Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس- احمد طالبی: فعالیت‌های مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه به علت الحاق با دانشگاه مراغه به صفر رسیده و همچنان در رکود است.

این مرکز به عنوان تنها مرکز تحقیقاتی نجوم و اختر فیزیک کشور فعالیت علمی خود را از سال ۸۱ زیر نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز کرده است.

بیشتر از سه سال این مرکز علمی پژوهشی استقلال خود را از دست داده و در دولت قبل به دانشگاه مراغه الحاق شده و از آن روز عملکرد و فعالیت‌های آن هر روز رو به افول است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان رونق آن در سال صد‌ها طرح پژوهشی، تحقیقاتی و مقاله isi به همت استادان این مرکز تولید و در مجلات بین المللی به چاپ می‌رسید که حالا این تعداد به کمترین میزان رسیده است.

 

 

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه گفت: این مرکز به عنوان اولین و تنها مرکز پژوهشی صرفا تخصصی در حیطه نجوم و اخترفیزیک در ایران به پشتوانه رصدخانه مراغه تأسیس شده است.

هومان مرادپور افزود: حتی ipm پژوهشکده نجوم تهران تهران بعد از مرکز نجوم و اخترفیزیک مراغه  تأسیس شده است.

وی اضافه کرد: این مرکز قبل از ادغام از نظر تحقیقاتی و رتبه پژوهشی هم ردیف دانشگاه‌های تهران، شیراز و تبریز بوده است.

به گفته این دانشمند مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه، این مرکز با استقلال از دانشگاه مراغه می‌تواند به جایگاه قبلی خود بازگردد و به دستاوردهای قبلی خود برسد.

وی افزود : قبل از ادغام همه ساله با مدیریت مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه چندین همایش ملی برگزار می‌شد و ده‌ها استاد و محقق در این همایش‌ها شرکت می‌کردند و از زمانی که این مرکز استقلال خود را از دست داده دیگر از آن فعالیت‌ها علمی خبری نیست.

دیگر عضو هیات علمی مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه گفت: رصدخانه تاریخی مراغه هویت علمی و تاریخی ایران و مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک با هدف احیای تاریخ گذشته علم نجوم در این شهر تاسیس شده است.

مظفری افزود: فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی این مرکز در زمان رونق آن همزمان با فعالیت‌های پژوهشی دنیا و با مشارکت دانشمندان علم نجوم و فیزیک دنیا پیش می‌رفت.

وی اضافه کرد: فعالیت‌های این مرکز تحقیقاتی با فعالیت های علمی و پژوهشی دانشگاه مراغه همخوانی ندارد.

 

رئیس مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک نیز در این باره گفت: آمارها از کاهش فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشری این مرکز در سه سال گذشته است.

صادق‌نژاد افزود: تعداد مقالات isi این مرکز از ۱۱۴ مورد در سال نود و هفت به سه مورد در سال گذشته رسیده است.

وی اضافه کرد: تعداد طرح‌های پژوهشی این مرکز از ۱۹۷ طرح در سال نود و شش به صفر رسیده است.

به گفته، رئیس مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک، تعداد همکاران پژوهشی این مرکز از ۲۰ تا ۳۰ نفر به صفر رسیده است.

 

 

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی گفت: استقلال دوباره تنها مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک کشور در مراغه برای احیای دوباره نجوم یک ضرورت است.

علی علیزاده افزود: نام رصدخانه مراغه با علم نجوم ایران عجین گشته و توسعه علم نجوم، اختر فیزیک و رصد خانه تاریخی مراغه تنها با استقلال دوباره این مرکز علمی و تحقیقاتی محقق خواهد شد. 

وی اضافه کرد: طرح استقلال دوباره این مرکز علمی از دانشگاه مراغه به عنوان سئوال از وزیر در مجلس از طریق کمسیون آموزش به ثبت رسیده است.

نماینده مردم مراغه و عجب‌شیر در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: سه سال پیش ادغام مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک با دانشگاه مراغه فعالیت‌های آن را تحت تاثیر قرار داده است.

تلسکوپ ارزشمندی که در یکی از ساختمان‌های این مرکز در شهرکولی عصر نصب شده در حال خاک خوردن است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه مراغه علی علیزاده نماینده مردم مراغه و عجب شیر رصدخانه مراغه علم نجوم ایران احمد طالبی مرکز تحقیقات نجوم و اختر فیزیک مراغه دانشگاه مراغه فعالیت ها تنها مرکز علم نجوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد

بانک جهانی در آخرین گزارش خود زیر عنوان «بررسی چالش‌ها: مقابله با رکود اقتصادی و تورم» نگاشته است که حمایت از بخش خصوصی در افغانستان می‌تواند تا حدی از فروپاشی اقتصادی این کشور جلوگیری کند.

بانک جهانی گفته است کاهش ۲۶ درصدی رشد تولید ناخالص داخلی و حمایت‌های خارجی، تصویر روشنی را از چشم‌انداز تاریک اقتصادی افغانستان ترسیم می‌کند.

براساس گزارش بانک جهانی ممکن است چالش‌های ساختاری در بخش خصوصی همراه با کاهش حمایت‌های بین‌المللی مانع هر گونه پیشرفت اقتصادی در افغانستان شود.

برپایه این گزارش، این رکود اقتصادی می‌تواند سبب افزایش فقر و بیکاری در افغانستان شود تا جایی که نیمی از جمعیت آن به‌شدت نیازمند کمک‌های خارجی هستند.

به گفته بانک جهانی، کشاورزی در افغانستان می‌تواند سبب رشد اقتصاد در کشور شود.

این نهاد بین‌المللی همچنان سرمایه‌گذاری‌ در زیرساخت‌های آبیاری و نیز دسترسی دهقانان به بازارها برای افزایش بهره‌گیری از محصولات زراعتی‌شان را مهم خوانده است.

این در حالی است که پیش از این‌نیز بانک جهانی گفته بود این نهاد ۸۴ میلیون دلار کمک به افغانستان را به‌منظور مبارزه با بحران‌ اقتصادی و تطبیق پروژه‌های معیشتی در کشور تأیید کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • دمای هوا در شرق و جنوب شرق کاهش می‌یابد / تداوم فعالیت سامانه بارشی تا پنجشنبه
  • تداوم کیفیت هوای قابل قبول در پایتخت
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • هواوی مخفیانه از مسابقات تحقیقاتی در آمریکا حمایت مالی می‌کند
  • بانک جهانی خواستار حمایت از بخش خصوصی در افغانستان شد
  • تداوم بارش‌ها در ایران؛ ورود سامانه بارشی جدید از دوشنبه
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • رصدخانه مراغه؛ نگینی درخشان در تاریخ نجوم ایران
  • امیر خاموشی از مرکز آموزش هوانیروز شهید وطن‌پور بازدید کرد
  • بازدید فرمانده هوانیروز ارتش از مرکز آموزش هوانیروز شهید وطن پور اصفهان