Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:22:58 GMT

ترویج شعر علوی منجر به اشاعه عدالت در جامعه می‌شود

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۵۳۷۳۹

ترویج شعر علوی منجر به اشاعه عدالت در جامعه می‌شود

ایسنا/خراسان رضوی یک شاعر آئینی گفت: ترویج شعر علوی منجر می‌شود فضائل اخلاقی مانند عدالت علوی در جامعه اشاعه پیدا کند.

حجت‌الاسلام سید حسن مبارز در گفت‌وگو با ایسنا در رابطه با شعر علوی و ویژگی‌های آن اظهار کرد: معمولا اشعاری که در ساحت آستان مقدس اهل بیت(ع) سروده می‌شود، متناسب با اسامی بزرگوارانی که اشعار در خصوص آن‌ها سروده می‌شود، نام‌گذاری می‌شود تا به نوعی طبقه‌بندی و موضوع‌بندی ایجاد شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از نمونه‌های این اشعار می‌توان به شعر علوی، شعر فاطمی، شعر عاشورایی توحیدی، شعر انتظار و... اشاره کرد.

وی با بیان اینکه شعر علوی پیشینه بسیار گسترده‌ای در تاریخ ما دارد، افزود: از همین رو کتاب جمع‌آوری شده اشعار علوی تحت عنوان «علی‌نامه» با مقدمه دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی منتشر شده است. این کتاب این نظریه که اسلام با شمشیر به این سرزمین آمده را ابطال می‌کند زیرا شعر علوی یا علی‌نامه در زمانه‌ای که در بخش‌هایی مانند نیشابور، خراسان و... تعداد شیعیان عمدتا کمتر بوده، با عشق و ارادت سروده شده است. بنابراین این موضوع نشانگر این است که محبت به اهل بیت(ع) از گذشته وجود داشته و اشعار علوی نه بر حسب اجبار و الزام بلکه از روی ارادت و علاقه سروده شده است.

آنگونه که شایسته است، به موضوع غدیر در شعر پرداخته نشده است 

این شاعر آیینی تصریح کرد: بنابراین شعر علوی به مجموعه اشعاری گفته می‌شود که درباره ویژگی‌ها، مقام، منزلت و فضیلت امام علی(ع) سروده می‌شود که در ضمن آن گاهی موضوعات ولادت و شهادت ایشان نیز بیان می‌شود. شعر علوی هیچگونه محدودیتی از نظر قالب شعری ندارد و در تمام قالب‌ها سروده می‌شود اما علی‌نامه، خاوران‌نامه و... در قالب مثنوی و منظومه‌های بلند سروده شده است. با این وجود در دوره معاصر نیز اشعاری در قالب غزل، نیمایی، سپید، رباعی و... در خصوص امیرالمومنین(ع) سروده شده است.

مبارز خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آنگونه که شایسته و بایسته است، به موضوع غدیر خم در شعر پرداخته نشده، لازم است که شعر علوی بیشتر مورد توجه قرار گیرد.  

پس از انقلاب کارهای خوبی از نظر جمع‌آوری اشعار علوی صورت گرفته

وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی کارهای خوبی از نظر جمع‌آوری اشعار علوی انجام و دانشنامه‌هایی در خصوص امام علی(ع) نوشته شده است اما به نظر می‌رسد هنوز در ابتدای راه هستیم و راه طولانی و گسترده‌ای پیش روی ما قرار دارد.  

این شاعر آئینی در خصوص ظرفیت‌های موجود در شعر علوی تصریح کرد: شعر علوی حول شخصیت امیرالمومنین(ع) سروده می‌شود و حضرت جامع فضائل، سجایا و کرامت‌های اخلاقی است. به عنوان مثال عدالت حضرت علی(ع)، مطالبه‌گری حق، ساده‌زیستی حضرت و تلاش و کوشش ایشان در راستای احقاق حق از موضوعاتی است که در سرودن شعر می‌تواند مورد توجه قرار گیرد. بنابراین پرداختن به شعر علوی صرفا پرداختن به شخص امام علی(ع) نیست بلکه فضیلت‌های اخلاقی و انسانی ایشان را نیز شامل می‌شود. ترویج شعر علوی منجر به این می‌شود که فضائل اخلاقی مانند عدالت علوی در جامعه ترویج پیدا کند.

در شعر علوی صرفا به سلوک و سیره حضرت اکتفا نکنیم

مبارز با اشاره به آسیب‌هایی که ممکن است در شعر علوی وجود داشته باشد، عنوان کرد: اینکه در شعر علوی تنها به مضامینی مانند ویژگی‌های فردی بدون توجه به سلوک و سیره حضرت اکتفا کنیم، از جمله آسیب‌های این حوزه به شمار می‌رود. به عنوان مثال اگر تنها قدرت حضرت علی(ع) را بیان کنیم، صحیح نیست و لازم است ضمن پرداختن به قدرت حضرت علی(ع) که در راستای احقاق حق استفاده می‌شد، به عطوفت، مهربانی ایشان با یتیمان و... نیز اشاره شود.

وی اضافه کرد: پرداختن به یک بعد از ابعاد شخصیتی حضرت به نوعی نادیده گرفتن سایر ابعاد وجودی و شخصیتی حضرت است؛ لذا بایستی تمام ابعاد شخصیتی ایشان مورد توجه قرار گیرد.  

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شعر آیینی شعر علوی شعر ادبیات آیینی حضرت علی ع عدالت سروده شده سروده می شود شعر علوی اشعار علوی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۳۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) گفت: کسانی که شعار زن و زندگی سر می دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می‌کشند و لگد مال می‌کنند، اساتید دانشگاه‌ها را از دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین های خبرنگاران را از بین می‌برند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حجت الاسلام سیدعلی قاضی عسکر پیش از ظهر امروز_شنبه شانزدهم اردیبهشت_ در مراسم سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و یادواره شهدای طلبه و روحانی شهرستان ورامین که در مسجد صاحب الزمان برگزار شد، اظهار کرد: در دنیا چیز خوبی پیدا نمی‌کنید که اسلام آن را حرام کرده باشد، هر چیزی حرام باشد، مطمئناً مشکلاتی برای فرد و جامعه دارد، نمونه بارز آن بحث حجاب است که برای بانوان ارزش قائل شده است، حجاب سپر دفاعی برای زنان محسوب می‌شود.

وی در رابطه با فلسفه حجاب افزود: اسلام زن را اجتماعی می‌داند و زن باید در جامعه فعالیت کند و حجاب دیواری است که باعث می‌شود زن در آرامش باشد در جوامع غربی رعایت نکردن حجاب، باعث می‌شود حریم خانواده و بنیان خانواده از بین برود.

تولیت آستان مقدس حصرت عبد العظیم حسنی (ع) خاطرنشان کرد: بعد از رحلت حضرت محمد (ص)، پیامبر دیگری نبود و وظیفه پیامبران را امامان معصوم بر عهده داشتندحضرت علی (ع) در دوره امامت خود همه این موضوعات را در دستور کار قرار می‌داد، حضور فعال در بازار داشت، در محله‌ها حضور پیدا می‌کرد و کمک حال افراد ضعیف بود و همه رسالت‌های پیامبر را در جامعه اجرا می‌کرد.

حجت الاسلام قاضی عسکر بیان کرد: قیام امام حسین علیه السلام قبل از اینکه حسینی باشد، قیام حسنی بود و ادامه دهنده راه امام حسن مجتبی علیه السلام بود، زیرا در آن زمان شرایط به گونه‌ای بود که این قیام امام حسین (ع) به کربلا منجر می‌شود، امامان ما با توجه به شرایط تصمیم گیری و اقدام می‌کردند و مشکلات مردم را رفع می‌کردند.

وی در ادامه تصریح کرد: امام صادق علیه‌السلام در آن زمان بیش از ۴ هزار نفر شاگرد داشت، با درایتی که داشت توانست دین اسلام را ترویج دهد، امام صادق علیه‌السلام در تربیت شاگرد دقیقاً رسالت حضرت محمد (ص) را به کار بست.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: امام صادق (ع) در تربیت شاگردان خود دقت می‌کرد، شاگرد سخنور، با دانش و خلاق تربیت می‌کرد، شاگردانی که پاسخگو باشند تا در مقابل مباحث مردم جواب شفاف و منطقی ارائه دهند.

حجت الاسلام قاضی عسکر در ادامه یادواره شهدای طلبه و روحانی بیان کرد: امام صادق علیه‌السلام در مقابل حاکمان آن زمان با اقتدار برخورد می‌کرد، از احادیثی استفاده می‌کرد که باعث می‌شد اقتدار امامت بیشتر شود، اسلام دین زیبایی‌ها و بسیار بزرگ است، باید اسلام درست تبیین شود، باید احادیث به درستی به جوانان تبیین شود.

وی با بیان اینکه دشمن جوانان کشور را هدف قرار داده است، تاکید کرد: احادیث و مباحث دینی را به درستی تبیین کنید، دنیا در حال تغییر است و اسلام در حال گسترش است، امروز مردم دنیا در کشورهای استکباری از مباحث اسلامی استفاده می‌کنند و از مردم مظلوم فلسطین در مقابل اسرائیل دفاع می‌کنند.

تولیت آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی خاطرنشان کرد: کسانی که شعار زن و زندگی سر می‌دادند، موی دختران دانشجو را بر دست می‌گیرند و در کف خیابان می کشند، اساتید دانشگاه‌ها را بخاطر حمایت از فلسطین در دانشگاه محروم می‌کنند و دوربین‌های خبرنگاران را از بین می‌برند، این همان جامعه‌ای است که شعار حمایت از زنان جامعه کشور ما را داشت، بیایید مشکلات و موضوعات را به درستی تبیین کنید و چهره واقعی غرب را به مردم نشان دهید.

منبع: فارس

کد خبر 750489

دیگر خبرها

  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • عدالت آموزشی در همه نقاط استان زنجان گسترش یابد
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • عکس| ماجرای شعری که تتلو برای حضرت علی(ع) سروده چیست؟
  • سفر معنوی حج فرصتی مناسب برای ترویج وحدت جامعه اسلامی است
  • ترویج فرهنگ ایثار و شهادت نیاز امروز جامعه است
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • حامیان شعار زن، دختران دانشجو را در کف خیابان لگدمال می‌کنند
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است