Web Analytics Made Easy - Statcounter

اعتراض‌ها در عراق به حملات روز گذشته به شمال این کشور ادامه دارد و علاوه بر بیانیه‌های شدیداللحن مقامات و چهره‌های سیاسی، مردم استان‌های مختلف به خیابان‌ها آمده‌اند و خواستار مجازات ترکیه هستند.

به گزارش مشرق، ابراز خشم و اعتراض مردم عراق به حمله روز گذشته به شهر «زاخو» واقع در استان «دهوک» در منطقه کردستان عراق که به کشته شدن ۹ تن و مجروحیت ۳۱ نفر منجر شد، همچنان ادامه دارد و آنها با تاکید بر این‌که، مسئولیت این حمله به گردن ترکیه است، خواستار اتخاذ  تصمیمی قاطعانه از سوی بغداد هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که ترکیه مسؤولیت این حمله را برعهده نمی‌گیرد و آن را به گردن پ.ک.ک می‌اندازد، «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق، امروز تصریح کرد که کارشناسان نظامی عراق حمله ترکیه به منطقه کردستان را تأیید کرده‌اند. حزب کارگران کردستان «پ.ک.ک»، نیز امروز، دست داشتن در حمله مرگبار روز گذشته به استان دهوک عراق را رد کرد.

از روز گذشته مقامات، چهره‌های سیاسی و گروه‌های عراقی هر یک در واکنش به این حمله بیانیه شدیداللحنی صادر می‌کنند و با نسبت دادن این حمله به ترکیه آن را به شدت محکوم می‌کنند.

«مصطفی الکاظمی» نخست‌وزیر عراق ضمن نسبت دادن این حمله به ترکیه، تأکید کرد: «عراق حق کامل خود در پاسخ به این تجاوزها را محفوظ می‌داند و تمام اقدامات لازم برای حفظ مردم این کشور و تحمیل کردن تبعات تنش مستمر به طرف متجاوز را اتخاذ خواهد کرد».

«سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر نیز روز گذشته در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ترکیه با این گمان که عراق نمی‌تواند پاسخ دهد مگر -با عرض تأسف شدید- با بیانیه ضعیف وزارت خارجه، وقاحتش را زیاد کرده است.» 

دیالی؛ آتش‌زدن پرچم ترکیه در خانقین

ساکنان استان دیالی عراق نیز با تظاهرات در شهر بعقوبه، به حمله مرگبار روز گذشته ترکیه علیه شهر زاخو، اعتراض کردند.

شماری از ساکنان این استان، همچنین امروز در شهرستان «خانقین» واقع در استان دیالی، پرچم ترکیه را به آتش‌کشیدند.

به نوشته «المعلومه» ده‌ها نفر از شهروندان عراقی با تظاهرات در شهرستان خانقین در اعتراض به حمله روز گذشته ترکیه به زاخو، پرچم این کشور را به آتش کشیدند. 

تظاهرات صدها نفری در ذی‌قار و بصره

صدها نفر از شهروندان استان‌های ذی‌قار و بصره، با برگزاری تظاهرات در اعتراض به حمله روز گذشته علیه شهروندان عراقی در شمال این کشور، از دولت مرکزی خواستند تا گامهایی عملی در محکومیت این حمله خونین اتخاذ کند.

تظاهرات‌کنندگان از دولت مرکزی عراق خواستند تا پاسخی قاطع به تجاوزهای ترکیه به منظور جلوگیری از تکرار آن بدهد و گام‌های قاطعانه‌ای در این مسیر بردارد.

تحرک نمایندگان پارلمان منطقه کردستان برای بستن مرز با ترکیه

«دیاری انور» عضو پارلمان منطقه کردستان عراق، نیز امروز تصریح کرد که کمپین جمع آویو امضا در پارلمان کردستان عراق، برای بستن مرز با ترکیه آغاز شده است.

وی در گفت‌وگو با المعلومه، تصریح کرد: «ترکیه جنایت بزرگی مرتکب شده است که این بار باید قاطعانه در مقابل آن ایستاد، زیرا از همه عرف‌ها و ارزش‌های انسانی تخطی کرده است. نمایندگان پارلمان کردستان کمپینی برای جمع‌آوری امضا به منظور وادار کردن دولت منطقه کردستان به قطع مبادلات تجاری با ترکیه و پایان دادن به حضور شرکت‌های این کشور در شهرهای منطقه کردستان آغاز کردند».

تظاهرات در مقابل سفارت ترکیه در بغداد

منابع رسانه‌ای عراق همچنین از تظاهرات شب گذشته شمار زیادی از شهروندان عراقی در بغداد در مقابل سفارتخانه آنکارا و تاکید بر ضرورت اخراج سفیر ترکیه در عراق خبر دادند.

به نوشته شفق‌نیوز، تجمع معترضان در مقابل این سفارتخانه، موجب شد تا یکی از کارمندان این سفارتخانه به منظور آرام کردن فضا، پرچم ترکیه را از بالای ساختمان آن، پایین آورد و پس از آن بود که از تظاهرات‌کنندگان خواسته شد تا به تجمع خود پایان دهند.

بسته شدن مرکز صدور روادید ترکیه در کرکوک

امروز با تجمع معترضان عراقی در مقابل مرکز ویژه صدور روادید ترکیه در کرکوک، این مرکز بسته شد و معترضان عراقی، پرچم عراق را جایگزین پرچم ترکیه کردند.

پایین کشیدن پرچم ترکیه از بالای کنسولگری ترکیه در اربیل و نجف اشرف

در ادامه اعتراض‌های مردمی در استان‌های مختلف عراق، تظاهرات‌کنندگان در نجف اشرف و اربیل، پرچم‌های ترکیه را از بالای ساختمان‌های کنسولگری‌ ترکیه در این دو استان و مراکز صدور ویزا، پایین کشیدند.

برخی منابع نیز از آتش زدن پرچم ترکیه در نجف اشرف از سوی مردم خشمگین عراق خبر دادند و تصاویر آن نیز در شبکه‌های اجتماعی در حال بازنشر است.

درخواست نمایندگان عراقی برای اخراج سفیر ترکیه و محدود کردن مبادلات تجاری با آنکارا

شماری از نمایندگان پارلمان عراق، امروز با حضور در یک نشست خبری، ضمن محکوم کردن این حمله خونین ترکیه، خواستار اخراج سفیر این کشور از بغداد و محدود کردن حجم مبادلات تجاری میان دو کشور و فراخواندن کاردار عراق از خاک ترکیه شدند.

به نوشته السومریه، نمایندگان عراقی، همچنین خواستار مداخله سازمان‌ملل در این پرونده شدند و تاکید کردند: «روسای قوای سه‌گانه نتوانستند عزت مردم عراق را حفظ و احیا کنند، بنابراین ما واکنش و پاسخ دیگری خواهیم داشت».

بر اساس این گزارش، بیش از یکصد نماینده عراقی با جمع‌آوری امضا، خواستار برگزاری نشست فوق‌العاده پارلمان برای بررسی پیامدهای حمله روز گذشته به استان دهوک شدند.

«محمد نوری» یکی از نمایندگان حاضر در این نشست خبری بر ضرورت قطع مبادلات تجاری با ترکیه و تحریم کالاهای آن، علاوه بر اخراج سفیر ترکیه تاکید کرد و گفت: ما لایحه‌ای به منظور اصلاح قانون تنظیم روابط عراق و ترکیه ارائه خواهیم کرد و نشستی‌ فوق‌العاده برگزار خواهیم کرد و تاکنون بیش از ۱۰۰ نماینده عراقی، درخواست برگزاری این نشست را امضاء کرده‌اند که به ریاست پارلمان تحویل داده خواهد شد.

اتاق بازرگانی دیالی دستور تحریم واردات کالاهای ترکیه‌ را صادر کرد

 اتاق بازرگانی دیالی، امروز (پنجشنبه، ۲۱ ژوئیه)،  به حمله عصر روز گذشته به شمال عراق و کشته شدن ۹ نفر و مجروحیت ۳۱ شهروند عراقی واکنش نشان داد.

در حالی که ترکیه مسؤولیت این حمله را برعهده نمی‌گیرد و آن را به گردن پ.ک.ک می‌اندازد، «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق، امروز تصریح کرد که کارشناسان نظامی عراق حمله ترکیه به منطقه کردستان را تأیید کرده‌اند.

در همین راستا، اتاق بازرگانی دیالی، امروز (پنجشنبه، ۲۱ ژوئیه)، بخشنامه‌ای فوری درباره نحوه برخورد با آنکارا و پاسخ به حمله خونین روز گذشته در شمال عراق صادر کرد.

به نوشته وبگاه «العهد»، «موسی التمیمی» عضو اتاق بازرگانی «دیالی» اعلام کرد که در بخشنامه صادره، از تمامی تجار خواسته شده که از واردات انواع کالاهای ترکیه خودداری کرده و از شرکت های گردشگری نیز خواسته شده که سفر به آنکارا و سایر شهرهای ترکیه را تبلیغ نکنند».

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار خودرو تحولات اوکراین قیمت ترکیه عراق کردستان عراق حمله ترکیه به عراق پارلمان عراق سفارت ترکیه استان دهوک خودرو قیمت های روز در یک نگاه حوادث سلامت حمله روز گذشته منطقه کردستان مبادلات تجاری اتاق بازرگانی روز گذشته اخراج سفیر پرچم ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۵۳۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس، «غفران مهدی سوادی» معروف به «ام فهد» یکی از چهره‌های اثرگذار شبکه‌های اجتماعی تیک‌تاک و اینستاگرام بود و ده‌ها هزار کاربر او را دنبال می‌کردند.   به گفته یک مقام امنیتی عراق که خواست نامش فاش نشود، یک ضارب ناشناس روز جمعه «ام فهد» را در حالی که سوار بر خودروی شخصی‌اش بود با اسلحه هدف قرار داد و به قتل رساند.    این مقام امنیتی اعلام کرده که قاتل، گوشی «ام فهد» را ربوده و از محل متواری شده است.   این قتل در «زیونه» اتفاق افتاده است؛ همان محله‌ای که «هشام الهاشمی» محقق و کارشناس امنیتی برجسته عراقی در سال ۲۰۲۰ به ضرب گلوله کشته شد.   قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، این محله محل زندگی مسئولان نظامی بود و از مناطق معتبر و شاخص بغداد محسوب می‌شد.    «غفران مهدی سوادی» اولین شخصیت برجسته رسانه‌های اجتماعی نیست که در مرکز بغداد به ضرب گلوله کشته می‌شود. سال گذشته هم «نور السفا» یا «نور بی ام»، یکی از چهره‌های مجازی با طرفداران متعدد در شبکه‌های اجتماعی نیز در این شهر به ضرب گلوله کشته شد.   یکی از همسایگان «سوادی» درباره حادثه قتل این اینفلوئنسر عراقی می‌گوید: پس از شنیدن صدای شلیک دو گلوله به خیابان آمدم و دیدم که درِ ماشین باز است و «ام فهد» روی فرمان افتاده است.   به گفته این فرد که خود را «ابو آدم» معرفی کرده، زنی که در خودرو همراه «ام فهد» بود، بلافاصله پس از حادثه از صحنه فرار کرده است.   سال گذشته یک دادگاه عراقی «ام فهد» را به دلیل انتشار چندین فیلم و ویدئو حاوی اظهارات ناپسند و رفتار‌های ناشایست عمومی در رسانه‌های اجتماعی به ۶ ماه زندان محکوم کرد.   نقش تأثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی در عراق، مدتی است از ترویج محصولات زیبایی و لباس، به پروژه‌ها و برنامه‌های دولتی گسترش یافته است.    این چهره‌های تأثیرگذار مجازی، در مراسم رسمی دولتی به عنوان چهره‌های تجاری کلیدی در حوزه‌های ورزشی، امنیتی و فرهنگی طبقه‌بندی می‌شوند.   چند روز پیش انتشار ویدئو‌هایی با حضور یک اینفلوئنسر برجسته در نود و سومین سالگرد تاسیس نیروی هوایی عراق با واکنش‌های شدیدی مواجه شد.   پس از انتشار این ویدئو‌ها بسیاری از صاحبنظران، از وزارت دفاع عراق به دلیل اجازه‌دادن به این افراد برای ضبط ویدئو از سایت‌های حساس نظامی و انتشار آنها انتقاد کردند.   این وزارتخانه از اقدام خود دفاع و اعلام کرد که در عصر رسانه‌های اجتماعی، عراق هم مانند دیگر کشور‌های جهان، از اینفلوئنسر‌ها در کنار رسانه‌های سنتی برای برقراری ارتباط با مردم استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • تولید میدان گازی بزرگ عراق پس از حمله پهپادی متوقف شد
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • پارلمان عراق قانون ممنوعیت همجنس‌بازی را تصویب کرد
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • انتشار تصاویر حمله پهپادی به میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • تصاویر حمله پهپادی به یک میدان گازی در سلیمانیه عراق
  • معاون استاندار قم بر افزایش مبادلات تجاری با روسیه تاکید کرد