Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-28@12:52:17 GMT

سن قانونی پسر برای تصمیم گیری

تاریخ انتشار: ۳۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۷۳۰۱

براساس قانون حضانت اطفال اعم از دختر و پسر تا ۷ سالگی بر عهده مادر بوده و بعد از آن تا رسیدن به سن بلوغ بر عهده پدر است. ناطقان: یکی از مباحث اساسی و بسیار حیاتی که در زمان طلاق و جدایی بین زوجین مطرح می‌شود، بحث حضانت می‌باشد. در صورتی که بین زوجین توافقی در این خصوص انجام نشده باشد، دادگاه در این زمینه تعیین تکلیف می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع قانون، قواعد خاصی را در مورد حضانت و محدوده سنی که فرزندان در حضانت پدر و مادر خود قرار دارند، ایجاد کرده است از جمله آنکه حضانت فرزندان تا هفت سالگی با مادر است.

البته نکته بسیاری مهمی که در این مقوله باید به آن توجه شود آن است که فرزند پسر در چه زمانی از حضانت پدر و مادر خود خارج شده و می‌تواند تصمیم بگیرد که پیش کدام یک از والدین خود زندگی کند؟

حضانت پسر قبل از سن قانونی برای تصمیم گیری

حضانت در معنای عرفی به مفهوم نگهداری و تربیت کودک می‌باشد که در زمان زندگی مشترک، والدین این مسئولیت را به صورت اشتراکی انجام می‌دهند. اما از آنجایی که برخی از ازدواج‌ها به طلاق و جدایی منجر می‌شوند، سوالی که در اینجا مطرح می‌شود آن است که بعد از طلاق حضانت فرزند پسر بر عهده کدام یک از والدین می‌باشد؟

براساس ماده ۱۱۶۹ قانون مدنی: «برای حضانت و نگهداری طفلی که ابوین او جدا از یکدیگر زندگی می‌کنند، مادر تا سن هفت سالگی اولویت دارد و پس از آن با پدر است.» بنابراین مادر تا هفت سالگی برای حضانت فرزندان چه پسر و چه دختر اولویت دارد و بعد از آن پدر عهده دار حضانت خواهد بود.

در صورتی که بعد از ۷ سالگی بین پدر و مادر در مورد حضانت اختلاف وجود داشته باشد، تشخیص آنکه حضانت طفل با چه کسی باشد بنا بر مصلحت کودک توسط دادگاه تعیین می‌شود. در واقع می‌توان گفت احتمالا منظور قانونگذار این بوده که اگر مصلحت کودک ایجاب کند ممکن است بعد از هفت سالگی همچنان حضانت با مادر باشد البته در این خصوص قانون بیان صریحی ندارد.

لازم به ذکر است که در حالتی که بین زوجین در خصوص حضانت توافقی صورت گرفته باشد، توافق آن‌ها از نظر قانون محترم شمرده شده و بر همان اساس عمل می‌شود. باید گفت که حتی در زمان حضانت مادر نیز، پدر وظیفه دارد که مخارج زندگی فرزند خود را اعم پسر و دختر بپردازد.

نکته دیگری که توجه به آن خالی از لطف نیست آن است که براساس قانون اگر مادر در زمان حضانت اقدام به ازدواج نماید، پدر می‌تواند از دادگاه درخواست سلب حضانت مادر و عهده دار شدن حضانت توسط خودش را درخواست نماید.

سن قانونی پسر برای تصمیم گیری

بعد از آنکه فرزند پسر به سن بلوغ یعنی به پانزده سالگی رسید هنوز هم می‌بایست با والدین خود زندگی کند اما از این سن براساس قانون اختیارات و تصمیم گیری در مورد آنکه می‌خواهد پیش چه کسی زندگی کنند، با خودش است.

اما در این تکلیف پدر یا مادری که حضانت طفل بر عهده او نیست چه خواهد شد؟ مسلما حق دیدار با فرزند یکی از حقوق مسلم والدین می‌باشد و هیچکس نمی‌تواند این حق را از او سلب کند بنابراین کسی که حضانت طفل بر عهده او نیست باید حق ملاقات با فرزند خود را در فواصل زمانی توافق شده یا تعیین شده توسط دادگاه داشته باشد.

اگر هر کدام از والدین که حضانت فرزند بر عهده ایشان قرار دارد، دیگری را از ملاقات با طفل خود در فواصل زمانی تعیین شده محروم کند طبق قانون مجرم شناخته خواهد شد. برچسب ها: سن قانونی ، پسر ، تصمیم گیری

منبع: ناطقان

کلیدواژه: سن قانونی پسر تصمیم گیری حضانت فرزند هفت سالگی سن قانونی بر عهده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۷۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسن قرائتی درباره تربیت فرزندان گفت: آشنایی با احکام و مفاهیم اسلامی همانند ذکر و نام خداوند، نماز و روزه و ... باید از زمانی که کودک سه ساله می‌شود به مرور به کودک گفته شود تا درون کوک نهادینه شده و درک آن آسانتر شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان فیلم و صوت فیلم و صوت

دیگر خبرها

  • آغاز بلیت‌فروشی «آن‌ها دروغ می‌گویند» از ظهر امروز
  • شورا رکن چهارم نظام تصمیم‌گیری کشور/ انتقاد از تضعیف جایگاه شوراها
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • آیا لغو فرمان رشد در ایتالیا باعث سقوط فوتبال این کشور می‌شود؟ (زیرنویس فارسی)
  • وزارت ارشاد وظیفه نظارت و تسهیل گری را به عهده دارد نه تصدی گری
  • نکات تربیتی فرزند از زبان استاد قرائتی + فیلم
  • تجلیل از مادر ۲۷‌ ساله اناری با پنج فرزند
  • سن مناسب برای فرزندآوری؛ از تصویر تا واقعیت
  • جانشین کلوپ تایید کرد: من سرمربی لیورپول هستم!‏
  • به بهانه کاهش نرخ زاد و ولد در ایران/ چرا زنان ایرانی میلی به فرزندآوری ندارند؟