Web Analytics Made Easy - Statcounter

صنعت شیلات در خراسان شمالی با توجه به سودآوری و نقش مهمی که در اقتصاد استان دارد اما متاسفانه از جمله صنایعی است که دچار غفلت و فراموشی شده است و حتی کسانی که به این امر اشتغال دارند همچنان در انتظار حمایت‌هایی از سوی سازمان‌های ذیربط هستند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرنگار تسنیم از  بجنورد، صنعت شیلات در خراسان شمالی با توجه به سودآوری و نقش مهمی که در اقتصاد استان خراسان شمالی دارد اما متاسفانه از جمله صنایعی است که دچار غفلت و فراموشی شده است و حتی کسانی که به این امر اشتغال دارند همچنان در انتظار حمایت‌هایی از سوی سازمان‌های ذی‌ربط هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به وضعیت کشاورزی و وجود استخر‌های فراوان ذخیره آب، این ظرفیت بالقوه استان در راستای پرورش ماهی  نیز در سایه عدم آموزش کشاورزان مغفول مانده زیرا با فعال شدن این ظرفیت، علاوه بر کمک به اقتصاد و اشتغال کشاورزان از نظر علمی نیز موجب می‌شود آب خروجی از استخر، غنی شده و املاح مورد نیاز گیاه را به صورت محلول از طریق آوندها به گیاه برساند، نتیجه این اقدام، افزایش تولید محصولات کشاورزی با کیفیت بهتر خواهد بود.

به حرکت در آوردن چرخ‌های اشتغال در استان نیز یکی دیگر از دست آوردهای شیلات در استان است زیرا باگسترش مجموعه‌های پرورش ماهی و آبزیان در استان واستفاده از فناورهای جدید در راستای توسعه این صنعت کمک شایانی به کاهش نرخ بیکاری در استان می‌شود.

بیش از 200 نفر اشتغال به پرورش ماهی در استان هستند  

مهدی قره چورلو مدیر امور شیلات جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به ظرفیت‌های فعال در حوزه شیلات استان اظهار داشت: بیش از 90 مزرعه پرورش ماهی سردابی و 80 مزرعه پرورش ماهی گرمابی در استان به فعالیت اشتغال دارند. همچنین تعدادی از کشاورزان نیز بدون نیاز به دریافت پروانه کسب استخر پرورش ماهی، در استخر‌های کشاورزی خود مشغول به پرورش ماهی قزل آلا هستند.

وی افزود: طبق سرشماری انجام شده در سال قبل بیش از 200 نفر مشغول به پرورش ماهی در استان هستند  که از این تعداد بیش از90 نفر به پرورش انواع ماهی گرمابی و بیش از 100 نفر  پرورش دهنده انواع ماهی سرمابی در استان اشتغال دارند.

قره چورلو با بیان اینکه بیش از 10نفر مشغول به پرورش ماهی‌های زینتی در استان هستند، افزود: در سال گذشته بیش از یک میلیون قطعه ماهی زینتی به کشور عراق توسط یک پرورش دهنده ماهی‌های زینتی بومی در استان انجام گرفت که این پرورش دهنده برای یافتن بازار هدف و جذب خریدار و توسعه طرح‌های خودبه جز شهر‌های نوار مرزی و کرمانشاه با خریداران کشور عراق نیز رایزنی کرده است.

وی با اشاره به نیاز استان درراستای جذب سرمایه گذار برای مزرعه پرورش ماهی خاویار افزود: صدور مجوز برای پرورش ماهی خاویار توسط دو سرمایه گذار در دست اجراست که نیازمند توجه و حمایت مسئولین مربوطه می‌باشد.

مدیر امور شیلات جهاد کشاورزی خراسان شمالی در پایان با بیان ظرفیت‌ شهرهای استان در حوزه شیلات گفت: رتبه نخست پرورش ماهی سردابی را شهرشیروان و گرمابی را شهرستان مانه و سملقان در استان دارند. همچنین شهرستان مانه و سملقان به دلیل شرایط اقلیمی خاص و وجود سد شیرین دره و رودخانه اترک بستر مناسبی برای پرورش ماهی گرمابی در استان است.

افزایش قیمت ماهی قدرت خرید مردم را پایین آورده است

سعید عزیزی یکی از فعالان حوزه شیلات در استان با اشاره به روند پرورش ماهی گفت: از ابتدای پرورش یک ماهی حدود یک سال زمان نیاز است که به نقطه فروش برسد و برای به رسیدن به حد فروش برای هر قطعه بیش از 1و نیم کیلو خوراک نیاز است.

این پرورش دهنده ماهی با اشاره به هزینه های بالای پرورش ماهی خاطرنشان کرد: افزایش قیمت خوراک و همچنین سایر هزینه‌های مجتمع‌های پرورش ماهی موجب می شود قیمت نهایی ماهی رشد داشته باشد و همین امر موجب کاهش قدرت خرید مردم و در نتیجه کاهش فروش می‌شود

وی افزود: اکنون بیش از 10 میلیارد تومان سرمایه در گردش در مجتمع در حال گردش است اما متاسفانه با کاهش فروش و افزایش هزینه نمی توان به توسعه و افزایش اشتغال متمرکز شد.

عزیزی در پایان تاکید کرد: اکنون بیش از 52 تن ظرفیت اسمی داریم که به دلیل کیفیت بالا ماهی پرورش داده شده توسط این مجتمع  با حداکثر ظرفیت فعالیت می‌کنیم اما به دلیل تغییر قیمت‌ها و هزینه‌ها امکان توسعه وجود ندارد.

پرورش " تیلاپیا" فرصتی برای اشتغال‌پایدار

پرویز رحمانی کارشناس حوزه شیلات خراسان شمالی با اشاره به پرورش ماهی تیلاپیا در استان اظهار داشت: با توجه به اینکه انواع مختلفی از ماهی در استان امکان پرورش دارند که ماهی تیلاپیا یکی از این موارد است که از طریق واردات به لحاظ ارزان‌تر بودن جای خود را در سفره‌های مردم بازکرده است. متاسفانه برای پرورش این ماهی سخت گیری‌های زیادی می‌شود و هم اینک در تعدادی از استان های سطح کشور به طور محدود مجوزهایی داده شده است در حالی که می‌توان در مناطقی که به آب‌های آزاد راه ندارد پرورش داده شود.

وی با اشاره به مناسب بودن تولید این ماهی در برخی نقاط استان خراسان شمالی به دلیل عدم ارتباط با آب‌های آزاد و محصور بودن در خشکی گفت: یکی از خصوصیات بارز این ماهی سازگاری با هرنوع شرایط آب و هوایی و محیطی است به طوری که می‌تواند دامنه‌ای از تغییرات شرایط محیط از جمله شوری آب، تغییر دما را تحمل کند و درآب‌های خیلی آلوده یا آب‌هایی که اکسیژن کمی دارند نیز دوام بیاورد.

این کارشناس حوزه شیلات معتقد است پرورش تیلاپیا فرصتی برای اشتغال‌پایدار در استان خراسان شمالی است که نباید از سوی مسئولان نادیده گرفته شود به این دلیل که این ماهی ارزش افزوده مناسبی ایجاد می‌کند و حتی می‌توان برای تولیدات استان نه تنها داخل کشور بلکه در بازارهای صادراتی  بخصوص در افغانستان یا حتی کشورهای آسیای مرکزی ایجاد کرد.

رحمانی در پایان اظهار داشت: این ماهی به دلیل رشد سریع، طول دوره پرورش کوتاه، مقاوم‌بودن به کم‌آبی، تکثیر آسان، مقاومت در برابر بیماری‌ها و امکان پرورش در آب‌های غیرمتعارف شور و لب‌شور و کیفیت مناسب گوشت، به‌عنوان دومین ماهی پرورشی رایج در دنیا شناخته می شود.

ارائه تسهیلات و واگذاری اراضی برای ایجاد مجتمع های شیلاتی  پرورش میگوتکمیل زنجیره تولید در شیلات فرصتی برای دوبرابر شدن صادرات آبزیان استارسال اقلام ضروری از طرف فعالان شیلاتی قشم به مناطق آسیب‌دیده از زلزله

هرچند طبق گفته‌های متخصصان پزشکی گوشت ماهی به نسبت گوشت پرندگانی مانند مرغ از نظر پزشکی بسیار مفیدتر است اما با کاهش قدرت خرید مردم با مسئولین برنامه‌ریزی دقیق تری انجام دهند تا سلامت جامعه در معرض خطر قرار نگیرد.

انتهای پیام/314/ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: استانداری خراسان شمالی استانداری خراسان شمالی خراسان شمالی پرورش ماهی اشتغال دارند پرورش دهنده حوزه شیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۱۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرنگار مهر، نامدار ملکپور صبح یکشنبه در جمع خبرنگاران چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: با توجه به وجود استخرهای ذخیره آب کشاورزی فراوانی که در سطح استان وجود دارد، با مشاوره کارشناسان مدیریت شیلات و امور آبزیان، کشاورزان می‌توانند نسبت به ماهی‌دار کردن استخرهای ذخیره آب کشاورزی خود اقدام نمایند.

وی افزود: در صورت بهره‌برداری کامل از این استخرهای ذخیره آب کشاورزی امکان تولید بیش از یک هزار تن ماهی قزل‌آلای رنگین کمان در سطح چهارمحال و بختیاری وجود خواهد داشت.

مدیر شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برای این کار باید کشاورزان نسبت به ذخیره ماهیان با وزن بین ۵۰ تا ۱۰۰ گرم اقدام نمایند تا در پایان فصل کشاورزی یعنی اواخر مهر یا اواسط آبان ماه ماهیان به وزن بازاری رسیده و روانه بازار مصرف شود.

ملکپور عنوان کرد: از دیگر اقداماتی که برای پرورش ماهی قزل‌آلا در این نوع استخرها می‌توان انجام داد استفاده از دستگاه‌های هواده اسپلش یا برج‌های هوادهی در استخر است.

وی خاطرنشان کرد: از مزایای پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی می‌توان به افزایش بهره‌وری محصول کشاورزی نیز اشاره کرد، آب استخرهای کشاورزی که در آن ماهیان پرورش داده می‌شوند غنی از املاح و مواد معدنی مناسب برای رشد سایر محصولات کشاورزی هستند.

کد خبر 6090769

دیگر خبرها

  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • فرصتی برای معرفی ظرفیت‌های سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • ۳۰ درصد کنسرو ماهی کشور در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود
  • تولید ۸۰ درصد تورهای ماهیگیری در سیستان و بلوچستان
  • رهاسازی ۷ هزار قطعه ماهی گرمابی در مزارع شیروان
  • بزرگترین مزرعه پرورش ماهی در مشگین شهر احداث می شود
  • تامین مولد سالم تولید ایمن و پایدار را به‌دنبال دارد
  • آغاز برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان
  • برداشت ماهی قزل آلا از مزارع پرورش ماهی در محیط دریا در گلستان