Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل گفت: تقاضای انتقال از خارج به داخل کشور در حوزه وزارت علوم به شدت پایین آمده است. حدود ۸ سال پیش سالی ۶۰۰ تا هزار نفر درخواست داشتیم، اما حالا فکر نمی‌کنم جمعا به ۱۰۰ نفر هم برسد.

«اردوان ارژنگ»، سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل در گفت‌وگو با ایلنا درمورد شاخص‌های پذیرش و انتقال دانشجویان ایرانی که خارج از کشور درس خوانده‌اند و می‌خواهند برای ادامه تحصیل به ایران برگردند، گفت: دانشجو باید اعلام کند که در چه دانشگاهی داخل کشور متقاضی ادامه تحصیل است همچنین ما باید بررسی کنیم که دانشجو خارج از کشور در چه دانشگاهی درس خوانده است و این دانشگاه‌ها حتما باید مورد تایید وزارت علوم کشورمان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعد از آن، از نظر رتبه‌بندی، دانشجویانی که به کشور برمی‌گردند را براساس رتبه دانشگاهی که در خارج تحصیل کرده اند، برای ادامه تحصیل به یکی از دانشگاه‌های داخلی معرفی می‌کنیم.

ارژنگ درمورد آزمون ارزیابی صلاحیت علمی دانشجویان انتقالی که قرار است دی ماه برگزار شود، توضیح داد: این آزمون صرفا برای رشته‌های پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی است و دانشجوهای انتقالی از سایر رشته‌ها چنین آزمونی ندارند.

او در مورد اینکه آیا بازه زمان خاصی برای درخواست ادامه تحصیل در کشور وجود دارد که دانشجویان ملزم باشند در آن فرصت ثبت درخواست کنند، اینطور خاطرنشان کرد: خیر. زمان خاصی مطرح نیست و دانشجویان هر زمانی که خواستند می‌توانند در سامانه جامع امور دانشجویان (سجاد) درخواست خود را ثبت کنند البته معمولش اینطور است که یک یا دو ماه قبل از شروع ترم جدید دانشگاه‌های ایران درخواستشان را اعلام می‌کنند، ولی این امکان هم وجود دارد که در طول سال نیز چنین اقدامی را انجام بدهد.

سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل افزود: ما نزدیک به آغاز ترم دانشگاه ها، جلسه‌ای در شورای انتقال تشکیل می‌دهیم و درخواست‌هایی که مشکلی ندارند را به دانشگاه‌های داخل معرفی می‌کنیم.

ارژنگ در مورد اینکه روند انتقالی به طور معمول چقدر طول می‌کشد، اظهار کرد: تقاضای انتقال از خارج به داخل کشور در حوزه وزارت علوم به شدت پایین آمده است. حدود ۸ سال پیش سالی ۶۰۰ تا هزار نفر درخواست داشتیم، اما حالا فکر نمی‌کنم جمعا به ۱۰۰ نفر هم برسد.

او تصریح کرد: داخل کشور زمینه درس خواندن هست و همه رشته‌هایی که دانشجویان برای تحصیل در آن رشته به خارج از کشور می‌رود داخل ایران هم وجود دارد و می‌توانند به شکل‌های مختلف از جمله بدون آزمون، پذیرش براساس معدل، فراگیرهای پیام نور و دانشگاه آزاد اسلامی و… در کشور تحصیل کنند و اصلا خیلی از صندلی‌ها در رشته‌های مختلف خالی می‌ماند.

ارژنگ با تاکید به اینکه دانشجویانی که به خارج از کشور می‌روند بیشتر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری هستند یادآوری کرد: تعداد دانشجویانی که به کشور برمی گردند خیلی کم است.

او در مورد این پرسش که آیا گرانی‌ها و تغییرات نرخ ارز کمکی به برگشت دانشجوها کرده است یا خیر عنوان کرد: گرانی‌ها و تغییرات نرخ ارز هم موجب نشد که آمار بازگشت دانشجویان بالا برود. البته شعبه انتقال ما آماده بررسی مدارک دانشجویان است. بیشتر کسانی که برای تحصیل به خارج می‌روند دانشجوی رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی هستند و ما داخل کشور برای رشته‌های علوم انسانی، کشاورزی و… ظرفیت زیاد داریم و صندلی‌ها پر نمی‌شود.

سرپرست معاونت امور دانشجویان داخل در مورد تلاش‌های سازمان امور دانشجویان برای ایجاد انگیزه بازگشت در دانشجویان ایرانی خارج از کشور گفت: همکاران ما رایزنی‌های علمی با کشورهای مختلف دارند و طرح‌هایی هم برای جذب دانشجوی خارجی دارند و هم برای ایجاد انگیزه بازگشت در دانشجویان ایرانی وجود دارد تا آن‌ها را علاقه‌مند به برگشت به کشور کنند که معاونت امور بین الملل سازمان امور دانشجویان اقداماتش را دنبال می‌کند.

تماشاخانه چند نکته کلیدی درباره قد کشیدن و رشد کودکان و نوجوانان: علایمی که باید جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید (فیلم) ببینید| با مزه ترین رقابت برای همسریابی: هرکدام بالاتر بپرند و بیشتر دوام بیاورند فیلم های دیگر

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانشجویان انتقال دانشجویان وزارت علوم خارج از کشور ادامه تحصیل دانشگاه ها داخل کشور رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۴۹۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، معاون امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:  معاونت بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اواخر اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ فعالیت خود را به صورت رسمی و با هدف گسترش فعالیت‌های سلامت‌محور در حوزه بین‌الملل آغاز کرد و پس از شکل‌گیری این معاونت و با همکاری معاونت‌های آموزش، پژوهش و توسعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد زمینه رشد و توسعه این دانشگاه در حوزه بین‌الملل فراهم شد.

دکتر شاپور بدیعی افزود: در سال ۱۴۰۲ فعالیت‌ها و اقدامات بسیارخوبی در حوزه بین‌الملل صورت پذیرفت و با ۲ سفری که به کشور‌های عراق و ترکمنستان داشتیم زمینه جذب و حضور بیش از پیش دانشجویان و گردشگران سلامت این کشور‌ها در مشهد فراهم شد.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه‌های علمی و دانشجویی تعامل بسیارخوبی با کشور آلمان و در موضوع نوروساینس داشته و داریم و تداوم این همکاری‌ها فی ما بین را در سال ۱۴۰۳ هم خواهیم داشت.

دکتر بدیعی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت از جایگاه و وضعیت به مراتب بهتری به نسبت سال‌های قبل برخوردار هستیم و می‌بینیم که مشهد به واسطه وجود بارگاه منور رضوی انتخاب نخست بسیاری از بیماران غیرایرانی جهت درمان در ایران بوده و هست، خاطرنشان کرد: خدمات بسیارخوبی در حوزه‌های سرپایی و بستری به بیماران غیرایرانی در مراکز درمانی دارای مجوز IPD ارائه شد و در سال گذشته و با همکاری استانداری خراسان رضوی، فرمانداری مشهد، کمیته گردشگری استان، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستمی و گردشگری خراسان رضوی، اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مشهد، دفتر نمایندگی وزارت امورخارجه در شمال شرق کشور و دیگر مجموعه‌های شهری و استانی شاهد رشد خوبی در بحث حضور گردشگر سلامت در مشهد بودیم و رتبه اول کشور را در این حوزه کسب کردیم.

وی با اشاره به اینکه در حوزه جذب دانشجوی غیرایرانی در کنار پذیرشی که به میزان سال‌های قبل بود، ثبت نام و جذب متمرکز ۵۰ دانشجوی عراقی را در دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشتیم، تصریح کرد: خوشبختانه با همکاری معاونت‌های آموزشی و فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه که بهترین کلاس‌ها و خوابگاه‌ها را با امکانات کامل در اختیار آنها قرار دادند زمینه جذب بیش از پیش این گروه از دانشجویان فراهم شده است.

دیگر خبرها

  • فراهم شدن امکان حضور دانشجویان و بیماران غیرایرانی برای تحصیل و درمان در مشهد
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • افزایش دو برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • بیش از ۸ هزار محفل شیرخوارگان حسینی در داخل و خارج کشور برپا می‌شود
  • انتقاد از تبلیغ دروغ دانشگاه آزاد؛ مدارک دوره‌های کوتاه مدت فیزیوتراپی قانونی نیست
  • پشت پرده تربیت فیزیوتراپیست در دوره‌های کوتاه مدت
  • پشت پرده تربیت نیروی فیزیوتراپی در دوره‌های کوتاه مدت
  • علت انتقال ۶ نیروی مرزبانی به خاک افغانستان چه بود؟
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • فهرست دانشگاه‌های خارج از کشور مورد تایید وزارت بهداشت اعلام شد