Web Analytics Made Easy - Statcounter

در نشست علمی تخصصی مرکز پژوهشگاهی توسعه و آینده‌نگری بیان شد: طراحی و سنجش شاخص عدالت آموزشی اکسیر گمشده برنامه های توسعه کشور هست.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هشتاد و سومين نشست علمي-تخصصي با عنوان چگونگي تحقق عدالت آموزشي در برنامه هفتم توسعه با سخنراني ابوالقاسم نادري؛ استاد دانشگاه تهران و خانم رضوان حكيم زاده؛ عضو هيئت علمي دانشگاه و معاون وزير آموزش و پرورش با مشاركت فعال جامعه علمي، پژوهشي، دانشگاهي، انديشگاهي، صاحبنظران، مديران و كارشناسان دستگاههاي اجرايي ملّي و استاني به صورت مجازي برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نشست ابوالقاسم نادري در خصوص بحث عدالت آموزشی در کشور گفت: طراحی و سنجش شاخص های عدالت آموزشی اکسیر گمشده برنامه های توسعه کشور هستند. واضحترین کار در تحقق عدالت آموزشی تدوین شاخص ها و سپس سنجش این شاخص هاست. که متاسفانه اجرا نشده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: گام آخر پیوند دادن شاخص ها و معیارهای تحقق عدالت آموزشی با منابع و ردیف های اعتباری است که باید توجه ویژه ای در برنامه هفتم توسعه به این مهم اتفاق بیفتد.

نادری در تشریح تدوین عدالت آموزشی در برنامه هفتم بر شاخص سازی تاکید کرد و افزود: ما باید به لحاظ نظری به یک توافق بر سر مفهوم عدالت آموزشی دست پیدا کنیم و این مهم را نباید از یاد ببریم که برابری آموزشی مفهومی در مقابل عدالت آموزشی است.

وی در تشریح تفاوت دو مفهوم برابری و عدالت آموزشی گفت: در مفهوم برابری آموزشی همواره به توزیع برابر منابع دولتی توجه می شود اما باید در مفهوم عدالت آموزشی باید علاوه بر منابع به اصل پیامد های برابری آموزشی و بازار کار توجه ویژه ای شود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه در خصوص تعریف ساده عدالت آموزشی گفت: بهره مندی به اندازه استحقاق به معنای عدالت آموزشی است.

وی در خاتمه سخنان خود گفت: ما در اصل عدالت آموزشی باید با استفاده از سازکار های متنوع بتوانیم تخصیص منابع را به صورت هدفمند پیش ببریم. با سازکار های دانش آموز محور و عملکرد محور و حتی پیامد محور می توانیم در تخصیص منابع به بهترین شکل عمل کنیم.

در ادامه این نشست خانم رضوان حكيم زاده؛ معاون آموزش ابتدایی وزير آموزش و پرورش به عنوان سخنران دوم ضمن تقدیر از برگزاری این نشست گفت: چنانچه بپذیریم آموزش به عنوان یک اصل توسط دولت برای مردم باید فراهم شود باید به این سوال جواب دهیم چرا کماکان در برخی از نواحی کشور دانش آموزان از آموزش باکیفیت نمی توانند به شکل مطلوبی برخوردار باشند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: باید مبتنی بر فرمایش رهبری، شرایط برای رشد دانش آموزان عزیز در مناطق دور دست و مناطق برخوردار کشور به یک کیفیت فراهم شود.

وی ادامه داد: ما در تعریف عدالت آموزشی بر این اصل تاکید داریم که حرکت از دسترسی آموزشی باید به سمت برخورداری از فرصت های یادگیری با کیفیت باشد. در واقع دسترسی به فرصت های یادگیری با کیفیت تحقق عدالت آموزشی را فراهم می کند.

این مقام مسئول آموزش و پرورش تاکید کرد: دسترسی به آموزش برای همه و برابری فرصت های یادگیری به عنوان دو اصل اساسی در بحث تحقق آموزش به شمار می رود.

حكيم زاده افزود: در دسترس بودن آموزش برای همه، دسترسی خود دانش آموز به آموزش، سازگاری نظام آموزشی با نیاز ها و همچنین تعامل منصافانه با همه اقشار به عنوان چهار اصل اساسی عدالت آموزشی به شمار می رود.  

وی در خاتمه سخنان خود گفت: الزامی کردن دوره دبستان در مناطق محروم و استفاده از ظرفیت مدارس دو زبانه به صورت رایگان، اصلاح سیاست های جذب معلمین در مناطق محروم، عزم ملی در تولید تبلت ملی به منظور استفاده  همه دانش آموزان، اصلاح سیاست های منتج به کالایی شدن آموزش و همچنین طراحی مدل کیفیت بخشی به مدارس دولتی به عنوان راهکارهای عملی در تحقق عدالت آموزشی می بایست مدنظر قرار بگیرد.

در پایان این نشست برخی از صاحبنظران و شرکت کنندگان به بیان دیدگاه ها و سوالات خود پرداختند.

لازم به ذکر است اين هشتاد و سومين نشست علمي-تخصصي مرکز با عنوان چگونگي تحقق عدالت آموزشي در برنامه هفتم توسعه  روز چهارشنبه ۲۹ تير ماه سال ۱۴۰۱، ساعت ده الي سیزده ظهر  بود که به همت دفتر آموزش و ترويج مركز پژوهش هاي توسعه و آينده نگري با حضور صاحب نظران ملي و استاني برگزار شد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه نهاد ریاست جمهوری تحقق عدالت آموزشی برنامه هفتم شاخص ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۶۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد

ایسنا/بوشهر استاندار بوشهر گفت: ۱۴۳ طرح شامل ۱۳۵ مدرسه و ۸ مجتمع فرهنگی حوزه آموزش و پرورش استان بوشهر بر اساس برنامه زمانبندی ساخته و تحویل می‌شود.

 احمد محمدی‌زاده در جلسه شورای آموزش و پرورش استان بوشهر با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مرتضی مطهری با استناد به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در عرصه جایگاه معلم اظهار داشت: معلمان پرورش‌دهنده مهمترین سرمایه جامعه و انسان‌ها محسوب می‌شوند.

وی انسان‌های پرورش یافته را پایه‌ریزان تمدن ملی و جهادگران میدان کارزار مبارزه با جهل و بی‌سوادی دانست و بیان کرد: این افراد سازندگان هویت و فرهنگ یک ملت هستند و در واقع معلمی شغل انبیا الهی محسوب می‌شود.

محمدی‌زاده سال جاری را سال آموزش و پرورش در استان بوشهر اعلام و تصریح کرد: در سال جاری همه با هم منسجم در رفع مشکلات زیرساخت‌های آموزش و پرورش تلاش و کمک می‌کنیم.

وی یکی از برنامه‌های مهم در حل مشکلات زیرساخت فضاهای آموزشی در استان بوشهر را انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس دانست و بیان کرد: در این راستا یک‌هزار میلیارد تومان از سوی استان بوشهر از محل اعتبارات تملک دارایی، مولدسازی و مسئولیت‌های اجتماعی تأمین می‌شود.

استاندار بوشهر با اشاره به تأمین ۱۵۰۰ میلیارد تومان از سوی سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس در انعقاد تفاهم‌نامه یاد شده خاطرنشان کرد: در مجموع  بر اساس این تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزش و پرورش استان بوشهر اختصاص می‌یابد.

محمدی‌زاده ادامه داد: از محل این اعتبار ۱۴۳ طرح شامل ۱۳۵ مدرسه و ۸ مجتمع فرهنگی حوزه آموزش و پرورش استان بوشهر بر اساس برنامه زمانبندی ساخته و تحویل می‌شود.

وی توجه ویژه به اداره کل نوسازی مدارس استان بوشهر را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: ۲۵۰ میلیارد تومان در ابتدای سال جاری به حساب این اداره کل واریز شده است.

استاندار بوشهر، نواختن زنگ سپاس معلم، تجلیل از معلمان شاغل و پیشکسوت و سرکشی از خانواده فرهنگیان شهید استان بوشهر را از دیگر برنامه‌ها اعلام و تأکید کرد: همه مدیران و معلمان مدارس از آموزگاران دوران تحصیل خود در مقاطع مختلف تحصیلی تجلیل کنند.

محمدی‌زاده در ادامه ایجاد منبع جدید درآمدزایی برای آموزش و پرورش استان بوشهر را مورد تأکید قرار داد و گفت: این طرح ابتدا در مرکز ۱۰ شهرستان استان بوشهر، اجرایی شود.

وی خواستار پرداخت سهم آموزش و پرورش از محل عوارض شهرداری‌های استان بوشهر شد و افزود: بر اساس قانون پرداخت منابعی از سوی شهرداری‌ها به آموزش و پرورش در نظر گرفته شده، که باید در پرداخت سهم اداره کل آموزش و پرورش استان از منابع شهرداری‌ها تسریع شود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • اختصاص ۳۵ شعبه دیوان عدالت اداری به حوزه کار
  • تقویت بنیه تولید داخلی کشور لازمه توسعه اقتصادی است
  • نشست فصلی سران حزب اعتدال و توسعه با هدف برنامه ریزی کلان در سال ۱۴۰۳
  • نظام آموزشی کارآمد بسیاری از مشکلات و چالش‌های کشور را حل می‌کند
  • مدیران شهرستان بوشهر پیگیر جذب اعتبارات استانی و ملی باشند
  • توسعه زیرساختها و توجه به تکنولوژیهای نوین در آموزش پزشکی
  • ۱۴۳ طرح و پروژه آموزشی در استان بوشهر تامین اعتبار شد
  • ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر اختصاص می‌یابد
  • اختصاص ۲۵۰۰ میلیارد تومان برای توسعه زیرساخت‌های آموزشی بوشهر
  • تأمین ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای توسعه فضای آموزشی بوشهر