Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفر استانی رئیس جمهور به استان مرکزی با ۲۲۰ طرح و افتتاح بزرگترین کارخانه تولید پنل خورشدی کشور به پایان رسید و شاید مهمترین وعده رئیسی به مردم این استان، حل مشکلات کارخانه‌های بزرگ و یافتن راه حل برای کاهش آلودگی هوا در این استان بود.

گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، سفر استانی بیست و نهم رئیس جمهور به استان مرکزی با تصویب ۲۲۰ طرح به سرانجام رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفری که با بازدید از کارخانه صنایع آذرآب آغاز شده بود و با حضور در شرکت هپکو ادامه یافت.

 

احیای آذرآب

آذرآب را به عنوان شرکت صنعت ساز معرفی می‌کنند که در کار ساخت تجهیزات پالایشگاه‌های گاز و نفت، مجتمع‌های پتروشیمی، سد‌ها و کارخانجات دیگر است و حدود ۴۰ سال عمر دارد. پس از واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی، عملکرد مدیران نااهل خصوصی، بدهی چند میلیاردی روی دست این شرکت گذاشت و در نهایت آذرآب در اختیار یک بانک قرار گرفت و حالا گرفتار مشکلات مالکیتی و سهام داری است.

 

رئیس جمهور در بازدید از این شرکت با کارگران به گفتگو پرداخت و قول داد که آذرآب را احیا خواهد کرد.

 

رئیسی در حاشیه بازدید از این کارخانه گفت: متأسفیم که کارخانه آذرآب باوجود توانایی برای رفع نیازمندی سایر کارخانجات و صنایع، با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت خود کار می‌کند. کاری می‌کنیم که انشاءالله ظرفیت کارگری این کارخانه حداقل به همان ظرفیت سه هزار نفر سابق بازگردد.

 

وی با اشاره به اینکه فعال و پویا بودن آذرآب با همت کارگران و مهندسان توانمند این واحد تولیدی رقم می‌خورد، تاکید کرد: در اسرع وقت برای حل مشکلات مدیریتی و سهامداری آذرآب تصمیم گیری خواهیم کرد.

 

رئیسی در هپکو

رئیس جمهور پس از آن در سالن تولید هپکو حضور یافت و با مسئولان و کارگران این شرکت گفتگو کرد. ابوالفضل رنجبر، فعال کارگری هپکو و سیدامیر میرناصری، رئیس شورای اسلامی کار این شرکت با رئیسی گفتگو کردند.

 

رنجبر در این بازدید به رئیسی تأکید کرد که نبود سرمایه در گردش باعث شده این غول عظیم ماشین سازی در انتظار قرارداد بماند و تا سفارش نگیرد، نتواند خط تولید خود را راه اندازی کند.

 

این فعال کارگری هپکو پیشنهادی هم مطرح کرد. به گفته او اگر مازاد سهام این شرکت که در اختیار تأمین اجتماعی است و با تصویب هیات وزیران در سال ۹۹، باید به بخش خصوصی واگذار شود، در اختیار ایمیدرو قرار گیرد که در این صورت مساله سرمایه در گردش شرکت هم تاحدودی حل می‌شود.

 

کارگران هپکو از شب گذشته با نصب بنر‌هایی در سطح کارخانه با مضمون «رئیسی سپاس» و «رئیسی متشکریم» قدردانی خود را از اقدامات رئیس جمهور برای حل مشکلات این شرکت نشان دادند.

 

رئیسی در هپکو تأکید کرد این شرکت باید با سه برابر ظرفیت فعلی، کار کند و محصولات تولید داخل از جمله هپکو، به هیچ عنوان نباید از خارج وارد شود.

 

او در جمع کارگران این شرکت گفت: مسائل شرکت‌های تولیدی باید به‌صورت تخصصی پیگیری و حل شود و افراد غیرمتخصص حق دخالت در این موضوعات را ندارند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

رئیس جمهور بیان کرد: خصوصی سازی ناموفق و غلط در کنار مدیریت ناصحیح عوامل اصلی مشکلات این مجتمع‌های تولیدی است. مشکلات واحد‌های تولیدی، چون هپکو و آذراب قابل حل است.

 

وی تاکید کرد: مسئولین با همت کارگران و مهندسان تلاش کنند تا مشکلات هپکو حل شود. این کارخانه عظیم می‌تواند با سه برابر ظرفیت فعلی کار کند و دولت مصمم است زمینه تحقق این موضوع را فراهم کند.

 

بیشتر بخوانید:

چوب مافیای واردات لای چرخ تولید / تولید از طریق گرفتن سفارش برای هپکو خطرناک و شکننده است گفتگوی رئیس جمهور با کارگران هپکو و آذرآب / قول برطرف کردن مشکلات مدیریتی و سهامداری در اسرع وقت رئیسی: هپکو باید با ۳ برابر ظرفیت فعلی کار کند / اجازه واردات محصولات تولیدداخل را نمی‌دهیم  نبود سرمایه در گردش هپکو را منتظر دریافت سفارش کرده است

 

وزیر کشور نیز بعدازظهر سری به هپکو زد و قول داد که شهرداری ها، دهیاری‌ها و دیگر مجموعه‌های زیرنظر این وزارتخانه، سفارش‌های آینده خود را در حوزه ماشین الات راهسازی با هپکو ببندند.

 

قول وزیر کشور برای انعقاد قرارداد با هپکو

سیدامیر میرناصری، رئیس شورای اسلامی کار هپکو که در جلسه وزیر کشور با مسئولان این شرکت حضور داشت، به خبرنگار ما گفت: وزیر کشور در همین جلسه به معاون مالی خود دستور داد که درخواست مجموعه‌های زیرنظر این وزارتخانه برای تأمین ماشین آلات را جمع آوری کند و اگر مشکلات مالی نباشد، انعقاد قرارداد با هپکو را شروع کنند.

 

او بیان کرد: قرار شد فردا در تهران با مدیرعامل هلدینگ وزارت کشور جلسه برگزار شود و درخواست‌های ماشین آلات راهسازی پیگیری شود.

 

میرناصری به حضور رئیسی در این شرکت نیز اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور به وزارت صمت دستور داد که در بحث واردات از هپکو حمایت شود و هر دستگاهی که توان تولید آن در هپکو وجود دارد، به کشور وارد نشود.

 

۲۲۰  طرح برای استان مرکزی 

رئیس جمهور در نشست خبری پایان این سفر اعلام کرد که ۲۲۰ طرح در حوزه‌های مختلف مصوب شد که البته اعتبارات زیادی می‌طلبد.

 

ادامه سفر رئیس جمهور در جمع مردم خمین گذشت. او در این شهرستان بزرگترین خط تولید پنل‌های خورشیدی کشور را افتتاح کرد. این خط تولید با ظرفیت ۵۰۰ مگاوات به بهره‌برداری رسید که در فاز تکمیلی امکان تولید پنل‌های خورشیدی برای تأمین سالانه ۱۵۰۰ مگاوات برق را دارد. طبق برنامه‌ریزی انجام شده تا سال ۱۴۰۴ زنجیره ساخت تمام اجزای پنل خورشیدی در این شرکت بومی خواهد شد.

 

رئیسی در مصلی این شهرستان با مردم گفتگو کرد. تأکید سخنان او در این شهرستان نیز بر حمایت از تولید بود.
او با تأکید براینکه دولت مردمی تابع امامی است که «ما می‌توانیم» را به ما آموخت، گفت: تولیدکنندگان بسترساز تولید قدرت در کشور هستند.

 

دیدار با نخبگان و خانواده شهدا، دیدار با عموم مردم و شرکت در جلسه شورای اداری استان مرکزی از دیگر برنامه‌های سفر یک روزه رئیس جمهور به این استان بود.

 

جمعی از وزرا نیز رئیس جمهور را در این سفر همراهی کردند. وزیر آموزش و پرورش به تفرش رفت، وزیر کشور و رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در شازند حضور یافت. وزیر جهاد کشاورزی پای حرف مردم محلات نشست و رئیس سازمان انرژی اتمی با مردم خنداب مستقیما گفتگو کرد.

 

به گفته رئیسی از این ۲۲۰ مصوبه، ۵۰ طرح زیربنایی، ۳۹ طرح در بخش آب، خاک و کشاورزی، ۶۵ طرح در بخش فرهنگی، آموزشی و ورزشی، ۲۰ طرح در بخش تکمیل بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، ۹ طرح اشتغال، ۸ طرح صنعت و معدن، ۲۳ طرح مسائل رفاهی و ۱۰ طرح در حوزه انتظامی و قضایی به تصویب رسیده است.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از اقدامات مهم در راستای تولید، اشتغال و دانش‌بنیان‌ها است اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که استان مرکزی ظرفیت بزرگ صنعتی برای اشتغال و کارآفرینی دارد و با توجه به بازدید‌های صورت گرفته از برخی صنایع دریافتیم که ازجمله مشکلات این شرکت‌ها سرمایه در گردش است و باید سرمایه در گردش داشته باشند تا بتوانند اهداف خود را دنبال کنند.

 

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه باید از ورود ماشین آلاتی که در شرکت‌های داخلی به ویژه هپکو تولید می‌شود، جلوگیری کرد، گفت: تولید ماشین‌آلات کار راحت و سبکی نیست و شرکت هپکو این ماشین‌آلات را مونتاژ نمی‌کند بلکه تولید انجام می‌دهند که این کار آن‌ها قابل‌تحسین است و در این راستا باید جلوگیری از واردات در دستور کار باشد.

 

وی بیان کرد: همچنین مشکل دیگر کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل، مربوط به اصلاح مدیریت است که باید انجام شود، باید مدیران جهادی و مصمم پای‌کار باشند تا کار پیش رود، با بررسی تاریخچه برخی واحد‌ها به نظر می‌رسد موضوع اساسی بحث مدیریت است.

 

رئیسی با اشاره به موضوع خصوصی‌سازی‌ها نیز گفت: مخالف خصوصی‌سازی نیستیم و این مهم سیاست نظام است و قانون دارد، اما باید درست انجام شود؛ در حوزه صنایع کارگروهی در استان تحت نظر استاندار و در کشور با ریاست معاون اول رئیس‌جمهور فعال است تا شناسایی موانع تولید را انجام دهند و بعد از رفع مانع‌ها واحد‌ها فعال شوند.
وی افزود: در این خصوص در سطح کشور اقدامات خوبی انجام‌شده و باید در سطح استان نیز پیگیری شود، انتظار است استان در فعال کردن صنایع تعطیل یا نیمه تعطیل رشد جهشی داشته باشد.

 

رئیس‌جمهور همچنین تصریح کرد: تصمیم‌گیری‌هایی در خصوص تکمیل پروژه‌های آب‌رسانی، احداث کانال‌های آب‌رسانی و... اخذشده و همچنین نسبت به آلودگی هوا نیز اعتباراتی تخصیص پیداکرده و باید سریعاً هزار هکتار درختکاری در این راستا انجام شود.

 

وی ادامه داد: نصب فیلتر کاهنده آلایندگی برای شرکت‌ها باید موردتوجه باشد و البته برخی این فیلتر را نصب‌کرده‌اند، اما کافی نبوده، یکسری صنایع نیز باید برخی درآمد خود را در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود هزینه کنند.

 

صولت مرتضوی، معاون اجرایی رئیس جمهور نیز در جلسه شورای اداری استان مرکزی با بیان اینکه تأمین منابع مالی و بانکی برای اشتغال در حوزه صنایع بزرگ و کوچک، به میزان ۱۵ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان در این سفر انجام شده، گفت: در امر تسهیلات قرض الحسنه ازدواج نیز ۱۳۶۸ میلیارد تومان پیش بینی شده است.

 

وی ادامه داد: از عمده‌ترین طرح‌های استان، تکمیل و بهسازی ۱۸ طرح راهسازی، آزادراهی، بزرگراهی، راه اصلی و فرودگاهی است.

 

وعده‌های رئیس جمهور برای مردم اراک، اولا رسیدگی به وضعیت کارخانه‌های بزرگ این استان مانند هپکو و آذرآب و ثانیا تلاش برای کاهش آلاینده‌های زیست محیطی کارخانه‌های این استان بود. شاید مهم‌ترین دستاورد سفر رئیسی همان شعار کارگران هپکو هنگام خروج رئیس جمهور از کارخانه بود که می‌گفتند «رئیسی، دوستت داریم».

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: پرونده هپکو سفر رئیسی به استان مرکزی احیای آذرآب سرمایه در گردش رئیس جمهور کارگران هپکو استان مرکزی ماشین آلات تولید پنل وزیر کشور شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۵۳۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟

در جریان سفر مهم رئیس جمهور کشورمان به پاکستان یک موج و فضاسازی رسانه‌ای پیرامون اعطای مدرک دکتری افتخاری به آیت الله رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان از سوی منتقدین دولت به راه افتاد، ادعاهایی بی اساس که به گفته کارشناسان در جهت به حاشیه بردن دستاوردهای این سفر استراتژیک تعبیر می‌شود، اما واقعیت ماجرا چیست؟

به گزارش ایسنا، ایرنا نوشت، آیت الله سید ابراهیم رئیسی در پایان سفر دو روزه به پاکستان که روز دوم آن به شهرهای لاهور و کراچی، قلب فرهنگی و اقتصادی این کشور اختصاص داشت، دکترای افتخاری از ریاست دانشگاه کراچی دریافت کرد؛ اقدامی که در دنیا رایج است و بسیاری مقامات ارشد دولت ها در سفر به دیگر کشورها در دانشگاه های مطرح این کشورها حاضر می‌شوند و مدرک دکترای افتخاری دریافت می‌کنند.

در ایران نیز به مقامات ارشد دولت‌هایی که به کشورمان سفر کرده‌اند و با کشورمان روابط عمیق و استراتژیک دارند، برخی دانشگاه‌های مطرح کشور خصوصا دانشگاه تهران که رهبر معظم انقلاب از آن با عنوان دانشگاه مادر دانشگاه های ایران یاد کرده اند، به این مقامات دکترای افتخاری داده‌اند.

پاکستان به عنوان یکی از کشورهایی که در جنوب آسیا توانسته رتبه خوبی در دانشگاه‌های منطقه و حتی دنیا خصوصا در حوزه‌های «های تِک» و فناوری‌های نوین کسب کند، شناخته می‌شود و فارغ‌التحصیلان رشته‌های تکنولوژی ارتباطات این کشور دوشادوش هندی‌ها در شرکت‌های بزرگ تکنولوژیکی دنیا از جمله شرکت های مستقر در «سیلیکون‌ولی» آمریکا که محل استقرار آمازون و دیگر برندهای حوزه آی‌تی مطرح دنیا مشغول به کار شده اند.

بی‌دلیل نیست که ایرانیان علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های دیگر کشورها، برخی دانشگاه‌های شبه جزیره هند از جمله دانشگاه کراچی پاکستان را به خاطر داشتن مزایایی چون سطح علمی متناسب و نیز مدارج علمی مورد تأیید وزارتین علوم و بهداشت کشورمان، در مقایسه با برخی دانشگاه هایِ با درجه اعتبار نازل تر در کشورهای اروپای شرقی یا جنوب شرق آسیا برمی گزینند.

اخیرا یکی از نمایندگان مجلس یازدهم نسبت به اعطای مدرک دکترای افتخاری دانشگاه کراچی پاکستان به رئیس جمهوری اسلامی ایران انتقاد داشته و گفته این دانشگاه، فرعی است و ثانیا از دست معاون دانشگاه به رییس‌جمهور اعطا شده است. این در حالی است که دانشگاه کراچی بزرگ‌ترین دانشگاه دولتی ایالت سند و کل پاکستان محسوب می‌شود؛ در سایت دانشگاه هم به این موضوع اشاره شده است. ۷۳ سال قدمت و ۴۱ هزار دانشجو دارد.

همچنین اینکه گفته شده دانشگاه اعطاکننده مدرک دکترای افتخاری به رییس‌جمهوری اسلامی ایران، غیرانتفاعی است، کاملا بی اساس است و این دانشگاه دولتی و در وزارت علوم ایران مورد تایید است؛ وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم رشته داروسازی این دانشگاه را تایید کرده است.

سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کراچی نیز اعلام کرد: در مراسم اعطای این مدرک دکترای افتخاری به آیت الله رئیسی، «حکمران» یا استاندار ایالت سند پاکستان که همزمان ریاست هیأت امنای دانشگاه های کراچی را هم در اختیار دارد، حضور داشت؛ دکتر خالد عراقی که رئیس دانشگاه کراچی است، طبق قوانین پاکستان، همزمان معاون رئیس هیات امنای دانشگاه هم محسوب می‌شود و شخصِ دکتر عراقی مدرک دکترای افتخاری را به رئیس جمهوری اسلامی ایران اعطا کرد در حالی که لباس مخصوص این مراسم را بر تن کرده بود. بنابراین اینکه گفته شده معاون دانشگاه کراچی مدرک دکترا را به آیت الله رئیسی اعطا کرد، صحت ندارد و از روی ناآگاهی است.

به عبارت دیگر، در سیستم حکومتی پاکستان، حکمران یا استاندار ایالت به تعبیر ایرانی آن، رئیس هیأت امنای دانشگاه های آن ایالت است و رئیس دانشگاه ها را تعیین می کند؛ فرد تعیین شده به عنوان رئیس دانشگاه از سوی استاندار هر ایالت، همزمان معاون رئیس هیات امنا هم هست.

دانشگاه کراچی به عنوان یک دانشگاه دولتی در سال ۱۹۵۱ تاسیس شده است. این دانشگاه در حال حاضر ۸ دانشکده هنر، علوم فنی، مطالعات اسلامی، داروسازی، مدیریت، حقوق، داروسازی و علوم آموزشی و همچنین ۲۰ مرکز تحقیقاتی معتبر دارد.

این دانشگاه با داشتن ۴۱ هزار دانشجو و ۷۰۰ استاد در همه مقاطع تحصیلی، ۱۴۵ دانشکده و مرکز آموزش مستقل با ۱۵۰ هزار دانشجو زیرمجموعه خود دارد.

دانشکده علوم فنی و مهندسی دانشگاه کراچی به عنوان مهم ترین قطب آموزش علوم و فناوری در پاکستان شناخته می شود و تعداد فارغ التحصیلان آن از کل فارغ التحصیلان رشته‌های فنی از سایر دانشگاه‌های این کشور بیشتر است.

آیت‌الله رییسی در سفری هم که شهریور ۱۴۰۰ به دوشنبه پایتخت تاجیکستان داشت، در مراسم اعطای دکترای افتخاری به وی از سوی دانشگاه ملی تاجیکستان حاضر شد و نه تنها این مدرک را دریافت کرد، بلکه عضویت هیأت علمی دانشگاه تاجیکستان هم به رییس‌جمهوری اسلامی ایران و بدون حضور مقامات سیاسی دوشنبه و صرفا از طرف رییس دانشگاه اعطا شد.روندی که در عرف دیپلماتیک دنیا رایج است.

این در حالی است که حسن روحانی رییس پیشین جمهوری اسلامی ایران در سفری که فروردین ۱۳۹۶ به مسکو داشت، از دست ریاست یک دانشگاه دولتی این شهر با نام «ام گ او» مدرک دکترای افتخاری دریافت کرد؛ مراسمی که بدون حضور مقامات ارشد دولتی روسیه برگزارشد.

اتفاقی که در این مراسم مورد انتقاد قرار گرفت این بود که رییس این دانشگاه هنگام اعطای مدرک دکترای افتخاری به حسن روحانی اعلام کرد: اینکه مدرکی که به روحانی داده شد، مورد تأیید شورای علمی دانشگاه قرار گرفته است؛ به عبارت دیگر یک دانشگاه نه چندان مطرح روسی که قصد داشته تا به رییس‌جمهور یک کشور دیگر دکترای افتخاری بدهد، نیاز به بررسی سوابق علمی روحانی داشته است!

مرحوم هاشمی رفسنجانی در طول ریاست جمهوری خود از هیچ یک از دانشگاه های غیر ایرانی مدرک دکترای افتخاری دریافت نکرد و صرفا به دریافت دکترای افتخاری دانشگاه تهران اکتفا کرد. در کتاب خاطرات وی، آمده که مدرک دکترای افتخاری‌اش را در حضور مقامات سیاسی و لشکری و بعضا علمی و دانشگاهی آن زمان کشورمان دریافت کرده است.

یک فرد نزدیک به رییس دولت‌های نهم و دهم نیز در توییت دیگری، دریافت مدرک دکترای افتخاری از سوی رییس‌جمهور در دانشگاه کراچی را یک دانشگاه بدنام و بی‌اعتبار و محصول لابی سیاستمداران دریافت‌کننده این مدرک با مقامات این دانشگاه عنوان کرد.

این در حالی است که رییس دولت‌های نهم و دهم در زمان ریاست‌جمهوری خود یک مدرک دکترای افتخاری «مدیریت تحول (!)» از دانشگاه دارالحکمه که گفته می‌شد رییس شعبه ایران این دانشگاه تحت زعامت آیت الله سیستانی است دریافت کرد؛ موضوعی که بعدها از سوی این مرجع تقلید رد و اعلام شد این دانشگاه ارتباطی با ایشان ندارد. اما هیچگاه اعلام نشد این مدرک واقعا از کجا آمده و چرا در حاشیه جلسه هیات دولت و نه در دانشگاه مورد ادعا اعطا شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزیر تعاون: تمام دغدغه رئیس جمهور معیشت مردم است
  • بزرگترین واحد تولید اسپری در تویسرکان آماده راه‌اندازی است
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • رئیسی: تحریم‌ ایران به نتیجه نرسیده
  • رئیسی: ایران تحریم ناپذیر است / با ترور دانشمندان نمی‌توانند دانش بومی را از ما بگیرند
  • آغاز تجهیز بزرگترین مدرسه اتیسم کشور به نیروگاه خورشیدی
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • تحریم‌ ایران به نتیجه نخواهد رسید/ قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • رئیسی: ایران تحریم‌ناپذیر است
  • بررسی یک ادعای بی‌اساس/ داستان دکترای افتخاری رئیسی از بزرگترین دانشگاه پاکستان چیست؟