Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، قانونگذاران مجلس هند روز پنجشنبه برای نخستین بار رئیس جمهور جدید این کشور را از میان جوامع قبیله‌ای انتخاب کردند.

گفته شده این انتخاب می‌تواند جذابیت حزب حاکم «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند را در میان گروه‌های به حاشیه رانده شده در آستانه انتخابات عمومی ۲۰۲۴ دو چندان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دروپادی مورمو»، معلم ۶۴ ساله‌ای که تبدیل به سیاستمدار و حالا رئیس جمهور هند شده است، دومین زنی خواهد بود که با آغاز دوره پنج ساله ریاست جمهوری در ۲۵ ژوئیه، نقش عمدتاً تشریفاتی ریاست جمهوری کشور هزار قوم و قبیله را بر عهده خواهد گرفت.

بیش از ۴۵۰۰ قانونگذار ایالتی و فدرال هند در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در روز دوشنبه رأی داده بودند و آرا روز پنجشنبه شمارش شد.

پیروزی مورمو با حمایت حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری مودی، نخست وزیر هند صورت گرفت.

نخست وزیر هند در توئیتر خود در واکنش به انتخاب رئیس جمهور جدید کشورش گفت: «یک دختر هندی از یک جامعه قبیله‌ای متولد شده در بخش دورافتاده از شرق هند به عنوان رئیس جمهور ما انتخاب شد!»

مورمو، رئیس جمهور جدید هند در خانواده‌ای از قبیله سانتال از ایالت اودیشا متولد شد و کار خود را به عنوان معلم مدرسه آغاز کرد و فعالانه در مسائل اجتماعی و سیاسی شرکت داشته است.

او در کنار معلمی، به گروه‌های اصلی سیاسی پیوست و به مجلس ایالتی در اودیشا راه یافت و سپس فرماندار ایالت شرقی هند شد.

انتخاب رئیس جمهور جدید هند از جوامع قبیله‌ای، حمایت قبایل هندی را از حزب حاکم بهاراتیا جاناتا افزایش خواهد داد. قبایل هند بیش از ۸ درصد از جمعیت ۱.۴ میلیاردی این کشور را تشکیل می‌دهند.

رئیس جمهور هند به عنوان فرمانده عالی نیروهای مسلح عمل می‌کند و نخست وزیر دارای اختیارات اجرایی است. با این حال، رئیس‌جمهور در زمان بحران‌های سیاسی، مانند زمانی که انتخابات عمومی بی‌نتیجه است، با تصمیم‌گیری اینکه کدام حزب در بهترین موقعیت برای تشکیل دولت است، نقش کلیدی دارد.

کد خبر 5543913

منبع: مهر

کلیدواژه: توئیتر مجلس حزب بهاراتیا جاناتا توییتر رویترز هندوستان روسیه اوکراین رژیم صهیونیستی ایالات متحده امریکا عراق ترکیه جو بایدن جنگ اوکراین ایران فلسطین عربستان سعودی سوریه ولادیمیر پوتین عادی سازی روابط با اسرائیل رئیس جمهور جدید نخست وزیر قبیله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۷۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران

آفتاب‌‌نیوز :

 آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است.

بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

وزیر خارجه آمریکا در جمع خبرنگاران در عین حال، چین را متهم کرد که با تداوم ارسال اقلامی که روسیه می‌تواند از آن‌ها در ساخت تسلیحات استفاده کند، به این کشور در ادامه حملات به اوکراین کمک می‌کند.

او مدعی شد: چین با تامین ریزتراشه‌ها و قطعات مکانیکی که می‌تواند برای اهداف نظامی استفاده شود به روسیه در این جنگ کمک می‌کند.

بلینکن در گفتگو با شبکه خبری سی ان ان آمریکا نیز در پایان این سفر گفت که از دیدار خود برای مطرح کردن نگرانی‌های دولت بایدن در مورد حمایت چین از پایگاه صنعتی دفاعی روسیه استفاده و تاکید کرده است که در صورت حمایت، اقدامات بیشتری از سوی واشنگتن مانند گسترش تحریم‌های موجود علیه بیش از ۱۰۰ نهاد و فرد چینی انجام خواهد شد.

آمریکا ادعا می‌کند که حمایت چین، روسیه را قادر می‌سازد تا تولید تانک، مهمات و خودرو‌های زرهی را افزایش دهد و به حمله خود به اوکراین ادامه دهد.

بلینکن افزود: «ما به چین گفتیم که اگر این حمایت متوقف نشود، اقدامات را افزایش خواهیم داد و احتمالا سایر کشور‌ها نیز این کار را خواهند کرد. ما به دنبال این هستیم که آن‌ها این حمایت را متوقف کنند، و اگر این کار را نکردند، ما اقدام خواهیم کرد.»

وزیر خارجه آمریکا از ارائه جدول زمانی برای اقدامات بیشتر خودداری کرد و گفت که همتایان چینی او نقش این کالا‌ها را در جنگ اوکراین بی اثر دانسته اند، اما این کالا‌ها را تجارت با روسیه توصیف کرده و گفته اند که موفقیت مسکو به چین بستگی ندارد.

پکن پیش از این از آمریکا به عنوان «اتهامات بی اساس» درباره «تجارت و مبادلات عادی اقتصادی» بین چین و روسیه انتقاد کرده بود.

چین مدت‌ها اعلام کرده است که در جنگ اوکراین بی طرف است و همچنان خود را به عنوان یک میانجی بالقوه صلح در مناقشه معرفی می‌کند، درحالی که از زمان آغاز جنگ روابط اقتصادی، استراتژیک و دیپلماتیک خود را با روسیه تقویت کرده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • دیدار نخست وزیر بورکینافاسو و معاون اول رئیس جمهور
  • رئیس جمهور: این درخشش نشانه‌ای دیگر بر شایستگی‌های جوانان پویای این مرز و بوم است
  • هزینه فایده سفر رئیس جمهور به پاکستان
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • رئیس جمهور فرا رسیدن روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • لغو دیدار اردوغان و بایدن
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است
  • رئیس جمهور روز ملی آفریقای جنوبی را تبریک گفت
  • درخواست بلینکن از رئیس جمهور چین درباره ایران
  • مردم در انتخاب فرد اصلح نگاه قبیله‌ای را کنار بگذارند