Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با انتقاد از تشکیل مجدد وزارت بازرگانی تاکید کرد : مشکل تنظیم بازار کشور و همچنین مشکلات حوزه تولید، صنعت، معدن و تجارت الزاماً به ساختار، مرتبط نیست و بیشتر به سیاست‌ها و عملکرد مدیریت این وزارت مربوط می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، این روزها زمزمه تشکیل وزارت بازرگانی شنیده می‌شود و برخی از مسئولین اجرایی و نمایندگان مجلس در سخنان خود به آن اشاره می‎کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشکیل این وزارتخانه موافقان و مخالفان خود را دارد که برای همین منظور گفت‌وگویی با علی‌اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان و عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی داشتیم.

وی با اشاره به دلایلی که امروز برای تشکیل وزارت بازرگانی ارائه می‌شود گفت: هیچ کدام از این دلایل محکمه‌پسند و منطقی نیستند؛ بزرگی و وسعت مجموعه وزارت صمت، استدلال دقیقی نیست چون متأسفانه این وزارتخانه مانند دیگر وزارتخانه‌های دولتی درگیر بنگاه‌داری است.

* تشکیل وزارت بارزگانی پاک کردن صورت مسأله است تا حل مسأله 

این عضو کمیسیون صنایع با بیان اینکه بنده تنها نظرم را در خصوص تشکیل وزارت بازرگانی میگویم گفت: مشابه سال‌های گذشته مخالف این تفکیک هستم و معتقدم که مشکل تنظیم بازار کشور و همچنین مشکلات حوزه تولید، صنعت، معدن و تجارت الزاماً به ساختار، مرتبط نیست و بیشتر به سیاست‌ها و عملکرد مدیریت این وزارت مربوط می‌شود.

کریمی با تصریح بر اینکه  ادغام وزارت صنایع و بازرگانی ناشی از تجربه طولانی موجود در گذشته و همچنین اختلافات بین تولید و تجارت است گفت: یعنی همواره اختلافاتی بین وزارت بازرگانی و دستگاه‌های تولیدی نظیر وزارت صنایع و کشاورزی وجود داشت، به همین خاطر در آن سال‌ها دولت و مجلس به این اتفاق رسیدند که این ادغام انجام شود.

*به جای تفکیک وزارت بازرگانی آن را چابک کنید

 عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با رد اینکه  وسعت مجموعه وزارت صمت، باعث این تفکیک است گفت:‌ متأسفانه این وزارتخانه مانند دیگر وزارتخانه‌های دولتی درگیر بنگاه‌داری است. اگر بنگاه‌داری را از این وزارتخانه حذف کنند و به عبارتی این وزارتخانه به‌جای امور بنگاه‌داری به وظایف حاکمیتی و تصدی‌گری تخصصی خود بپردازد قطعاً وزارتخانه چابک شده و به لحاظ تشکیلات کوچک خواهد بود و وزیر به راحتی خواهد توانست آن را اداره کند.

وی با تأکید بر اینکه حضور یک وزیر آشنا به هر دو حوزه صنعت و معدن و تجارت می‌تواند برای پیشبرد این هدف و حفظ وزارتخانه و وضعیت فعلی آن موثر باشد گفت:  تنظیم بازار به معنای ایجاد تعادل و پایداری بین عرضه و تقاضاست؛ قطعاً باید اولویت نخست را برای حمایت از تولید داخلی در حوزه صنعت و معدن و کشاورزی و سایر کالاها به تولید داخل اختصاص دهیم.

کریمی با ابراز اینکه  نیاز و تقاضا به صورت واقعی در بازار وجود دارد اگر تولید داخل کفایت آن را نکند باید در شرایط رقابتی و شفاف تهمیدات لازم برای واردات آن کالاها فراهم شود گفت: اما تشکیل وزارتخانه‌ای که تمام هم خود را روی واردات بگذارد صحیح نیست.

*طبق تجربه، واردات به رانت تبدیل می‌شود

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی تشریح کرد: تجربه واردات در سال‌های گذشته نشان داده است که بعداً به رانت تبدیل خواهد شد چون مجوزات لازم برای واردات به افراد و شرکت‌های خاص داده می‌شود که این با مصالح ملی ما سازگار نیست.

کریمی با تأکید بر نقش مدیریت بر تولید، تجارت و واردات در یک دستگاه  گفت: اگر مدیریت بر تولید، تجارت و واردات در وزارتخانه متمرکز باشد قطعاً مصالح اقتصاد ملی هم در عرصه تولید و هم در عرصه تجارت اعم از واردات و صادرات به‌صورت یکپارچه بهتر تنظیم و حفظ خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس وزارت بازرگانی تنظیم بازار تشکیل وزارت بنگاه داری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۸۰۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه

به گزارش قدس خراسان، محمدعلی زهره‌ای یکشنبه شب در شورای هماهنگی راه و شهرسازی استان خراسان‌ رضوی که به میزبانی فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: با توجه‌ به نگاه ویژه وزیر راه و شهرسازی به کارکنان این وزارتخانه‌ باید تمامی تلاش خود را معطوف به توجه به رفاه، معیشت و مسکن آنان کنیم.

قائم‌ مقام وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت راه و شهرسازی با تاکید بر لزوم هم‌افزایی و همدلی میان زیر مجموعه‌های این وزارتخانه افزود: آنچه سبب افزایش کیفیت خدمات‌رسانی به مردم در سراسر ایران اسلامی می‌شود، همدلی و هم‌افزایی زیرمجموعه‌های وزارت راه و شهرسازی است چراکه در این صورت نقاط قوت رشد یافته و نقاط ضعف رفع خواهد شد.

وی اهمیت توجه‌ به آموزش کارکنان وزارت راه و شهرسازی را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه آموزش و افزایش ‌دانایی و سطح علمی کارکنان باید دوره‌های آموزشی ویژه کارشناسان، روسای ادارات و سایر کارکنان در دستور کار دائمی سازمانها قرار گیرد چراکه دائماً نیازمند بروز رسانی سطح علمی کارکنان و کارشناسان هستیم.

زهره‌ای همچنین به جذب جوانان و نخبگان‌ در سطح این وزارتخانه اشاره و بیان کرد: از سوی دیگر باید چرخش مدیران و پرورش مدیران آینده مدنظر تمامی مدیران کل و روسای سازمان‌ها و زیرمجموعه‌های‌ وزارت راه و شهرسازی قرار داشته باشد.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی نیز در این نشست به جایگاه این استان و مشهدالرضا(ع) در سطح کشور اشاره کرد و گفت: خراسان‌رضوی‌ به‌ واقع به‌ دلیل وجود مضجع شریف رضوی شرایط خاص و متفاوتی دارد به‌گونه‌ای که سالانه شاهد سفر میلیون‌ها زائر داخلی و خارجی به این استان هستیم.

وحید داعی بیان کرد: وزارت راه و شهرسازی باید در همه زمان، تلاش خود را معطوف به تسهیل شرایط ورود زائران داخلی و خارجی کند، در همه دورانی که خراسان رضوی مسافر زیادی داشته، با وجود تمامی کمبودها و کاستی‌های اعتباری، همه تلاش زیرمجموعه‌های وزارت راه در استان خراسان‌رضوی، ارائه خدمات به زائران امام رضا(ع) با بالاترین کیفیت بوده است.

مدیرکل راه و شهرسازی خراسان‌رضوی همچنین به برگزاری منظم شورای هماهنگی راه و شهرسازی این استان‌ اشاره کرد و گفت: امسال طراحی ویژه‌ای کردیم که مسئولان ارشد استان در شورای هماهنگی راه و شهرسازی حضور یافته و مدیران کل زیرمجموعه این وزارت‌خانه درخواستهای خود را در این شورا مطرح و پیگیری کنند.

مدیرکل فرودگاه‌های خراسان‌ رضوی‌ نیز در این نشست به مهم‌ترین اقدامات سال گذشته این اداره‌کل اشاره کرد و گفت: یکی از پروژه‌های مسکوت‌ مانده از دهه‌ ۷۰، فرودگاه گناباد بود که سال گذشته با هزینه‌ ۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در حال حاضر پروازهای آن نیز برقرار است.

محمود امانی‌بنی به افتتاح‌ چهار پروژه بزرگ فرودگاهی در سال گذشته در فرودگاه مشهد اشاره و خاطرنشان‌ کرد: پروژه‌های توسعه ترمینال داخلی با اعتبار ۱۳ هزار میلیارد ریال، توسعه اپرون با اعتبار ۲ هزار میلیارد ریال، سه پل‌ ارتباطی انتقال مسافران با اعتبار ۶۳۰ میلیارد ریال و سامانه جدید کمک ناوبری ILS فرودگاه شهید هاشمی‌نژاد با اعتبار ۶۰۰ میلیارد ریال در اسفندماه سال گذشته با حضور وزیر راه و شهرسازی افتتاح و به‌ بهره‌برداری رسید.

وی گفت: فرودگاه مشهد پس از فرودگاه مهرآباد دارای بیشترین نشست و برخاست پروازهای داخلی و پس از فرودگاه‌ امام (ره)، دارای بیشترین نشست و برخاست در زمینه پروازهای خارجی است، در پی افتتاح پروژه‌های عظیم عمرانی و توسعه‌ای در فرودگاه مشهد، در حال حاضر قابلیت پذیرش تا ۱۴ میلیون مسافر را دارد.

دیگر خبرها

  • شوآف «خودرو‌های برقی» در ایران
  • اختلاف دو وزارتخانه بر سر تغییر نام استقلال
  • ارتباط اتاق ها با هدف ارتقا شبکه سازی ارتقا یابد
  • آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور تکمیل شد
  • سالانه بیش از ۵ میلیون تن سیب زمینی در کشور تولید می‌شود
  • اجتناب از اقدامات جزیره‌ای در زیرمجموعه‌های وزارتخانه راه
  • تشکیل کنسرسیوم کشتی‌سازی تمام ایرانی امضا شد
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • کرمان میزبان جشنواره چند رسانه‌ای وزارت میراث فرهنگی است
  • ضرورت تثبیت مقاصد صادراتی از سوی بازرگانان