Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، جلیل سالاری  با اشاره به آخرین وضعیت تولید بنزین در کشور اظهار کرد: باتوجه به اینکه در فصل مسافرت قرار داریم و حجم حمل و نقل و میزان مصرف بالاست، به همین دلیل باید مدیریت صورت بگیرد تا این فصل را پشت سر بگذاریم.

وی با بیان اینکه تمرکز تولید بنزین و سوخت در جنوب کشور است، تاکید کرد: در حال حاضر در پالایشگاه‌های بندرعباس و ستاره خلیج‌فارس نزدیک ۱۰۰ میلیون لیتر در روز فراورده بنزین، گازوئیل، نفت‌کوره، نفت‌سفید و سوخت هواپیما تولید می‌شود اما باید این مجموعه به سمت شمال کشور منتقل شود چراکه قطب مصرف تهران است و عمده مسافرت‌ها هم به سمت شمال کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه مصرف نیروگاه‌ها نیز افزایش پیدا کرده است، گفت: در این فصل نسبت به سال گذشته صددرصد سوخت مایع بیشتری به نیروگاه‌ها تحویل دادیم، از طرفی در بخش کشاورزی نیز فصل برداشت است، بنابراین انتقال سوخت از جنوب به شمال یکی از مواردی است که ظرفیت بالایی نیاز دارد، شبکه خطوط باید فعال شود که ظرفیت خاصی دارد. به موازات از ظرفیت کشتی استفاده کردیم که بتوانیم سوخت را از بندرعباس به سمت ماهشهر منتقل کنیم.

سالاری با بیان اینکه در تلاشیم تا مسیر سواپ را همانطور که در سنوات گذشته فعال بود، فعال کنیم، افزود: به لحاظ اینکه هزینه‌ها کم شود هم می‌توانیم قطب‌های مصرف را مدیریت کنیم با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، باید مصرف را مدیریت کنیم.

وی با بیان اینکه سیاست‌های قیمتی نیز از مواردی است که باید مدیریت شود که ما  مسیر قاچاق سوخت را نیز نداشته باشیم، اظهار کرد: انتظار می‌رود با اقدامات و برنامه‌ریزی‌های انجام شده حجم نقل و انتقال مدیریت شود و بعد از این دنبال ذخیره‌سازی باشیم، چراکه تکلیف ما تامین سوخت مجموعه حمل و نقل و نیروگاهی است.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با تاکید بر اینکه امسال نیروگاه‌ها حجم زیادی سوخت مایع و گازوئیل مصرف کردند، به طوری که حدود ۲ میلیارد لیتر گازوئیل مصرف شد، بیان کرد: دلیل این مساله هوای گرم و مصرف برق بالا بوده، اما توانسته‌ایم سوخت نیروگاه‌ها را تامین کنیم، به طوری که در سه ماهه امسال صددرصد سوخت مایع را نسبت به سال گذشته افزایش دادیم.

تولید همانند سال‌های گذشته است

سالاری درباره کاهش تولید بنزین گفت: تولید همانند سنوات گذشته و در حد ۹۴، ۹۸ و ۱۰۰ و ۱۰۴ میلیون  لیتر در روز است. تولید را برمبنای تعداد پالایشگاه و تعمیر اساسی که داریم در نظر می‌گیریم و به تناسب این مسائل نوسان در تولید وجود دارد اما اعداد ۷۰ و ۸۰ میلیون لیتر در روز منطقی و درست نیست.

تولید بنزین در پتروشیمی ها نداریم

وی با بیان اینکه در حوزه برخی شرکت‌ها مثل پتروشیمی‌ها علاقمند هستند که بیشتر تولید بنزین داشته باشند به دلیل اینکه ارزش افزوده بالاتری دارد و عرضه های صادرتی دارند، به همین دلیل محصولاتی تولید می‌کنند که دارای استاندارد نیز است، ممکن است به دلیل ارزش افزوده بالا محصولاتی را نیز صادر کنند، تاکید کرد: در حوزه پالایشگاه‌ها طبق برنامه تولیدی که ارائه کردیم تولید با عملکردتطبیق داده می‌شود.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در خصوص تولید بنزین پتروشیمی گفت: در حال حاضر تولید بنزین در پتروشیمی‌هانداریم قبلا هم چنین چیزی وجود نداشته به طور مثال قبلا ریفرمیت از پتروشیمی‌ها دریافت می‌شد، این ها مولفه‌های تولید بنزین هستند وخود بنزین نیستند.

 توسعه سی‌ان‌جی هوشمندسازی و تقویت ناوگان در دستور کار است

سالاری با بیان اینکه در زمینه توسعه سی‌ان‌جی هوشمندسازی و تقویت ناوگان در دستور کار است، گفت: شرایط باید به گونه‌ای باشد که انگیزه ایجاد شود، در این راستا تفاهمنامه‌ای با ایران‌خودرو امضا کردیم که به بحث دوگانه‌سوز کردن توجه شود، همچنین قرار است به سمت دو گانه‌سوز کردن خودروهای سنگین برویم.

وی در خصوص ورود ال‌پی‌جی به سبد سوخت اظهارکرد: بر اساس تبصره ۱۴ از ال‌پی‌جی باید در ناوگان حمل و نقل استفاده شود، البته چالش‌هایی نیز وجود دارد چراکه شعاع دسترسی محدود بوده و  بحث این است که مبدا تولید تا مصرف نیاز به ذخیره‌سازی دارد، خودرویی که ال‌پی‌جی‌سوز می‌شود باید بتواند از این سوخت استفاده کند بنابراین تمرکز روی شعاع محدودی است، لذا برنامه‌ریزی لازم انجام شده و پیش‌نویس آن به دولت رفته است، اگر مجوزها اخذ شود تکلیفی که در تبصره ۱۴ آمده عملیاتی می‌شود.

خودروساز باید مکلف شود که استانداردها را رعایت کند

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در خصوص هدررفت سوخت گفت: موضوع کیفیت خودرو در قانون هوای پاک و تکلیف سازمان استاندارد آمده و طبیعتا خودروها به تناسب مصرف باید استاندارد لازم را داشته باشند، تعداد خودروهای شخصی و موتورسیکلت در کشور حدود ۲۵ تا ۲۶ میلیون است، اگر استاندارد جهانی را داشته باشیم ۵۰ درصد کاهش مصرف خواهیم داشت، این حجم کاهش ارزش افزوده بالایی داشته و برای کشور ارزآوری دارد.

سالاری با بیان اینکه اکنون حوزه خودرو بیشتر سوخت‌سوزی دارد در حالی که انرژی ارزان نباید زمینه‌ای شود که اتلاف انرژی داشته باشیم، بیان کرد: خودروساز  باید مکلف شود که استانداردها را رعایت کنند، در بخش صنایع هم باید به سمت بهینه‌سازی برویم، اکنون برای ساخت پالایشگاه باید حددو ۱۰ میلیارد دلار سرمایه ‌گذاری صورت گیرد در حالی که با ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری می‌توانیم نسبت به بهینه‌سازی مصرف اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه نیروگاه‌ها نیز این چالش وجود دارد، گفت: راندمان نیروگاه‌ها در حد ۳۹ درصد و پایین‌تر است و انرژی تلف می‌شود، اگر موارد یاد شده و قاچاق را مدیریت کنیم، در واقع مصرف را کاهش داده‌ایم.

مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه اختلاف قیمت ۷۰ تا ۸۰ درصدی نسبت به کشورهای همسایه  نشان می‌دهد که باید برنامه‌ریزی شود تا هم به مردم سوخت‌رسانی انجام دهیم و هم از تلفات جلوگیری کنیم، بیان کرد: نباید سوخت ارزان را در اختیار بخش‌هایی قرار دهیم که تولیداتی انجام می دهند که بهینه نیست.

وی با اشاره به مصرف بالای حوزه خانگی نیز گفت: باید انقلابی درحوزه بهینه‌سازی اتفاق بیفتد، و حجم مصرف حدود ۱۰۰ میلیون لیتردر نیروگاه‌ها و حدود ۹۰ میلیون لیتر در روز بنزین کم شود.

مصرف انرژی در ایران ۶ برابر استاندارد دنیا

سالاری با تاکید بر اینکه در حال حاضر در کشور ۲۵۰ میلیون لیتر در روز انرژی مصرف می‌شود که با هر تراز جهانی و با هر کشوری مقایسه شود بسیار بالا و حدود ۵ تا ۶ برابر استاندارد دنیا است، گفت: باید این میزان مصرف مدیریت شود.

وی در خصوص آخرین  وضعیت توسعه پالایشگاه اصفهان و آبادان افزود: در پالایشگاه اصفهان طرح کیفی‌سازی و در پالایشگاه آبادان طرح تثبیت ظرفیت در دستور کار قرار دارد که در حال اجرا است.

کد خبر 692029 منبع: ایسنا برچسب‌ها صادرات نفت سوخت - بنزین (پمپ بنزین) سوخت - بنزین

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: صادرات نفت سوخت بنزین پمپ بنزین سوخت بنزین مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی میلیون لیتر در روز تولید بنزین پتروشیمی ها برنامه ریزی نیروگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۲۹۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، خاندوزی وزیر اقتصاد در نامه‌ای به وزیر راه و شهرسازی خواستار عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتر شده است.

خاندوزی در این نامه به بذرپاش نوشته است:

ضمن تشکر و قدردانی از تلاش مستمر همکاران آن وزارتخانه شاغل در ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت در اجرایی نمودن مفاد ماده ۴۸ قانون بیمه اجباری خسارات واردشده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه و غیرفعال نمودن کارت سوخت خودروهای گازسوز فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث در فاز اول اجرای ماده قانونی یادشده، با توجه به نتایج مثبت حاصله از اجرای این ماده قانونی که منجر به افزایش پوشش بیمه‌ای وسایل نقلیه و همچنین صرفه‌جویی در مصرف روزانه میلیون‌ها لیتر نفت و گاز شده است خواهشمند است دستور فرمایید در گام بعدی اجرای طرح عدم‌تخصیص سهمیه سوخت به خودروهای بنزینی و موتورسیکلت‌های فاقد بیمه‌نامه شخص ثالث با جدیت و قوت بیشتری در دستور کار قرار گیرد تا در آینده شاهد تداوم اثرات مثبت اجرای این ماده قانونی باشیم.

در پایان خاطرنشان می‌سازد همکاران این وزارت در بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه همکاری و مساعدت می‌باشند تا این مرحله از اجرای قانون نیز با شایستگی عملیاتی گردد.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901032

دیگر خبرها

  • بررسی مزیت‌های راهبردی اصلاح سهمیه بندی بنزین؛ از خانوادگی شدن سفرها تا استفاده از وسایل نقلیه اشتراکی
  • تولید بنزین از پتروشیمی‌ها کلید خورد
  • تولید بنزین از متانول برای کمک به رفع ناترازی بنزین
  • ناترازی بنزین با سوخت متانول برطرف می‌شود
  • درخواست مهم وزیر اقتصاد از وزیر راه و شهرسازی/ خودرو‌هایی که سهمیه بنزین آن‌ها قطع خواهد شد؛ کدامند؟
  • سهمیه سوخت این خودروها قطع می شود
  • نامه بنزینی وزیر اقتصاد به بذرپاش/ سهمیه سوخت این خودروها را قطع کنید
  • کارت سوخت این خودروها باطل می‌شود
  • پای ربات‌ها به پمپ بنزین رسید
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان