامه داد: یک عده افراد کوتاه فکر و اندک اندیش بودند که از همان روزهای اول به امام(ره) می گفتند شما با چه قدرتی می خواهید به مصاف شاهی بروید که دنیا پشت سر اوست اما هدف برآورده شد، مردم آمدند، این نهضت را به سرانجام رساندند و با سینه خشک به مصاف گلوله داغ رفتند تا کربلایی که شنیده ایم و شنیده اید، یکبار دیگر در خیابان های مشهد و تهران و تبریز و قم و اصفهان تکرار شود. اراده این ملت، پرورش یافته بر بستر انقلابی است که در فرهنگ خداباوری ریشه دارد. امام بزرگوار به مردم در این خط جهت داد و اندیشه ای را نهادینه کرد که در اراده انقلاب، دفاع مقدس و اکنون عملیات وعده صادق نمود پیدا می کند.

نیازمند تجدیدحیات فرهنگی هستیم

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروزه این نگرانی وجود دارد که نکند فرهنگ انقلابی گری در جامعه و به خصوص نسل جوان توسط دشمن براندازی شود. وقتی بینش های انقلابی رو به ضعف بگذارد و چشم ها متوجه زرق و برق جریان های مادی باشد، بدیهی است که این فرهنگ تضعیف شود و آن زمان است که آن اراده قوی رو به ضعف خواهد گذاشت

وی تأکید کرد: ما به یک تحول و تجدید حیات فرهنگی نیاز داریم تا نسل آینده بتواند در بستری از جهت گیری های انقلابی ملت رشد کند. این تحول هم باید از ناحیه ملت و دولت به صورت همزمان باشد؛ ملتی که فراتر از فرهنگ مشتری مداری در میدان باشد و دولتی که مافوق یک ناصح مشفق، برای صیانت از فرهنگ هزینه بدهد.

آیت الله علم الهدی گفت: اینکه شما بنده را ببینید و بابت حضور بانوان بدحجاب در بافت پیرامون حرم گلایه کنید، این همان منطق مشتری مداری است. عزیز من، فقط به گفتن ما نیست بلکه مردم و به خصوص جوانان متدین ما باید خودشان میدان داری کنند. از سوی دیگر، حکومت هم باید فراتر از یک ناصح مشفق، در میدان باشد و هزینه های اجرای فرهنگ را بپردازد چون صیانت از فرهنگ، هزینه دارد. نمی شود ما در سازمان برنامه و بودجه بنشینیم برای همه چیز کشور برنامه ریزی کنیم و بعد دست آخر ببینیم چقدر پول باقی ماند و همان خرج فرهنگ باشد.

وی بیان کرد: اگر مردم بخواهند یک گوشه بنشینند، تماشاچی باشند و بگویند آقای خطیب نماز جمعه، آقای نیروی انتظامی، شما بیا این ناهنجاری را درست کن، اینطور نمی شود! برادران و خواهران، جهت گیری انقلاب در جامعه ما با میدان داری مردم محقق می شود.

مراقب تکرار و تحریف کلام رهبری باشیم

امام جمعه مشهد با انتقاد از تحریف کلام و منطق رهبر معظم انقلاب در میدان عمل اظهار کرد: مایه تأسف است که امروزه شاهد تکرار و تحریف منطق رهبری در سطح مسئولان هستیم. به طور مثال، اوامر قطعی و صادرشده از ناحیه ولایت در مسائل فرهنگی به جای اینکه عمل شود، موردتکرار مستمر قرار می گیرد و مسئولین به صورت پیوسته همان چیزی را می گویند که رهبری فرموده اند. این چه بساطی است؟ رهبری می فرماید که عمل شود، نه اینکه شما تکرار کنید.

وی افزود: از یک جنبه دیگر، همین بحث جذب حداکثری که یکی از راهبردهای مقام معظم رهبری و به این معناست که همه جریانات دولتی و تشکل های مردمی همت کنند تا افراد از جریان های لائیک و لامذهب خارج و به جمعیت انقلابی افزوده شوند. این مبنای کلام و عمل است اما گاهی اوقات حرکت های ضدارزش و ناهنجاری در فلان برنامه تلویزیونی یا فلان نهاد حکومتی اجرا می شود که وقتی پیگیر می شویم، جواب می دهند به خاطر جذب حداکثری است. کدام جذب؟ می خواهید به بهانه پرکردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند، از خود برنجانید؟

نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مثلاً همین اواخر، اینکه پیوسته بر بازگشت عناصر ناپاک، ضدانقلاب و خارج نشین تأکید می شود، این از همان مصادیق تحریف است. وقتی هم که سوال می کنیم می گویند به خاطر جذب حداکثری. عزیزان من، حداکثری که با آوردن اینها جذب می شود، نه جذب شما بلکه جذب همین افراد می شود. این چه منطقی است که شما دارید؟

وی با اشاره به آیه 112 سوره مبارکه هود ادامه داد: خداوند متعال در قرآن کریم می فرماید «فَاسْتَقِمْ کَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَکَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِیرٌ» یعنی اگر شما در جریان استقامت خود، یک اراده قوی در مردم ایجاد کردید اما پاسدار آن نبودید، این طغیان در برابر نعمتی است که خداوند بینا به شما عنایت کرده و در درگاه پروردگار حساب و کتاب خواهد شد. برادران و خواهران، عزیزان من، مبنای عمل این است. کسانی که در بعضی حرکت ها و جریان های مردمی، مدعی توسعه فرهنگ دینی هستند، باید بیایند جامعه دینی را توسعه بدهند. این همان تحولی است که هم برپایه دستگاه های حکومتی و هم مبتنی بر اراده مردمی، می تواند منجر به اقتدار مضاعف ملت در عرصه های مختلف شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بررسی روند مناسب سازی منازل سالمندان و معلولان اشنویه
  • بلیت هواپیما و دیگر سامانه های حمل و نقل برای معلولان نیمه بها شد
  • امکان خرید بلیت نیم‌بها از سامانه‌های حمل‌ونقل ریلی و هوایی برای معلولان شدید
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • میدان داری مردم و دولت پیش نیاز تحول فرهنگی است
  • اعطای تسهیلات 4 میلیاردی به کارفرمایان در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • اعطای تسهیلات 40 میلیاردی به کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان + جزییات
  • کارفرمایان زنجانی در ازای به کارگیری معلولان تا ۴۰ میلیارد ریال تسهیلات دریافت می کنند