Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@20:43:00 GMT

نمایش دیپلماسی پویای دولت سیزدهم در اجلاس تهران

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۳۲۷۷

نمایش دیپلماسی پویای دولت سیزدهم در اجلاس تهران

غلامرضا کحلکی گفت: دیپلماسی دولت سیزدهم، دیپلماسی پویاست و به همین دلیل در اجلاس تهران مواضع دو کشور روسیه و تهران در رابطه سوریه به مواضع ایران نزدیک شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ غلامرضا کحلکی، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگو با شبکه خبری تهران نیوز، درباره سفر رؤسای جمهوری روسیه و ترکیه به تهران گفت: سیاست خارجی ماهیت بدون توقف دارد، یعنی اینکه متوقف کردن سیاست خارجی و پیوند دادن آن به یک سری اصول و مبانی متفاوتی که در درون و بیرون از کشور مانع باشد، اشتباه بزرگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیاست خارجی حالت پویا دارد و از این رو در سیاست خارجی فعال، توقف‌ناپذیری باید عنصر کلیدی باشد.

وی افزود: سیاست خارجی باید بتواند منافع ملی را تأمین کند و در واقع سیاست خارجی نمی‌تواند به عنوان یک شعار مطرح باشد و همچنین نمی‌تواند ابزاری دست سیاستمداران با هدف برون‌رفت از بحران‌های داخلی باشد. نکته دیگر اینکه سیاست خارجی بازتاب‌دهنده و ادامه سیاست داخلی است. یعنی انعکاس سیاست داخلی در عرصه بین‌الملل نمود دارد و به تصویر کشیده می‌شود.
سیاست خارجی و راهبردهای ویژه

کارشناس مسائل بین‌الملل خاطرنشان کرد: سیاست خارجی باید به گونه‌ای باشد که بتوان به وسیله آن برای هر منطقه راهبرد ویژه‌ای داشته باشیم. اگر خودمان را صرفاً به غرب و یک برنامه و طرح پیوند بزنیم و سیاست خارجی را به خاطر آن متوقف کنیم، قطعاً شکست خواهیم خورد. در دولت آقای رئیسی سیاست خارجی با هدف پیگیری دیپلماسی اقتصادی و تأمین منافع ملی انجام می‌شود و از این رو استراتژی دولت آقای رئیسی در حوزه سیاست خارجی تأمین منافع ملی است.

کحلکی ادامه داد: دیپلماسی اقتصادی و دیپلماسی منطقه‌ای دولت آقای رئیسی، دیپلماسی پویاست. آقای رئیسی هدف دولت خود را از سیاست خارجی مشخص کرده است و این هدف گفت‎وگو در راستای منافع ملی و اهداف عالیه نظام انجام می‌شود. همچنین وحدت‌رویه و انسجام ملی پیرامون این مهم یعنی دیپلماسی و گفتمان عزتمندانه با عرصه جهانی نشان داده است که جواب می‌دهد. این اصول در سیاست خارجی دولت آقای رئیسی مشاهده می‌شود.
مهار بازیگری بد ترکیه توسط دولت سیزدهم

وی با بیان اینکه عملکرد دولت آقای رئیسی به‌گونه‌ای بود که در کریدور شمال به جنوب توانست ترکیه‌ای را که بازیگری چندگانه‌ای دارد وادار کند در کنار جمهوری اسلامی ایران و بعضاً روسیه بایستد، گفت: یعنی دولت سیزدهم توانست بازیگری بد و خراب‌کنندگی دولت ترکیه را مهار کند. هرچند هنوز ما معتقدیم ترکیه بازیگری قابل اتکا نیست و حتی هیچ بازیگری در دنیا به صورت صددرصد قابل اتکا نیست اما سیاست خارجی دولت آقای رئیسی نشان دادکه می‌توان در کنشگری دولت ترکیه منطق را به وجود آورد تا بیاید ذیل کنشگری جمهوری اسلامی ایران و روسیه قابل تعریف باشد.

این کارشناس منطقه تأکید کرد: امروز سه دولت ترکیه، روسیه و ایران به این باور رسیده‌اند که باید با تروریسم در سوریه بجنگند و حل مشکل سوریه از طریق سیاسی است نه نظامی و از سوی در قضیه کردها هم ترکیه و ایران با یکدیگر هم‌نظر شده‌اند که این خود دستاورد بزرگی برای سیاست خارجی دولت سیزدهم محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دولت آقای رئیسی سیاست خارجی دولت سیزدهم منافع ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۳۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • نگاه نوآورانه واحدهای تولیدی برای ورود به عرصه رقابت خارجی
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد
  • رکوردشکنی در فروش نفت و رشد اقتصادی بالا با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی در دولت سیزدهم
  • رشد تولید ماشین آلات صنعتی در دولت سیزدهم+ فیلم
  • زاخارووا: اظهارات بورل یک اعتراف بزرگ و راه تحقق صلح است
  • بورل: هیچ همبستگی میان اروپا درباره روسیه وجود ندارد
  • اردوغان سیاست ترکیه را «نرم» می‌کند
  • حسینی: دولت سیزدهم به تقابل میدان و دیپلماسی اعتقادی ندارد
  • رئیسی: حفاظت از محیط‌زیست باید مردمی شود