Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@00:46:11 GMT

حقوقی‌ها خریداران اصلی سهام

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۲۶۰۶

حقوقی‌ها خریداران اصلی سهام

با به صدا درآمدن سوت پایان معاملات در روز چهارشنبه، معاملات اولین ماه تابستان نیز به پایان رسید تا سهامداران برای شروعی دوباره در مردادماه، تعطیلات دوروزه خود را آغاز کنند.

روزنامه ایران: معاملات سهام در تیر ماه درحالی ادامه می‌یافت که شاخص‌ها از اواخر اردیبهشت ماه و پس از فتح قله یک میلیون و 607 هزارواحدی شاخص کل بورس، یک روند نزولی را در پیش گرفته بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روند که با خروج تدریجی سهامداران خرد از بازار همراه شده بود در تیر ماه نیز ادامه یافت تا در نهایت شاخص کل بازار سهام در حدود 5.53 درصد از ارتفاع خود را از دست دهد و به ایستگاه یک میلیون و 481 هزار واحد برسد.
همچنین در این ماه شاخص کل بورس 4.78 درصد و شاخص کل فرابورس 6.9 درصد از ارتفاع خود را ازدست دادند و مجموع ارزش کل بازار سهام به حدود 7141 هزار میلیارد تومان رسید.


تیغ دولبه تقسیم سود مجامع
تیرماه هر سال به‌دلیل برگزاری اکثر مجامع مهم شرکت‌های بورسی بسیار مهم است. بر اساس قانون، آن دسته از شرکت‌هایی که سال مالی آنها در انتهای اسفند ماه به پایان می‌رسد تا انتهای تیرماه فرصت دارند مجامع خود را برگزار کنند و از این‌رو در روزهای پایانی تیر ماه همواره شاهد ترافیک برگزاری مجامع بوده‌ایم.
اما مجامع تیرماه 1401 با سال‌های قبل دارای یک تفاوت اساسی بود. در مجامعی که این روز‌ها در حال برگزاری هستند مشاهده می‌شود که شرکت‌های بزرگ بازار با وجود افزایش قابل توجه ارقام سودهایی که برای سال 1400 شناسایی کرده‌اند اما درصد کمتری از سودهای خود را بین سهامداران تقسیم کرده‌اند. این موضوع که از سیاست‌های تشویقی مالیاتی و مصوبات گذشته شورای عالی بورس نشأت می‌گیرد می‌تواند به افزایش نقدینگی در شرکت‌ها و تأمین سرمایه درگردش آنها از طریق منابع داخلی کمک کند و این شرکت‌ها می‌توانند با تقسیم سود کمتر؛ بخشی از سرمایه‌هایی را که برای طرح‌های توسعه‌ای خود نیاز دارند با قیمتی ارزان‌تر از استقراض از سیستم بانکی تأمین کنند.
اما اصرار بیش از حد شرکت‌ها برای این موضوع می‌تواند جذابیت سهام این شرکت‌ها را برای آن دسته از سهامدارانی که به‌دنبال بازدهی‌های کوتاه مدت اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار کرده‌اند کاهش دهد و منجر به رویگردانی سهامداران از سهام این شرکت‌ها شود.
در جریان برگزاری مجامع تیر ماه، درصد پرداخت سود بازار از حدود 60درصد به 52 درصد کاهش یافت. 


شاخص‌های بنیادی بازار تقویت شده است
در تیر ماه کاهش قیمت سهام درحالی اتفاق می‌افتاد که عواملی چون، افزایش قیمت محصولات فروش رفته در گروه‌های محصولات غذایی، دارویی، سیمان، فلزات اساسی، شوینده، لاستیک و پلاستیک، پتروشیمی و خدمات ارتباطی و نیروگاه‌ها؛ افزایش 7درصدی در صادرات محصولات معدنی، افزایش درآمدهای عملیاتی و مانده سپرده‌گذاری‌ها در بانک‌ها و همچنین شروع سرمایه گذاری‌های دو یا چندجانبه بین‌المللی همگی بر تقویت شاخص‌های بنیادی شرکت‌های موجود در بازار گواهی می‌داد.
همکاری شرکت‌های نفتی ایران در زمینه نفت و حفاری با کشورهای روسیه، ونزوئلا و سایر کشورهای همسایه، درکنار کاهش موانع تجاری در بخش کشتیرانی و دریانوردی و شروع پروژه‌های بزرگ مقیاس ریلی و جاده‌ای در ایران و شروع طرح دولت برای انبوه‌سازی مسکن در ایران، از مواردی بود که شرکت‌های فعال در بازار سهام را برای افزایش درآمدها و سود‌سازی درماه‌ها و سال‌های آینده امیدوار می‌ساخت.
روند افزایش درآمدهای ریالی هرچند که با کاهش حاشیه سود عملیاتی برخی شرکت‌ها نیز همراه بود اما در نهایت باعث شد که کارشناسان نسبت‌های قیمت بر درآمد (P/E) کمتری را برای شرکت‌ها شناسایی کنند و طی این ماه این نسبت با کاهش 8 درصدی به سطح عدد 8 بازگردد و بازار از این نظر ارزنده شود.
همچنین در بازه یک ماهه نسبت قیمت بر فروش بازار (P/S) نیز 6 درصد کاهش یافت و به محدوده عدد 2.42 رسید.


حقوقی‌ها 10میلیارد برگ سهم از حقیقی‌ها خریداری کردند
روند انتقال سهام از حقیقی به حقوقی که از زمان «سقوط بزرگ» درسال 1399 همواره ادامه داشت، در ماه‌های انتهایی سال 1400 و دو ماه ابتدایی سال‌جاری معکوس شده بود. اما این رویه نتوانست در خرداد و تیرماه ادامه یابد تا در این دو ماه نیز حقوقی‌ها به‌عنوان تقاضا کنندگان اصلی بازار شناخته شوند.
آمارها نشان می‌دهد که در تیر ماه حقوقی‌ها حدود 10 میلیارد و 500 میلیون برگ سهم را از حقیقی‌ها خریده‌اند که با احتساب این عدد مجموع سهام خریداری شده از ابتدای سال به حدود 30 میلیارد برگ سهم می‌رسد و از این رو می‌توان حقوقی‌ها را تقاضاکنندگان اصلی بازار معرفی کرد.


ارزش معاملات خرد به پایین‌ترین سطح خود در 6 ماه گذشته رسید
روند نزولی ارزش معاملات خرد که از ابتدای خرداد ماه شروع شده بود در تیرماه نیز ادامه یافت تا میانگین 30 روزه ارزش این معاملات به عدد 3 هزار و 300 میلیارد تومان برسد.
روند کاهش معاملات خرد در دو روز پایانی تیر ماه حتی از این میزان کمتر بود و با ثبت اعداد 2096 میلیارد تومان در سه‌شنبه و 1673 میلیارد تومان در چهارشنبه گذشته، رکورد کاهش ارزش معاملات خرد در بازه 6 ماهه به نام این دو روز ثبت شد؛روندی که تا حدود بسیار زیادی به ترافیک مجامع در این روز‌ها مربوط می‌شود. باید توجه داشت که کاهش ارزش معاملات خرد به‌عنوان عاملی برای کاهش نقدشوندگی بازار می‌تواند جذابیت آن را برای سهامداران کاهش دهد.


70 درصد نمادهای بازار با کاهش قیمت روبه‌رو شدند
آمارها نشان می‌دهد که طی معاملات تیر ماه از 680 نمادی که در بازار مورد معامله قرار گرفته بودند، 199 نماد با افزایش قیمت و 481 نماد با کاهش قیمت به کار خود پایان داده‌اند و به این ترتیب در مقابل 30 درصد از نماد‌هایی که در بازه یک ماهه سبز رنگ بودند، 70 درصد نمادها در این ماه به رنگ قرمز درآمده‌اند.
براین اساس، از میان نماد‌های سبزرنگ 58 نماد رشد بالای 10 درصد، 43 نماد رشد بالای 5 درصد و 98 نماد نیز رشد کمتر از 5 درصد داشته‌اند. همچنین از میان نمادهای قرمزرنگ، 166 نماد بیش از 10 درصد، 175 نماد بیش از 5 درصد و کمتر از 10 درصد و 140 نماد نیز کاهش قیمت کمتر از 5 درصد را به ثبت رسانده‌اند.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: ارزش معاملات خرد میلیارد تومان تیر ماه کاهش قیمت حقوقی ها شاخص کل شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۲۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا

به گزارش همشهری آنلاین، صندوق بین‌المللی پول، با خوش‌بینی نسبت به رشد اقتصاد هند، پیش‌بینی کرد که اقتصاد آسیا در سال جاری به‌جای ۴.۲ درصد (پیش‌بینی ۶ ماه پیش) ۴٫۵ درصد رشد کند.

درعین‌حال، این نهاد بین‌المللی بزرگ‌ترین خطر برای اقتصاد آسیا را طولانی شدن اصلاحات در بخش املاک چین عنوان کرده که تقاضا را تضعیف می‌کند و احتمال وقوع تورم منفی طولانی‌مدت و ضربه زدن به سایر اقتصادها از طریق «سرریزهای تجاری مستقیم» را افزایش می‌دهد.

-عربستان قصد دارد تا قیمت نفت خود را برای مشتریان آسیایی تا بالاترین رقم طی ۵ ماه گذشته افزایش دهد که احتمالاً ۳ دلار در هر بشکه بالاتر از شاخص عمان / دبی می‌رسد. اکثر تحلیلگران رویترز انتظار دارند قیمت رسمی فروش نفت متوسط و نفت سنگین عرب هم به خاطر کمبود عرضه در بحبوحه کاهش تولید اوپک پلاس افزایش یابد.

-گروهی از شرکت‌های بیمه غربی اعلام کردند اعمال سقف قیمتی برای نفت روسیه غیرقابل اجرا بوده و فقط سبب پیوستن کشتی‌های بیشتری به ناوگان سایه شده است. گروه هفت، سقف قیمت را برای نفت روسیه تصویب کرد و شرکت‌های حمل‌ونقل و بیمه غربی زمانی می‌توانند در معاملات نفت روسیه شرکت کنند که قیمت آن کمتر از ۶۰ دلار در هر بشکه باشد.

- بانک جهانی در بیانیه‌ای اعلام کرد ۸۴ میلیون دلار برای مبارزه با مشکلات اقتصادی و اجرای پروژه‌های معیشتی به افغانستان کمک می‌کند. بر اساس بیانه این نهاد بین‌المللی، مبلغ ۷۰ میلیون دلار از این حمایت مالی از طریق صندوق امانی افغانستان و انجمن انکشاف بین‌المللی برای اجرای پروژه‌های معیشتی در ۶ حوزه و ۲۶ ولایت افغانستان هزینه خواهد شد.

-قیمت بیت کوین ۱۸.۶ درصد از سقف خود کاهش پیدا کرده و بسیاری از تحلیل‌گران انتظار دارند کاهش قیمت بیشتری را نیز تجربه کند. در آستانه جلسه FOMC، بیت کوین به محدوده ۵۷٬۱ هزار دلار رسیده است که از سقوط ۱۴ درصدی در یک هفته حکایت دارد. به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاران قدیمی با استفاده از فرصت ورود نقدینگی در حال فروش کوین‌های خود هستند.

- شرکت شل با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با هدف تمرکز بر عملیات‌های سودآورتر، از بازار برق در چین شامل تولید، تجارت و کسب‌وکارهای مربوط به آن خارج می‌شود و این تصمیم از پایان سال ۲۰۲۳ در حال اجراست. شرکت، «شل انرژی چین» یکی از اولین شرکت‌های خارجی بود که در بازار کاهش انتشار کربن چین شرکت کرد و برای تجارت در بازار برق چین نیز ثبت شده است.

- کمیته قیمت سوخت امارات متحده عربی روز سه‌شنبه اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از ماه آینده افزایش می‌یابد درحالی‌که گازوئیل ارزان‌تر خواهد شد. امارات در سال ۲۰۱۵ قیمت سوخت را آزاد کرد و بر همین اساس قیمت‌ها حامل‌های انرژی در این کشور منعکس کننده روند بازار جهانی نفت بود. البته قیمت‌ سوخت در دوره کرونا، به‌صورت موقتی تا مارس ۲۰۲۱ ثابت شده بود.

کد خبر 848822 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها هند اقتصاد صندوق‌ بین‌المللی پول

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • قیمت طلا به کف رسید؟/ قیمت جدید طلا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۲
  • پیش‌بینی جالب یک فعال بازار درباره قیمت طلا در هفته آینده/ طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟
  • یک پیش‌بینی از آینده بازار سکه /سکه‌های کوچکتر تغییر فاز دادند
  • تک‌روی سکه‌های کوچکتر نسبت به سایر قطعات/ سکه‌های حراجی به بازار نیامده است
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • جزئیات «عرضه اولیه» سهام شرکت حسین و فرزندانش!
  • گشتی در اقتصاد جهان | خوش‌بینی صندوق بین‌المللی پول به اقتصاد آسیا
  • مدل‌های جدید رنو بازار را می‌گیرد؟