Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصغر شالبافان روز پنجشنبه در جریان سفر به این شهرستان به خبرنگار ایرنا گفت: هدف از سفر به این منطقه کمتر برخوردار، بررسی این ظرفیتها و رفع موانع توسعه است.

وی یکی از ظرفیت های مروست را قلعه تاریخی آن دانست و اظهار داشت: این قلعه در تملک یکی از دستگاههای نظامی هست که مقرر شد با پیگیری های وزارت خانه تلاش شود تا این تملک در اختیار وزارت میراث قرار گیرد و بهره برداری از آن در راستای حوزه گردشگری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته وی مقرر شد برای گذر گردشگری مروست هم که محل عبور گردشگران است از محل اعتبارات میراث استان یزد مبلغی برای مرمت و آماده سازی آن اختصاص یابد.

وی ادامه داد: تلاش میکنیم با پیگیری از طریق مبادی ذیربط، مسائل این شهرستان را پیگیری کنیم تا زمینه توجه بیشتر به زمینه های گردشگری مروست  فراهم شود.

گزارش دیگری حاکیست معاون گردشگری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از لزوم معرفی بیشتر شهرستان ابرکوه خبر داد. 

شالبافیان در دیدار با امام جمعه ابرکوه با بیان اینکه معرفی ابرکوه به خوبی انجام نشده و دچار ضعف است، اظهار کرد: باید برنامه مشخصی را تدوین کنیم که چگونه اطلاع رسانی این دیار صورت بگیرد و از سوی دیگر هم ما هم بسترها را برای معرفی آثار شهرستانها در پایتخت فراهم کردیم که ابرکوه نیز می‌تواند از این بسترها برای معرفی استفاده کند. 

وی با بیان اینکه موقعیت جغرافیایی بدون نگاه تبعیضی در اولویت است، گفت: به جهت موقعیت جغرافیایی اماکنی که دور از مرکز است را با نگاه شناخت دقیقی که از ابرکوه دارید می‌توانید معرفی کنید. 
این مسئول در خصوص برخی از اماکن تاریخی ابرکوه و مطالباتی که در این حوزه وجود دارد، گفت: در خصوص بافت تاریخی شهرستان ابرکوه براساس نگاه مقام عالی وزارت و معاونت محترم میراث فرهنگی، تسهیل زندگی مردم در بافت اولویت دارد ضمن اینکه باید اصول صیانت از ارزش‌های بافت تاریخی رعایت شود لذا من حتما موارد مورد نظر را به این دو مقام ارجاع خواهم داد.

مروست و ابرکوه به ترتیب در ۲۰۰ و ۱۴۰ کیلومتری شهر یزد قرار دارد.

برچسب‌ها گردشگری مروست ابرکوه

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری مروست ابرکوه گردشگری مروست ابرکوه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۵۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: در نشست هم‌اندیشی و هم افزایی با اهالی حوزه فرهنگ و هنر بخش کدکن تربت‌حیدریه افزود: "گردشگری ادبی" که برخاسته از جاذبه‌های وابسته به حوزه زبان و ادبیات است، یکی از حلقه‌های مفقوده در صنعت گردشگری این استان و به خصوص شهرستان تربت‌حیدریه است.

حسن گیاهی افزود:  گردشگری ادبی نقش مهمی در حفظ و حراست از میراث زبانی دارد و با توجه به تامل و تفکر در ریشه‌های فرهنگی می‌توان آن را فرهنگی‌ترین نوع گردشگری نامید.

مدیر برنامه‌ریزی و توسعه گردشگری روستایی اداره کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: این شاخه از گردشگری با توجه به ادبیات، به ویژه ادبیات سنتی و محلی که برانگیزاننده حس نوستالژیک است علاقه مندان و طرفداران زیادی را به خود جلب کرده‌ است.

گیاهی افزود: کدکن در کنار کوچه باغ‌های عبیرآمیز و مُشک‌سار و کوه‌های سر به فلک کشیده خود، بهتران و مهترانِ عرفان و ادب ایران زمین همچون "فریدالدین ابوحامد عطار نیشابوری"، استاد دکتر "محمدرضا شفیعی کدکنی"، "ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار)" و بسیاری از دیگر از مفاخر را پرورانده است.

وی اظهار کرد: از این روی اگر بگوییم از این منطقه عِطر و طعم فرهنگ و ادب و عشق و عرفان و شعر و شور به مشام جان عاشقان می‌رسد، سخن به گزافه نگفته‌ایم.

او ضافه کرد: این شهر (بخش) که در دامنه رشته کوه کوهسرخ (ملکوه) و تقریبا درست در میانه نیشابور و تربت‌حیدریه قرار دارد، هرچند اکنون یکی از چهار بخش شهرستان تربت‌حیدریه به شمار می‌رود، اما در گذشته از مضافات ابرشهر نیشابور کهن (بخشی از جغرافیای نیشابور کهن) بوده و لهجه مردم آن نیز به گویش نیشابوری نزدیکتر است.

این کارشناس میراث فرهنگی گفت: امروز مقبره شیخ ابراهیم ابن اسحاق (پدر عطار نیشابوری) که در فضایی باز بین مزارع سرسبز باران خورده قرار دارد، محل توقف بسیاری از ادیبان و پژوهشگرانی است که در سفر به جنوب خراسان رضوی، اندکی در این مکان بیتوته می‌کنند.

گیاهی افزود: مجموعه معماری تاریخی شیخ حیدر (باغ مزار)، موزه باستان‌شناسی و نیز مسجد جامع تاریخی و زیبای حاج حسن کدکنی از دیگر ظرفیت‌های موجود برای تبدیل این منطقه به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه است.

بخش کدکن به مرکزیت کدکن با مساحت ۸۷۶ کیلومترمربع دارای ۱۷ روستا، ۲ دهستان و بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کنونی آن حدود ۱۴ هزار نفر در ۶۵ کیلومتری شمال غربی مرکز شهرستان تربت‌حیدریه واقع است. از این میزان جمعیت، افزون بر سه هزار نفر ساکن شهر و بقیه ساکن روستاها هستند و این جمعیت از ۲ قومیت فارس و ترک تشکیل شده‌ است.

مرکز شهرستان ۲۲۴ هزار نفری تربت‌حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.

دیگر خبرها

  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری، اقتصاد زیارت و گوهرسنگ‌ها در اکسپو‭۲۰۲۴ تهران 
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • کوتاهی در معرفی استان کرمان قابل قبول نیست