Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-01@05:08:14 GMT

تحریم بسیاری از دانشگاه‌های ایران

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۴۹۴۵۳

تحریم بسیاری از دانشگاه‌های ایران

آفتاب‌‌نیوز :

«وحید حدادی اصل» قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل در حاشیه نشست مشترک اساتید دانشگاه‌های کشور عراق با معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره برنامه اعزام اساتید به دانشگاه‌هایی که با آن‌ها در تعامل هستیم، گفت: در حال حاضر تعداد زیادی جوان داریم که دکتری می‌گیرند و این جوانان جویای کار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کسانی که دکتری می‌گیرند عموما علاقه دارند به کسوت هیئت علمی دربیایند. چه اشکالی دارد که ما فضا را باز کنیم تا بتوانیم هیئت علمی‌هایی در کشورهای دیگر داشته باشیم؟ یا شعباتی از دانشگاه‌های بزرگ خودمان در کشورهای دیگر داشته باشیم؟ کشورهای غربی هم همین کار را می‌کنند. وقتی به کشورهای عربی می‌روید، می‌بینید که شعباتی از دانشگاه‌های آمریکایی، انگلیسی و…دارند ما هم می‌خواهیم همین کار را انجام بدهیم.

او با اشاره به اهمیت اجرای چنین طرحی در رشد و تعالی دانشگاه‌های کشور افزود: اگر چنین طرحی عملی شود، ما می‌خواهیم از جوانان خودمان استفاده کنیم و بتوانیم آن‌ها را به کشورهای دوست بفرستیم تا شعبه‌ای از دانشگاه‌های ما راه اندازی کنند. این موضوع یک طرح است و امیدواریم محقق شود و در حال بررسی هستیم و وزیر علوم به شدت پیگیر آن هست. امیدواریم بتوانیم نمونه خوبی را به عنوان الگو به کشورهای دیگر نشان بدهیم.

قائم مقام وزیر علوم در پاسخ به موضوع دیگری مبنی براینکه ما مدام در حال تاکید به بین‌المللی شدن داریم اما، تنها از چند ملیت خاص پذیرش دانشجو می‌کنیم، اینطور توضیح داد: در کشور ما روی همه باز است مگر کشورهایی که با ما عناد ذاتی دارند مثل اسرائیل یا عناد عملکردی دارند مانند برخی کشورهای غربی که مدام ما را اذیت می‌کنند. نماینده سازمان ملل وقتی به اینجا آمد به او گفتیم که تحریم‌ها چه اثراتی دارد؟ تاکید کردیم که هرجایی را تحریم می‌کنند، دانشگاه‌هایش را که تحریم نمی‌کنند! بسیاری از دانشگاه‌های ما درحال حاضر در زمینه تامین تجهیزات دانشگاهی تحریم هستند که خیلی مشکلات دارد.

حدادی اصل با بیان اینکه درهای کشور ایران رو به کسانی که عناد ذاتی با ما ندارند، باز است ادامه داد: ما مشکلی با کسی نداریم مگر اینکه عملکردشان غلط باشد. ما از خدا می‌خواهیم دانشجو به کشورمان بیاید. دانشجوهایی که از کشورهای اروپایی می‌آیند عموما علاقه‌مند به مباحث علوم انسانی هستند که ما از خیلی کشورهای اروپایی در حوزه علوم انسانی در کشور دانشجو داریم فقط تعدادشان زیاد نیست. ما تلاش می‌کنیم و مباحث علوم انسانی‌مان را تقویت می‌کنیم که بتوانیم دانشجوی بیشتری بگیریم منتها کشورهای همسایه به دلیل نزدیکی جغرافیایی و ارزان‌تر بودن مسیر رفت‌وآمد، ایران را بیشتر انتخاب می‌کنند وگرنه در دانشگاه‌های ما رو به همه باز است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وزارت علوم تحریم دانشگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۹۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها

به گزارش «مبلغ» حجت الاسلام ذوعلم، پیشتر در گفت وگوی مشروحی با خبرگزاری مهر، «چالش‌های آموزش‌ دینی در مدرسه» را تشریح کرده بود. مهمترین پرسش گفت وگو این بود که: « چرا خروجی چندین سال تحصیلی برخی از دانش آموزان، منجر به دیندارتر شدن آنها نمی‌شود.»
سایت «مُبلغ»، گزیده ای از ۱۰ نکته کلیدی مهم از این گفت وگوی مفصل را در متن زیر مرور کرده است:

۱- در حال حاضر یک معلم دینی با یک کتاب دینی در آموزش و پرورش به تنهایی نمی‌تواند موجب دین دار تر شدن دانش آموزان شود.

۲- تربیت دینی فراتر از آموزش دین است و کاملاً با هم متفاوت است اما برای اینکه بتوانیم تربیت دینی به معنای جامع را در نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم باید از بسترهای تعاملی استفاده کنیم.

۳- در خارج از کلاس و مشارکت جوانان و نوجوانان را در اندیشه‌های دین را توسعه بدهیم و بتوانیم.

۴- بر اساس نیازها و شبهات، پاسخ‌های فکری محتوا را بازتولید کنیم.

۵- مدیر مدرسه، مدیر آموزش و پرورش، رئیس دانشکده و دانشگاه‌ها خودشان به یک سطح قابل قبولی از تربیت دینی دست پیدا کرده باشند و در فرایند مدیریت خودشان آن را بروز دهند.

۶- مدیران مدارس و رئیس دانشگاه ها، با دانش آموزان و دانشجویان از آغاز باید وارد یک رابطه دوستانه و فکری شده تا بتواند دغدغه‌ها و پیشنهادها و انتقادات و نیازهای دانشجویان را پاسخ بدهد

۷- دانشجویان از هر گروهی و از هر عقیده‌ای احساس کنند که دیده و شنیده می‌شوند. دانش آموز باید احساس کند که مدیر و معلمان تعاملاتشان با دانش‌آموزان، مبتنی بر تکریم است. ما به یک تقویت، تربیت مدیریت و کنش گری در جامعه و مدارس و دانشگاه‌ها نیاز داریم.

۸- باید تأملاتی برانگیخته شود که فطرت این دانش آموز را برانگیزد و موانع را برای او برطرف کند که بتواند به نقطه مطلوب دست پیدا کند. نظام درسی کنونی ما که درس را باید دانش آموز حفظ کند تفاوت‌های زیادی با نیازها و اولویت‌های دانش آموزان دارد و یک احساس اجبار برای دانش آموز القا می‌کنیم پس قطعاً این محتوا را نمی‌توان به دانش آموز رساند.

۹- مردمی کردن امر تربیت بخصوص در آموزش‌های مدرسه‌های دوره ابتدایی لازم است یعنی بتوانیم از توانمندی‌هایی که در جامعه وجود دارد از مساجد، از دارالقرآن ها، از مردم از والدین از این توانمندی‌ها استفاده کنیم و بتوانیم این توانمندی‌ها را به مدارس وصل کنیم. این امر نیاز به اینکه در ساختار اداری ما یک نوع انبساط و تدابیر تحولی اتخاذ شود تا بتوان این کار را انجام داد.

۱۰- بعضی از مدارس غیر دولتی ما حتی تأکیدهای خیلی زیادی برای حجاب برتر و اجباری کردن چادر در مدرسه دارند ولی این یک امر ظاهری و ویترینی است و از آنجایی که کار فکری و درونی برای صورت نگرفته باعث موضع گیری ها و مقاومت منفی هم می‌شود.
باید حجاب کامل اسلامی و پوشش هنجار مند را به عنوان یک مقررات و ضابطه قرار دهیم و نسبت به آن قانون هم باید دانش آموزان و خانواده را توجیه کنیم چرا که محیط‌های بیرونی و خانواده با هم تفاوت دارند.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901584

دیگر خبرها

  • ده نکته کلیدی برای معلمان‌ دینی و استادان معارف در مدارس و دانشگاه‌ها
  • همایش علمی تاریخ، فرهنگ و جغرافیای خلیج فارس برگزار شد
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • دویچه‌وله: تحریم‌ها ناکارآمد است اما غرب ناچار است تحریم کند!
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • روسیه: با اعمال تحریم‌های احتمالی اروپا گاز گران‌تر می‌شود
  • موضوعات مشترک کشورهای عضو ACD پیگیری شود
  • در کشورهای پیشرفته نخبه ترین افراد وارد رشته علوم انسانی می‌شوند
  • پارک علم و فناوری تربیت‌مدرس هاب بین‌المللی تعاملات علمی با کشورهای دیگر